To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Trys taisyklės kaip išsaugoti sveikus dantis...

Trys taisyklės kaip išsaugoti sveikus dantis:
1 Du kartus per dieną valytis dantis.
2 Du kartus per metus lankytis pas dantistą.
3 Nekišti nosies kur nereikia...

  • Gausios mėnesinės - kai higieninį paketą reikia keisti dažniau nei kas 2 valandas. Tai priežastis kreiptis į ginekologą.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Žmogaus organizmą sudaro apie 50 mlrd. ląstelių, skirstomų į 220 tipus.

Amiodaron Actavis

Amiodaron Actavis 200 mg tabletės Amiodaronas

- Veiklioji medžiaga yra amiodaronas. Jo vienoje tabletėje yra 200 mg. - Pagalbinės medžiagos yra laktozė, kukurūzų krakmolas, povidonas, koloidinis bevandenis silicio dioksidas, mikrokristalinė celiuliozė, karboksimetilkrakmolo natrio druska, etanolis, išgrynintas vanduo.

Registravimo liudijimo turėtojas Actavis Nordic A/S, Hammervej 7, 2970 Horsholm, Danija.

Gamintojas SIA Briz, Rasas 5, LV–1057 Ryga, Latvija.

1. KAS YRA AMIODARON ACTAVIS IR NUO KO JIS VARTOJAMAS

Amiodaron Actavis priklauso III antiaritminių vaistų klasei. Jis plečia vainikines ir periferines kraujagysles. Vaistas mažina širdies vainikinių kraujagyslių pasipriešinimą bei retina širdies susitraukimus, todėl mažėja deguonies poreikis ir suvartojimas miokarde, palengvėja širdies darbas.

Preparatu gydomas tachikardinis širdies ritmo sutrikimas (prieširdžių virpėjimas ir plazdėjimas, atrioventrikulinė tachikardija bei Volfo, Parkinsono ir Vaito sindromo metu atsiradusi tachikardija.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT AMIODARON ACTAVIS

Amiodaron Actavis vartoti draudžiama: - jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) amiodaronui arba bet kuriai pagalbinei Amiodaron Actavis medžiagai. - jeigu yra per lėtas pulsas, bet kokia širdies elektrinių impulsų blokada, skydliaukės veiklos sutrikimas, padidėjęs jautrumas jodui. Be to, medikamento negalima vartoti nėščioms moterims.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu vartojant Amiodaron Actavis pasireiškia nepageidaujamas poveikis ar kitoks negalavimas, būtina kreiptis į gydytoją.

Nėštumas Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Nėščioms moterims vartoti Amiodaron Actavis draudžiama.

Žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Amiodaronas išsiskiria su žindyvės pienu, todėl žindymo laikotarpiu šio vaisto reikia nevartoti.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Kad vaistas veiktų gebėjimą vairuoti ir valdyti mechanizmus, nepastebėta.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Jei amiodaronu gydomam pacientui reikia vartoti kitokių vaistų, būtina pasiklausti gydytojo, ar jų vartoti galima.

Amiodarono vartoti kartu su kalcio antagonistais (diltiazemu, verapamiliu), beta adrenoreceptorių blokatoriais (propranololiu) bei diuretikais būtina labai atsargiai.

Amiodaronas stiprina digoksino poveikį bei antikoaguliantų varfarino ir acenokumarolio poveikį kraujo krešėjimui.

Jei amiodarono vartojama su įvairiais I klasės antiaritminiais vaistais (chinidinu, prokainamidu, flekainidu), jie sukelia stipresnį poveikį.

3. KAIP VARTOTI AMIODARON ACTAVIS

Amiodaron Actavis visada vartokite tiksliai taip, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Rekomenduojamas dozavimas yra orientacinis.

Įsotinamoji dozė. 1 – 2 savaites kasdien reikia gerti po 600 – 1200 mg amiodarono.

Dozė pradinio palaikomojo gydymo laikotarpiu. Vieną mėnesį kasdien reikia gerti po 400 – 800 mg.

Dozė ilgalaikio palaikomojo gydymo laikotarpiu. 5 dienas per savaitę kasdien reikia gerti po 200 mg, po to daryti dviejų dienų pertrauką.

Jeigu manoma, kad Amiodaron Actavis veikia per stipriai arba per silpnai, reikia kreiptis į gydytoją arba vaistininką.

Pavartojus per didelę Amiodaron Actavis dozę Jei vartojama didesnė negu nurodyta gydytojo dozė, gali atsirasti perdozavimo simptomų. Dažniausias perdozavimo simptomas yra stiprus galvos skausmas, nuolatinis mieguistumas, šleikštulys bei vėmimas. Jei atsiranda bet kuris iš šių simptomų, reikia nedelsiant nutraukti medikamento vartojimą bei kreiptis į gydytoją arba artimiausią ligoninę.

Pamiršus pavartoti Amiodaron Actavis Praleidus dozę, vėliau vietoj jos dvigubos dozės vartoti negalima. Vaisto reikia gerti toliau taip, kaip įprasta.

Pokyčiai, atsirandantys nutraukus Amiodaron Actavis vartojimą Pertraukus gydymą ar nutraukus vaisto vartojimą gali pablogėti sveikatos būklė.

4. galimAS ŠALUTINIS poveikiS

Amiodaron Actavis, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį. Jis priklauso nuo dozės bei medikamento vartojimo trukmės. Kad tokio poveikio nebūtų, patariama vartoti mažiausią veiklią dozę. Kai kuriems žmonėms gali pasireikšti bradikardija (suretėti pulsas). Jei pulsas tampa retesnis negu 55 kartai per minutę, reikia kreiptis į gydytoją.

Gali padidėti odos jautrumas bei atsirasti pigmentacija.

Retai gali prasidėti pykinimas, vėmimas, viduriavimas, išnykti skonis.

Neurologinėmis ligomis sergantiems ligoniams dėl vaisto poveikio gali sutrikti miegas, skaudėti ir svaigti galva, atsirasti raumenų silpnumas.

Jeigu atsiranda šiame lapelyje neminėtas šalutinis poveikis, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. AMIODARON ACTAVIS laikymo SĄLYGOS

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje. Laikyti gamintojo pakuotėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos.

Ant pakuotės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, preparato vartoti negalima.

6. KITA INFORMACIJA

Daugiau informacijos apie šį vaistinį preparatą gali suteikti vietinis registravimo liudijimo turėtojo atstovas.

Informacinis lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2005 05


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai