To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Pacientas, nenorėdamas apmokėti didelės sumos už gydymą...

Pacientas, nenorėdamas apmokėti didelės sumos už gydymą, klausia gydytojo:
- Bet kodėl jūs man išrašėte tokią didelę sąskaitą?
- Matot, jūsų atvejis toks įdomus. Jei jūs sužinotumėte, kokių valios pastangų man prireikė, kad aš jūsų neišskrosčiau, tai jūs dabar užmokėtumėte daug daugiau.

  • 80-iai proc. vyrų impotencijos atsiradimas paaiškinamas fiziologinėmis priežastimis ir signalizuoja apie rimtesnes ligas.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Didžiojoje Britanijoje trečdalis perinatalinių (nuo 24-os nėštumo iki 4 savaitės po gimdymo) mirčių yra siejama su mamos rūkymu nėštumo laikotarpiu.

Panadol

1. KAS YRA PANADOL IR KAM JIS VARTOJAMAS

Panadol tablečių komponentas paracetamolis yra analgetikas (malšina skausmą) ir antipiretikas (mažina karščiavimą). Panadol nedirgina skrandžio. Tabletės yra tokios formos, kad būtų patogu nuryti.

Panadol tabletės skirtos: - malšinti galvos (įskaitant migreninį) skausmą, - malšinti nugaros, dantų, reumatinį, raumenų ir menstruacinį skausmą, - palengvinti diskomfortą peršalus, sergant gripu ar kai skauda gerklę, bei mažinti temperatūrą.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT PANADOL

Panadol vartoti negalima

- jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) paracetamoliui arba bet kuriai pagalbinei Panadol medžiagai.

Specialių atsargumo priemonių reikia

Pasitarkite su gydytoju ar vaistininku prieš vartodami Panadol: - jeigu Jūs sergate sunkia inkstų ar kepenų liga .

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Pasitarkite su gydytoju ar vaistininku prieš vartodami Panadol: - jei vartojate antikoaguliantų (varfarino ar kitų vaistų, mažinančių kraujo krešėjimą) ir Jums reikia ilgai kasdien vartoti vaistų nuo skausmo, retkarčiais galima išgerti paracetamolio, bet prieš tai reikia pasitarti su gydytoju, -jei vartojate metoklopramido, domperidono (vaistų nuo pykinimo ir vėmimo),

- jei vartojate cholestiramino (vaisto padidėjusiai cholesterolio koncentracijai kraujyje mažinti); - Šio vaisto negalima vartoti kartu su kitais preparatais, kurių sudėtyje yra paracetamolio. Jeigu simptomai nepalengvėja pasitarkite su gydytoju.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis

Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

3. KAIP VARTOTI PANADOL

Panadol visada vartokite tiksliai taip, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Suaugusiems žmonėms bei 12 metų ir vyresniems vaikams: - po 2 tabletes iki 4 kartų per parą kas 4 -6 val. - negalima vaisto vartoti dažniau kaip kas 4 val. -negalima vaisto vartoti daugiau kaip 8 tablečių per 24 val. 6–11 metų vaikams: - gerti po 0,5–1 tabletę kas 4 -6 val.(pagal poreikį). - negalima vaisto vartoti dažniau kaip kas 4 val. - negalima vartoti daugiau kaip 4 tablečių per 24 val. Nepasitarus su gydytoju, negalima šiuo vaistu gydyti vaikų ilgiau kaip tris dienas. Šio preparato negalima duoti jaunesniems kaip 6 metų vaikams. Negalima viršyti nurodytos dozės. Nevartoti su kitais vaistais kurių sudėtyje yra paracetamolio.

Pavartojus per didelę Panadol dozę

Negalima viršyti nurodytos dozės. Jei išgėrėte didesnę negu rekomenduojama dozę, nedelsdami kreipkitės į gydytoją, net jei jaučiatės gerai. Perdozavus šio vaisto gali būti pažeistos kepenys.

Jeigu manote, kad Panadol veikia per stipriai arba per silpnai, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Panadol, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Nustokite vartoti vaisto ir pasitarkite su gydytoju jeigu jums pasireiškė: • Alerginės reakcijos, tokios kaip odos išbėrimas, niežulys, kartais su kvėpavimo sutrikimais arba lūpų, liežuvio, gerklės, veido patinimas. • Odos išbėrimas, lupimasis arba burnos gleivinės opos. • Jei vartojant aspiriną arba kitus nesteroidinius vaistus nuo uždegimo jums buvo problemų su kvėpavimu ir atsirado panašių reakcijų vartojant šio vaisto. • Nepaaiškinamos mėlynės arba kraujavimai. • Kepenų funkcijos sutrikimas.

Šitos reakcijos būna labai retai.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje neminėtą šalutinį poveikį, nutraukite Panadol vartojimą ir pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI PANADOL

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje. Ant pakuotės po ,,Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Panadol vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos. Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Panadol sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra paracetamolis. Vienoje tabletėje yra 500 mg paracetamolio. - Pagalbinės medžiagos yra pregelifikuotas krakmolas, kukurūzų krakmolas, povidonas, kalio sorbatas, talkas, stearino rūgštis, hipromeliozė, triacetinas.

Panadol išvaizda ir kiekis pakuotėje Panadol yra balta kapsulės formos plėvele dengta tabletė nuožulniais kraštais, kurios vienoje pusėje yra iškilus užrašas "PANADOL", o kitoje – laužimo linija. Tabletė gali būti dalinama į dvi lygias dalis. Preparatas gali būti tiekiamas į rinką kartono dėžutėmis, kuriose yra 12 arba 24 plėvele dengtos tabletės lizdinėse plokštelėse.

Rinkodaros teisės turėtojas GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GlaxoSmithKline Export!Ltd Brentford, TW8 9GS Jungtinė Karalystė

Gamintojas GlaxoSmithKline Dungarvan Limited Knockbrack, Dungarvan County Waterford Airija

arba

S.C. EUROPHARM S.A. 2 Panselelor St., Brasov County of Brasov Code 500419 Rumunija

6. KITA INFORMACIJA

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB "GlaxoSmithKline Lietuva" A. Goštauto g. 40A Vilnius LT-01112 Tel. +370 5 264 90 00

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-08-11


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai