To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Stomatologas sako...

Stomatologas:
- Štai ir viskas, paciente, va Jūsų dantis!
Pacientas:
- Ačiū, gydytojau, o va Jūsų kėdės rankena...

  • Jeigu profilaktiškai vartojate vaistažolių arbatas, jomis nepiktnaudžiaukite ilgai. Gerkite kuo įvairesnes ir kuo trumpesnį laiką.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • 0,33 litro butelis alaus turi tokį pat alkoholio kiekį kaip standartinis stikliukas stipriųjų gėrimų, ar stiklas vyno.

Ventolin

1. KAS YRA Ventolin IR KAM JIS VARTOJAMAS

Salbutamolis priklauso vaistų, vadinamų bronchus plečiančiais arba "atpalaiduojančiais", grupei. Salbutamolis atpalaiduoja raumenis, esančius plaučių smulkiųjų kvėpavimo takų sienelėse. Tai padeda atverti kvėpavimo takus ir palengvinti įtampą krūtinėje, švokštimą bei kosulį, todėl Jūs galite lengviau kvėpuoti.

Ventolin injekcinis tirpalas vartojamas sunkiam bronchų spazmui palengvinti sergant bronchine astma, lėtine obstrukcine plaučių liga ar astminei būklei gydyti.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT Ventolin

Ventolin vartoti negalima: jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) salbutamoliui arba bet kuriai pagalbinei Ventolin medžiagai.

Nors Ventolin parenteriniai preparatai rekomenduojami nekomplikuoto priešlaikinio gimdymo veiklai slopinti, jų negalima vartoti, jei priešlaikinį gimdymą lydi nėštumo toksikozė ar bet kokios kilmės kraujavimas nėštumo laikotarpiu. Ventolin preparatų nereikėtų vartoti gresiant persileidimui pirmojo ir antrojo nėštumo trimestrų metu.

Specialių atsargumo priemonių reikia:

- jeigu esate nėščia ar planuojate pastoti; - jeigu žindote kūdikį; - jeigu turite ar kada nors turėjote nutraukti šio ar kito vaisto nuo šios ligos vartojimą, kadangi esate jam alergiškas ar šis vaistas kelia problemų; - jeigu gydotės nuo skydliaukės ligos; - jeigu gydotės nuo didelio kraujospūdžio; - jeigu Jūsų širdies ritmas nereguliarus, įskaitant ir labai dažną pulsą; - jeigu vartojate kokių nors vaistų nuo nereguliaraus širdies darbo / ritmo, įskaitant ir labai dažną pulsą; - jeigu sergate cukriniu diabetu; - jeigu sirgote širdies liga, krūtinės angina ar buvo sutrikęs širdies ritmas.

Dideles gydomąsias trumpai veikiančių beta agonistų dozes vartojant į veną ar purškiant, labai retai pasireiškia pieno rūgšties acidozė (padidėjęs pieno rūgšties kiekis kraujyje), dažniausiai pacientams, gydomiems nuo ūmaus bronchų astmos pablogėjimo (žr. skyrių "Galimas šalutinis poveikis"). Pieno rūgšties druskų ar esterių pagausėjimas gali sukelti dusulį ir kompensacinę hiperventiliaciją, o tai gali būti klaidingai suprasta kaip astmos gydymo nesėkmė, ir gali būti netinkamai sustiprintas gydymas trumpai veikiančiais beta agonistais. Todėl gydytojas gali sekti pieno rūgšties kiekį serume, kad būtų galima nustatyti jos pagausėjimą ir su juo susijusią metabolinę acidozę.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Negalima vartoti kartu Ventolin ir neselektyvių beta blokuojančių vaistų, lėtinančių širdies ritmą, pvz., propranololio.

Kartais šis vaistas gali nepadėti ir gydytojas gali Jums skirti kitokį gydymą. Įsitikinkite, kad Jūsų gydytojas žino, kokius kitus vaistus (pvz., skirtus mažinti skysčių kiekį, bet kokios kitos rūšies bronchus plečiančius vaistus tabletėmis, steroidus tabletėmis), įskaitant įsigytus be recepto, Jūs vartojate.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Salbutamolis nėštumo metu turi būti skiriamas tik tada, jei laukiama nauda motinai yra didesnė už bet kokią galimą riziką vaisiui.

Kadangi salbutamolio tikriausiai patenka į moters pieną, jo vartoti žindyvėms nerekomenduojama, nebent laukiama nauda yra didesnė už bet kokią galimą riziką. Ar su pienu išsiskyręs salbutamolis kenkia naujagimiui, nežinoma.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Ventolin gebėjimo vairuoti ir valdyti mechanizmus neveikia.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Ventolin medžiagas Šio vaisto 1 ml yra 3,5 mg natrio. Būtina atsižvelgti, jei kontroliuojamas natrio kiekis maiste.

3. KAIP VARTOTI Ventolin

Ventolin visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Ventolin injekcinį tirpalą paprastai sušvirkščia gydytojas arba slaugytoja. Jį galima švirkšti po oda arba į veną ar raumenis.

Suaugusiems

Vartojant po oda ar į raumenis 500 mikrogramų (8 mikrogramai/kg kūno svorio) dozę švirkšti kas keturias valandas.

Vartojant į veną 250 mikrogramų (4 mikrogramai/kg kūno svorio) dozę reikia švirkšti lėtai ir, jei reikia, galima pakartoti.

Ventolin 250 mikrogramų/5 ml injekcinis tirpalas arba Ventolin 500 mikrogramų/ml praskiestas su injekciniu vandeniu yra tinkami lėtai švirkšti į veną.

Ventolin injekcinis tirpalas netinka vaikams gydyti.

Pastaba: negalima vartoti nepraskiesto Ventolin tirpalo intraveninėms infuzijoms iš ampulių.

Ventolin negalima maišyti su jokiais kitais vaistais viename švirkšte ar infuzinėje sistemoje.

Ampulės atidarymo nurodymai

Ampulėse yra vienos įpjovos atidarymo sistema ir šias ampules reikia atidaryti taip: • viena ranka laikykite apatinę ampulės dalį, kaip parodyta 1 paveiksle, • kita ranka, nykštį uždėdami virš nuspalvinto taško, paimkite viršutinę ampulės dalį ir paspauskite, kaip nurodyta 2 paveiksle.

1 paveikslas 2 paveikslas

Pavartojus per didelę Ventolin dozę

Svarbu dozuoti vaistą taip, kaip nurodyta. Jei atsitiktinai pavartojote didesnę nei rekomenduojama dozę, galite pajusti, kad greičiau nei paprastai pradėjo plakti širdis ir pradėjote drebėti. Šis poveikis dažniausiai išnyksta po kelių valandų, tačiau apie tai turite kiek galite greičiau pranešti gydytojui.

Pamiršus pavartoti Ventolin

Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

Jeigu manote, kad Ventolin veikia per stipriai arba per silpnai, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. galimAS ŠALUTINIS poveikiS

Ventolin, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Kai kurie žmonės gali būti alergiški vaistams. Nustokite vartoti Ventolin ir nedelsdami kreipkitės į gydytoją, jei pavartojus šio vaisto Jums netrukus atsirado toliau išvardytų reiškinių: - staigus švokštimas arba krūtinės tirpimas; - akių vokų, veido arba lūpų patinimas; - bet kur ant kūno atsiradęs odos bėrimas arba dilgėlinė.

Kitoks šalutinis poveikis aprašytas žemiau.

Labai dažnas šalutinis poveikis (pasireiškia dažniau nei 1 iš 10 žmonių) - drebulys; - tachikardija (greitas širdies plakimas), palpitacija (juntamas širdies plakimas).

Dažnas šalutinis poveikis (pasireiškia rečiau nei 1 iš 10 žmonių, bet dažniau nei 1 iš 100) - galvos skausmas; - raumenų mėšlungis.

Nedažnas šalutinis poveikis (pasireiškia rečiau nei 1 žmogui iš 100, bet dažniau nei 1 iš 1000) - plaučių edema (plaučių audinio pabrinkimas). Gydant priešlaikinį gimdymą salbutamolio injekcijomis ar infuzijomis, gali atsirasti plaučių edema. Didesnis plaučių edemos pavojus yra toms pacientėms, kurios turėjo daug nėštumų, gauna per daug skysčių ar serga infekcine liga ar eklampsija.

Retas šalutinis poveikis (pasireiškia rečiau nei 1 iš 1000 žmonių) - hipokaliemija (kalio kiekio sumažėjimas kraujyje); - periferinė vazodilatacija (kraujagyslių išsiplėtimas); - širdies ritmo sutrikimas (įskaitant prieširdžių virpėjimą, supraventrikulinę tachikardiją ir ekstrasistoles). Jeigu Jūsų širdies plakimas nereguliarus, kuo greičiau pasakykite apie tai savo gydytojui.

Labai retas šalutinis poveikis (pasireiškia rečiau nei 1 iš 10000 žmonių) - padidėjusio jautrumo reakcijos, įskaitant angioedemą, dilgėlinę, bronchų spazmą, hipotenziją ir kolapsą; - padidėjęs aktyvumas; - raumenų tempimo pojūtis; - pieno rūgšties acidozė labai retai pasireiškė pacientams, gydomiems salbutamolio purškiamuoju tirpalu ar leidžiamu į veną dėl ūmaus astmos pablogėjimo; - pykinimas, vėmimas. Gydant priešlaikinį gimdymą salbutamolio injekcijomis ar infuzijomis, gali atsirasti pykinimas ar vėmimas. - švirkščiant į raumenis neskiesto tirpalo, gali kilti silpnas skausmas arba dilginimas.

Nors tiksliai nežinoma kaip dažnai, tačiau kai kurie žmonės kartais gali jausti krūtinės skausmą (dėl širdies ligų, pvz., krūtinės anginos). Pasakykite savo gydytojui, jei vartojant salbutamolį pasireiškia šie simptomai, tačiau nenutraukite vaisto vartojimo, kol nelieps gydytojas.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI Ventolin

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 30 (C temperatūroje. Ampules laikyti išorinėje dėžutėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos. Praskiesto vaistinio preparato tinkamumo laikas yra 24 val. Ant dėžutės ir ampulės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Ventolin vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Ventolin sudėtis

Veiklioji medžiaga yra salbutamolis. 1 ml ampulėje yra 500 mikrogramų salbutamolio (salbutamolio sulfato pavidalu). Pagalbinės medžiagos yra natrio chloridas, natrio hidroksidas, praskiesta sulfato rūgštis, injekcinis vanduo. Injekcinio tirpalo pH 3,5.

Ventolin išvaizda ir kiekis pakuotėje

Ventolin yra skaidrus, bespalvis arba silpnai gelsvos spalvos injekcinis tirpalas, tiekiamas ampulėse po 1 ml. Kiekvienoje pakuotėje yra 5 ampulės po 1 ml.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas UAB "GlaxoSmithKline Lietuva"

A. Goštauto g. 40A

LT-01112 Vilnius

Lietuva

Gamintojas GlaxoSmithKline Manufacturing S.P.A. Strada Provinciale Asolana, 90 San Polo di Torrile 43056 Parma Italija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB "GlaxoSmithKline Lietuva" A.Goštauto g. 40A LT-01112 Vilnius Lietuva Tel. +370 5 2649 000 Faksas +370 5 2649 111 el. paštas: info.lt@gsk.com

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-05-18


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai