To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Gydytojas kalba su pacientu...

Gydytojas kalba su pacientu:
- Tamsta turi mesti rūkyti. Tada prailginsi gyvenimą 20 metų.
- Bet ar ne per vėlu, pone gydytojau?
- Pasitaisyti niekuomet ne vėlu.
- Na gerai, tai aš dar 10 metų palauksiu.

  • Naudokite dezodorantą vietoj antiperspiranto, nes pastarieji gali įtakoti krūties vėžio atsiradimą.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Daugiausia altruistų yra tarp žmonių turinčiu I kraujo grupę,egoistų tarp turinčiu IV grupę.

Dilzem retard

Tvirtinu

VVKT Viršininkas ________________________ 2004 m. ______mėn.______d.

Informacinis lapelis. Prašome atidžiai perskaityti

Dilzem retard 180 mg pailginto atpalaidavimo tabletės

Veiklioji medžiaga: diltiazemo hidrochloridas

Sudėtis Vienoje ilgai veikiančioje tabletėje yra 180 mg diltiazemo hidrochlorido. Pagalbinės medžiagos: dimetikonsilicio dioksidas, hidroksietilceliuliozė, lactozė 1 H2O, makrogolis 6000, magnio stearatas, hipromeliozė, hidrogenintas ricinos aliejus, stearino palmitino rūgštis, talkas, pigmentas E 171.

Registravimo Liudijimo turėtojas Pfizer Limited Ramgate Road, Sandwitch, Kent, CT13 9NJ, Anglija

Gamintojas G(decke GmbH Mooswaldallee 1, 79090 Freiburg, Vokietija

Indikacijos

• Kliniškai pasireiškiančiai koronarinei širdies ligai (kai deguonies nepakanka širdies raumens darbui) gydyti: - stabiliai lėtinei krūtinės anginai (įtampos anginai); - nestabiliai krūtinės anginai (crescendo anginai, ramybės anginai); - vazospazminei krūtinės anginai (Prinzmetal anginai, variantinei anginai). • Padidėjusiam kraujospūdžiui gydyti.

Kontraindikacijos

Dilzem 180 mg retard negalima vartoti, kai yra: - ryškus laidumo sutrikimas, trukdantis impulsui plisti iš sinusinio mazgo ir prieširdžio (II ar III laipsnio SA blokada); ryškus laidumo sutrikimas, trukdantis impulsui plisti iš prieširdžio į skilvelį (II ar III laipsnio AV blokada); - sinusinio mazgo sindromas (širdies aritmija dėl sutrikusios sinusinio mazgo funkcijos), pvz., suretėję širdies susitraukimai iki mažiau kaip 60 kartų per minutę (sinusinė bradikardija) arba besikaitaliojantis širdies susitraukimų dažnis: ritmas tai sulėtėja, tai pagreitėja (bradikardijos/tachikardijos sindromas), arba sutrikęs širdies laidumas, trukdantis impulsui plisti tarp sinusinio mazgo ir prieširdžio (SA blokada), arba sutrikęs impulso formavimasis sinusiniame mazge (sinusinė blokada); - šokas; - ūminis miokardo infarktas, komplikavęsis suretėjusiais širdies susitraukimais (bradikardija), ryškia hipotenzija, kairiojo skilvelio raumens silpnumu (kairiosios širdies nepakankamumas); - širdies raumens silpnumas (pasireiškia širdies nepakankamumu); - prieširdžių virpėjimas ar plazdėjimas (širdies aritmija dėl patologinės prieširdžių stimuliacijos) ir kartu esntis WPW sindromas (pagreitėjusių širdies susitraukimų priepuoliai dėl pagerėjusio laidumo tarp prieširdžių ir skilvelių per papildomą laidžiąją sistemą), nes didina skilvelinės tachikardijos riziką; - pulsas ramybės būsenoje yra mažesnis kaip 50 kartų per minutę (bradikardija); - padidėjęs jautrumas diltiazemui ar kitiems komponentams; - nėštumas ir laktacija.

Pastaba Gydantis Dilzem 180 mg retard, negalima vartoti ( adrenoblokatorių į veną.

Kada Dilzem 180 mg retard galima vartoti tik pasitarus su gydytoju? Žemiau nurodyta, kada Dilzem 180 mg retard skiriama tik tam tikroms būklėms gydyti ir labai atsargiai. Pasitarkite su gydytoju. Tai svarbu ir tada, jei kuri nors iš šių būklių buvo anksčiau.

Ypač atidžiai mediciniškai stebėti: - pacientus, kuriems neryškiai sutrikęs laidumas tarp sinusinio mazgo ir prieširdžio (I laipsnio SA blokada), tarp prieširdžių ir skilvelių (I laipsnio AV blokada) ar skilveliuose (dešiniosios ar kairiosios Hiso pluošto kojytės blokada); - pacientus, kurių kraujospūdis yra labai mažas (sistolinis kraujospūdis mažesnis kaip 90 mm Hg); - senyvus pacientus (jiems pailgėjęs vaisto pusinės eliminacijos periodas); - pacientus, kuriems yra kepenų nepakankamumas ir (ar) sunkus inkstų nepakankamumas (žr. "Dozavimas"); - pacientus, kurie kartu vartoja ilgai atsipalaiduojančius geriamuosius ( adrenoblokatorius (žr. "Vaistų sąveika").

Vaisto vartojimas nėštumo ir žindymo laikotarpiais Diltiazemo negalima vartoti nėščiosioms ir žindyvėms. Prieš pradedant gydyti Dilzem 180 mg retard vaisingo amžiaus moterį, būtina įsitikinti, kad ji nenėščia. Gydant šiuo vaistu taikyti patikimas kontracepcijos priemones. Kadangi diltiazemo patenka į motinos pieną, kūdikį nustoti žindyti prieš pradedant jį vartoti.

Ką apie vaisto vartojimą turėtu žinoti senyvi pacientai? Senyviems pacientams Dilzem 180 mg retard dozę reikia kruopščiai parinkti (žr. "Dozavimas, vartojimo būdas ir trukmė").

Atsargumo priemonės ir įspėjimai

Kokių imtis atsargumo priemonių? Vartojant šį vaistą padidėjusiam kraujospūdžiui mažinti, reikia reguliariai lankytis pas gydytoją.

Kartu su diltiazemu vartojant karbamazepiną, midazolamą, triazolamą, alfentanilį, teofiliną, ciklosporiną A, taip pat digoksiną ir digitoksiną, reikia atidžiai stebėti, ar neišryškėjo vaistų perdozavimo požymių (žr. "Vaistų sąveika").

Pastaba transporto priemonių vairuotojams

Dėl individualių savybių gali sulėtėti reakcija, pablogėti gebėjimas vairuoti, valdyti įrenginius ar dirbti pavojingose vietose. Taip dažniausiai būna gydymo pradžioje, padidinus vaisto dozę, pakeitus vaistus ar kartu vartojant alkoholį.

Vaistų sąveika

Kokie kiti vaistai turi įtakos Dilzem 180 mg retard poveikiui arba kokių kitų vaistų poveikiui turi įtakos Dilzem 180 mg retard? Diltiazemas gali stiprinti kartu vartojamų kraujospūdį mažinančių vaistų poveikį.

Kartu su Dilzem 180 mg retard vartojant vaistus, mažinančius širdies raumens jėgą, širdies susitraukimų dažnį ir (ar) slopinančius širdies AV laidumą (pvz.: ( adrenoblokatorius, antiaritminius vaistus ar širdį veikiančius glikozidus), gali sustiprėti pastarųjų poveikis ir pasireikšti, pvz., didesnio laipsnio AV blokada, dar suretėti širdies susitraukimai, sumažėti kraujospūdis ar net prasidėti širdies nepakankamumas. Todėl paciento, kuris vartoja diltiazemą kartu su kitais vaistais, būklę reikia atidžiai stebėti. Gydant diltiazemu negalima skirti į veną ( adrenoblokatorių (žr. "Kontraindikacijos").

Kartu su diltiazemu vartojant karbamazepiną, midazolamą, triazolamą, alfentanilį, teofiliną, ciklosporiną A, taip pat digoksiną ir digitoksiną, padidėja jų koncentracija kraujyje. Todėl reikia stebėti pacientą dėl galimų šių vaistų perdozavimo požymių, tirti jų koncentraciją kraujyje ir, jei reikia, sumažinti karbamazepino, midazolamo, triazolamo, alfentanilio, teofilino, ciklosporino A, digoksino ar digitoksino dozę.

Kartu su diltiazemu vartojant midazolamą ar alfentanilį, gali pailgėti trachėjos ekstubacijos laikas po operacijos.

Diltiazemą vartojant su cimetidinu ar ranitidinu, gali padidėti diltiazemo koncentracija kraujyje.

Retkarčiais, Dilzem 180 mg retard vartojant su inhaliaciniais anestetikais, gali pasireikšti hipotenzija ar bradikardija.

Diltiazemas mažina nifedipino klirensą, todėl vartojant šiuos vaistus kartu, reikia stebėti pacientus ir mažinti nifedipino dozę.

Pastaba Kartu su ciklosporinu A vartojant Dilzem 180 mg retard, padidėja ciklosporino A koncentracija kraujyje. Ilgai gydant ciklosporinu A ir geriamuoju diltiazemu, reikia mažinti pirmojo dozę, kad būtų palaikoma pastovi jo koncentracija kraujyje. Dozę reikia mažinti individualiai atsižvelgiant į specifiniu būdu (pvz., naudojant monokloninius antikūnus) nustatytą ciklosporino kiekį.

Įsidėmėkite, kad tai tinka ir tuomet, kai vaistus vartojote neseniai.

Dozavimas, vartojimo būdas ir trukmė Toliau rekomenduojamos vaisto dozės suaugusiesiems, jei gydytojas Dilzem 180 mg retard nepaskyrė vartoti kitaip. Prašome rūpestingai laikytis nurodymų, nes kitaip Dilzem 180 mg retard neduos norimo rezultato.

Kiek ir kaip dažnai vartoti Dilzem 180 mg retard?

Koronarinė širdies liga

½ ilgai atsipalaiduojančios tabletės du kartus per parą (atitinka po 90 mg diltiazemo hidrochlorido 2 kartus). Jei reikia, dozė gali būti padidinta iki 360 mg per parą (viena ilgai atsipalaiduojanti tabletė rytą ir viena vakare).

Gydant ilgai ar palaikant gydymo efektą, rekomenduojama kas 2-3 mėnesius įvertinti, ar galima sumažinti paros dozę.

Hipertenzija

Viena ilgai atsipalaiduojanti tabletė rytą (atitinka 180 mg diltiazemo hidrochlorido 1 kartą). Atsižvelgiant į ligos eigą, dozė gali būti padidinta iki didžiausios 360 mg paros dozės (viena ilgai atsipalaiduojanti tabletė rytą ir viena vakare). Kai bus pasiektas pastovus kraujospūdį mažinantis vaisto poveikis, rekomenduojama bandyti dozę sumažinti.

Pastaba: 180 mg Dilzem retard dozę krupščiai parinkti pacientams, kuriems yra kepenų ir (ar) sunkus inkstų nepakankamumas bei senyvo amžiaus.

Vartojimo būdas ir trukmė Koronarinė širdies liga ir hipertenzija Vaistą nuryti visą po valgio užsigeriant skysčiu. Po inkstų transplantacijos Vaistą nuryti visą po valgio rytą ir vakare užsigeriant skysčiu.

Kaip ilgai vartoti Dilzem 180 mg retard? Gydyti Dilzem 180 mg retard dažniausiai tenka ilgai. Tik pasitarus su gydytoju galima pakeisti vaisto dozę arba nutraukti jo vartojimą. Dilzem 180 mg retard negalima nustoti vartoti staiga, tai reikia daryti laipsniškai, ypač pacientams, sergantiems krūtinės angina.

Netinkamas vaisto vartojimas ir perdozavimas Ką daryti išgėrus per daug Dilzem 180 mg retard (atsitiktinai ar tyčia perdozavus)? Jei išgėrėte per daug vaisto ar įtariate, kad apsinuodijote, nedelsdami kreipkitės į gydytoją (kvieskite greitąją pagalbą), kad jis nuspręstų, ką daryti toliau.

Perdozavimo gydymas • Specifinio priešnuodžio nėra. Gydymo taktika priklauso nuo klinikinių simptomų. • Turi būti taikomos visos galimos pirminės detoksikacijos priemonės: skrandžio plovimas, vėmimo sukėlimas, plonųjų žarnų lavažas ir kt. • Gyvybinės funkcijos turi būti nuolat stebimos ir koreguojamos intensyviosios terapijos skyriuje: - jei sumažėjęs kraujospūdis: pacientas guldomas, skiriama intraveninė infuzoterapija, jei reikia, intraveniniai simpatomimetikai (dopaminas, dobutaminas, norepinefrinas); - jei yra bradikardija, II ar III laipsnio AV blokada: vartojama į veną parasimpatolitikų (pvz., atropino) arba simpatomimetikų (pvz., orciprenalino), jei reikia, taikoma laikina širdies stimuliacija; - jei yra širdies nepakankamumo požymių: vartojama širdį veikiančių glikozidų į veną, diuretikų, jei reikia, katecholaminų (pvz.: dopamino, dobutamino); - jei yra asistolija: atliekama išorinis širdies masažas, dirbtinis kvėpavimas, pastovi EKG registracija, laikina širdies stimuliacija ar, jei reikia, defibriliacija. • Antrinė detoksikacija: - ilgalaikė membraninė plazmaferezė žmogaus albuminams atskirti.

Ką daryti, jei išgėrėte per mažai vaisto arba pamiršote jį išgerti? Negerkite vaisto papildomai iki kitos dozės, toliau vartokite taip, kaip paskirta.

Ką daryti, jei norite pertraukti ar per anksti nutraukti gydymą? Visuomet norėdami pertraukti ar nutraukti gydymą Dilzem 180 mg retard, kreipkitės į gydytoją, pvz., pasireiškus šalutinių reiškinių. Šio vaisto negalima nustoti vartoti staiga, tai reikia daryti laipsniškai, ypač pacientams, sergantiems krūtinės angina.

Šalutiniai reiškiniai Kokius šalutinius reiškinius gali sukelti Dilzem 180 mg retard? Vartojant Dilzem 180 mg retard, kartais gali būti galvos skausmas, nuovargis, pykinimas, bendras silpnumas. Taip pat gali būti kulkšnių ir kojų edema, alerginės odos reakcijos, pvz., paraudimas, niežulys, egzantema. Labai retai aprašoma daugiaformė eksudacinė eritema, Stevens-Johnson sindromas (ūminės odos reakcijos), į sisteminę raudonąją vilkligę panašus sindromas, limfadenopatija ir eozinofilija. Virškinimo trakto simptomų (pykinimas, vėmimas, rėmuo, viduriavimas, vidurių užkietėjimas) būna retai. Retkarčiais laikinai padidėja kepenų fermentų (SGOT, SGPT, gama GT, LDH) ir šarminės fosfatazės koncentracija, tai rodo ūminį kepenų pažeidimą. Todėl rekomenduojama periodiškai tirti kepenų rodiklius. Retkarčiais, ypač pacientams vartojantiems dideles vaisto dozes ar turintiems ryškų širdies pažeidimą, gali pasireikšti bradikardija, sutrikti impulsų laidumas (SA ir AV blokados), labai sumažėti kraujospūdis (hipotenzija), prasidėti širdies plakimai, alpimai, sumažėti širdies minutinis tūris ir atsirasti širdies raumens silpnumas (širdies nepakankamumas). Pavieniams asmenims gali sutrikti potencija. Kai kuriems pacientams gali pasireikšti hiperglikemija. Todėl ypač atidžiai reikia stebėti sergančiuosius cukriniu diabetu. Pastaba. Jei pastebėjote šiame lapelyje neaprašytų šalutinių poveikių, kreipkitės į gydytoją ar į vaistininką.

Ką daryti atsiradus šalutinių reiškinių? Jei pastebėjote aukščiau aprašytų šalutinių reiškinių, kreipkitės į gydytoją, kad jis nustatytų jų sunkumą ir nuspręstų, ką daryti.

Vaisto tinkamumas Galiojimo laikas nurodytas ant dėžutės. Vaisto, kurio pasibaigęs galiojimo laikas, nevartokite!

Vaistą laikykite vaikams neprieinamoje vietoje!

Pakuotė 30 pailginto atpalaidavimo tablečių pakuotėje.

Kitos vaisto formos Dilzem 60 Dilzem 90 retard

Dalinės teksto peržiūros data 2005-05-05


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai