To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Daktare, aš kas naktį sapnuoju vis tą patį...

- Daktare, aš kas naktį sapnuoju vis tą patį sapną: prieš mane durys su užrašu. Aš jas stumiu, stumiu, o jos neatsidaro. Ką tai galėtų reikšti?
- O kas ant tų durų parašyta?
- „Traukti"

  • Per dieną suvalgykite apie 400 gramų daržovių ir vaisių (išskyrus bulves). Jie padės  išvengti nutukimo, sumažins vėžio riziką, cholesterolio kiekį kraujyje, aprūpins organizmą ...

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Kasmet krūties vėžys diagnozuojamas 300000 pasaulio moterų, iš jų Lietuvoje 1300.

Deflegmin

1. KAS YRA DEFLEGMIN IR KAM JIS VARTOJAMAS

Deflegmin yra gleives skystinantis vaistas. Jis skystina bronchų sekretą ir mažina gleivių klampumą, todėl lengviau atsikosėjama, gerėja bronchų praeinamumas, mažėja kosulys. Vaistas didina virpamojo epitelio blakstienėlių judesius ir užtikrina paviršinį gleivių pernešimą.

Išgėrus vaisto, jis greitai ir beveik visiškai rezorbuojasi iš virškinimo trakto. Apie 90 ( vaisto iš organizmo pašalinama per inkstus metabolitų forma.

Deflegmin skiriamas ligoniams, sergantiems ūmine arba lėtine bronchų ar plaučių liga, kurios metu sutrinka sekreto išskyrimas ir šalinimas, kvėpavimo takų sekretui skystinti.

Deflegmin kosulio neslopina.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT DEFLEGMIN

Deflegmin vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) ambroksolio hidrochloridui arba bet kuriai pagalbinei Deflegmin medžiagai.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu sergate ar esate sirgęs skrandžio, dvylikapirštės žarnos ar žarnyno opa. Vaisto reikėtų vartoti atidžiai stebint gydytojui ir tik jo nurodymu; - jei susilpnėjęs kosulio refleksas ar sutrikusi bronchų virpamojo epitelio veikla. Vaisto reikėtų vartoti atsargiai dėl galimo gleivių susilaikymo; - jei sergate bronchine astma (gydymo pradžioje Deflegmin gali sustiprinti kosulį); - jei vartojate kitus vaistus. Prieš pradėdami vartoti Deflegmin, praneškite apie tai savo gydytojui.

Buvo pranešimų apie labai retais atvejais pasireiškusį sunkų odos pažeidimą (pvz., Stivenso - Džonsono sindromą, Lajelio sindromą), susijusį su mukolizinių preparatų, pvz., ambroksolio, vartojimu. Daugumą jų galėjo lemti ligos sunkumas arba kartu vartojami medikamentai. Jeigu vartojant Deflegmin atsirastų odos ar gleivinės pažeidimas, būtina nedelsiant kreiptis į gydytoją. Saugumo sumetimais, gydymą Deflegmin tokiu atveju reikia nedelsiant nutraukti.

Jei sutrikusi bronchų motorika ir padidėjusi gleivių sekrecija, pvz., dėl retai pasireiškiančio piktybinio ciliarinio sindromo, ambroksolio hidrochlorido reikia vartoti atsargiai, kadangi tokiu atveju dažniau galima sekreto stazė. Ligoniams, kurių inkstų veikla sutrikusi arba kurie serga kepenų liga, prieš vartojant Deflegmin būtina pasitarti su gydytoju.

Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Kartu su ambroksoliu neturėtų būti vartojami kosulį slopinantys preparatai, nes slopinamas kosulio refleksas, ir suskystintas sekretas iš bronchų atkosėjamas blogiau.

Kartu su ambroksolio hidrochloridu vartojamų antibiotikų (pvz., amoksicilino, cefuroksimo, eritromicino, doksiciklino) į bronchų ir plaučių sekretą bei skreplius patenka daugiau.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Nėštumo laikotarpiu vaistą vartoti galima tik būtiniausiu atveju ir tik leidus gydytojui.

Ambroksolio patenka į motinos pieną. Žindyvės vaistą gali vartoti tik gydytojui nurodžius.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Deflegmin gebėjimo vairuoti ir valdyti mechanizmus neveikia.

3. KAIP VARTOTI DEFLEGMIN

Deflegmin visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Suaugusiesiems gerti po 1 tabletę tris kartus per parą 2-3 paras; vėliau dozę reikia sumažinti iki vienos tabletės du kartus per parą.

Vaikams ši vaisto forma netinka (galima skirti geriamųjų lašų).

Tabletes reikia gerti po valgio, užsigeriant nedideliu skysčio kiekiu.

Jei po kelių dienų simptomai atsinaujina, sunkėja ar neišnyksta , kreipkitės į savo gydytoją.

Pagyvenusiems pacientams vaisto dozės keisti nebūtina.

Ligoniams, kurių inkstų ir/arba kepenų veikla sutrikusi, prieš vartojant Deflegmin būtina pasitarti su gydytoju. Kadangi ambroksolis iš organizmo šalinamas per inkstus, pacientams, sergantiems inkstų nepakankamumu, būtina mažinti vaisto dozę arba jį vartoti rečiau.

Pavartojus per didelę Deflegmin dozę Galimi ūminio perdozavimo simptomai: pykinimas, vėmimas, viduriavimas ir kiti virškinimo sutrikimo požymiai. Jei jų atsirastų, nedelsdami kreipkitės į savo gydytoją, ir jis paskirs tinkamą gydymą (jei reikės).

Pamiršus pavartoti Deflegmin Pamiršus išgerti vieną vaisto dozę, tai padaryti reikia nedelsiant. Tačiau jei artėja kitos dozės gėrimo laikas, neišgertą dozę reikėtų praleisti. Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Deflegmin, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms. Retais atvejais gali pasireikšti nepageidaujamas poveikis virškinimo traktui (nevirškinimo pojūtis, rėmuo, pykinimas, vėmimas), taip pat burnos ir kvėpavimo takų gleivinės džiūvimas, seilėtekis, sekreto tekėjimas iš nosies, šlapinimosi sutrikimai. Labai retai gali pasireikšti alerginių, įskaitant ir anafilaksines, reakcijų (veido patinimas, odos bėrimas, karščiavimas, dusulys), Stivenso- Džonsono sindromas, toksinė epidermio nekrolizė.

Jei atsirado minėtų simptomų, nutraukite vaisto vartojimą ir nedelsiant kreipkitės į gydytoją.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI DEFLEGMIN

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje. Lizdinę plokštelę laikyti išorinėje dėžutėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos.

Ant dėžutės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Deflegmin vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Deflegmin sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra ambroksolio hidrochloridas. Vienoje tabletėje jo yra 30 mg. - Pagalbinės medžiagos yra laktozė, kukurūzų krakmolas, koloidinis silicio dioksidas, magnio stearatas.

Deflegmin išvaizda ir kiekis pakuotėje

Deflegmin tabletė yra baltos spalvos, apvali, abipus išgaubta. PVC/Aliuminio lizdinė plokštelė, kurioje yra 20 tablečių. Kartoninėje dėžutėje yra 20 arba 40 tablečių ir pakuotės lapelis.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

ICN Polfa Rzeszów S.A. ul. Przemysłowa 2 35-959 Rzeszów, Lenkija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

MEDA Pharma SIA Veiverių g. 134 LT-46352 Kaunas, Lietuva Tel./faksas: +370 37 330509

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2009-09-16


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai