To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Daktare, mane kamuoja nemiga...

- Daktare, mane kamuoja nemiga...
- Ar jūs bandėte skaičiuoti avis?
- Taip, bet tai nepadeda...
- Na, tada tegul kiekviena avis papasakoja jums savo biografiją.

  • Kūdikiui nuo 3 sav. iki 1,5 metų duokite po 500 TV vitamino D per dieną rachito profilaktikai.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Kasmet gimsta 130 mln. vaikų. PSO duomenimis, apie 8 mln. miršta vaikystėje. Apie 8 tūkstančius miršta kasdien dėl nepakankamos mitybos ar nekokybiško maisto.

Decaris

1. KAS YRA DECARIS IR NUO KO JIS VARTOJAMAS

DECARIS yra vaistas, skiriamas suaugusiesiems kirmėlių (askaridžių, amerikinių nekatorių, kreivagalvių ankilostomų) sukeltų virškinimo trakto ligų gydymui. Veikdamas kirmėlių nervų mazgus, vaistas paralyžiuoja jų raumenyną. Kirmėlės, negalėdamos išsilaikyti savo vietoje, paprastai per 24 valandas po levamizolio pavartojimo pašalinamos iš organizmo įprastiniais žarnyno peristaltikos judesiais.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT DECARIS

DECARIS vartoti negalima:

- jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) levamozoliui arba bet kuriai pagalbinei DECARIS medžiagai.

Specialių atsargumo priemonių reikia: Vaikams preparato DECARIS vartoti negalima! Po 2-3 savaičių gydymo keliems pacientams pasireiškė į encefalopatiją panašus sindromas.

Kitų vaistų vartojimas

Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Kartu su DECARIS 150 mg tabletėmis draudžiama vartoti alkoholio, nes dėl alkoholio sąveikos su vaisto veikliąja medžiaga gali atsirasti raudonis, bendras negalavimas, galvos skausmas, pykinimas ir vėmimas. Kartu vartojami kai kurie vaistai, pvz., vaistai, kurie gali daryti poveikį kraujo ląstelių gamybai, vaistai mažinantys kraujo krešumą, kai kurie vaistai nuo traukulių (fenitoinas), gali turėti įtakos DECARIS poveikiui, todėl tokiu atveju pasitarkite su gydytoju.

DECARIS vartojimas su maistu ir gėrimais

Kartu su DECARIS 150 mg tabletėmis draudžiama vartoti alkoholio, nes dėl alkoholio sąveikos su vaisto veikliąja medžiaga gali atsirasti raudonis, bendras negalavimas, galvos skausmas, pykinimas ir vėmimas.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis

Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Jei esate nėščia arba žindote kūdikį, pasakykite apie tai gydytojui ir pasitarkite su juo prieš vartojant šį vaistą, nes nėštumo ir žindymo laikotarpiu DECARIS galima vartoti tik išimtinais atvejais ir laikantis gydytojo nurodymų.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

DECARIS, vartojamas kaip vaistas nuo helmintozės, nesukelia centrinės nervų sistemos slopinimo; nors gali atsirasti nestiprus ir praeinantis svaigulys, specialių atsargumo priemonių nereikia, tačiau rekomenduojama atsargiai vairuoti ar valdyti mechanizmus.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines DECARIS medžiagas

DECARIS 150 mg tabletėje yra 35 mg laktozės monohidrato ir 15 mg sacharozės. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

3. KAIP VARTOTI DECARIS

DECARIS 150 mg tabletę visada vartokite tiksliai taip, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Suaugusieji (įskaitant senyvus) Vienakartinė dozė yra 150 mg (viena tabletė). Kirmėlėms pašalinti pakanka vienos dozės, gydymą galima kartoti tik gydytojui skyrus. Tabletę reikia gerti po valgio, geriausia vakare, užsigeriant vandeniu. Laikytis specialios dietos ar laisvinti vidurių nereikia. Jei apsikrėtimas sunkus, (sukeltas amerikinių nekatorių ar kreivagalvių ankilostomų), pavartojus įprastinę dozę, po 7 parų geriama papildoma standartinė vaistinio preparato dozė

Vaikai DECARIS 150 mg tablečių vaikams vartoti negalima!

Pacientai, kurių inkstų funkcija sutrikusi Jei yra sunkus inkstų funkcijos sutrikimas, DECARIS vartoti nerekomenduojama.

Pacientai, kurių kepenų funkcija sutrikusi Jei yra sunkus kepenų funkcijos sutrikimas, DECARIS vartoti nerekomenduojama.

Pavartojus per didelę DECARIS dozę

Požymiai Jei atsitiktinai išgėrėte daugiau tablečių nei skirta, gali atsirasti pykinimas, vėmimas, viduriavimas, galvos skausmas, svaigulys, suglumimas, raumenų spazmai, mieguistumas.

Gydymas perdozavus Jei išgėrėte daugiau tablečių nei skirta, nedelsdami kreipkitės į gydytoją, kuris žinos, kokių priemonių reikia imtis.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

DECARIS, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms. Gali pasireikšti žemiau išvardytas šalutinis poveikis.

Kraujo ir limfinės sistemos sutrikimai: agranulocitozė (sumažėjęs grūdėtųjų kraujo ląstelių skaičius), leukopenija (sumažėjęs baltųjų kraujo ląstelių skaičius). Psichikos sutrikimai: nemiga.

Nervų sistemos sutrikimai: traukuliai, svaigulys, galvos skausmas, encefalopatija (galvos smegenų liga). Jei po tabletės pavartojimo kelias savaites jaučiate galvos skausmą, rankų ir kojų silpnumą, padidėjusį nuovargį bei užmaršumą, nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Širdies sutrikimai: stiprus širdies plakimas. Virškinimo trakto sutrikimai: pilvo skausmas, viduriavimas, pykinimas, vėmimas.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI DECARIS

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje.

Ant dėžutės po "Tinka iki" ir lizdinės plokštelės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, DECARIS vartoti negalima. Vaistas tinkamas vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

DECARIS sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra levamizolis. Vienoje tabletėje yra 150 mg levamizolio (levamizolio hidrochlorido pavidalu). - Pagalbinės medžiagos yra magnio stearatas, povidonas, talkas, sacharozė, laktozės monohidratas, kukurūzų krakmolas.

DECARIS išvaizda ir kiekis pakuotėje

Tabletė yra beveik balta, apvali, plokščia, nuožulniais kraštais, vienoje jos pusėje yra įspaudas "DECARIS 150". Lizdinėje plokštelėje yra 1 tabletė. Vienoje kartono dėžutėje yra 1 lizdinė plokštelė.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Gedeon Richter Plc. Gyömröi út 19-21 1103 Budapest Vengrija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

Gedeon Richter Ltd. atstovybė Maironio 23-3, Vilnius Tel. +370 5 268 53 92

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-09-08


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai