To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Užsigalvojęs, išsiblaškęs gydytojas priima pacientą...

Užsigalvojęs, išsiblaškęs gydytojas priima pacientą:
- Gydytojau, man labai skauda galvą.
- Seniai?
- Nuo gimimo!
- O prieš tai jūs gerai jautėtės?

  • Jei nėščioji jaučiasi gerai bei valgo sveiką ir visavertį maistą, jokių maisto papildų geriau nevartoti (išskyrus folio rūgštį). Maisto papildai, net ir skirti nėščiosioms, gali ...

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • 80-iai proc. vyrų impotencijos atsiradimas paaiškinamas fiziologinėmis priežastimis ir signalizuoja apie rimtesnes ligas.

Natrii chloridum Actavis

Natrii chloridum Actavis 0,9 % infuzinis tirpalas Natrio chloridas

- Veiklioji medžiaga yra natrio chloridas. 100 ml infuzinio tirpalo yra 0,9 g natrio chlorido. - Pagalbinė medžiaga yra injekcinis vanduo.

Registravimo liudijimo turėtojas Actavis Nordic A/S Hammervej 7, 2970 Horsholm, Danija

Gamintojas SIA Briz, Rasas 5, LV–1057 Riga, Latvija

1. KAS YRA Natrii chloridum ACTAVIS 0,9 % infuzinis tirpalas IR NUO KO JIS VARTOJAMAS

Natrio chlorido tirpalas vadinamas fiziologiniu. Šio tirpalo galima vartoti netekus ekstraląstelinių skysčių, tačiau jo elektrolitų sudėtis yra nesubalansuota.

Apie 60 % suaugusių žmonių kūno svorio sudaro vanduo.

Vanduo užtikrina normalią pagrindinių fizinių ir cheminių bei biologinių procesų eigą organizme.

Vanduo organizme atlieka daugelį funkcijų. Jis yra universalus tirpiklis, tinkama cheminių reakcijų terpė, geras elektros laidininkas. Vanduo lemia ir išlaiko ląstelių dydį, reguliuoja temperatūrą, užtikrina vientisų paviršių sulipimą bei surišimą.

Organizmo skysčiai skiriasi ne tik savo tūriu, jų sudėtyje yra skirtingų organinių medžiagų ir elektrolitų. Todėl skiriasi jų fiziologinė reikšmė.

Natris yra pagrindinis ekstraląstelinis katijonas. Organizme jo yra dvejopo: metabolizuojamo (organizmo skysčiuose ir apie 15 % – kauluose) ir nemetabolizuojamo (likusieji 85 % – kauluose). Bendras natrio kiekis organizme yra apie 100 g, iš kurio 70 % dalyvauja metabolizmo reakcijose.

Natris nustato didžiausią ekstraląstelinio skysčio tūrį ir osmosinį slėgį. Jis atsakingas už ląstelės membraną bei kai kurių organinių medžiagų pernešimą per ją, už kraujo šarmų ir rūgščių pusiausvyrą bei fermentų aktyvumą. Per dieną reikia apie 5 g natrio, t.y. 10 – 12 g natrio chlorido, kurio yra natūraliame maiste arba jį sūdant.

Natrio katijonai nuolat pasišalina iš organizmo daugiausiai su prakaitu bei šlapimu. Gausiai prakaituodamas organizmas per parą gali netekti iki 20 g natrio.

Bendras chloro anijonų kiekis yra apie 100 g. Paprastai chloro anijonai organizme yra natrio ir kalio chloridų pavidale. Jų apykaita priklauso nuo natrio apykaitos, kurią lemia inkstų bei prakaito liaukų veikla. Yra išimčių: jei pasireiškė acidozė, chloro anijonų su šlapimu pasišalina daugiau nei natrio katijonų. Gausiai vemiant netenkama daugiau druskos rūgšties sudėtyje esančių chloro anijonų. Palyginti su visais kitais organizmo anijonais, chloro anijonų koncentracija ekstraląsteliniame skystyje yra didžiausia (Nachev, 1981).

Natrio chlorido sudėtyje esantys natrio katijonai ir chloro anijonai daro specifinį farmakologinį poveikį.

Natrii chloridum Actavis 0,9 % infuzinio tirpalo vartojama, kai būtina koreguoti netekto ekstraląstelinio natrio ir chloro kiekį, mažinti hipovolemiją, alkalozę, kai gausiai prakaituojama, vemiama. Tirpalu tinka plauti žaizdas ir skrandį, drėkinti tvarsčius, drėkinti. Jo galima vartoti endoskopijų metu, teikiant neatidėliotiną pagalbą gausiai nukraujavusiems, netekusius plazmos, nudegusius, apsinuodijusius.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT Natrii chloridum ACTAVIS 0,9 % infuzinio tirpalo

Natrii chloridum Actavis 0,9 % infuzinio tirpalo vartoti draudžiama:

jei padidėjęs jautrumas preparato sudėtyje esančioms medžiagoms; jei yra hipernatremija, apsinuodijimas vandeniu, acidozė.

Specialios atsargumo priemonės vartojant vaisto Pacientams, kuriems pasireiškė širdies ir kraujagyslių sistemos, kepenų ir inkstų funkcijos nepakankamumas, preparato reikia vartoti atsargiai. Tokiu atveju būtina mažinti geriamo skysčio kiekį ir atidžiai sekti paciento būklę.

Jeigu vaisto infuzuojama, būtina atidžiai sekti, kiek parenteraliniu būdu vartojama ir išgeriama skysčių ir kiek jų pasišalina šlapinantis. Tuo pat metu reikia reguliariai tikrinti visus kraujo rodiklius.

Vartoti galima tik visiškai skaidraus tirpalo!

Atidarius pakuotę, tirpalo būtina vartoti nedelsiant, nesuvartoto tirpalo vėliau vartoti negalima. Jei vartojant preparato pasikeitė jo išvaizda (spalva, skaidrumas ir kt.), medikamento iš tos pakuotės vartoti negalima. Pasibaigus tinkamumo laikui, nurodytam ant pakuotės, tirpalo vartoti draudžiama!

Nėštumas Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Kad gydant Natrii chloridum Actavis 0,9 % infuziniu tirpalu pasireikštų embriotoksinis ar teratogeninis poveikis, nepastebėta.

Žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Natrii chloridum 0,9 % Actavis infuzinio tirpalo galima vartoti tik gydytojo nurodymu.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Natrii chloridum Actavis 0,9 % infuzinis tirpalas gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus įtakos nedaro.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Duomenų apie vaistus, netinkamus ar in vitro nesuderinamus vartoti parenteriniu būdu kartu su Natrii chloridum Actavis 0,9 % infuziniu tirpalu, nėra.

3. KAIP VARTOTI Natrii chloridum ACTAVIS 0,9 % infuzinį tirpalą

Natrii chloridum 0,9 % infuzinio tirpalo visada vartokite tiksliai taip, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Preparato galima vartoti tik gydytojo nurodymu!

Vidutinė Natrii chloridum Actavis 0,9 % infuzinio tirpalo paros dozė yra 1000ml, lašinimo greitis 180 lašų per minutę (apie 550ml per valandą).

Vartoti galima tik visiškai skaidraus tirpalo!

Jeigu manote, kad Natrii chloridum 0,9 % infuzinis tirpalas veikia per stipriai arba per silpnai, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Pavartojus per didelę Natrii chloridum Actavis 0,9 % infuzinio tirpalo dozę Perdozavimo atvejų nepastebėta.

Pamiršus pavartoti Natrii chloridum Actavis 0,9 % infuzinio tirpalo dozę Praleistos dozės vartoti nereikia. Kitą dozę reikia vartoti nurodytu laiku.

Pokyčiai, atsirandantys nutraukus Natrii chloridum Actavis 0,9 % infuzinio tirpalo vartojimą Neigiamo poveikio nebūna.

4. galimAS ŠALUTINIS poveikiS

Natrii chloridum Actavis 0,9 % infuzinis tirpalas, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį.

Natrio chlorido vartojant parenteraliniu būdu nepageidaujamas poveikis pasireiškia dėl netinkamo rehidruojamojo gydymo, t.y. kai suvartojamo vandens ir elektrolitų kiekis yra daug didesnis už dienos poreikį ir dėl ligos prarasto skysčio kiekį. Apsinuodijimas vandeniu ir hipernatremija yra svarbiausia klinikinė rehidruojamojo gydymo komplikacija.

Apsinuodijus natrio chloridu, atsiranda būdingų klinikinių CNS pažeidimo simptomų: traukuliai, smenų pabrinkimas, greitas kūno temperatūros pakilimas (pasireiškia "druskos" karštligė).

Būtina atidžiai sekti, kiek parenteraliniu būdu vartojama ir išgeriama skysčių ir kiek jų pasišalina šlapinantis. Tuo pat metu reikia reguliariai tikrinti visus kraujo rodiklius.

Pastebėję šiame lapelyje neminėtą šalutinį poveikį, apie tai pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. Natrii chloridum 0,9 % infuzinio tirpalo laikymo SĄLYGOS

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje. Laikyti gamintojo pakuotėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos.

Tinkamumo laikas – 3 metai.

Ant pakuotės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, preparato vartoti negalima.

Atidarius pakuotę, tirpalo būtina vartoti nedelsiant, nesuvartoto tirpalo vėliau vartoti negalima.

Jei vartojant preparato pasikeitė jo išvaizda (spalva, skaidrumas ir kt.), medikamento iš tos pakuotės vartoti negalima.

6. KITA INFORMACIJA

Daugiau informacijos apie šį vaistinį preparatą gali suteikti vietinis registravimo liudijimo turėtojo atstovas.

Informacinis lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2005 05


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai