To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Ramina gydytojas moterį...

- Nesijaudinkit, - ramina gydytojas moterį, kuri ką tik pagimdė lifte.
- Štai aš girdėjau, kad pernai viena moteris pagimdė tiesiog autobuse.
- Gydytojau, tai buvau aš...

 

 

  • Naudokite dezodorantą vietoj antiperspiranto, nes pastarieji gali įtakoti krūties vėžio atsiradimą.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Pypkės rūkymas sukelia tuos pačius sutrikimus ir pokyčius organizme, kaip ir cigarečių rūkymas.

Vasilip

1. KAS YRA VASILIP IR KAM JIS VARTOJAMAS

Vasilip priklauso cholesterolio kiekį mažinančių vaistų, vadinamų statinais arba HMG-KoA reduktazės inhibitoriais, grupei. Cholesterolis yra būtinas, kad organizmas galėtų normaliai funkcionuoti, tačiau jei jo kiekis kraujyje per didelis, gali atsirasti širdies ir kraujagyslių liga.

Gydytojas Jums skyrė Vasilip : Kraujo lipidų kiekio padidėjimui (hipercholesterolemijai) gydyti,

- pirminės hipercholesterolemijos ar mišriosios dislipidemijos gydymui, siekiant sumažinti aukštą MTL (blogojo) cholesterolio ir riebalinių medžiagų, vadinamų trigliceridais (lipidais) kiekį kraujyje bei didina DTL (gerojo) cholesterolio kiekį kraujyje, jei vien dietos ir fizinių pratimų nepakanka; - paveldimo kraujo lipidų kiekio padidėjimo (homozigotinės šeiminės hipercholesterolemijos) gydymui, kartu su dieta ir kitu lipidų kiekį mažinančiu gydymu (pvz., MTL afereze), jei vien minėtų priemonių nepakanka. Širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimų prifilaktikai, - norėdamas sumažinti pacientų, sergančių širdies ir kraujagyslių sistemos aterosklerozės sukeltomis ligomis (jei buvo ištikęs insultas, širdies priepuolis arba yra kitokia kraujagyslių liga) ar cukriniu diabetu, mirtingumą nuo širdies ir kraujagyslių ligų (ŠKL), kartu su kitų rizikos veiksnių korekcija bei širdies ir kraujagyslių sistemą saugančiu gydymu. Vasilip, mažindamas ŠKL pavojų, gali pailginti Jūsų gyvenimą net tuo atveju, jei cholesterolio kiekis Jūsų kraujyje yra normalus.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT VASILIP

Vasilip vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) simvastatinui, kitokiems tokio tipo vaistams (statinams) arba bet kuriai pagalbinei Vasilip medžiagai (žiūr. 2 skyriaus poskyrį "Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Vasilip medžiagas"); - jei yra kepenų sutrikimų ar kraujyje dėl neaiškios priežasties yra nuolat padidėjęs tam tikrų kepenų fermentų (transaminazių) aktyvumas, - jei esate ar manote, kad esate nėščia, arba jei maitinate krūtimi; - jei vartojate vaistų nuo grybelio itrakonazolo ar ketokonazolo; - jei vartojate antibiotikų eritromicino, klaritromicino ar telitromicino; - jei vartojate antidepresanto nefazodono; - jei vartojate vaistų nuo ŽIV infekcijos (ŽIV proteazės inhibitorių), pvz., indinaviro, nelfinaviro, ritonaviro ar sakvinaviro. Jei manote, kad kuri nors paminėta būklė yra Jums, negerkite tablečių. Pirmiausia pasitarkite su gydytoju ir vykdykite jo nurodymus.

Specialių atsargumo priemonių reikia - Pasakykite gydytojui, jei geriate daug alkoholio arba jei sirgote kepenų liga. Gydytojas, prieš skirdamas šio vaisto, gali paprašyti atlikti kai kuriuos kraujo tyrimus, kad įvertintų kepenų būklę. - Nutraukite tablečių vartojimą ir nedelsdami pasakykite gydytojui, jei vartodami Vasilip pajusite nepaaiškinamą raumenų skausmą, jautrumą ar silpnumą, nes retais atvejais kyla raumenų sutrikimo, įskaitant raumenų irimą, kuris gali būti sunkus ir sukelti inkstų pažeidimą, pavojus. Toks pavojus būna didesnis, jei vartojama didesnė Vasilip dozė (40-80 mg per parą) arba jis vartojamas kartu su kitais vaistiniais preparatais. - Kai kuriems pacientams raumenų irimo pavojus būna didesnis. Pasakykite gydytojui, jei: - yra inkstų funkcijos sutrikimų; - yra negydoma susilpnėjusi skydliaukės funkcija (hipotirozė); - esate vyresnis kaip 70 metų; - kada nors gydymo simvastatinu, kitokiais statinais (pvz., fluvastatinu, atorvastatinu, pravastatinu ar rosuvastatinu) ar kitais cholesterolio kiekį mažinančiais vaistais, vadinamaisiais fibratais (pvz., gemfibroziliu, bezafibratu), metu buvo raumenų sutrikimų; - jei Jums arba Jūsų kraujo giminaičiams yra įgimtų raumenų sutrikimų. - jeigu Jums planuojama atlikti chirurginę operaciją, patariama nutraukti gydymą simvastatinu keletą dienų iki operacijos. Taip pat gydymą reikia nutraukti ir pasireiškus kitokioms sudėtingoms medicininėms ar chirurginėms būklėms. Kreipkitės į gydytoją arba vaistininką, jeigu Jūs sergate sunkiu kvėpavimo nepakankamumu

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Raumenų sutrikimo rizika gali padidėti, jei kartu su Vasilip vartojama tam tikrų vaistų. Ypač svarbu atkreipti dėmesį ir pasakyti gydytojui, jei vartojate bet kurį iš išvardytų vaistų (kai kurie iš jų paminėti 2 skyriaus poskyryje "Vasilip vartoti negalima"): - preparatų nuo grybelio: itrakonazolo ar ketokonazolo; - antibiotikų: eritromicino, klaritromicino ar telitromicino; - antidepresanto: nefazodono; - vaistų nuo ŽIV infekcijos, pvz., indinaviro, nelfinaviro ar ritonaviro; - imuninę sistemą slopinančio vaisto ciklosporino; - kitokių cholesterolio kiekį mažinančių vaistų, pvz., fibratų (gemfibrozilio, fenofibrato ar bezafibrato) ar nikotinamido (nikotino rūgšties, dar vadinamos vitaminu B3) ≥ 1g per parą; - vaisto nuo neritmiško širdies plakimo amjodarono; - verapamilio ar diltiazemo (vaistų nuo didelio kraujo spaudimo, su širdies liga susijusio krūtinės skausmo ar kitokių širdies sutrikimų). - danazolo (sintetinio hormono, gonadotropino inhibitoriaus), vartojamo endometriozei, gėrybinėms krūtų cistoms ir kt. ligoms gydyti; - Taip pat svarbu pasakyti gydytojui, jei vartojate antikoaguliantų (vaistų, neleidžiančių susidaryti kraujo krešuliams, pvz., varfarino), nes jų poveikis gali sustiprėti.

Vasilip vartojimas su maistu ir gėrimais Jei Jums buvo skirta speciali dieta, nepamirškite toliau jos laikytis. Tabletes galima gerti valgant arba nevalgant. Gydymo simvastatinu metu alkoholio vartoti nerekomenduojama. Jeigu reguliariai geriate daug alkoholio, pasakykite apie tai gydytojui . Gydymosi Vasilip metu negerkite greipfrutų sulčių, nes gali padidėti raumenų pažeidimo pavojus.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Nėščios ir žindančios moterys, prieš pradėdamos vartoti bet kurį vaistą, turėtų pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Jei esate, manote, kad esate, nėščia ar bandote pastoti, Vasilip vartoti negalima. Jei gydymosi Vasilip laikotarpiu pastosite, nutraukite vaisto vartojimą ir nedelsdama kreipkitės į gydytoją. Jei maitinate krūtimi, šio vaisto vartoti negalima . Jei būtinai reikalingas gydymas simvastatinu, reikia naudotis tinkamomis kontraceptinėmis priemonėmis, o jei maitinate krūtimi, žindymą reikia nutraukti.

Dozavimas, kai yra inkstų funkcijos nepakankamumas Jei Jums nustatytas vidutinio sunkumo inkstų funkcijos nepakankamumas, dozės keisti nebūtina. Tačiau jei. Jums yra sunkus inkstų funkcijos nepakankamumas, gydytojas turėtų apsvarstyti kokią dozę Jums galima skirti. Dažniausiai skiriama ne didesnė kaip 10 mg paros dozė.

Dozavimas senyviems pacientams Dozės koreguoti nereikia

Vaikai ir paaugliai (jaunesni negu 18 metų) Kadangi simvastatino saugumas ir veiksmingumas vaikams neištirtas, vaikams ir paaugliams jį vartoti nerekomenduojama

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Vasilip neturėtų sukelti poveikio gebėjimui vairuoti ar valdyti mechanizmus. Vis dėlto, vairuojant ar valdant mechanizmus, reikia turėti omenyje, kad po preparato pasirodymo rinkoje buvo retų pranešimų apie galvos svaigimą.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Vasilip medžiagas Vasilip sudėtyje yra laktozės. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą. Vasilip sudėtyje yra ir butilhidroksianizolo. Gali sukelti lokalių odos reakcijų (pvz., kontaktinį dermatitą) ar sudirginti akis ir gleivinę.

3. KAIP VARTOTI VASILIP

Vasilip visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Vasilip geriamas kartą per parą vakare ar prieš miegą, užsigeriant pakankamu skysčio kiekiu (stikline vandens). Vasilip vartojimas nuo valgymo laiko nepriklauso. Įprastinė pradinė paros dozė yra 10 mg arba 20 mg. Jei reikia labiau sumažinti cholesterolio kiekį, gydytojas gali skirti pradinę 40 mg dozę. Vėliau paros dozė gali būti didinama iki didžiausios, t. y. 80 mg, bet ne dažniau kaip kas 4 savaitės. Gydytojas gali skirti ir mažesnę dozę, ypač jei vartojate aukščiau išvardytų vaistų ar yra tam tikrų inkstų veiklos sutrikimų. Kad poveikis būtų geriausias, gydytojui gali tekti keisti dozę. Tabletes gerkite tol, kol nurodė gydytojas. Nepamirškite, kad gydymo metu būtina toliau laikytis specialios dietos ir pakeisto gyvenimo būdo.

Vartojimas kartu su kitais vaistiniais preparatais Simvastatinas yra veiksmingas vartojant jį vieną ar kartu su kitais cholesterolio kiekį kraujyje mažinančias vaistiniais preparatais - tulžies rūgšties sekvestrantais (pvz.: kolestiraminu, kolestipoliu). Simvastatino dozę reikia išgerti likus mažiausiai 2 val. iki minėtų vaistinių preparatų išgėrimo arba praėjus ne mažiau kaip 4 val. po jų vartojimo. Jeigu Jūs kartu su simvastatinu vartojate, ciklosporiną, gemfibrozilį, fibratų (išskyrus fenofibratą) ar lipidų koncentraciją mažinančią (( 1 g) nikotinamido paros dozę, Vasilip paros dozė negali būti didesnė kaip 10 mg. Jeigu Jūs vartojate amjodarono ar verapamilio, simvastatino paros dozė negali būti didesnė kaip 20 mg

Pavartojus per didelę Vasilip dozę Jei išgėrėte per daug tablečių, nedelsdami kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Pamiršus pavartoti Vasilip Jei vieną dieną pamiršote išgerti dozę, kitą dieną papildomos nevartokite ir vaisto vartokite toliau taip, kaip nurodyta.

Nustojus vartoti Vasilip Jei nutrauksite Vasilip vartojimą, cholesterolio kiekis Jūsų kraujyje gali vėl padidėti, kartu gali padidėti ir širdies bei kraujagyslių ligų rizika. Jei norite nutraukti vaisto vartojimą, pasitarkite su gydytoju arba vaistininku.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Vasilip, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Retai pasireiškiantis šalutinis poveikis yra virškinimo trakto sutrikimai (pvz., pykinimas, vėmimas, vidurių užkietėjimas, viduriavimas, pilvo pūtimas, nevirškinimas, pilvo skausmas, kasos uždegimas), silpnumas, galvos skausmas, galvos svaigimas, rankų ir kojų nutirpimas ar jautrumo išnykimas, didesnis nei normalus plaukų slinkimas, išbėrimas, niežulys, kepenų sutrikimai (gali pagelsti akys ir (arba) oda, pradėti niežėti oda, šlapimas gali patamsėti, o išmatos pašviesėti), mažakraujystė, raumenų pažeidimas (žr. toliau) arba alerginė reakcija į Vasilip. Pasireiškus alerginei (padidėjusio jautrumo) reakcijai, gali patinti veidas, liežuvis ar ryklė (tokiu atveju būtina nutraukti tablečių vartojimą ir nedelsiant kreiptis į gydytoją), taip pat gali pasireikšti į vilkligę panašus sindromas, reumatinė raumenų liga, autoimuninė liga su odos ir raumenų pokyčiais (dermatomiozitas), sąnarių skausmas, sąnarių ir kraujagyslių uždegimas, neįprastas mėlynių atsiradimas, dilgėlinė, odos jautrumo šviesai padidėjimas, karščiavimas, veido paraudimas, kvėpavimo pasunkėjimas ar nuovargis. Retai gali atsirasti ir pakitimų Jūsų kraujo tyrimuose. Gali padidėjęs tam tikrų fermentų (transaminazių, šarminės fosfatazės, kreatinkinazės) koncentracija serume, kraujo ląstelių kiekybiniai sudėties pokyčiai (trombocitopenija, eozinofilija), padidėti eritrocitų nusėdimo greitis.

Nutraukite tablečių vartojimą ir nedelsdami kreipkitės į gydytoją, jei atsiras raumenų skausmas (mialgija), jautrumas, silpnumas ar mėšlungis: tokį poveikį gali sukelti retai pasireiškiantis raumenų pažeidimas, kuris gali būti sunkus. Kai kuriems pacientams tokio šalutinio poveikio rizika gali būti didesnė (žr. 2 skyriaus poskyrį "Specialių atsargumo priemonių reikia"). Jei pasireiškia bet kuris minėtas poveikis arba atsiranda kitoks neįprastas simptomas ar pojūtis, nutraukite tablečių vartojimą ir nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Vartojant kai kuriuos statinus buvo pastebėti šie šalutiniai poveikiai: • Miego sutrikimai, įskaitant nemigą ir naktinius košmarus • Atminties praradimas • Seksualiniai sutrikimai • Depresija • Kvėpavimo sutrikimai, įskaitant užsitęsusį kosulį ir (ar) dusulį arba karščiavimą

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI VASILIP

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 30 (C temperatūroje. Laikyti gamintojo pakuotėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo drėgmės.

Ant lizdinės plokštelės ir dėžutės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Vasilip vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Vasilip sudėtis

Veiklioji medžiaga yra simvastatinas. Jo vienoje tabletėje yra 10 mg, 20 mg arba 40 mg. Pagalbinės medžiagos: laktozės monohidratas, pregelifikuotas krakmolas, butilhidroksianizolas, bevandenė citrinų rūgštis, askorbo rūgštis, kukurūzų krakmolas, mikrokristalinė celiuliozė, magnio stearatas, hipromeliozė, talkas, propilenglikolis, titano dioksidas (E171).

Vasilip išvaizda ir kiekis pakuotėje

10 mg plėvele dengtos tabletės PVC-PE-PVDC/Al folijos lizdinė plokštelė. Kartono dėžutėje yra 28 tabletės

20 mg plėvele dengtos tabletės PVC-PE-PVDC/Al folijos lizdinė plokštelė. Kartono dėžutėje yra 28 tabletės

40 mg plėvele dengtos tabletės PVC-PE-PVDC/Al folijos lizdinė plokštelė. Kartono dėžutėje yra 28 tabletės

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Krka, d.d., Novo mesto Šmarješka cesta 6 Slovėnija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB KRKA LIETUVA Senasis Ukmergės kelias 4, Užubalių km.,Vilniaus r. LT - 14013 Tel. + 370 5 236 27 40

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-10-21


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai