To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Ką jūs darote?...

- Ką jūs darote? Reikėjo ištraukti visai ne tą dantį!
- Nusiraminkite, sinjore, pamažu ir prie jo prieisiu.

  • Naudokite dezodorantą vietoj antiperspiranto, nes pastarieji gali įtakoti krūties vėžio atsiradimą.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Kasmet gimsta 130 mln. vaikų. PSO duomenimis, apie 8 mln. miršta vaikystėje. Apie 8 tūkstančius miršta kasdien dėl nepakankamos mitybos ar nekokybiško maisto.

Virolex

1. KAS YRA VIROLEX IR KAM JIS VARTOJAMAS

Kas yra Virolex? Acikloviras yra preparatas, kuris neleidžia virusams daugintis dėl lokalaus poveikio. Šis vaistas efektyvus prieš 1 ir 2 tipo paprastosios pūslelinės virusus.

Acikloviras slopina viruso DNR sintezę, tačiau neveikia normalių procesų ląstelėse.

Nuo ko vartojamas Virolex? Virolex vartojamas lokaliai odos ir lūpų pūslelinei gydyti.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT VIROLEX

Jei sergate lėtine liga, sutrikusi medžiagų apykaita, padidėjęs organizmo jautrumas arba vartojate kitus vaistus, apie tai pasakykite gydytojui.

Kada negalima vartoti Virolex? Virolex vartoti negalima, jei padidėjęs jautrumas aciklovirui, valaciklovirui arba bet kuriai šio vaisto pagalbinei medžiagai.

Specialių atsargumo priemonių reikia Ypač svarbu saugotis, kad kremo atsitiktinai nepatektų į akis, taip pat negalima vartoti ant burnos ir lytinių organų gleivinių. Jei bent kiek kremo patenka į akis, nuplaukite jį dideliu kiekiu šalto vandens. Jei po to atsiranda akių skausmas, pasakykite gydytojui. Virolex kremo negalima maišyti su kitokiais odos kremais ar losjonais.

Nėštumas Nėščios moterys, prieš pradėdamos vartoti bet kurį vaistą, turėtų pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Ar Virolex saugu vartoti nėštumo metu, galutinai neištirta, todėl nėščioms moterims gydytojas skiria šio vaisto tik kai infekcinė liga pavojinga gyvybei ir laukiamas gydomasis poveikis yra didesnis už pavojų vaisiui.

Žindymo laikotarpis Žindančios moterys, prieš pradėdamos vartoti bet kurį vaistą, turėtų pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Manoma, kad moteriai pavartojus Virolex kremo, į krūtimi maitinamo kūdikio organizmą patenkanti dozė yra nereikšminga.

Poveikis gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus Duomenys neaktualūs.

Kurie kiti vaistai gali sąveikauti su Virolex? Jeigu kartu vartojate arba neseniai vartojote kitus vaistus (net pirktus recepto), apie tai pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Pranešimų apie vietiškai vartojamo acikloviro sąveiką su kitais vaistais negauta.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Virolex medžiagas Virolex kremo sudėtyje esanti pagalbinė medžiaga cetostearilo alkoholis gali sukelti lokalų odos pažeidimą, kitaip vadinamą kontaktinį dermatitą. Kremo sudėtyje taip pat yra propilenglikolis, kuris gali sukelti odos sudirginimą.

3. KAIP VARTOTI VIROLEX

Dozavimas ir vartojimo metodas Tiksliai vykdykite gydytojo nurodymus. Su juo nepasitarę, nekeiskite vaisto dozės ir nenutraukite jo vartojimo.

Labai svarbu aciklovirą pradėti vartoti kuo anksčiau, kai tik atsiranda pirmieji ligos požymiai (prodromo fazėje).

Suaugę žmonės ir vaikai. pažeista vieta tepama kremu 5 kartus per parą (kas 4 val., naktinė dozė praleidžiama) 5 paras, jei ligos forma sunkesnė – iki 10 parų.

Senyvi žmonės. Specialių rekomendacijų nėra.

Patepus per didelę Virolex dozę Patepę per didelę dozę, nedelsdami pasikonsultuokite su gydytoju arba vaistininku.

Labai svarbu laikytis šiame lapelyje pateiktų nurodymų. Jei keletą kartų netyčia pavartojote didesnę nei rekomenduojamą dozę, nesijaudinkite.

Užmiršus patepti Virolex Praleidus dozę, vietoj jos dvigubos dozės vartoti negalima.

Šio kremo reikia tepti kasdien maždaug tuo pačiu laiku. Užmirštą kremo dozę prisiminę patepkite kuo greičiau, tačiau tolesnės jo vartojimo tvarkos keisti nereikia.

Pokyčiai, atsirandantys nutraukus Virolex vartojimą Ligos simptomams išnykus, infekcija dar gali būti nesunaikinta ir, gydymą baigus per anksti, atsinaujinti. Laikykitės nurodymų ir vartokite šį vaistą gydytojo skirtą laiką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Virolex, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį.

Pagal pasireiškimo dažnumą toliau išvardytas nepageidaujamas poveikis suskirstytas į: - labai dažną (≥1/10), - dažną (nuo ≥1/100 iki <1/10), - nedažną (nuo ≥1/1 000 iki <1/100); - retą (nuo ≥1/10 000 iki <1/1 000), - labai retą (<1/10 000).

Odos ir poodinio audinio sutrikimai - Nedažni: laikinas deginimas arba gėlimas po Virolex kremo užtepimo, lengvas odos sausėjimas ar pleiskanojimas. - Reti: eritema, kontaktinis dermatitas po užtepimo. Atlikus jautrumo testus, nustatyta, kad reakciją dažniau sukelia pagalbinės kremo medžiagos, o ne acikloviras.

Imuninės sistemos sutrikimai - Labai reti: greito poveikio padidėjusio jautrumo reakcijos (įskaitant angioedemą).

Pastebėję šalutinį poveikį (net jeigu jis šiame pakuotės lapelyje nenurodytas), apie jį pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI VIROLEX

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje. Pradėto vartoti kremo tinkamumo laikas yra 28 dienos. Ant kartono dėžutės po "Tinka iki" ir tūbelės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Virolex vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Virolex sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra acikloviras. 1 g kremo yra 50 mg acikloviro. - Pagalbinės medžiagos yra poloksameras 407, cetostearilo alkoholis, natrio laurilsulfatas, minkštasis baltas parafinas, skystasis parafinas, propilenglikolis, išgrynintas vanduo

Virolex išvaizda ir kiekis pakuotėje

Kremas yra homogeniškas, baltas arba beveik baltas. Aliuminio tūbelėje yra 5 g kremo. Kartono dėžutėje yra viena tūbelė.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Krka, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovėnija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

KRKA, d.d. atstovybė Lietuvoje Senasis Ukmergės kelias 4, Vilniaus raj., Užubalių k. LT - 14013 Tel. + 370 5 236 27 40

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-02-04


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai