To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Kalbasi dvi draugės...

Kalbasi dvi draugės:
- Manau, kad vyras mane vedė dėl mano tėvo turto, - skundžiasi Klara draugei.
- Iš ko taip sprendi?
- Žinai spausdamas tėčiui ranką, jis visada skaičiuoja jo pulsą...

  • Valgykite liesus pieno produktus. Juose daug netukinančių baltymų ir nėra sočiųjų riebalų, kurie tukina ir kenkia kraujagyslėms.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Ar žinojote, kad kosulys - tai gynybinė organizmo reakcija, padedanti pašalinti apmirusias epitelio ląsteles, dulkes, mikrobus ir kitus svetimkūnius iš kvėpavimo takų.

Tavegyl

1. KAS YRA TAVEGYL IR KAM JIS VARTOJAMAS

Tavegyl (klemastinas) neutralizuoja histamino, kuris yra medžiaga, atsipalaiduojanti organizme alerginės reakcijos metu, veikimą. Tavegyl lengvina alerginę odos reakciją (paraudimą, spuogelius, niežėjimą, patinimą), mažina edemą bei lengvina alergijos simptomus, pvz., šienligės (ašarojimą, čiaudulį, nosies varvėjimą), vabzdžių įgėlimo ar įkandimo sukeltus negalavimus.

Tavegyl lengvina: • Alerginę odos reakciją (paraudimą, spuogelius, niežėjimą, patinimą). • Alerginę slogą (šienligę, ašarojimą, čiaudulį, nosies varvėjimą) • Vabzdžių įgėlimo ar įkandimo sukeltą reakciją.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT TAVEGYL

Tavegyl vartoti negalima: - jeigu yra padidėjęs jautrumas bet kuriai aukščiau minėtai medžiagai; - jeigu Jūs sergate porfirija; - jeigu pacientas jaunesnis negu 1 metų.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu pacientas serga glaukoma, sunkiu skrandžio sutrikimu, prostatos ar šlapimo pūslės negalavimu; - jeigu pacientas yra alergiškas kai kuriems vaistams; - jeigu pacientas serga kitokia liga ir/arba vartoja kitokių vaistų, įskaitant įsigytus be recepto.

Tavegyl vartojimas su maistu ir gėrimais Kaip ir kitokie antihistamininiai vaistai, Tavegyl gali stiprinti alkoholio poveikį.

Šio medikamento sudėtyje yra laktozės. Jeigu gydytojas sakė, kad Jūs netoleruojate kai kurių cukraus rūšių, prieš vartojant šio medikamento reikia pasitarti su gydytoju.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Jei moteris nėščia, ketina pastoti arba žindo, prieš vartojant Tavegyl, būtina pasitarti su mediku.

Kitų vaistų vartojimas - Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. - Jei pacientas vartoja raminamųjų preparatų ar kitokių vaistų, sukeliančių raminamąjį poveikį, prieš vartojant Tavegyl, reikia pasiklausti gydytojo.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Kaip ir daugelis kitokių antihistamininių preparatų, Tavegyl kai kuriems pacientams gali mažinti budrumą, todėl vairuojant ar valdant mechanizmus vaisto reikia vartoti atsargiai.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Tavegyl medžiagas Vaistinio preparato sudėtyje yra laktozės. Jei gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

3. KAIP VARTOTI TAVEGYL

Tavegyl tabletes reikėtų gerti prieš valgį užsigeriant nedideliu kiekiu vandens. Didžiausia paros dozė yra 6 tabletės, didžiausia vienkartinė dozė – 2 tabletės, išskyrus atvejus, kai gydytojas paskyrė kitokį dozavimą.

Paprastai vyresniems negu 12 metų pacientams reikia gerti iš ryto ir vakare po 1 tabletę.

Jaunesni kaip 12 metų pacientai

6 – 12 metų vaikams reikėtų gerti prieš pusryčius ir vakare, prieš miegą, po pusę arba vieną Tavegyl tabletę. Vaikams, sveriantiems 21-27 kg, reikia vartoti po pusę tabletės du kartus per parą. Vaikams, sveriantiems 27- 43 kg, reikia vartoti po 1 tabletę du kartus per parą

Reikia laikytis pakuotės lapelyje nurodyto ar gydytojo paskirto dozavimo. Jeigu manote, kad medikamentas veikia per silpnai arba, priešingai, per stipriai, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Pamiršus pavartoti Tavegyl Jeigu vienkartinė dozė liko neišgerta, ją reikia išgerti iš karto, kai tik atsimenama, nebent iki kitos dozės vartojimo liko mažiau negu 2 valandos. Toliau gydoma taip, kai įprasta.

Pavartojus per didelę Tavegyl dozę Jei vaisto perdozuojama, reikia nedelsiant kreiptis į gydytoją, vaistininką ar toksikologijos centrą.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Vartojant Tavegyl tablečių gali atsirasti nuovargis, retkarčiais džiūti burna, skaudėti ir svaigti galva, sutrikti virškinimas, labai retai galima tachikardija.

Jeigu atsiranda kitoks šalutinis poveikis, kurį, paciento nuomone, galėjo sukelti Tavegyl tabletės, reikia pasakyti gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI Tavegyl

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 30 (C temperatūroje. Ant dėžutės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Tavegyl tablečių vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos. Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Tavegyl sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra klemastinas. 1 tabletėje yra 1 mg klemastino (fumarato pavidalu). - Pagalbinės medžiagos yra magnio stearatas, povidonas, talkas, kukurūzų krakmolas, laktozės monohidratas.

Tavegyl išvaizda ir kiekis pakuotėje

Tabletės yra balkšvos, apvalios, nuožulniais kraštais, 7 mm skersmens, vienoje jų pusėje yra įspausta vagelė ir "OT".

Pakuotė, kurioje yra 20 tablečių

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas: Novartis Finland Oy Metsanneidonkuja 10 FIN-02130, Espoo Suomija.

Gamintojas: Novartis Consumer Health GmbH Zielstattsrasse 40, DE-81379 München Vokietija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

Novartis Consumer Health Services SA atstovybė Goštauto 40B, LT0112 Vilnius Tel. +5 260 41 50

Informacinis lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2009-09-01


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai