To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Daktare, nemiga mane visai išsekino. Ką daryti?...

- Daktare, nemiga mane visai išsekino. Ką daryti?
- Ar nebandėte skaičiuoti avių?
- Bandžiau, nepadeda.
- Tuomet tegu kiekviena avis papasakoja savo biografiją.

  • Per dieną suvalgykite apie 400 gramų daržovių ir vaisių (išskyrus bulves). Jie padės  išvengti nutukimo, sumažins vėžio riziką, cholesterolio kiekį kraujyje, aprūpins organizmą ...

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Mokslinis tyrimas nustatė, kad studentai, kurie reguliariai žaidžia kompiuterinius žaidimus, greičiau apdoroja informaciją, gali vienu metu pastebėti daugiau objektų, greičiau persijungia ...

Akineton

1. KAS YRA AKINETON IR KAM JIS VARTOJAMAS

Akineton yra anticholinerginis preparatas Parkinsono ligai gydyti.

Indikacijos - Parkinsono sindromas, ypač raumenų sąstingis (rigidiškumas) ir drebėjimas (tremoras). - Judėjimo sutrikimai ekstrapiramidiniai simptomai, pvz., distonija, akatizija ir parkinsonizmas, sukelti neuroleptikų ar kitų panašiai veikiančių vaistų .

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT AKINETON

Akineton vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) veikliajai arba bet kuriai pagalbinei medžiagai; - jeigu yra negydoma uždaro kampo glaukoma; - jeigu yra žarnų nepraeinamumas; - yra didelė gaubtinė žarna (megacolon); - yra mechaninės kilmės virškinimo trakto stenozių.

Specialių atsargumo priemonių reikia: Šalutinis vaisto poveikis ypač pasireiškia gydymo pradžioje ir tuomet, kai vaisto dozė yra didinama per greitai. Būtina vengti staiga nutraukti vaisto vartojimą, kadangi tai gali sąlygoti pernelyg ryškią priešpriešinę reguliaciją, išskyrus tuos atvejus, kai pasireiškia gyvybei pavojingos komplikacijos. Vyresnio amžiaus ligoniams, ypač su kraujagyslinės arba degeneracinės kilmės galvos smegenų pažeidimais, dažnai gali pasireikšti padidėjęs jautrumas vaistui, net ir skiriant terapines vaisto dozes.

Su eksperimentiniais gyvūnais atliktų tyrimų rezultatai parodė, kad centrinio poveikio anticholinerginiai vaistai, tokie kaip Akineton, gali padidinti polinkį į cerebrinius traukulius, todėl prieš skiriant vaistą ligoniams, kuriems gali jų atsirasti, būtina atsižvelgti į šį faktą.

Buvo pastebėtas piktnaudžiavimas Akineton, tai gali būti susiję su retkarčiais stebimu nuotaiką gerinančiu ir laikinai euforizuojančiu vaisto poveikiu. Būtina reguliariai matuoti akispūdį.

Kokių atsargumo priemonių reikia senyviems pacientams ir vaikams? Pagyvenusius pacientus, ypač turinčius organinės smegenų ligos požymių, taip pat pacientus su polinkiu traukuliams, gydyti Akineton reikia atsargiai.

Patirtis, skiriant Akineton vaikams, yra ribota ir iš esmės remiasi trumpalaikiu vaisto vartojimu gydant vaistų (pvz., neuroleptinių preparatų, metoklopramido ir panašių junginių) sukeltą distoniją.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Jei kartu su Akineton skiriami kiti anticholinerginiai psichotropiniai vaistai, antihistamininiai preparatai, antiparkinsoniniai bei antispazminiai vaistai, gali sustiprėti šalutinis vaisto poveikis CNS bei periferinėms organų sistemoms. Kartu vartojant chinidiną gali sustiprėti anticholinerginis vaisto efektas (ypač AV laidumas). Kartu su Akineton skiriant levodopą, gali sustiprėti diskinezija. Akineton gali sustiprinti neuroleptikų sukeltą lėtąją diskineziją. Parkinsoniniai simptomai esant lėtajai diskinezijai kartais yra tokie ryškūs, kad reikia tęsti anticholinerginį gydymą. Vartojant karbidopą/levodopą ir papildomai paskyrus biperideną, Parkinsono liga sergantiems ligoniams buvo pastebėti nereguliarūs greiti judesiai.

Anticholinerginiai vaistai gali sustiprinti šalutinį petidino poveikį CNS. Gydymo Akineton metu gali sustiprėti alkoholio poveikis. Akineton būdingas antagonistinis poveikis metoklopramidui bei į jį panašiems preparatams virškinimo trakte.

Akineton vartojimas su maistu ir gėrimais Tabletės yra su vagele, todėl jas galima padalyti. Tabletes reikia užgerti kokiu nors skysčiu (pvz., stikline vandens), vartoti rekomenduojama valgant ar po valgio. Jeigu vaisto vartojama iškart po valgio, išvengiama nepageidaujamų virškinimo trakto reiškinių.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Nėra duomenų, įrodančių, kad Akineton neigiamai veiktų vaisių. Kadangi nėra pakankamai klinikinės patirties apie Akineton vartojimą nėštumo metu, būtinas atsargumas, ypač skiriant vaistą pirmuosius tris nėštumo mėnesius.

Anticholinerginiai preparatai gali slopinti pieno gamybą ir išsiskyrimą. Tačiau duomenų apie šį Akineton poveikį neturima. Akineton išsiskiria į motinos pieną, ir jame gali susidaryti vaisto koncentracijos, prilygstančios motinos kraujo plazmoje susidarančioms vaisto koncentracijoms. Kadangi vaisto metabolizmo pobūdis bei jo apimtis naujagimių organizme nėra žinomi, be to, negalima atmesti galimo neigiamo vaisto poveikio, vartojant vaistą, maitinimą krūtimi paprastai rekomenduojama nutraukti.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Akineton, ypač jei jis vartojamas kartu su kitais centrinę nervų sistemą veikiančiais, taip pat cholinoblokuojančiais vaistais ar alkoholiu, dėl sukeliamų centrinių ir periferinių šalutinių reiškinių gali sutrikdyti gebėjimą vairuoti ir dirbti su kitais įrengimais.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Akineton medžiagas Sudėtyje yra laktozės. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

3. KAIP VARTOTI AKINETON

Akineton visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Gydymas Akineton paprastai pradedamas mažomis dozėmis, pamažu jas didinant, priklausomai nuo terapinio vaisto poveikio bei šalutinių reiškinių.

Parkinsono sindromas Gydymas paprastai pradedamas, skiriant Akineton tabletes palaipsniui didėjančiomis dozėmis, kurios kiekvienam ligoniui yra pritaikomos individualiai.

Suaugusiųjų gydymas pradedamas nuo 1 mg du kartus per dieną (2 kartus po ½ tabletės). Vaisto dozę galima padidinti iki 2 mg (1 tabletė) per dieną, maksimali leistina vaisto dozė – 16 mg (8 tabletės) per dieną. Palaikomoji vaisto dozė yra 3-16 mg per dieną (½ - 2 tabletės nuo trijų iki keturių kartų per dieną). Bendrą vaisto paros dozę reikia tolygiai paskirstyti visai dienai.

Vaistų sukelti judėjimo sutrikimai Suaugusiems vaistas skiriamas kaip papildomas geriamas vaistas kartu su neuroleptikais; priklausomai nuo ligos simptomų sunkumo laipsnio skiriama 1 – 4 mg (½ - 2 tabletės) nuo vieno iki keturių kartų per dieną, 3-15 metų vaikams skiriama 1-2 mg (½ - 1 tabletė) nuo vieno iki trijų kartų per dieną.

Akineton tabletes reikia užsigerti skysčiu, suvartojant jas valgio metu arba po jo. Gydymą Akineton reikia nutraukti palaipsniui.

Pavartojus per didelę Akineton dozę Perdozavimo simptomai yra panašūs į apsinuodijimo atropinu simptomus; ligoniams gali pasireikšti periferiniai anticholinerginiai simptomai (išsiplėtę, lėtai į šviesą reaguojantys vyzdžiai; sausos gleivinės; veido paraudimas; padažnėjęs širdies susitraukimų dažnis; žarnyno ir šlapimo pūslės atonija; pakilusi kūno temperatūra – ypač vaikams, bei centrinės nervų sistemos sutrikimai (ažitacija, konfūzija, dezorientacija ir/arba haliucinacijos). Jei apsinuodijimas yra sunkus, gali būti slopinama širdies veikla ir kvėpavimas.

Gyvybei pavojingo apsinuodijimo vaistu atvejais kaip antidotą galima vartoti acetilcholinesterazės inhibitorių, rekomenduojama – fizostigminą, kuris prasiskverbia pro kraujo smegenų barjerą. Be to, gali būti indikuotinas širdies ir kraujagyslių bei kvėpavimo sistemos palaikomasis gydymas, taip pat šlapimo pūslės kateterizacija ir, reikalui esant, kūno šilumos išsklaidymas.

4. galimAS ŠALUTINIS poveikiS

Akineton, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Vaisto sukeltas šalutinis poveikis gali pasireikšti nuovargiu, galvos svaigimu bei mieguistumu, ypač skiriant didesnes dozes – susijaudinimu, nerimu, sumišimu, kliedesiais, retkarčiais - atminties pablogėjimu, ir retais atvejais – haliucinacijomis, nervingumu, galvos skausmu ir nemiga.

Periferiniai vaisto efektai – tai burnos sausumas, retai – seilių liaukų pabrinkimas, akomodacijos sutrikimai, vyzdžio išsiplėtimas, lydimas šviesos baimės, sumažėjęs prakaitavimas, pykinimas, vidurių užkietėjimas, dispepsijos simptomai bei dažnas širdies plakimas, ir labai retai – retas širdies plakimas.

Skiriant Akineton, retkarčiais buvo stebimos padidėjusio jautrumo reakcijos, įskaitant išbėrimą ir judesių sutrikimą, taip pat eisenos sutrikimas, raumenų traukuliai ir kalbos sutrikimai.

Kai kuriais atvejais, ypač ligoniams su gerybiniu prostatos išvešėjimu, Akineton gali sukelti šlapinimosi sutrikimus (rekomenduojama sumažinti vaisto dozę), ir rečiau – šlapimo susilaikymą (antidotas: karbacholis). Žinomi padidėjusio jautrumo reakcijų, įskaitant išbėrimą, pasireiškimo atvejai.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI AKINETON

Laikyti vaikams nepastebimoje ir nepasiekiamoje vietoje.

Šiam vaistiniam preparatui specialių laikymo sąlygų nereikia.

Ant lizdinės plokštelės po "EXP" ir dėžutės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Akineton vartoti negalima.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Akineton sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra biperideno hidrochloridas. Vienoje tabletėje yra 2 mg biperideno hidrochlorido, atitinkančio 1,8 mg biperideno. - Pagalbinės medžiagos: kalcio vandenilio fosfato dihidratas, bulvių krakmolas, mikrokristalinė celiuliozė, laktozės monohidratas, magnio stearatas, kukurūzų krakmolas, kopovidonas, talkas.

Akineton išvaizda ir kiekis pakuotėje Balta, apvali tabletė su vagele. Tabletę galima padalyti į dvi lygias puses. Gamintojo pakuotėje yra 100 tablečių penkiose lizdinėse PVC/Aliuminio plokštelėse (po 20 tablečių kiekvienoje lizdinėje plokštelėje), kurie yra kartoninėje dėžutėje.

Rinkodaros teisės turėtojas Desma GmbH Peter – Sander Str. 41 B 55252 Mainz- Kastel Vokietija

Gamintojas

Abbott GmbH & Co. KG Knollstraße50 67061 Ludwigshafen Vokietija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

KMB Pharma Ltd. Tähtvere 4 51007 Tartu Estonia Tel: +372 733 8080 Fax: +372 733 8081

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2009-02-17


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai