To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Ar Ištekėjusi...

- Ištekėjusi?
- Taip. Du kartus.
- Vaikų turite?
- Taip, šešis: du nuo pirmo vyro , du nuo antro ir du mano pačios

  • Vartokite kuo įvairesnius ir skirtingų spalvų vaisius ir daržoves.  Geriausia juos valgyti šviežius, tačiau jei nėra galimybių, tinka ir virti, troškinti, šaldyti (tik ne sūdyti ar ...

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Lietuvoje iš viso yra apie 8 tūkst. gydytojų ir 40 tūkst. slaugytojų. Tai 2010 metų statistika.

Voltaren

1. KAS YRA VOLTAREN IR KAM JIS VARTOJAMAS

Jūsų vaistas vadinasi Voltaren ir yra tiekiamas skrandyje neiriomis tabletėmis. Kiekvienoje tabletėje yra 50 mg veikliosios medžiagos diklofenako natrio druskos. Voltaren priklauso nesteroidinių vaistų nuo uždegimo (NVNU) grupei, kuri vartojama skausmui malšinti ir uždegimui slopinti. Voltaren lengvina uždegimo simptomus, pvz., patinimą ir skausmą, mažina karščiavimą. Uždegimo arba karščiavimo priežasties vaistas nepanaikina.

Voltaren gali būti skiriamas šiais atvejais:

• Simptominis uždegiminių ir degeneracinių ligų, pvz.: reumatoidinio artrito, osteoartrito, ankilozinio spondilito, gydymas. • Simptominis ūminių minkštųjų audinių ligų, pvz.: periartrito, tendinito, tenosinovito, bursito, gydymas. • Simptominis podagros priepolio gydymas. • Simptominis skausmingų būklių gydymas, įskaitant skausmą po traumos, kaulų lūžių, raumens ar sausgyslės patempimo, panirimo, po ortopedinių, odontologinių procedūrų ir kitokių nedidelių operacijų.

Jeigu Jūs abejojate Voltaren veikimo arba kodėl jis buvo Jums paskirtas, klauskite gydytojo.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT VOLTAREN

Tiksliai laikykitės visų gydytojo arba vaistininko nurodymų. Jie gali skirtis nuo šiame lapelyje pateiktos informacijos.

Voltaren vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) diklofenakui arba bet kuriai kitai pagalbinei Voltaren medžiagai, išvardytai šio lapelio pabaigoje; - jeigu Jums kada nors buvo pasireiškusi alerginė reakcija, pavartojus medikamentų nuo uždegimo arba skausmo (pvz., acetilsalicilo rūgšties/aspirino, diklofenako arba ibuprofeno). Reakcija galėjo pasireikšti astma, sloga, odos bėrimu, veido patinimu. Jeigu Jūs manote, kad galite būti alergiški, pasitarkite su gydytoju; - jeigu yra skrandžio arba žarnų opų; - jeigu Jums yra bet koks kraujavimas, ypač į virškinimo traktą; - jeigu Jūs sergate sunkiu inkstų nepakankamumu; jeigu Jūs sergate sunkiu kepenų nepakankamumu; - jeigu Jūs sergate sunkiu širdies nepakankamumu; - nuo šešto nėštumo mėnesio. - Voltaren negalima vartoti Vaikams ir paaugliams

Jeigu bet kuris iš šių teiginių Jums tinka, nevartokite Voltaren skrandyje neirių tablečių ir pasitarkite su gydytoju. Jūsų gydytojas nuspręs ar Jums tinka šis preparatas.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu Jūs vartojate Voltaren kartu su kitais nesteroidiniais vaistais nuo uždegimo (pvz., acetilsalicilo rūgštimi arba aspirinu), kortikosteroidais, trombocitų agregaciją slopinančiais vaistais arba selektyviais serotonino reabsorbcijos inhibitoriais (žr. "Kitų vaistų vartojimas"); - jeigu Jūs sergate astma arba šienlige (sezoninis alerginis rinitas); - jeigu Jūs kada nors turėjote virškinimo trakto sutrikimų, tokių kaip skrandžio opa, kraujavimas arba juodos išmatos arba Jums anksčiau pasireiškė nemalonus pojūtis skrandyje ar rėmuo, pavartojus nesteroidinių vaistų nuo uždegimo; - jeigu Jūs sirgote gaubtinės žarnos (opiniu kolitu) arba plonojo žarnyno (Krono liga) uždegimu; - jeigu Jūs sergate ar sirgote širdies ligomis arba aukšto krauspūdžio liga; - kai sutrikusi kepenų arba inkstų veikla; - jeigu Jūs galite būti netekę daug skysčių (pvz., dėl ligos, viduriavimo, prieš ar po sunkios operacijos;. - kai patinusios pėdos; - kai yra sutrikęs kraujavimas ar yra kitų kraujo sutrikimų, tame tarpe ir reta kepenų funkcijos patologija vadinama porfirija.

Jeigu bet kuris iš šių teiginių Jums tinka, prieš vartodami Voltaren skrandyje neirių tablečių pasakykite apie tai gydytojui.

Voltaren gali sumažinti infekcijos simptomus (pvz., galvos skausmą, karščiavimą) ir dėl to gali būti sunkiau nustatyti diagnozę ir atitinkamai gydyti ligą. Jeigu blogai pasijutote ir Jums reikia apsilankyti pas gydytoją, nepamirškite jam pasakyti, kad vartojate Voltaren.

Vartojant Voltaren Jūs galite sunkiau pastoti. Informuokite gydytoją, jeigu Jūs planuojate arba jeigu yra problemų pastoti.

Labai retai Voltaren, kaip ir kiti nesteroidiniai vaistai nuo uždegimo, gali sukelti sunkias alergines odos reakcijas (pvz., anafilaksinį šoką). Todėl nedelsiant informuokite gydytoją, jei Jums pasireiškė tokios reakcijos.

Tokie vaistai, kaip Voltaren, gali būti susiję su nedideliu širdies priepuolio ("miokardo infarkto") ar insulto pavojaus padidėjimu. Bet koks pavojus yra labiau tikėtinas ilgą laiką vartojant vaistą didelėmis dozėmis. Neviršykite rekomenduotos dozės ar gydymo laiko.

Jei Jūsų širdies veikla yra sutrikusi, patyrėte insultą arba galvojate, kad Jums galėtų grėsti šios būklės (pavyzdžiui, Jūsų kraujospūdis yra padidėjęs, sergate diabetu, turite daug cholesterolio arba rūkote), turite aptarti gydymą su savo gydytoju arba vaistininku.

Voltaren ir pagyvenę žmonės Senyvi pacientai į Voltaren poveikį gali labiau reaguoti nei kiti suaugę žmonės. Todėl, jie turi tiksliai laikytis gydytojo nurodymų ir vartoti mažiausią dozę, kuri palengvina simptomus. Labai svarbu, kad atsiradus šalutiniam poveikiui pagyvenęs pacientas apie tai nedelsdamas pasakytų gydytojui.

Vaikai ir paaugliai Voltaren 50 mg skrandyje neirių tablečių dėl jų dozės stiprumo vartoti vaikams ir paaugliams iki 15 metų draudžiama.

Kitų vaistų vartojimas

Ypač svarbu pasakyti gydytojui, jei vartojate toliau išvardytų vaistų: ( Ličio arba selektyvių serotonino reabsorbcijos inhibitorių (SSRI) (vaistai, vartojami gydyti kai kurias depresijos rūšis. • Digoksino (preparatas, vartojamas širdies ligoms gydyti). • Diuretikų (vaistai, didinantys šlapimo išsiskyrimą). • AKF inhibitorių arba beta blokerių (vaistų grupės, vartojamos aukštam kraujospūdžiui ir širdies nepakankamumui gydyti). • Kitokių nesteroidinių vaistų nuo uždegimo, pvz., acetilsalicilo rūgšties (aspirino) arba ibuprofeno. • Kortikosteroidų (vaistai, vartojami uždegimui palengvinti). • Kraujo krešėjimą mažinančių preparatų (vaistai, vartojami mažinant kraujo krešėjimą). ( Vaistų nuo diabeto, išskyrus insuliną. • Metotreksato (vaistas nuo kai kurių vėžio rūšių arba artrito). • Ciklosporino ir takrolimo (vaistai, pirmiausiai vartojami pacientų, kuriems persodinti organai. • Kai kurių antibakterinių (chinolonų grupės) preparatų.

Jei vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Voltaren vartojimas su maistu ir gėrimais • Voltaren skrandyje neirią tabletę nuryti visą, užsigeriant stikline vandens ar kitokio skysčio. • Patariama Voltaren skrandyje neirią tabletę vartoti prieš valgį ar nevalgius.

Nėštumo ir žindymo laikotarpis Jeigu Jūs esate nėščia arba ketinate pastoti, pasakykite gydytojui. Voltaren skrandyje neirių tablečių nėštumo metu vartoti draudžiama, išskyrus būtinus atvejus. Voltaren skrandyje neirių tablečių, kaip ir kitų nesteroidinių vaistų nuo uždegimo, draudžiama vartoti paskutinių 3 nėštumo mėnesių laikotarpiu, nes gali būti labai pažeistas vaisius arba pasunkėti gimdymas. Dėl Voltaren vartojimo gali būti sunkiau pastoti. Nevartokite Voltaren skrandyje neirių tablečių, jei planuojate pastoti ar jei Jums sunku pastoti, išskyrus būtinus atvejus.

Jeigu Jūs žindote kūdikį, pasakykite gydytojui. Jei vartojate Voltaren skrandyje neirių tablečių, žindyti draudžiama, nes tai gali būti žalinga kūdikiui.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Retai Voltaren vartojantiems žmonėms gali atsirasti galvos svaigimas, mieguistumas arba sutrikti rega. Jei toks poveikis pasireiškia, vairuoti automobilį, dirbti su veikiančiais mechanizmais ar kitokį, dėmesio reikalaujantį darbą draudžiama. Jeigu atsiranda tokių simptomų, būtina kiek galima greičiau pasakyti gydytojui.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Voltaren medžiagas Voltaren 50 mg skrandyje neirių tablečių sudėtyje yra laktozės. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

3. KAIP VARTOTI VOLTAREN

Voltaren visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Nepasitarus su gydytoju, dozės keisti negalima. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Kada ir kaip vartoti Voltaren Voltaren skrandyje neirias tabletes reikia gerti nekramčius, užgeriant stikline vandens ar kitokio skysčio. Rekomenduojama Voltaren skrandyje neirias tabletes gerti prieš valgį arba tarp valgių. Negalima tablečių dalinti arba kramtyti.

Kokią dozę vartoti Paskirtos dozės viršyti negalima. Svarbu vartoti mažiausią dozę, kuri kontroliuoja Jūsų skausmą ir nevartoti Voltaren skrandyje neirių tablečių ilgiau negu reikia. Gydytojas pasakys Jums kiek Voltaren skrandyje neirių tablečių vartoti. Priklausomai nuo to, kaip Jūs reaguosite į gydymą, gydytojas gali padidinti arba sumažinti dozę. Gydytojo sprendimu gali būti paskirti papildomi skrandžio gleivinę apsaugantys vaistai (jei anksčiau sirgote virškinimo trakto ligomis, vartojate kitus vaistus ar esate senyvo amžiaus).

Suaugusieji Gydymo pradžioje paprastai rekomenduojama vartoti 100-150 mg per parą. Paros dozė lygiomis dalimis suvartojama per 2-3 kartus. Didžiausios paros dozės 150 mg viršyti negalima.

Vaikai ir paaugliai Vaikams ir paaugliams iki 15 metų amžiaus vaisto vartoti draudžiama.

Pavartojus per didelę Voltaren dozę Pavartojus atsitiktinai Voltaren skrandyje neirių tablečių daugiau negu skirta, būtina nedelsiant kreiptis į gydytoją arba vaistininką arba vykti į greitosios pagalbos skyrių. Jums gali prireikti medicinos pagalbos.

Pamiršus pavartoti Voltaren Jei pamiršote išgerti vaisto, išgerkite, kai tik prisiminėte. Jei artėja laikas gerti sekančią dozę, pamirštosios gerti nereikia. Praleidus dozę, vėliau vietoj jos dvigubos dozės vartoti negalima.

Kaip ilgai vartoti Voltaren Tiksliai laikykitės visų gydytojo nurodymų.

Jei Jūs vartojate Voltaren žvakutes ilgiau nei keletą savaičių, tuomet turėtumėte reguliariai tikrintis pas savo gydytoją, norint išvengti nenumatytų neigiamų reakcijų.

Jeigu manote, kad Voltaren veikia per stipriai arba per silpnai, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Voltaren, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Kai kurie iš retų arba labai retų šalutinių poveikių gali būti pavojingi:

Šalutiniai poveikiai, pasireiškiantys mažiau negu 1 iš 10, bet daugiau negu 1 iš 10000 pacientų • Neįprastas kraujavimas arba mėlynės. • Karščiavimas arba lėtinis gerklės skausmas. • Alerginės reakcijos su veido, lūpų, burnos, liežuvio ir gerklės patinimu, dažnai susijusios su bėrimu ir niežuliu, dėl kurių gali būti sunku nuryti arba pasireikšti hipotenzija (žemas kraujo spaudimas), alpulys. Gali būti švokščiantis alsavimas ir krūtinės suspaudimo jausmas (bronchų spazmo požymiai). • Krūtinės skausmas (širdies priepuolio požymis). • Staigus ir stiprus galvos skausmas, pykinimas, galvos svaigimas, sustingimas, negalėjimas kalbėti arba sunkumai kalbant, paralyžius (smegenų pažeidimo požymiai). • Sustingęs kaklas (virusinio meningito požymis. • Traukuliai. • Hipertenzija (aukštas kraujo spaudimas). • Raudona arba purpurinė oda (galimas kraujagyslių uždegimo požymis). Lūpų, akių ir burnos srities odos pūslelinis bėrimas. Odos uždegimas su atsisluoksniavimu į mažus gabaliukus arba lupimusi. • Stiprus pilvo skausmas, pykinimas, rėmens graužimas, pilvo pūtimas, kraujas išmatose arba juodos išmatos. Vėmimas krauju. • Odos arba akių pageltimas (kepenų uždegimo požymiai/kepenų funkcijos nepakankamumas). • Kraujas šlapime, baltymų išsiskyrimas su šlapimu, stiprus šlapimo išsiskyrimo sumažėjimas (inkstų funkcijos sutrikimo požymiai).

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Kiti dažni šalutiniai poveikiai, pastebėti mažiau negu 1 iš 10, bet daugiau negu 1 iš 100 pacientų Galvos skausmas ir svaigimas, pykinimas, vėmimas, viduriavimas, virškinimo sutrikimas, pilvo skausmas, rėmens graužimas, pilvo pūtimas, apetito netekimas, kepenų funkcijos pakitimas (pvz., transaminazių kiekio), odos bėrimas.

Kiti reti šalutiniai poveikiai, pastebėti mažiau negu 1 iš 100, bet daugiau negu 1 iš 10000 pacientų Opos atsiradimas skrandyje ar kraujavimas iš virškinimo trakto (aprašyta reti mirtini atvejai, daugiausiai senyvo amžiaus pacientams), mieguistumas, nuovargis, pilvo skausmas, rankų, plaštakų, kojų ir pėdų patinimas (edema), hipotenzija (sumažėjęs kraujo spaudimas, alpimai), odos bėrimas ir niežulys, kepenų funkcijos sutrikimai (įskaitant hepatitą ir geltą).

Kiti labai reti šalutiniai poveikiai, pastebėti mažiau negu 1 iš 10000 pacientų Dezorientacija, depresija, sumišimas, haliucinacijos, miego sutrikimai, nakties košmarai, dirglumas, psichoziniai sutrikimai, rankų ar pėdų dygčiojimas arba sustingimas, atminties sutrikimai, nerimas, drebulys, skonio pokyčiai, regos ar klausos sutrikimai, spengimas ausyse, galvos skausmai su šviesos baime, karščiavimas ir kaklo sustingimas, vidurių užkietėjimas, žaizdos burnoje, stemplės opa, apatinės žarnyno dalies pažeidimai, palpitatacijos, krūtinės skausmas, padidėjęs kraujospūdis, kraujagyslių uždegimas (vaskulitas), plaučių uždegimas (pneumonitas), širdies nepakankamumas, kraujo pokyčiai, kepenų ir inkstų pažeidimas, eritrocitų ar baltymo atsiradimas šlapime, plaukų nuslinkimas, sunkūs odos pažeidimai, tokie kaip Stivenso ir Džonsono sindromas, Lajelio sindromas, odos patinimas ir pūslių atsiradimas (dėl padidėjusio jautrumo saulei), kasos uždegimas (pankreatitas), impotencija.

Jei Jums pasireiškė bet kuris iš čia minėtų sunkių šalutinių poveikių, pasakykite gydytojui.

Jeigu atsiranda šiame lapelyje neminėtas šalutinis poveikis, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Jeigu Voltaren skrandyje neirių tablečių vartojama ilgiau nei keletą savaičių, būtina reguliariai kreiptis į gydytoją, kad jis patikrintų, ar neatsirado šalutinio poveikio simptomų.

5. KAIP LAIKYTI VOLTAREN

Laikyti ne aukštesnėje kaip 30(C temperatūroje. Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti gamintojo pakuotėje. Ant lizdinės plokštelės ir dėžutės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Voltaren vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Voltaren sudėtis - Veiklioji medžiaga yra diklofenako natrio druska. Jos vienoje tabletėje yra 50 mg. - Pagalbinės medžiagos yra koloidinis, bevandenis silicio dioksidas, mikrokristalinė celiuliozė, laktozės monohidratas, magnio stearatas, kukurūzų krakmolas, povidonas, karboksimetilkrakmolo A natrio druska, hipromeliozė, makrogolglicerolio hidroksistearatas, geltonasis geležies oksidas (E 172), raudonasis geležies oksidas (E 172), talkas, titano dioksidas (E 171), metakrilo rūgšties kopolimeras (Eudragit L 30 D, Solid), makrogolis 8000 ir simetikonas.

Voltaren išvaizda ir kiekis pakuotėje Voltaren 50 mg skrandyje neiri tabletė yra šviesiai rudos spalvos, apvali, abipus šiek tiek išgaubta, nuožulniais kraštais, vienoje pusėje su įspaudu "CG" ir "GT" kitoje pusėje. Pakuotėje yra 20 tablečių.

Rinkodaros teisės turėtojas Novartis Finland Oy Metsänneidonkuja 10 FIN-02130 Espoo Suomija

Gamintojas Novartis Pharma GmbH Roonstrasse 25 and Obere Turnstrasse 8 D-90429 Niurnbergas Vokietija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

Novartis Pharma Services Inc. Atstovybė Lietuvoje Konstitucijos pr. 7 LT-09308, Vilnius Tel. +370 5 269 16 50 Fax: +370 5 249 63 38

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-06-09


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai