To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Kalbasi dvi karvės...

Kalbasi dvi karvės:
- Klausyk, ar tu girdėjai apie  tą baisią karvių ligą - kempinlygę?
- Taip, tikras košmaras. Gerai, kad mums pingvinams, tai negresia...

  • Moterims, vyresnėms nei 35 metai, rekomenduojama reguliariai tikrintis dėl gimdos kaklelio vėžio. Šią sunkią ligą galima lengvai išgydyti, nustačius pradinėse stadijose.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Vėžio gydymo efektyvumas yra tiesiogiai proporcingas valstybės investicijoms.

Vioxx

INFORMACINIS LAPELIS

VIOXX

Prieš pradėdami gydytis šiuo vaistu, net jei jį jau seniau vartojote, atidžiai perskaitykite šį lapelį. Kai kuri informacija, lyginant su ankstesniąja, galėjo pasikeisti. Atminkite, kad gydytojas paskyrė šį vaistą tik Jums. Niekada neduokite jo kitam.

Kas yra VIOXX?

VIOXX (rofekoksibas) yra tabletė, kurioje yra 12,5 mg arba 25 mg veikliosios medžiagos rofekoksibo.

Be to, VIOXX tabletėje yra neaktyviųjų medžiagų: laktozės, mikrokristalinės celiuliozės, hidroksipropilceliuliozės, natrio kroskarmeliozės, magnio stearato ir geležies geltonojo oksido.

VIOXX yra naujos koksibais vadinamos grupės vaistas skausmui malšinti ir uždegimui slopinti. VIOXX yra COX-2 specifinis inhibitorius.

Registravimo liudijimo turėtojas Gamintojas Merck Sharp & Dohme B.V. UAB "Merck Sharp & Dohme" Waarderweg 39, P.O. Box 581, Geležinio Vilko 18A 2003 PC Haarlem 01112 Vilnius Nyderlandai Lietuva

Kodėl gydytojas man paskyrė VIOXX?

Gydytojas VIOXX paskyrė gydyti: • osteoartritą, • reumatoidinį artritą.

Kaip veikia VIOXX? Organizme gaminasi du panašūs fermentai, vadinami COX-1 ir COX-2. COX-1, be kitų funkcijų, saugo skrandį, o COX-2 turi įtakos sąnarių uždegimui ir skausmui dėl artrito. Slopindamas tam tikrą organizme esančią medžiagą COX-2, VIOXX malšina skausmą ir uždegimą. VIOXX neslopina COX-1, panašios medžiagos, kuri saugo skrandį nuo opų. Kiti priešuždegiminiai vaistai (nesteroidiniai priešuždegiminiai vaistai - NPUV) slopina ir COX-1, ir COX-2. Lyginant su NPUV, VIOXX malšina skausmą ir mažina uždegimą, bet sukelia mažesnę riziką skrandžio opoms atsirasti. Kas yra osteoartritas? Osteoartritas yra sąnarių liga. Ji prasideda laipsniškai irstant kremzlei, kuri dengia kaulų galus, ir dėl to pasireiškia skausmas, uždegimas, jautrumas, sustingimas ir fizinė negalia. Kas yra reumatoidinis artritas? Reumatoidinis artritas yra lėtinė liga, sukelianti sąnarių skausmą, sąstingį, tinimą, taip pat kitų organų uždegimą, mažinantį funkcijas. Ką dar galima padaryti, kad sumažėtų artritas? Pasitarkite su gydytoju apie: Mankštą. Kūno svorio kontrolę. Karščio ir šalčio procedūras. Pagalbinių prietaisų taikymą.

Ką reikia žinoti prieš pradedant vartoti VIOXX?

Kada negalima vartoti VIOXX? Nevartokite VIOXX: Jei turite aktyvią opą ar Jums kraujuoja iš skrandžio arba žarnų. Jei padidėjęs jautrumas bet kuriai sudedamajai jo daliai.

Ką turi žinoti gydytojas prieš skirdamas Jums VIOXX? Gydytojui papasakokite apie alergiją ir visas medicinines problemas, kurias turite arba turėjote, taip pat apie: inkstų ligą; kepenų ligą; širdies nepakankamumą; alergines reakcijas nuo aspirino ar kitų priešuždegiminių vaistų (paprastai vadinamų NPV).

Ką dar reikia žinoti apie VIOXX vartojimą?

Klinikinių tyrimų metu skrandžio opos nustatytos: Panašiai dažnai pacientams, vartojusiems VIOXX, ir pacientams, gavusiems placebo (tabletę be veikliosios medžiagos). Rečiau pacientams, vartojusiems VIOXX, negu pacientams, kurie vartojo kitus priešuždegiminius vaistus (NPV). Šių tyrimų metu atsirado opos kai kuriems pacientams, vartojusiems VIOXX arba placebo. Kai kuriems žmonėms opos gali atsirasti, tačiau, vartojant VIOXX, rizika mažesnė negu vartojant NPV.

Skyrimas vaikams Nėra patirties, kaip VIOXX vartoti vaikams, todėl šio vaisto jiems nepatariama skirti.

Skyrimas vyresniems ligoniams VIOXX vienodai veiksmingas ir vienodai gerai toleruojamas vyresnių bei jaunesnių suaugusių pacientų. Vyresniems pacientams dozės koreguoti nereikia.

Vartojimas nėštumo laikotarpiu bei maitinant krūtimi Pasakykite gydytojui, jei: Esate nėščia arba ketinate pastoti. VIOXX nerekomenduojama vartoti vėlyvuoju nėštumo lakotarpiu, nes gali pakenkti vaisiui. Maitinate krūtimi ar ketinate tai daryti.

Ar galima VIOXX vartoti kartu su kitais vaistais? Visada pasakykite gydytojui apie visus vaistus, kuriuos vartojate ar ketinate vartoti, taip pat ir apie tuos, kuriuos įsigijote be recepto.

Gydytojas gali norėti patikrinti, ar tinkamai veikia Jūsų vaistai, jei vartojate: • teofiliną (vaistą astmai gydyti), • varfariną (skystinantį kraują), • rifampiną (antibiotiką), • AKF inhibitorius (vaistus padidėjusiam kraujospūdžiui ir širdies nepakankamumui gydyti), • litį (vaistą kai kurioms depresijos rūšims gydyti).

VIOXX galima vartoti kartu su mažomis aspirino dozėmis (325 mg per parą arba mažiau). Jei vartojate mažas aspirino dozes širdies infarkto ar insulto profilaktikai, nepasitarę su gydytoju, jo nenutraukite, nes VIOXX negali pakeisti šiam tikslui vartojamo aspirino.

Ar vartojant VIOXX, galima vairuoti automobilį ir valdyti mechanizmus?

Nėra duomenų, kad VIOXX galėtų veikti Jūsų gebėjimą vairuoti arba valdyti pavojingus mechanizmus.

Ką reikia žinoti apie VIOXX neaktyviąsias sudedamąsias dalis?

VIOXX 12,5 mg tabletėje yra 39,95 mg laktozės, o VIOXX 25 mg tabletėje - 79,34 mg laktozės.

Kaip vartoti VIOXX?

VIOXX vartojama vieną kartą per parą.

Gydytojas nuspręs, kokia VIOXX dozė Jums tinkamiausia ir kaip ilgai vaistą vartoti.

Osteoartritui gydyti: Rekomenduojama pradinė dozė yra 12,5 mg vieną kartą per parą. Gydytojas dozę gali padidinti iki 25 mg vieną kartą per parą. Didžiausia rekomenduojama dozė yra 25 mg vieną kartą per parą.

Reumatoidiniam artritui gydyti: Rekomenduojama 25 mg dozė vieną kartą per parą. Didžiausia rekomeduojama paros dozė yra 25 mg.

VIOXX gali būti vartojama su maistu arba be jo.

Neduokite VIOXX niekam kitam; jis paskirtas tik Jums.

Ką daryti išgėrus per didelę dozę?

Jei išgėrėte didesnę vaisto dozę negu paskirta, nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Ką daryti praleidus dozę?

Stenkitės VIOXX vartoti kaip paskirta. Tačiau jei vieną dozę praleidote, papildomos dozės vartoti nereikia. Kitą dieną vaistą toliau vartokite kaip įprasta.

Koks gali būti VIOXX nepageidaujamas poveikis?

Visi vaistai gali sukelti nenumatytą ar nepageidaujamą poveikį, vadinamąsias nepageidaujamas reakcijas į vaistą.

VIOXX, kaip ir visi receptiniai vaistai, gali sukelti nepageidaujamas reakcijas į vaistą. Klinikinių tyrimų metu nepageidaujamos reakcijos paprastai buvo lengvos. Paprastai dėl jų VIOXX vartojimo nutraukti nereikėjo.

Klinikinių tyrimų metu pranešta apie, pavyzdžiui, kojų ir (arba) pėdų tinimą, padidėjusį kraujospūdį, rėmenį, skrandžio skausmą, sunkumą skrandyje, pykinimą, viduriavimą, galvos svaigimą ir skausmą, burnos opas.

Be to, pranešta apie tokias nepageidaujamas reakcijas: alergines reakcijas, taip pat veido, lūpų, liežuvio ir (arba) gerklės tinimą, dėl to gali pasidaryti sunku kvėpuoti ar ryti, dilgėlinę, bėrimą, niežėjimą, suglumimą, sunkumą susikaupti, apsnūdimą, plaukų slinkimą, haliucinacijas, širdies nepakankamumą, padidėjusią kalio koncentraciją kraujyje, sumažėjusį kraujo ląstelių skaičių, sunkius inkstų veiklos sutrikimus, sunkius kepenų veiklos sutrikimus, sunkias odos reakcijas, dilgčiojimą, neįprastą galvos skausmą, kai kartu sustingsta kaklas (asepsinis meningitas), vėmimą.

Kaip ir vartojant bet kurį receptinį vaistą, retkarčiais gali pasitaikyti kitų nepageidaujamų reakcijų, kai kurios iš jų gali būti gana sunkios. Paprašykite gydytoją arba vaistininką daugiau informacijos apie vaistą. Abu daugiau žino apie nepageidaujamą jo poveikį. Nedelsdami praneškite savo gydytojui ar vaistininkui apie šiuos ar kitus neįprastus reiškinius.

Kaip sužinoti daugiau apie VIOXX ir osteoartritą?

Išsamiau apie tai Jus informuos gydytojas arba vaistininkas, kurie daugiau apie tai žino.

Kaip ilgai laikyti vaistą?

Nevartokite šio vaisto, jei pasibaigęs jo galiojimo laikas, nurodytas skaitmenimis ant dėžutės. Pirmieji du skaitmenys rodo mėnesį, paskutinieji - metus.

Kaip laikyti VIOXX?

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje.

VIOXX ir visus vaistus laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Kada ši informacija atnaujinta paskutinįjį kartą?

Ši informacija paskutinįjį kartą atnaujinta 2001 m. balandžio mėn.(

VVKT tvirtinimo data 2004 05 19

( (


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai