To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Na ką gi, pulsas normalus,- sako gydytojas...

- Na ką gi, pulsas normalus,- sako gydytojas.
- Daktare, paimkite mano kairę ranką: dešinė – protezas.

  • Planuodamos nėštumą pradėkite gerti folio rūgštį. Ją reikia gerti kelis mėnesius prieš nėštumą ir nėštumo metu – bent tris mėnesius.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Vieno kiaušinio trynyje yra pusė cholesterolio dienos normos.

MYDOCALM

1. KAS YRA MYDOCALM IR KAM JIS VARTOJAMAS

MYDOCALM yra centrinę nervų sistemą veikiantis vaistas, vartojamas, kai dėl nervų sistemos ligos ar dėl judėjimo sistemos ligos padidėja raumenų tonusas, taip pat, esant nepakankamai galūnių kraujotakai.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT MYDOCALM

MYDOCALM vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) tolperizono hidrochloridui arba bet kuriai pagalbinei MYDOCALM medžiagai; - jeigu sergate generalizuota miastenija (imunine liga, susijusia su raumenų silpnumu); - jeigu krūtimi maitinate kūdikį.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. MYDOCALM ir kitų preparatų sąveikos, dėl kurios reikėtų riboti šio vaisto vartojimą, nepastebėta. Nors tolperizonas yra centrinio poveikio preparatas, jis nesukelia sedacijos ir todėl jo galima vartoti kartu su raminamaisiais, migdomaisiais vaistais. Vartojant kartu su kitais centrinio poveikio miorelaksantais, būtina pagalvoti apie dozės mažinimą.

MYDOCALM stiprina niflumo rūgšties poveikį, todėl jei šių vaistų skiriama kartu, niflumo rūgšties ar kitų nesteroidinių vaistų nuo uždegimo dozę reikia sumažinti.

MYDOCALM vartojimas su maistu ir gėrimais

Maistas ir gėrimai MYDOCALM absorbcijai įtakos neturi. Alkoholio poveikio centrinės nervų sistemos funkcijai MYDOCALM nekeičia.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Pasakykite gydytojui, jeigu esate nėščia ar planuojate pastoti. Nors niekada nebuvo pastebėtas MYDOCALM toksinis poveikis, gydytojas, atidžiai įvertinęs galimą riziką ir naudą, nuspręs, ar Jums galima vartoti šio vaisto, ypač pirmuosius tris nėštumo mėnesius.

MYDOCALM negalima vartoti žindymo laikotarpiu.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas MYDOCALM gebėjimo vairuoti ir valdyti mechanizmus neveikia. Tačiau jeigu vartojant MYDOCALM Jums svaigsta galva arba jaučiate raumenų silpnumą, pasitarkite su gydytoju!

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines MYDOCALM medžiagas MYDOCALM 150 mg plėvele dengtų tablečių sudėtyje yra pagalbinių medžiagų: laktozės monohidrato (146,285 mg vienoje tabletėje). Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

3. KAIP VARTOTI MYDOCALM

MYDOCALM visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Įprasta dozė yra: Viena MYDOCALM 150 mg tris kartus per parą.

Vaikams vartoti tik gydytojui paskyrus: 7-14 metų vaikams: didžiausia paros dozė yra 2-4 mg/kg kūno svorio, dozė dalijama į tris dalis. Kadangi vaikams vaisto skiriama mažomis dozėmis, jiems rekomenduojama vartoti 50 mg plėvele dengtų tablečių.

Vaistą reikia vartoti po valgio, užsigeriant stikline vandens.

Pavartojus per didelę MYDOCALM dozę Nedelsiant reikia kreiptis į gydytoją, parodyti jam šį lapelį.

Pamiršus pavartoti MYDOCALM Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą tabletę dozę.

Nustojus vartoti MYDOCALM Jei Jums atrodo, kad vaistas veikia per stipriai ar per silpnai, nenutraukite vaisto vartojimo, pasitarkite su gydytoju.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

MYDOCALM, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms. Šie šalutinio poveikio reiškiniai paprastai yra lengvi ir nutraukus vaisto vartojimą, išnyksta.

Nedažni Pasireiškia mažiau nei 1 iš 100 pacientų, bet daugiau nei 1 iš 1000 Reti Pasireiškia mažiau nei 1 iš 1000 pacientų, bet daugiau nei 1 iš 10000 Labai reti Pasireiškia mažiau nei 1 iš 10000 pacientų, įskaitant pavienius atvejus

Nedažni šalutinio poveikio reiškiniai: apetito stoka, nemiga, miego sutrikimai, galvos skausmas, svaigulys, mieguistumas, sumažėjęs kraujospūdis, nemalonūs jutimai pilve, viduriavimas, durnos džiūvimas, nevirškinimas, pykinimas, raumenų silpnumas, raumenų skausmas, kojų ir rankų skausmas, nuovargis, astenija, nemaloni savijauta.

Reti šalutinio poveikio reiškiniai: padidėjusio jautrumo reakcijos, sumažėjęs aktyvumas, prislėgta nuotaika, dėmesio sutrikimas, drebulys, epilepsija, sumažėjęs jautrumas (hipestezija), tariamasis (pvz., tirpimo) jutimas (parestezija), letargija (būsena, panaši į ilgą miegą), neryškus matymas, spengimas ausyse, galvos svaigimas, krūtinės angina, dažnas pulsas, stiprus širdies plakimas, veido ir kaklo paraudimas, dusulys, nosies kraujavimas, dažnas kvėpavimas, skausmas viršutinėje pilvo dalyje "po duobute" (epigastriume), vidurių užkietėjimas, dujų kaupimasis žarnyne, vėmimas, lengvas kepenų pažeidimas, alerginis odos uždegimas, padidėjęs prakaitavimas, niežulys, dilgėlinė, bėrimas, šlapimo nelaikymas, nemalonūs jutimai galūnėse, apsvaigimo pojūtis, karščio pojūtis, dirglumas, troškulys, kepenų fermentų aktyvumo padidėjimas, sumažėjęs trombocitų skaičius, padidėjęs baltųjų kraujo ląstelių skaičius.

Labai reti šalutinio poveikio reiškiniai: mažakraujystė, padidėję limfmazgiai, anafilaksinis šokas, retas pulsas, osteopenija (sumažėjęs kaulų mineralų tankis), nemalonūs jutimai krūtinėje, padidėjęs kreatinino kiekis kraujyje. Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI MYDOCALM

Šiam vaistiniam preparatui specialių laikymo sąlygų nereikia. Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Ant dėžutės po Tinka iki nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, MYDOCALM vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

MYDOCALM sudėtis

Veiklioji medžiaga yra tolperizono hidrochloridas.Vienoje plėvele dengtoje tabletėje jo yra 150 mg Pagalbinės medžiagos: Tablečių branduolys: citrinų rūgšties monohidratas, koloidinis bevandenis silicio dioksidas, stearino rūgštis, talkas, mikrokristalinė celiuliozė, kukurūzų krakmolas, laktozės monohidratas (145,50mg). Tablečių plėvelė: koloidinis bevandenis silicio dioksidas, titano dioksidas (E 171), laktozės monohidratas (0,785 mg), makrogolis 6000, hipromeliozė.

MYDOCALM išvaizda ir kiekis pakuotėje

MYDOCALM 150 mg plėvele dengtos tabletės:baltos arba beveik baltos, apvalios, abipusiai išgaubtos, silpno specifinio kvapo, plėvele dengtos tabletės, kurių vienoje pusėje įspausta "150". Vienoje kartoninėje dėžutėje yra 30 plėvele dengtų tablečių.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Gedeon Richter Plc. Gyömröi út 19-21, 1103 Budapest Vengrija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą. Gedeon Richter Plc. atstovybė Maironio 23-3, Vilnius Tel. +370 5 268 53 92

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-10-21


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai