To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Ponas daktare, aš buvau pas vaistininką...

- Ponas daktare, aš buvau pas vaistininką, ir jis man patarė...
- Na taip, žinoma, prieš tai, kad nueitumėt pas gydytoją, Jūs nuėjot pas vaistininką,- sako supykęs daktaras. - Įdomu, kokį gi kvailą patarimą jis Jums davė?!
- Jis patarė man kreiptis į daktarus...

  • Jei nėščioji jaučiasi gerai bei valgo sveiką ir visavertį maistą, jokių maisto papildų geriau nevartoti (išskyrus folio rūgštį). Maisto papildai, net ir skirti nėščiosioms, gali ...

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Daugiau nei 90 proc. gimdos kaklelio vėžiu susirgusių moterų būna užsikrėtusios žmogaus papilomos virusu (ŽPV). ŽPV - tai daugiau nei 100 virusų grupė.

Raniberl

1. KAS YRA RANIBERL IR KAM JIS VARTOJAMAS

Raniberl mažina Jūsų skrandyje gaminamos rūgšties kiekį. Jis priklauso vaistų, vadinamų H2- receptorių blokatoriais, grupei. - Vaistas vartojamas rėmens sukeltam skausmui ir (arba) atsirūgimui rūgščiu turiniu gydyti.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT RANIBERL

Raniberl vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) veikliajai medžiagai ranitidinui, kitiems taip vadinamiems H2 receptorių blokatoriams, arba bet kuriai pagalbinei Raniberl medžiagai; - jeigu Jūs sergate medžiagų apykaitos liga ūmine porfirija; ranitidinas gali paskatinti naujus ūminės porfirijos priepuolius.

- Specialių atsargumo priemonių reikia: - - Pasitarkite su gydytoju, prieš vartodami Raniberl 150 mg tabletes, jeigu: - Jums yra inkstų ir (arba) kepenų funkcijos sutrikimų; - esate nuolat prižiūrimas gydytojo ir (arba) sergate liga, kuriai būtinas nuolatinis gydymas; - vartojate kitokių vaistų (receptinių arba nereceptinių); - esate vidutinio ar senyvo amžiaus, ir dispepsijos požymiai (nemalonūs pojūčiai viršutinėje pilvo dalyje) atsirado naujai arba neseniai pasikeitė jų pobūdis; - nenumatytai sumažėjo Jūsų kūno masė, esant dispepsijos požymiams; - vartojate nesteroidinių vaistų nuo uždegimo (tam tikrų vaistų nuo skausmo ir reumato), ypač, jei Jums anksčiau yra nustatyta skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opa.

Raniberl vartojimas gali paslėpti skrandžio vėžio simptomus, ir diagnozė gali būti nustatyta pavėluotai.

Vaikai: Jaunesniems kaip 16 metų vaikams šio vaisto vartoti nerekomenduojama.

Kitų vaistų vartojimas - Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. - - Jei Raniberl vartojamas kartu su žemiau išvardytais vaistais, jis gali turėti įtakos jų veikimui arba jie gali turėti įtakos Raniberl poveikiui.

Vaistai, mažinantys skrandžio sulčių rūgštingumą (vartojami rėmens gydymui), arba sukralfatas (vaistas skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opos gydymui), vartojami didelėmis dozėmis (2 g): šie vaistai gali mažinti ranitidino sunaudojimą organizme. Todėl Raniberl reikia išgerti apytikriai 2 valandas prieš šių vaistų gėrimą.

Vaistai grybelių sukeltoms infekcinėms ligoms gydyti, pavyzdžiui, ketokonazolas. Šių vaistų įsisavinimas priklauso nuo rūgšties kiekio skrandyje. Jei jų vartojama kartu su Raniberl, gydytojas turi atkreipti dėmesį į pasikeitusią šių medžiagų absorbciją.

Vaistai cukriniam diabetui gydyti, kurių veiklioji medžiaga cukraus kiekiui mažinti yra glipizidas arba glibenklamidas: jei glipizidas arba glibenklamidas vartojamas kartu su Raniberl, Raniberl gali sustiprinti glipizido ar glibenklamido cukraus kiekį mažinantį poveikį.

Raminantys arba miegą gerinantys vaistai, kurių sudėtyje yra veikliųjų medžiagų midazolamo arba triazolamo: kartu su šiais vaistais vartojamas Raniberl gali sustiprinti jų poveikį.

Vaistai nuo astmos, kurių sudėtyje yra veikliosios medžiagos teofilino: gauta pranešimų apie astma sergančius pacientus, kuriems pasireiškė teofilino perdozavimo požymių, kai Raniberl 150 mg ir teofilinas buvo vartojami kartu. Todėl Jūsų gydytojas nustatys teofilino kiekį kraujyje ir gali pakoreguoti teofilino dozę.

Šios pastabos gali būti taikomos ir tuomet, jei šie vaistai buvo vartoti neseniai.

Raniberl vartojimas su maistu ir gėrimais Raniberl gali būti vartojamas valgymo metu arba nepriklausomai nuo jo.

Alkoholis: Vartojant Raniberl, gali sustiprėti alkoholio poveikis.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Nėštumas Iki šiol sukaupti duomenys apie Raniberl 150 mg vartojimą nėštumo metu rodo, kad toksinio poveikio vaisiui ar nėštumo eigai nėra. Vis tiktai, prieš vartodamos vaistus nėštumo metu pasitarkite su gydytoju.

Žindymo laikotarpis Veiklioji Raniberl medžiaga (ranitidinas) patenka į žindyvės pieną. Ar jis kenksmingas žindomiems kūdikiams, nežinoma. Todėl žindymo laikotarpiu nevartokite Raniberl.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

Raniberl gali sukelti šalutinį poveikį, kuris gali turėti įtakos vairavimui ir mechanizmų valdymui. Toks poveikis, pavyzdžiui, yra galvos skausmas, svaigulys, nuovargis, minčių susipainiojimas ir sujaudinimas, taip pat haliucinacijos. Jei pastebėjote šių požymių, nevairuokite ir nevaldykite mechanizmų.

Įsidėmėkite, kad Raniberl gali sustiprinti alkoholio poveikį.

3. KAIP VARTOTI RANIBERL

Raniberl visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Tabletę nurykite nekramtydami, užsigerdami pakankamu kiekiu skysčio (pvz., stikline vandens). Vaisto galima gerti valgymo metu arba nevalgius.

Suaugusieji Dieną ar nakties metu, pasireiškus simptomams, reikia išgerti vieną Raniberl 150 mg plėvele dengtą tabletę. Daugumai pacientų pakanka vienos plėvele dengtos tabletės per parą. Tačiau, didžiausia paros dozė yra dvi Raniberl 150 mg plėvele dengtos tabletės per 24 valandas (gerti po 1 tabletę iš ryto ir vakare).

Suaugusieji, kurių inkstų funkcija yra sutrikusi Pacientams, kuriems yra inkstų funkcijos sutrikimų (kreatinino klirensas <50 ml/min.), veiklioji medžiaga (ranitidinas) gali kauptis kraujyje. Todėl, jei Jūsų inkstų funkcija sutrikusi, nevartokite daugiau kaip vienos Raniberl 150 mg plėvele dengtos tabletės per 24 valandų laikotarpį. Dėl vartojimo pasitarkite su savo gydytoju.

Ranitidiną galima pašalinti iš kraujo, atliekant hemodializę. Ranitidino kiekis kraujyje hemodializės metu sumažėja. Todėl dializuojami pacientai nurodytas ranitidino dozes turi gerti po dializės procedūros.

Pavartojus per didelę Raniberl dozę Raniberl veikia labai specifiškai ir perdozavus vaisto ypatingo poveikio neturėtų būti. Tačiau vis tik perdozavus vaisto nedelsiant pasakykite apie tai gydytojui, kuris nuspręs, ar reikia imtis kokių nors priemonių.

Pamiršus pavartoti Raniberl Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Raniberl, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms. Žemiau išvardinti šalutinio poveikio požymiai pastebėti klinikinių tyrimų metu arba Raniberl vartojant gydymui.

Nedažni (gali pasitaikyti 1-10 iš 1000 vartojusiųjų):

Nervų sistemos sutrikimai: galvos skausmas, nuovargis, svaigulys. Virškinimo trakto sutrikimai: viduriavimas, vidurių užkietėjimas, pykinimas. Odos ir poodinio audinio sutrikimai: bėrimas. Kepenų, tulžies pūslės ir latakų sutrikimai: laikini kepenų fermentų aktyvumo pokyčiai.

Reti (gali pasitaikyti 1-10 iš 10 000 vartojusiųjų):

Akių sutrikimai: pablogėjęs regėjimas. Virškinimo trakto sutrikimai: ūminis kasos uždegimas (pankreatitas). Inkstų ir šlapimo takų sutrikimai: padidėjęs kreatinino kiekis kraujo plazmoje (inkstų funkcijos rodiklis). Odos ir poodinio audinio sutrikimai: ypatingas odos bėrimas (daugiaformė eritema), niežulys. Skeleto, raumenų ir jungiamojo audinio sutrikimai: sąnarių skausmas (artralgija), raumenų skausmas (mialgija). Kepenų, tulžies pūslės ir latakų sutrikimai: kepenų uždegimas (hepatitas) su gelta arba be jos.

Labai reti (gali pasitaikyti rečiau kaip 1 iš 10 000 vartojusiųjų):

Širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimai: širdies ritmo pakitimai (dažnas pulsas, retas pulsas ir atrioventrikulinė blokada), kraujagyslių uždegimas (vaskulitas). Kraujo ir limfinės sistemos sutrikimai: kraujo ląstelių sudėties pakitimai, pavyzdžiui, leukopenija ir (arba) trombocitopenija, agranulocitozė arba pancitopenija (vienos, kelių arba visų kraujo ląstelių tipų kiekio sumažėjimas), kartais kartu su kaulų čiulpų hipoplazija arba aplazija (kaulų čiulpų netekimas). Nervų sistemos sutrikimai: stiprus galvos skausmas, nevalingi judesiai. Inkstų ir šlapimo takų sutrikimai: inkstų uždegimas (intersticinis nefritas). Odos ir poodinio audinio sutrikimai: padidėjęs plaukų slinkimas. Lytinės sistemos ir krūties sutrikimai: vyrams – krūtų patinimas ir skausmas, lytinio potraukio sumažėjimas, erekcijos sutrikimas. Imuninės sistemos sutrikimai: ūminės alerginės reakcijos, pavyzdžiui, eozinofilija (tam tikrų kraujo ląstelių kiekio pakitimas), odos bėrimas, karščiavimas, kraujospūdžio sumažėjimas, veido patinimas, pasunkėjęs rijimas, kvėpavimas, krūtinės skausmas, alerginis kraujotakos sutrikimas - šokas. Psichikos sutrikimai: minčių susipainiojimas ir neramumas, haliucinacijos, depresija.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI RANIBERL

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje. Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Ant lizdinės plokštelės po "EXP" ir dėžutės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Raniberl vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Raniberl sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra ranitidino hidrochloridas. Vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 167 mg ranitidino hidrochlorido, atitinkančio 150 mg ranitidino. - Pagalbinės medžiagos yra: mikrokristalinė celiuliozė, kopovidonas, koloidinis bevandenis silicio dioksidas, magnio stearatas, hipromeliozė, poli[butilmetakrilat (2-dimetilamino)etilmetakrilat- metilmetakrilatas] (1:2:1) 150 000, titano dioksidas (E171), geltonasis geležies oksidas (E172), talkas, makrogolis 6000.

Raniberl išvaizda ir kiekis pakuotėje

Tabletės yra blyškiai arba šviesiai geltonos, šiek tiek abipusiai išgaubtos, dengtos plėvele, nuožulniais kraštais, su perlaužimo vagele abejose pusėse. Vagelė skirta tik tabletei perlaužti, kad būtų lengviau nuryti, bet ne jai padalyti į lygias dozes. Raniberl 150 mg pakuotėje yra 10 plėvele dengtų tablečių.

Rinkodaros teisės turėtojas BERLIN-CHEMIE AG (MENARINI GROUP) Glienicker Weg 125 D-12489 Berlin, Vokietija

Gamintojas

BERLIN-CHEMIE AG Glienicker Weg 125 D-12489 Berlin, Vokietija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą:

UAB "BERLIN CHEMIE MENARINI BALTIC" Jasinskio g. 16A, Vilnius 01112 Tel. +370 5 269 19 47

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-11-15


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai