To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Chirurgas duodamas narkozę buhalteriui liepia jam ...

Chirurgas duodamas narkozę buhalteriui liepia jam skaičiuoti iki šimto:
- ... 96, 97, 98, 99, litas...

  • Kūdikiui nuo 3 sav. iki 1,5 metų duokite po 500 TV vitamino D per dieną rachito profilaktikai.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • 80-iai proc. vyrų impotencijos atsiradimas paaiškinamas fiziologinėmis priežastimis ir signalizuoja apie rimtesnes ligas.

SEDUXEN

1. KAS YRA SEDUXEN IR KAM JIS VARTOJAMAS

Šis vaistas vartojamas nerimo, susijaudinimo slopinimui bei nepageidaujamai padidėjusios raumenų įtampos mažinimui.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT SEDUXEN

SEDUXEN vartoti negalima - jei padidėjęs jautrumas (alergija) diazepamui bei kitiems benzodiazepinams arba bet kuriai pagalbinei medžiagai. - pirmąjį nėštumo trimestrą (antrojo ir trečiojo nėštumo trimestro metu vaisto galima vartoti tik išimtiniais atvejais ir gydytojui griežtai prižiūrint), - žindymo laikotarpiu, nes vaisto patenka į motinos pieną, - kai sergama sunkia kvėpavimo sistemos liga ar kai slopinamas kvėpavimas, - sergant sunkia kepenų liga, - sergant depresija, - esant miego apnėjos (trumpalaikio kvėpavimo sustojimo) simptomams, - sergant ligomis, kurios reiškiasi raumenų silpnumu, - sergant kai kurių formų glaukoma,

Vartojant vaisto, taip pat kol nesibaigė jo veikimas, draudžiama gerti alkoholio.

SEDUXEN tablečių reikia vartoti atsargiai

- ilgai sergant kvėpavimo sistemos ligomis, esant mieguistumui, nes vaistas gali pasunkinti kvėpavimą; - sergant inkstų ar kepenų ligomis, nes tokiais atvejais vaisto poveikis gali sustiprėti; - senyviems ir nusilpusiems pacientams, nes gali sustiprėti slopinamasis vaisto poveikis ir padidėti atminties sutrikimo ir griuvimo pavojus.

Ilgai vartojant vaisto, gali atsirasti priklausomumas.Baigus ilgalaikį gydymą, net praėjus kelioms savaitėms, gali pasireikšti abstinencijos simptomų (žr. sk. " Galimas šalutinis poveikis"). Kad būtų išvengta šių simptomų, gydymą baigti galima tik nuolat gydytojui prižiūrint ir palaipsniui mažinant dozę.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Vartojant SEDUXEN, negalima gerti alkoholio, taip pat kitų vaistų, veikiančių centrinę nervų sistemą (vaistų nuo neurozės, epilepsijos, migdomųjų, raminamųjų, opiatų, narkotinių vaistų, mieguistumą sukeliančių vaistų nuo alergijos, raumenis atpalaiduojančių vaistų), kadangi jie gali stiprinti vienas kito veikimą, gali apimti mieguistumas ir prasidėti kvėpavimo funkcijos slopinimas. Kai kurie vaistai gali lėtinti SEDUXEN skaidymą kepenyse ar sustiprinti jo absorbciją, todėl vaisto slopinamasis poveikis gali sustiprėti ir pailgėti. Kiti vaistai gali paspartinti SEDUXEN tablečių skaidymą ir susilpninti jų poveikį. Minėta sąveika taip pat gali pasireikšti, jei šių vaistų vartojama prieš pradedant ar pradėjus vartoti SEDUXEN.

SEDUXEN vartojimas su maistu ir gėrimais Vartojant vaisto, taip pat kol nesibaigė jo veikimas, draudžiama gerti alkoholio.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Jei esate nėščia ar žindote kūdikį, pasakykite apie tai gydytojui ir prieš pradėdamos vartoti vaisto, pasitarkite su juo!

Vairavimas ir mechanizmų valdymas SEDUXEN gali mažinti budrumą, reagavimo greitį ir trikdyti darbingumą, taip pat gebėjimą vairuoti (galite jaustis mieguisti ar pavargę). Išgėrus vaisto, 12–24 valandas draudžiama vairuoti, valdyti mechanizmus ar dirbti darbus, susijusius su aukščiu. Vėliau ribojimus gydytojas nustato individualiai. Vartojant vaisto, taip pat kol nesibaigė jo veikimas, draudžiama gerti alkoholio.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines SEDUXEN medžiagas Vienoje SEDUXEN tabletėje yra 120 mg laktozės (pieno cukraus). Į tai reikia atsižvelgti alergijos laktozei atveju. Pacientams, kurie alergiški laktozei, gali pūsti, skaudėti pilvą, prasidėti viduriavimas.

3. KAIP VARTOTI SEDUXEN

SEDUXEN visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. SEDUXEN vartojamas tik gydytojui paskyrus – tokia doze, tiek laiko ir taip, kaip nurodė gydytojas. Tabletes galite gerti nepriklausomai nuo valgio.

Pavartojus per didelę SEDUXEN dozę Jei išgėrėte SEDUXEN tablečių daugiau, nei paskyrė gydytojas, nedelsdami kreipkitės į gydytoją ar vaistininką.

Kokie yra perdozavimo požymiai? Perdozavus gali atsirasti raumenų silpnumas, sumišimas, sumažėjęs budrumas, retai - sujaudinimas, priešingas laukiamam Seduxen poveikiui (žr. skyrių Galimas šalutinis poveikis). Sunkaus perdozavimo atveju galimas sąmonės netekimas, kraujotakos ir kvėpavimo sutrikimas, kvėpavimo nepakankamumas. Perdozavimo požymių gali atsirasti pavartojus gydytojo paskirtą Seduxen dozę kartu su kitais centrinę nervų sistemą veikiančiais vaistais (žr. skyrių Kitų vaistų vartojimas).

Ką daryti pavartojus per didelę dozę? Net tik įtarus Seduxen perdozavimą, būtina nedelsiant pranešti gydytojui ir išsaugoti visus vaistus (įskaitant pakuotes ir buteliukus), kuriuos galėjo vartoti pacientas. Jei perdozuota neseniai, kol atvyks gydytojas, sąmonės nepraradusiam pacientui, kuris gali nuryti, galima plauti skrandį ar sukelti vėmimą. Pacientui, kuris yra mieguistas, netekęs sąmonės ar sunkiai galintis ryti, vėmimą sukelti draudžiama. Mieguistą ar netekusį sąmonės pacientą reikia stabiliai paguldyti ant šono ir pasirūpinti, kad jis galėtų kvėpuoti.

Pamiršus pavartoti SEDUXEN Jei pamiršote laiku išgerti vaisto, atėjus sekančios dozės laikui, nevartokite dvigubos dozės, nes tai neišlygins praleistos dozės poveikio, be to, gali pasireikšti perdozavimas.

Nustojus vartoti SEDUXEN Nutraukus ilgalaikį gydymą, net po kelių savaičių gali atsirasti nutraukimo požymių (žr. skyrių Galimas šalutinis poveikis). Gydymą nutraukti galima tik nuolat gydytojui prižiūrint palaipsniui mažinant dozę, kad būtų išvengta nutraukimo požymių. Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

SEDUXEN, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Dažniausias šalutinis poveikis yra nuovargis, mieguistumas, raumenų silpnumas; šis poveikis gali būti laikinas ir juntamas gydymo pradžioje. Retkarčiais gali atsirasti šių šalutinių poveikių: netikslūs judesiai, netvirta eisena, sumišimas, svaigulys, drebulys, galvos skausmas, pablogėjusi nuotaika, regos sutrikimas, odos bėrimas, vidurių užkietėjimas, kalbėsenos sutrikimas, kraujospūdžio sumažėjimas, šlapimo nelaikymas, šlapinimosi pasunkėjimas, pykinimas, burnos džiūvimas ar sustiprėjęs seilėtekis, lytinio potraukio pakitimas, pulso suretėjimas, kvėpavimo susilpnėjimas, atminties sutrikimas. Retkarčiais gali pasireikšti priešingas nei įprasta poveikis: atsiranda nerimastingumas, padidėja nerimas, dirglumas, nemiga, piktumas, sutrinka suvokimas, padidėja raumenų tonusas. Labai retai gali sutrikti kepenų ir kraujodaros sistemos veikla, atsirasti gelta.

Jei pasireiškė šalutinis poveikis, kreipkitės į gydytoją ar vaistininką.

Geriant SEDUXEN tabletes, ypač jeigu jas vartojate ilgai, gali atsirasti priklausomybė, dėl to staiga nustojus jų vartoti, galimi abstinencijos simptomai: drebulys, nerimastingumas, nemiga, nerimas, galvos skausmas, dėmesio sutrikimas, dirglumas, suvokimo sutrikimas (haliucinacijos), ūžimas ausyse, padažnėjusio pulso pojūtis, pykinimas, prakaitavimas, apetito praradimas, spazmai, diegliai, retai – sąmonės sutrikimas (kliedesys), traukuliai. Bet kuris vaistas gali sukelti padidėjusio jautrumo reakcijas. Prieš pradėdami vartoti SEDUXEN, pasakykite gydytojui, jei ankščiau Jums yra buvę alerginių reakcijų. Jei pavartojus SEDUXEN atsirastų odos bėrimas, būtinai kreipkitės į gydytoją.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI SEDUXEN

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Lizdinę plokštelę laikyti dėžutėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos. Ant dėžutės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, SEDUXEN vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

SEDUXEN sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra diazepamas. Vienoje tabletėje jo yra 5 mg. - Pagalbinės medžiagos yra bevandenis koloidinis silicio dioksidas, magnio stearatas, talkas, kukurūzų krakmolas ir laktozės monohidratas.

SEDUXEN išvaizda ir kiekis pakuotėje

Beveik baltos ir bekvapės, disko formos tabletės, kurių vienoje pusėje yra užrašas "SEDUXEN", kitoje – "5 mg". SEDUXEN tiekiamas lizdinėmis plokštelėmis. Kartono dėžutėje yra 20 tablečių.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas Gedeon Richter Plc. Gyömröi út 19-21 1103 Budapest, Vengrija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

Gedeon Richter Plc. atstovybė Maironio g. 23-3 LT-01125 Vilnius Tel. +370 5 268 53 92

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2009-11-25


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai