To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Gydytojau, pastaruoju metu aš pradėjau viską užmiršti...

- Gydytojau, pastaruoju metu aš pradėjau viską užmiršti!
- Ar dažnai taip atsitinka?
- Kas atsitinka?

  • Nevalgykite daugiau negu 3g druskos per dieną, nes didelis natrio kiekis kraujyje gali būti viena iš hipertenzijos priežasčių.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Daugiausia altruistų yra tarp žmonių turinčiu I kraujo grupę,egoistų tarp turinčiu IV grupę.

Dicynone

1. KAS YRA Dicynone IR KAM JIS VARTOJAMAS

Dicynone - profilaktinis vaistas nuo kraujosruvų. Jis stabdo kraujavimą, skatindamas pirmąją hemostazės mechanizmų grandį (endotelio susijungimą su trombocitais). Dicynone saugo endotelį. Tyrimais nustatyta, kad etamsilatas didina trombocitų sulipimą, normalizuoja kapiliarų sienelių stabilumą, tokiu būdu mažindamas kapiliarų pralaidumą. Todėl nuo etamsilato gerokai sutrumpėja kraujavimo trukmė ir mažiau netenkama kraujo. Dicynone neveikia fiziologinių kraujo krešumo mechanizmų, neturi poveikio protrombino laikui, fibrinolizei ar trombocitų kiekiui.

Dicynone 250 mg/2 ml injekcinis tirpalas vartojamas:

• Pooperacinio paviršinio kraujavimo profilaktikai ir gydymui, atliekant tonzilektomiją. • Paviršinio kraujavimo profilaktikai ir gydymui dantų pašalinimo operacijos metu. • Pirminės menoragijos ir menoragijos moterims, turinčioms intrauterinę spiralę, gydymui.

2. KAS ŽINOTINA Prieš vartojant Dicynone

Dicynone injekcinio tirpalo vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) etamsilatui arbe bet kuriai pagalbinei Dicynone medžiagai; - jeigu sergante porfirija; - jei žindote kūdikį; - jei vaikas serga hemoblastoze, limfo- ir mieloloidine leukoze, osteosarkoma.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - Jeigu Jūs anksčiau sirgote tromboze, tromboembolija ar turėjote padidėjusio jautrumo reakcijų vaistams. - Jei Jūs sergate bet kokia lėtine liga. - Jeigu Jūs sergate bet kokia medžiagų apykaitos liga. - Jeigu esate linkęs į alergines reakcijas ar sergate bronchine astma. Jeigu Jūs sirgote kuria nors iš išvardytų ligų ar būklių, pasitarkite su savo gydytoju.

Prieš pradedant gydymą, turi būti atmestos visos kitos galimos kraujavimo priežastys. Vaistas neveiksmingas ligoniams, kuriems sumažėjęs trombocitų skaičius.

Kitų vaistų vartojimas Pasakykite savo gydytojui, jei vartojate ar neseniai vartojote bet kokius kitus vaistus, taip pat ir įsigytus be recepto.

Nėštumas

Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Nors tyrimų su gyvūnais metu embriotoksinio, teratogeninio ar mutageninio poveikio požymių nepastebėta, etamsilato nėštumo metu gydytojas skirs tik atidžiai apsvarstęs laukiamos naudos ir galimos rizikos santykį.

Žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Etamsilatas patenka į motinos pieną, todėl žindyvėms vartoti Dicynone draudžiama.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

Etamsilatas neveikia paciento gebėjimo vairuoti ar valdyti mechanizmus.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Dicynone medžiagas. Pagalbinė medžiaga natrio metabisulfitas gali sukelti sunkių padidėjusio jautrumo reakcijų ir bronchų spazmą.

3. Kaip vartoti Dicynone

Jūsų gydytojas nurodys, kokią vaisto dozę turite suvartoti per dieną ir gydymo trukmę. Dicynone visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Nekeiskite vaisto dozės ir nenutraukite gydymo, prieš tai nepasitarę su savo gydytoju. Optimali etamsilato paros dozė suaugusiesiems yra 10-20 mg kilogramui kūno svorio; ji skiriama per 3-4 kartus. Dažniausiai švirkščiama po 1-2 ampules į raumenis ar lėtai į veną tris ar keturis kartus per parą.

Vieną valandą prieš operaciją skiriama 1-2 ampulės į veną arba į raumenis. Operacijos metu švirkščiama 1-2 ampulės į veną; dozė gali būti kartojama. Po operacijos skiriama 1-2 ampulės (ar 1-2 tabletės) kas 6 valandos, kol nebelieka kraujavimo rizikos.

Pirminės menoragijos ir menoragijos moterims, turinčioms intrauterinę spiralę, gydymui: Gydymą reikia pradėti prieš 3 dienas iki menstruacinio kraujavimo periodo pradžios. Gydymo trukmė: 6 dienos (3 dienos prieš menstruacinį periodą ir 3 dienos kraujavimo metu). Dozavimas: 1 – 2 Dicynone injekcinio tirpalo ampules (atitinka 250 mg – 500 mg etamsilato) per parą švirkščiama į veną arba į raumenis. Esant galimybei rekomenduojama vartoti etamsilato tabletes.

Jei būtina, gydytojas gali paskirti pakartotiną gydymą kito menstruacinio kraujavimo metu.

Jeigu manote, kad vaisto poveikis yra pernelyg stiprus arba pernelyg silpnas, pasitarkite su gydytoju arba vaistininku.

Pamiršus pavartoti Dicynone

Jeigu Jūs paskirtu laiku užmiršote sušvirkšti Dicynone tirpalo, sušvirkškite vaisto tuojau pat, kai tik prisiminsite. Jeigu tas laikas maždaug atitinka įprastą vaisto vartojimo laiką, tiesiog sulaukite to momento ir sušvirkškite Dicynone kaip įprasta. Niekada nešvirkškite dvigubos vaisto dozės, norėdami kompensuoti praleistąją.

4. Galimas šalutinis poveikis

Dicynone (kaip ir visi kiti vaistai) gali sukelti šalutinių poveikių. Gali pasitaikyti šie vaisto sukelti šalutiniai reiškiniai: galvos skausmas, svaigimas, veido paraudimas, trumpalaikiai odos pakitimai, pykinimas, skausmai po duobute, kojų parestezijos. Šios reakcijos yra silpnos ir trumpalaikės.

Sušvirkštus Dicynone į veną, gali laikinai sumažėti sistolinis kraujospūdis. Tai nereikalauja jokių gydymo priemonių.

Vaikams, sergantiems ūmine limfoblastine bei mieloblastine leukoze, osteosarkoma, etamsilatas, paskirtas kraujavimo profilaktikai, gali sukelti sunkią leukopeniją, todėl vaisto vartoti draudžiama.

Jeigu pastebėjote kokį nors šalutinį poveikį, įskaitant ir šiame lapelyje nenurodytą, skubiai pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI Dicynone

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 oC temperatūroje. Ampules laikyti išorinėje dėžutėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos. Ant ampulės ir dėžutės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus Dicynone vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Nevartoti vaisto, jeigu tirpalo spalva pakito. Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Dicynone sudėtis - Veiklioji medžiaga: etamsilatas. Jo 2 ml tirpalo (vienoje ampulėje) yra 250 mg - Pagalbinės medžiagos: natrio metabisulfitas (E223), natrio vandenilio karbonatas (pH korekcijai), injekcinis vanduo.

Dicynone išvaizda ir kiekis pakuotėje Injekcinis tirpalas (bespalvis skaidrus tirpalas) Pakuotėje yra 50 bespalvio stiklo ampulių po 2 ml tirpalo.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas: Lek Pharmaceuticals d.d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovėnija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

Sandoz Pharmaceuticals d.d. filialas Šeimyniškių 3 A LT-09319Vilnius Tel.: +370 5 2636037 Faksas: +370 5 2636036

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2009-04-24


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai