To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Gydytojas - paciento žmonai...

Gydytojas - paciento žmonai:
- Turiu jus perspėti, kad jūsų vyras daugiau negalės dirbti, tik kol kas nereikia jam šito sakyti...
- Kodėl? Tai jį labai nudžiugins.

  • Nėštumo metu valgykite kepenis. Tačiau tai turi būti galvijo kepenys, pirktos iš patikimo ūkininko.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Uoslės praradimas gali būti ankstyvas Parkinsono ligos požymis, rašoma žurnale Annals of Neurology. Aštuonerių metų trukmės tyrime dalyvavo 2267 vyrai.

Myleran

1. KAS YRA MYLERAN IR KAM JIS VARTOJAMAS

Myleran priklauso citotoksinių preparatų grupei. Juo gydomos tam tikros kraujo ligos.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT MYLERAN

Myleran vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) busulfanui arba bet kuriai pagalbinei Myleran medžiagai; - jeigu esate nėščia; - jigu maitinate krūtimi kūdikį.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu buvo anksčiau pasireiškusi alerginė ar kitokia nepageidaujama reakcija busulfanui, Myleran arba bet kuriai jo sudedamajai daliai; - jeigu planuojate turėti vaikų. Myleran gali pažeisti spermą, kiaušialąstę ir (arba) vaisių, todėl šiuo vaistu gydantis abiem partneriams būtina naudotis patikimomis kontracepcijos priemonėmis (patarti gali gydytojas); - jeigu šiuo metu esate gydomas ir ar neseniai buvote gydomas radioaktyviaisiais spinduliais; - jeigu sergate kepenų ar inkstų liga; - jeigu kartu su Myleran vartojate arba numatote vartoti kitokių citotoksinių preparatų, fenitoino, itrakonazolo ar tioguanino; - jeigu Jums bus arba gali būti atliekama operacija; tokiais atvejais prieš Myleran vartojimą reikia apie tai pasakyti gydytojui.

3. KAIP VARTOTI MYLERAN

Vaisto svarbu gerti reikiamu laiku. Jo būtina vartoti taip, kaip nurodyta gydytojo. Pakuotės etiketėje pažymėta, kiek tablečių ir kaip dažnai gerti. Jei šios informacijos etiketėje nėra arba dėl dozavimo kyla abejonių, reikia pasiklausti gydytojo ar vaistininko.

Vaistinio preparato dozavimas yra labai nevienodas, be to, gydytojas periodiškai gali jį keisti. Jeigu dėl dozavimo abejojama arba jeigu dėl neaiškių priežasčių etiketėje dozavimo informacija pakeista, reikia kreiptis į gydytoją.

Tabletes reikia nuryti nekramtytas, užgeriant vandeniu. Jų negalima nei perlaužinėti, nei trinti, nei čiulpti.

Šio vaisto vartojant, gydytojo nurodymu reikės periodiškai daryti kraujo tyrimus. Jie reikalingi tam, kad gydytojas galėtų nustatyti kraujo ląstelių kiekį ir prireikus keisti vaisto dozę.

Jeigu žmogus rengiamas operacijai, prieš ją jis turi pasakyti gydytojui (anesteziologui), kad vartoja Myleran.

Pavartojus per didelę Myleran dozę

Jeigu išgeriama per didelė Myleran dozė arba jei per apsirikimą jo išgeria kitas žmogus, reikia tuoj pat pasiklausti gydytojo, ką daryti, arba vykti į artimiausios ligoninės skubios pagalbos skyrių.

Pamiršus pavartoti Myleran

Pamiršus Myleran išgerti reikiamu laiku, reikia informuoti gydytoją. Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Myleran, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Moterims gali išnykti mėnesinės, vyrams ( sumažėti ar sustoti spermos gamyba, mergaitėms(sulėtėti arba sustoti brendimas. Kai kurie žmonės yra alergiški vaistams. Jei tuoj pat po Myleran pavartojimo atsiranda toliau išvardytų simptomų, preparato vartojimą būtina nutraukti ir tuoj pat kreiptis į gydytoją: - staigus švokštimas, kvėpavimo pasunkėjimas, krūtinės skausmas arba spaudimas; - akių vokų, veido, lūpų, burnos ar liežuvio sutinimas; - bet kurios kūno dalies odos kauburiuotas išbėrimas arba dilgėlinė.

Į gydytoją būtina kreiptis nedelsiant ir tuo atveju, jeigu atsiranda šių simptomų: - šleikštulys, vėmimas, viduriavimas, burnos opos; - geltos požymiai (akių ar odos pageltimas); - kūno svorio mažėjimas, silpnumo ir nuovargio padidėjimas; - odos išbėrimas, per didelis sausumas ar niežulys, odos pigmentinių dėmių patamsėjimas, plaukų slinkimas; - kraujo pokyčiai (gydytojo nurodymu reikės reguliariai atlikinėti kraujo tyrimus, tačiau jam būtina nedelsiant pranešti, jeigu atsiranda karščiavimas arba infekcinės ligos, pvz., cistito, požymių); - netikėtas mėlynių atsiradimas, kraujavimas ar kraujo atsiradimas šlapime; - traukulių priepuolis; - sergančiajam talasemija dusulio pasireiškimas; - nepraeinantis kosulys arba dusulys; - raumenų silpnumas; - krūtinės sutinimas; - regos sutrikimas; - vyrui krūtų jautrumas arba padidėjimas.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI MYLERAN

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti, kad preparatas būtų apsaugotas nuo drėgmės. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje.

Ant pakuotės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Myleran vartoti negalima.

Jeigu gydytojas nurodo vaisto vartojimą nutraukti, likusias tabletes reikėtų grąžinti vaistininkui. Preparato galima pasilikti tik gydytojo nurodymu.

6. KITA INFORMACIJA

Myleran sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra busulfanas. Vienoje Myleran tabletėje yra 2 mg busulfano. - Pagalbinės medžiagos yra bevandenė laktozė, gelifikuotas krakmolas, magnio stearatas, hipromeliozė, titano dioksidas ir triacetinas.

Myleran išvaizda ir kiekis pakuotėje

Tabletės yra baltos, apvalios, dengtos, vienoje pusėje įspaustas užrašas GX EF3, kitoje ( M (anksčiau gamintose Myleran tabletėse užrašas buvo kitoks).

Vaistas tiekiamas tamsaus stiklo buteliukais, užsuktais specialiais dangteliais, kurių vaikai atsukti nesugeba. Viename buteliuke yra 100 tablečių.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas Rinkodaros teisės turėtojas The Welcome Foundation Ltd., Glaxo Wellcome House Berkeley Avenue, Greenford Middlesex, UB6 0NN Jungtinė Karalystė

Gamintojas EXCELLA GmbH Nürnberger Strasse 12 90537 Feucht Vokietija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB "GlaxoSmithKline Lietuva" A. Goštauto g. 40a Vilnius LT-01112 Tel. +370 5 264 90 00

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2009-02-11


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai