To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Pacientė vidurnaktį skambina savo daktarui...

Pacientė vidurnaktį skambina savo daktarui:
- Alio, daktare, man atrodo, kad man pakilo insulino lygis.
- Žinau, žinau, - atsako daktaras, - aš irgi ką tik pažiūrėjau tą televizijos laidą.

  • Nėščioji turi kuo daugiau būti gryname ore. Tai jos kūdikiui padės išvengti rachito.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Atlikus tyrimą vienuolikoje Europos valstybių, JAV, Kanadoje, Japonijoje ir Australijoje nustatyta, kad berniukų mirtingumas kūdikių amžiuje yra didesnis nei mergaičių, nors ši tendencija ...

Regulax

1. KAS YRA REGULAX IR NUO KO JIS VARTOJAMAS

Regulax vartojamas trumpą laiką retkarčiais pasitaikančiam vidurių užkietėjimui mažinti.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT REGULAX

Regulax vartoti draudžiama: • Jeigu yra padidėjęs jautrumas veikliajai arba bet kuriai pagalbinei Regulax tablečių medžiagai. • Jaunesniems kaip 12 metų vaikams. • Šį vaistinį preparatą draudžiama vartoti, jeigu yra uždegiminės žarnyno ligos (pvz., Krono liga, opinis kolitas). Medikamento draudžiama vartoti, jei sutrikęs žarnų praeinamumas, apendicitas, dirgliosios žarnos sindromas, neaiškios priežasties pilvo skausmai. • Jeigu yra sunki dehidratacija, sutrikęs vandens ir elektrolitų balansas. • Jei yra gausios menstruacijos.

Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Pacientai, vartojantys širdies glikozidus, antiaritminius vaistus, QT intervalą pailginančius vaistus, diuretikus, adrenokortikosteroidus arba saldymedžių šaknų preparatus, prieš pradėdami vartoti Regulax privalo pasikonsultuoti su gydytoju.

Kaip ir kitų vidurius paleidžiančių vaistų, Regulax negalima vartoti pacientams, negalintiems pasituštinti arba kuriems ūmiai arba nuolat pasireiškė neaiškios priežasties virškinimo trakto simptomai, pvz., pilvo skausmai, pykinimas ir vėmimas, nes tai gali būti žarnų nepraeinamumo požymiai.

Jei liuosuojančių vaistų reikia kasdien, būtina ištirti vidurių užkietėjimo priežastis. Reikia vengti ilgesnį laiką vartoti laisvinančių vaistų.

Regulax vartojant ilgesnį laiką gali sutrikti žarnyno funkcija ir išsivystyti priklausomybė vidurius paleidžiantiems vaistams. Regulax reikia vartoti tik tais atvejais, kai kitų priemonių (pvz. dietos pokyčiai ar išmatų tūrį didinančios priemonės) nepakanka.

Jei Regulax yra skiriamas išmatų nelaikantiems suaugusiems, siekiant išvengti odos kontakto su išmatomis, įklotus reikia keisti kaip galima dažniau.

Skiriant vaisto pacientams, sergantiems inkstų ligomis, reikia įvertinti galimą elektrolitų disbalansą.

Nuoroda

Nevalingai besituštinantys suaugę pacientai, vartojantys Regulax, turi vengti ilgesnio kontakto su išmatomis (dažniau keisti išmatų rinktuvą).

Nuoroda diabetikams

Vienos tabletės kaloringumas yra maždaug 63 kJ =15,4 kcal arba 0,31 DV (duonos vieneto).

Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Regulax nėštumo metu vartoti negalima, išskyrus neabejotinai būtinus atvejus. Žindyvėms šio vaisto vartoti nerekomenduojama, kadangi nenustatyta, kiek jo patenka į motinos pieną.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

Vairuojantiems ir valdantiems mechanizmus specialios atsargumo priemonės netaikomos.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Jei Regulax vartojama ilgiau, kraujyje gali sumažėti elektrolitų, ypač kalio, kiekis, todėl gali padidėti kartu vartojamų antiaritminių vaistinių preparatų bei širdį veikiančių glikozidų veiksmingumas. Kalio išsiskirti gali daugiau, jei kartu su medikamentu vartojama diuretikų, antinksčių žievės steroidų bei preparatų, kurių sudėtyje yra saldymedžių šaknų. Dėl pagreitėjusio žarnų praeinamumo gali slopinti kitų peroralinių vaistų absorbciją.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Regulax medžiagas Regulax sudėtyje yra invertuotojo cukraus sirupo ir sorbitolio. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

3. KAIP VARTOTI REGULAX

Suaugusieji ir vyresni nei 12 metų paaugliai

Didžiausia paros dozė turi neviršyti 30 mg hidroksiantraceno darinių, atitinkančių vieną Regulax tabletę.

Jei gydytojo nenurodyta kitaip: suaugusiems skiriama viena Regulax kramtomoji tabletė, vyresniems kaip 12 metų paaugliams skiriama ketvirtis arba pusė tabletės vakare. Ją reikia gerai sukramtyti. Tuštinimuisi palengvinti vaistą gali tekti dozuoti individualiai. Regulax reikia vartoti vakare prieš miegą ir gerai sukramtyti. Vaisto poveikis pasireiškia maždaug po 8 valandų. Regulax vartojamas neilgai. Nepasitarus su gydytoju, vidurių laisvinamųjų priemonių, stimuliuojančių žarnyną, negalima vartoti ilgiau kaip 1 – 2 savaites. Vidurius laisvinančios priemonės skatina žarnyno veiklą, tačiau vartojamos ilgai, gali ją susilpninti. Vaikams iki 12 metų vaisto vartoti nerekomenduojama.

Pavartojus per didelę Regulax dozę

Pavartojus per didelę Regulax dozę, pasireiškia viduriavimas, gali atsirasti vandens ir elektrolitų trūkumas. Tokiu atveju organizme reikia normalizuoti vandens ir elektrolitų kiekį. Pamiršus pavartoti Regulax Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą tabletę.Tęskite gydymą kaip rekomendavo jūsų gydytojas arba kaip rekomenduojama pakuotės lapelyje.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Regulax, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms. Hiperjautrumo reakcijos (niežėjimas, dilgėlinė, lokali arba generalizuota egzantema). Senų preparatai gali sukelti pilvo skausmą, spazmą arba viduriavimą, ypač dirglios žarnos sindromu sergantiems pacientams. Tokiais atvejais būtina sumažinti vaisto dozę. Vartojant ilgą laiką gali sutrikti vandens ir elektrolitų pusiausvyrą ir atsirasti albuminūriją ir hematūriją. Vartojant ilgą laiką gali atsirasti žarnų gleivinės pigmentaciją (pseudomelanosis coli), kuri paprastai praeina nustojus vartoti vaisto. Šlapimas gali įgauti geltoną arba rausvai rudą (priklausomai nuo pH) atspalvį, kas kliniškai yra nereikšminga. Nepageidaujamų reakcijų dažnis nežinomas.Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI REGULAX

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Ant dėžutės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Regulax vartoti negalima. Vaistas tinkamas vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje. Paketėlius laikyti išorinėje dėžutėje.

6. KITA INFORMACIJA

Regulax sudėtis

- Veikliosios medžiagos yra senų lapai ir vaisiai. Kiekvienoje tabletėje yra 0,71 g Cassia senna L (C. acutifolia Delile) arba Cassia angustifolia Vahl, folium (Senų lapai) ir 0,3 g Cassia senna L. (C. acutifolia Delile), fructus (Senų vaisiai), atitinkančių 17,64 - 30 mg hidroksiantraceno junginių, perskaičiuotų į senozidą B. - Pagalbinės medžiagos yra propilenglikolis, skystasis parafinas, glicerolio monostearatas 40-55, kietieji riebalai, sorbo rūgštis, invertuotojo cukraus sirupas, sorbitolis (E420), slyvų džemas, figų pasta, bevandenė citrinų rūgštis, koncentruota citrinų skonio medžiaga.

Regulax išvaizda ir kiekis pakuotėje Regulax tabletės yra kvadrato formos (25 x 25 mm), 13 mm aukščio, plokščios su lygiais kraštais, tamsiai rudos spalvos, minkštos su figų vaisių sėklomis, vaisių kvapo, saldaus ir aromatinio skonio.

Regulax tiekiamas sulankstomose kartoninėse dėžutėse po 6 arba 12 tablečių. Tabletės supakuotos į aliuminio folijos paketėlius. Gali būti tiekiamos ne visų dydžių pakuotės.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas Krewel Meuselbach GmbH Krewelstrasse 2 D-53783 Eitorf Vokietija

Gamintojas Krewel Meuselbach GmbH Xavier-Vorbrüggen-Straße 6 D-98708 Gehren Vokietija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB "NVT" Taikos pr.102 51195 Kaunas Tel.: (37) 452292 Faksas: (37) 408549 el. paštas: nvt@nvt.lt

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2008-11-24


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai