To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Skrodimo išvados...

Skrodimo išvados:
- Kaip parodė skrodimas, žmogus numirė nuo skrodimo...

  • Jei sunkiai tuštinatės, ar dažnai būna užkietėję viduriai, gerkite daug skysčių ir valgykite skaidulinio maisto (vaisių, daržovių, rupių duonos produktų).

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Vidutinio spindžio arterijose spaudimas svyruoja apie 120-130 mm Hg (maksimalus, sistolinis spaudimas) ir 70-80 mm Hg (minimalus arba diastolinis spaudimas); skirtumas tarp sistolinio ir ...

Gastal

1. KAS YRA GASTAL IR KAM JIS VARTOJAMAS

Gastal yra sudėtinis geriamasis rūgštį neutralizuojantis vaistas. Jis neutralizuoja skrandžio rūgšties perteklių, todėl šalina per didelį skrandžio sulčių rūgštingumą bei jo sukeltus negalavimus.

Dėl subalansuoto dviejų veikliųjų medžiagų derinio Gastal poveikis prasideda greitai ir trunka ilgai (2 valandas).

Gastal vartojamas esant ūmiam gastritui, paūmėjusiam lėtiniam gastritui, kurio metu skrandžio sulčių rūgštingumas būna padidėjęs arba normalus, dvylikapirštės žarnos uždegimui, lėtinės skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opos paūmėjimui, simptominei pepsinei opai, viršutinės virškinimo trakto dalies gleivinės erozijai, stemplės išvaržai, refliukso sukeltam stemplės uždegimui, skausmui viršutinėje pilvo dalyje, vaistų vartojimo, netinkamos dietos, piktnaudžiavimo alkoholiu, kofeinu ar nikotinu sukeltam rėmeniui.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT GASTAL

Gastal vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) aliuminio, magnio junginiams arba bet kuriai pagalbinei Gastal medžiagai; - jeigu Jums yra sunkus inkstų nepakankamumas; - jeigu Jums yra hipofosfatemija; - jeigu sergate Alzheimerio liga; - jaunesniems negu 6 metų vaikams.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu esate išsekęs, reikia vartoti mažesnę dozę ir vaistu gydyti trumpiau; - 6 metų ir vyresniems vaikams reikia vartoti mažesnę dozę ir vaistu gydyti trumpiau; - jeigu sutrikusi inkstų veikla, ilgiau vartoti didžiausią rekomenduojamą dozę reikėtų vengti.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Gastal mažina ir lėtina indometacino, salicilatų, aminazino, fenitoino, H2 receptorių blokatorių, digoksino, beta adrenoreceptorių antagonistų, diflunisalio, izoniazido, tetraciklinų, kombinuotų antitrombozinių vaistų, geležies preparatų, barbitūratų bei riebaluose tirpių vitaminų rezorbciją, todėl minėtų vaistų reikia vartoti skirtingu laiku, t.y. po Gastal vartojimo praėjus mažiausiai dviem valandoms arba iki pastarojo preparato vartojimo likus ne mažiau kaip valandai. M cholinoreceptorių antagonistai lėtina skrandžio išsituštinimą, todėl Gastal veikia stipriau ir ilgiau. Gastal stiprina levodopos ir nalidikso rūgšties poveikį.

Gastal vartojimas su maistu ir gėrimais Gastal rekomenduojama vartoti po valgio praėjus maždaug valandai ir vakare prieš miegą. Rėmens malšinimui Gastal reikia vartoti neatsižvelgiant į valgymo laiką.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Nėščioms moterims šio vaisto galima vartoti tik gydytojo nurodymu.

Žindyvėms reikėtų nevartoti didelės Gastal dozės.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Gebėjimui vairuoti bei valdyti mechanizmus Gastal įtakos nedaro.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Gastal medžiagas Sudėtyje yra laktozės ir sorbitolio. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

3. KAIP VARTOTI GASTAL

Gastal visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Gastal yra vartojamas per burną. Tabletę reikia ne nuryti, bet sučiulpti. Čiulpiant vaistinis preparatas pradeda veikti greičiau ir padidėja veiksmingumas.

Paprastai rekomenduojamas toliau nurodytas dozavimas.

Suaugę žmonės Jei gydytojas nenurodė kitaip, reikia sučiulpti po 1–2 tabletes 4–6 kartus per dieną, po valgymo praėjus maždaug valandai, ir vakare prieš miegą. Per 24 valandas galima suvartoti ne daugiau kaip 8 tabletes. Esant rėmeniui, vaisto reikia vartoti tokią pat dozę neatsižvelgiant į valgymo laiką.

Be gydytojo nurodymo vaisto galima vartoti ne ilgiau kaip 2 savaites. Jei vaisto vartojama ilgiau, reikėtų pasirūpinti, kad pacientas su maistu gautų pakankamą kiekį fosforo.

6 – 12 metų vaikams rekomenduojama vartoti pusę suaugusio žmogaus dozės.

Pavartojus per didelę Gastal dozę Gastal perdozavimo atvejų nepastebėta. Jei vartojama daug didesnė negu rekomenduojama dozė, gali atsirasti vidurių užkietėjimas, viduriavimas, pykinimas, vėmimas bei išnykti apetitas. Ilgai vartojant didelę dozę gali atsirasti hipofosfatemija, hipokalcemija, hiperkalciurija, hipermagnezemija, hiperaluminemija, pasireikšti encefalopatija, nefrokalcinozė, susilpnėti raumenys, sausgyslių refleksai, dažniau pasireikšti nuovargis, suminkštėti ir išakyti kaulai. Vaisto perdozavus, reikėtų pradėti simptominį gydymą.

Pamiršus pavartoti Gastal Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą tabletę.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Gastal, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Jei vartojama rekomenduojama dozė, nepageidaujamas poveikis pasireiškia retai. Labai retai galima alerginė reakcija.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI GASTAL

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje.

Ant dėžutės po Tinka iki nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Gastal vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Gastal sudėtis

- Veikliosios medžiagos yra aliumonio hidroksido ir magnio karbonato gelis bei magnio hidroksidas. Vienoje tabletėje yra 450 mg aliuminio hidroksido ir magnio karbonato gelio bei 300 mg magnio hidroksido (atitinka 95,26 mg Al3+ ir 141,11 mg Mg2+ jonų). - Pagalbinės medžiagos yra manitolis, sorbitolis, laktozė monohidratas, kukurūzų krakmolas, natrio ciklamatas, sacharino natrio druska, talko, magnio stearatas, mėtų kvapo medžiaga.

Gastal išvaizda ir kiekis pakuotėje Balta arba beveik baltos, apvalios, lygaus paviršiaus tabletės su nusklembtais kampais.

Gastal išleidžiamas kartono dėžutėmis, kurių kiekvienoje yra 24, 30, 48 ir 60 tablečių lizdinėse plokštelėse po 6 tabletes.

Gali būti tiekiamos ne visų dydžių pakuotės.

Rinkodaros teisės turėtojas

Teva Pharma B.V. Computerweg 10 3542 DR Ultrecht Nyderlandai

Gamintojas PLIVA Krakow Pharmaceutical Company S.A Ul. Mogilska 80 31-546 Krakow Lenkija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB "Sicor Biotech" V.A. Graičiūno 8 LT-02241 Vilnius Tel. +370 266 02 03

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010 01 22


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai