To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Ginekologas – tai žmogus, ieškantis...

Ginekologas – tai žmogus, ieškantis problemų ten, kur kiti ieško laimės.

  • Ar geriate pakankamai skysčių rodo bespalvis ir bekvapis šlapimas. Gerkite daugiau skysčių!

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Menstruacijų laikas – jei mėnesinės prasidėjo iki 12 m. ir baigėsi po 50 m. rizika susirgti krūties vėžiu truputį padidėja.

Lasix Retard

1. KAS YRA LASIX RETARD IR KAM JIS VARTOJAMAS

Svarbiausias Lasix Retard poveikis – mažinti inkstų gebą grąžinti į organizmą vandenį ir druską, todėl šis vaistas didina šlapimo kiekį. Lasix Retard kapsulės atpalaiduoja veikliąją medžiagą modifikuotu (mažesniu) greičiu, todėl šis vaistas veikia ilgiau už paprastas furozemido tabletes.

Lasix Retard vartojamas: - skysčių sankaupai organizmo audiniuose (edemai), susijusiai su širdies nepakankamumu, kepenų ciroze ar inkstų veiklos sutrikimu, šalinti tuo atveju, jeigu būtini stipriai veikiantys diuretikai; - suaugusių žmonių didelio kraujospūdžio ligai (arterinei hipertenzijai) gydyti.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT LASIX RETARD

Lasix Retard vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) furozemidui arba bet kuriai pagalbinei Lasix Retard medžiagai; - jeigu yra alergija sulfamidams (pvz., sulfamidiniams antibakteriniams preparatams arba sulfonilkarbamido dariniams), kadangi galimas kryžminis jautrumo padidėjimas furozemidui; - jeigu yra hipovolemija (sumažėjęs kraujo tūris) arba dehidracija (organizmas neteko vandens); - jei yra sunki hipokalemija (per mažas kalio kiekis kraujyje) arba hiponatremija (per mažas natrio kiekis kraujyje); - jeigu neišskiriamas šlapimas (yra anurija) arba yra inkstų nepakankamumas, susijęs su anurija; - jeigu yra su hepatine encefalopatija susijusi prekoma arba koma; - jeigu krūtimi maitinate kūdikį.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu yra hipotenzija (kraujospūdžio sumažėjimas); - jeigu yra dalinė šlapimo takų obstrukcija (užkimšimas); - jeigu didelis kraujospūdžio kritimas kelia ypatingą riziką (pvz., yra reikšminga širdies vainikinių arterijų arba smegenis krauju aprūpinančių kraujagyslių stenozė); - jeigu sergate latentiniu arba aiškiu cukriniu diabetu; - jeigu sergate podagra; - jeigu yra hepatorenalinis sindromas (su sunkia kepenų liga susijęs funkcinis inkstų nepakankamumas); - jeigu yra hipoproteinemija (per mažas baltymų kiekis kraujyje), pvz., susijusi su nefrozės sindromu.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Kiti vaistai gali turėti įtakos Lasix Retard poveikiui, todėl dėl jų vartojimo reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju. - Furozemidas gali stiprinti toksinį kitų vaistų poveikį: kai kurių antibiotikų (pavyzdžiui, aminoglikozidų, cefalosporinų), cisplatinos, salicilatų, ličio druskų, širdies glikozidų. - Furozemidas vartojamas kartu su antihipertenziniais vaistais gali daugiau mažinti kraujospūdį. - Furozemidas gali silpninti vaistų nuo cukrinio diabeto poveikį. - Demencija sergantiems senyviems pacientams furozemido vartojimas kartu su risperidonu didina skysčių netekimą, kuris yra mirtingumo rizikos veiksnys.

Lasix Retard vartojimas su maistu ir gėrimais Lasix Retard rekomenduojama vartoti nevalgius.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Nėštumas Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Furozemido prasiskverbia per placentos barjerą. Nėštumo metu Lasix Retard galima vartoti tik neabejotinai būtinu atveju ir tik gydytojui paskyrus. Žindymo laikotarpis Žindymo laikotarpiu Lasix Retard vartoti draudžiama. Furozemidas išsiskiria su motinos pienu ir mažina jo kiekį.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Dėl kai kurio šalutinio poveikio (pvz., didelio kraujospūdžio kritimo) gali sutrikti geba sutelkti dėmesį ir reaguoti. Jeigu toks poveikis pasireiškia, vairuoti ir valdyti mechanizmų negalima.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Lasix Retard medžiagas Lasix Retard sudėtyje yra sacharozės. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

3. KAIP VARTOTI LASIX RETARD

Lasix Retard visada vartokite tiksliai taip, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Vartoti per burną. Kapsulę būtina nuryti sveiką, užgeriant mažiausiai puse stiklinės skysčio, geriausia ryte, nevalgius.

Dozavimas Tikslią Lasix Retard dozę nustatys gydytojas.

Būtina vartoti mažiausią dozę, pakankamą, kad pasireikštų norimas poveikis.

  Su širdies, kepenų ar inkstų funkcijos nepakankamumu susijusi edema Pradinė dozė yra 1 kapsulė. Ją reikia gerti kartą per parą, geriausia ryte. Sunkiais atvejais pradinė dozė gali būti 2 Lasix Retard kapsulės. Palaikomoji dozė yra 1 kapsulė. Ji geriama kasdien arba kas 2-3 dienas. Jei poveikis nepakankamas, galima kasdien arba kas 2-3 dienas gerti po 2 kapsules.   Arterinė hipertenzija Įprastinė dozė yra 1 kapsulė. Ji geriama kartą per parą. Galima vartoti vien Lasix Retard arba jo ir kitokio antihipertenzinio preparato.   Vaikai Lasix Retard vaikams nerekomenduojamos.

Senyvi pacientai Senyviems pacientams dozės keisti nebūtina.

Pavartojus per didelę Lasix Retard dozę Išgėrę per didelę vaisto dozę, kreipkitės į savo gydytoją arba ligoninę.

Pamiršus pavartoti Lasix Retard Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą kapsulę.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Lasix Retard, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems.

Metabolizmo ir mitybos sutrikimai - Padidėjęs natrio, chlorido bei dėl to vandens išsiskyrimas; - Kartu daugiau pasišalina kitų elektrolitų, ypač kalio, kalcio ir magnio; - Elektrolitų pusiausvyros sutrikimų simptomai ir metabolinė alkalozė. - Hipovolemija ir dehidratacija, ypač senyviems pacientams; - Trumpam padidėjusi kreatinino ir šlapalo koncentracija kraujyje; - Padidėjusi cholesterolio ir trigliceridų koncentracija serume; - Padidėjusi šlapimo rūgšties koncentracija serume ir podagros priepuoliai; - Sumažėjusi gliukozės tolerancija, todėl latentinis cukrinis diabetas gali pasireikšti kliniškai.

Kraujagyslių sutrikimai - Hipotenzija, įskaitant ortostatinę hipotenziją; - Polinkis trombozei; - Vaskulitas.

Inkstų ir šlapimo takų sutrikimai - Ūmus šlapimo susilaikymas pacientams, kuriems yra šlapimo takų dalinė obstrukcija; - Intersticinis nefritas; - Neišnešiotų naujagimių inkstų kalcinozė ar akmenligė.

Virškinimo trakto sutrikimai - Pykinimas, vėmimas arba viduriavimas;

- Ūminis pankreatitas.

Kepenų, tulžies pūslės ir latakų sutrikimai - Intrahepatinė tulžies stazė, kepenų transaminazių koncentracijos padidėjimas.

Ausų ir labirintų sutrikimai - Klausos sutrikimai, spengimas ausyse. Jų pavojų didina inkstų nepakankamumas, hipoproteinemija (pvz., sukelta nefrozinio sindromo) ir (arba) furosemido vartojimas į veną per dideliu greičiu.

Odos ir poodinio audinio sutrikimai - Niežulys, dilgėlinė, kitoks išbėrimas arba pūslės, daugiaformė eritema, pūslinis pemfigoidas, Stevens-Johnson sindromas, toksinė epidermio nekrolizė, eksfoliacinis dermatitas ir purpura, jautrumo šviesai padidėjimas.

Imuninės sistemos sutrikimai - Sunkios anafilaksinės ar anafilaktoidinės reakcijos (pvz., šokas).

Nervų sistemos sutrikimai - Parestezijos; - Hepatinė encefalopatija pacientams, kuriems yra kepenų nepakankamumas.

Kraujo ir limfinės sistemos sutrikimai - Trombocitopenija; - Leukopenija; - Agranulocitozė, aplazinė anemija, hemolizinė anemija; - Eozinofilija; - Kraujo sutirštėjimas.

Įgimtos, šeiminės ir genetinės ligos - Arterinio latako neužsidarymo pavojus, kai furozemidas skiriamas neišnešiotam naujagimiui pirmąją jo gyvenimo savaitę.

Bendrieji sutrikimai ir vartojimo vietos pažeidimai - Vietinės reakcijos, tokios kaip skausmas, jei švirkščiama į raumenis; - Karščiavimas.

Jeigu pasireiškia stiprus šalutinis poveikis arba jeigu atsiranda šiame lapelyje nepaminėtas šalutinis poveikis, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI LASIX RETARD

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 30 °C temperatūroje.

Ant dėžutės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Lasix Retard vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Lasix Retard sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra furozemidas. Vienoje pailginto atpalaidavimo kietoje kapsulėje yra 60 mg furozemido. - Pagalbinės medžiagos yra sacharozė, kukurūzų krakmolas, povidonas 25000, talkas, šelakas, stearino rūgštis, aliuminio oksidas, hidratuotas, geltonasis geležies oksidas (E172), indigokarminas (E132), titano dioksidas (E171), želatina.

Lasix Retard išvaizda ir kiekis pakuotėje

Kapsulės viena dalis geltona, o kita - žalia. Pakuotėje yra 30 arba 100 pailginto atpalaidavimo kietų kapsulių, supakuotų į lizdines plokšteles. Gali būti tiekiamos ne visų dydžių pakuotės.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas UAB "SANOFI-AVENTIS LIETUVA" A. Juozapavičiaus g. 6/2 LT-09310 Vilnius Lietuva

Gamintojai: Sanofi-Aventis Deutschland GmbH Industriepark Hoechst 65926 Frankfurt am Main Vokietija

Arba

Famar L’Aigle ZI Nº 1 Route de Crulai 61 303 L’Aigle Prancūzija

arba

SANOFI WINTHROP INDUSTRIE 1, rue de la Vierge Ambarès et Lagrave 33565 Carbon Blanc Cedex Prancūzija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į rinkodaros teisės turėtoją

UAB "SANOFI-AVENTIS LIETUVA" A. Juozapavičiaus g. 6/2 LT-09310 Vilnius Tel. (8-5) 275 5224

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-11-15


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai