To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Ateina bobulė pas daktarą ir skundžiasi...

Ateina bobulė pas daktarą ir skundžiasi:
- Daktarėli, aš kažkaip keistai jaučiuosi...
- Tai apibūdinkit, bobule, kaip...
- Na tai kai sėdžiu, tai sėdžiu, sėdžiu, sėdžiu...
Kai stoviu tai stoviu, stoviu, stoviu... O kai guliu, tai guliu, guliu, guliu...
- Na, bobule, ar matai tas duris?
- Taip.

  • Ar geriate pakankamai skysčių rodo bespalvis ir bekvapis šlapimas. Gerkite daugiau skysčių!

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Jaunesni nei 35 metų amžiaus asmenys, kurie patyrė širdies smūgį, bet toliau rūko, turi tris kartus didesnę riziką sirgti širdies ligomis nei tie, kurie neberūko.

Citalanorm Genericon

1. KAS YRA CITALANORM GENERICON IR KAM JIS VARTOJAMAS

Citalanorm Genericon yra vaistas skirtas gydyti depresijai, priklausantis vaistų, vadinamų antidepresantais, grupei.

Citalanorm Genericon daro poveikį centrinei nervų sistemai ir priklauso vaistų, vadinamų selektyviais serotonino reabsorbcijos inhibitoriais, grupei.

Citalanorm Genericon yra skirtas sunkiai depresijai ir nerimo sutrikimui, pasireiškiančiam panika, gydyti.

Didžiosios depresijos ženklai yra: niūrus mastymas, abejingumas, neramumas, nevisavertiškumas- tikėti ir jausti, kad esi bevertis, savęs kaltinimas dėl visko, svorio netekimas arba svorio padidėjimas, sutrikęs apetitas, miego sutrikimai ir nesugebėjimas susidoroti su kasdieninėm užduotim.

Depresija taip pat gali būti susijusi su mintimis apie savižudybę.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT CITALANORM GENERICON

Citalanorm Genericon vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) veikliajai arba bet kuriai pagalbinei Citalanorm Genericon medžiagai; - jeigu šiuo metu vartojate vaistų nuo depresijos, vadinamų monoamino oksidazės inhibitoriais (MAOI). - jeigu sergate Parkinsono liga ir jai gydyti vartojate selegiliną, didesnėmis nei 10 mg dozėmis; - jeigu kartu vartojamas pimozidas, kuris vartojamas šizofrenijos tipo lėtinei psichozei gydyti.

Specialių atsargumo priemonių reikia

Jei vietoj MAO inhibitorių pradedama vartoti Citalanorm Genericon, nutraukus MAO inhibitorių vartojimą, priklausomai nuo to kokio tipo vartojote MAO inhibitorių, Citalanorm Genericon tablečių galima gerti ne anksčiau kaip po 14 dienų. Baigus gydymą Citalanorm Genericon tabletėmis, MAO inhibitorių galima pradėti vartoti ne anksčiau kaip po 7 dienų. Prašome atkreipti dėmesį į šias atsargumo priemones ir laikytis tiksliai savo gydytojo nurodymų. Sunkus šalutinis poveikis - serotonino sindromas - gali atsirasti, kai citalopramo ir MAO inhibitorių vartojama tuo pačiu metu arba, jei gydymo pertraukų nėra laikomasi.

Serotonino sindromas Jei jaučiate didelį susijaudinimą, drebulį, raumenų traukulius ir karščiavimą, tai gali būti šios būklės simptomai, tai būklė, kurią gali reikėti kontroliuoti visa gyvenimą. Jeigu pasireiškė šie simptomai, nedelsdami praneškite apie tai gydytojui arba kreipkitės į artimiausią ligoninę, nes būtina nutraukti Citalanorm Genericon vartojimą ( taip pat žiūrėkite 4 skyrių "Galimas šalutinis poveikis").

- Jei vartojate kitokių vaistų, kurie turi serotoninerginį poveikį, kaip sumatriptanas ar kitokių triptanų (vaistų migrenai gydyti), tramadolio (stipraus skausmo gydymui), oksitriptano ir triptofano (serotonino pirmtakai). Prašome informuoti savo gydytoją, jei vartojate bet kurį iš šių vaistų, nes jie neturėtų būti skiriamas kartu su Citalanorm Genericon - Jei kenčiate panikos atakas jums reikia žinoti, kad gydymo pradžioje nerimas gali padidėti. - Tačiau simptomai turėtų palengveti per 1-2 savaites.Prašome apie tai informuoti savo gydytoją , kad butu galima sumažinimui nerimo didėjimą, koreguojant vaisto dozę.

Mintys apie savižudybę ir depresijos arba nerimo sutrikimų pasunkėjimas Jeigu sergate depresija ir (arba) jaučiate nerimą, kartais Jums gali kilti minčių apie savęs žalojimą ar savižudybę. Pradėjus pirmą kartą vartoti antidepresantus, tokių minčių gali kilti dažniau, nes turi praeiti šiek tiek laiko (paprastai apie dvi savaitės, bet kartais ir ilgiau), kol šie vaistai pradės veikti.

Tokia minčių tikimybė Jums yra didesnė šiais atvejais: - jeigu anksčiau mąstėte apie savižudybę arba savęs žalojimą; - jeigu esate jaunas suaugęs. Klinikinių tyrimų duomenys parodė, kad psichikos sutrikimais sergantiems jauniems suaugusiems (jaunesniems kaip 25 metų), vartojant antidepresantų, su savižudybe siejamo elgesio rizika yra didesnė.

Jeigu bet kuriuo metu galvojate apie savižudybę arba savęs žalojimą, nedelsdami kreipkitės į gydytoją arba vykite į ligoninės priėmimo skyrių.

Jums gali būti naudinga pasakyti giminaičiams ar artimiems draugams, kad sergate depresija ar jaučiate nerimą. Paprašykite juos paskaityti šį pakuotės lapelį. Galite jų paprašyti, kad Jus perspėtų, jeigu pastebės, kad Jūsų depresija ar nerimas pasunkėjo arba jie nerimauja dėl Jūsų elgesio pokyčių. - jeigu jaučiate nemalonų kankinantį nerimą. Jei jaučiate, kad negalite stovėti ar sėdėti vietoje ir reikia nuolat judėti. Šie požymiai yra labiausiai tikėtini, per pirmąsias gydymo savaites. Prašome tuoj pat informuoti savo gydytoją, nes dozės padidinimas gali būti žalingas. - Jei sergate diabetu Citalanorm Genericon vartojimas, gali įtakoti cukraus kiekį kraujyje. Gali tekti koreguoti insulino arba geriamųjų antidiabetinių vaistų dozę. - Jeigu Jums pasireiškė traukuliai. Citalanorm Genericon vartojimas turi būti nutrauktas. - Jeigu sergate epilepsija. Jei sergate nestabilia epilepsija, jums negalima vartoti Citalanorm Genericon. Jei Jūsų epilepsija yra gerai kontroliuojama, turite būti atidžiai stebimi gydymo metu. Jeigu Jums padidėjo traukulių priepuolių skaičius, Citalanorm Genericon vartojimas turi būti nutrauktas. - Jei jums atliekama elektrokonvulsinė terapija. Yra nedaug patirties vartojant citalopramą, kai atliekama elektrokonvulsinė terapija, todėl tai reikia daryti atsargiai. - Jei kada nors patyrėte patologinę euforiją (maniją).Šiuo atveju Citalanorm Genericon turi būti vartojamas atsargiai. Citalanorm Genericon vartojimas turi būti nutrauktas, jei esate manijos fazėje. - Jeigu sergate taip vadinama psichoze su depresijos epizodais, psichozės simptomai vartojant šį vaistą gali sustiprėti. - Jei kartu vartojate vaistus, kurie sukelia poveikį kraujo krešėjimui arba didina kraujavimo pavojų, jeigu Jums kada nors buvo sutrikęs kraujavimas, šį vaistą reikia vartoti atsargiai. (žr. Skyrų 4 ,,Kitų vaistų vartojimas"). - Jei Jums yra sutrikusi inkstų funkcija. Šiuo atveju, Citalanorm Genericon ,turi būti vartojamas atsargiai, nes nėra patirties tais atvejais, kai yra rimtai sutrikusi inkstų funkcija. (Žr. 3 skyrių "Kaip vartoti Citalanorm Genericon "). - Jei Jums yra sutrikusi kepenų funkcija. Šiuo atveju turite rinktis mažesnę dozę ir būti stebimi gydytojo (žr. 3 skyrių "Kaip vartoti Citalanorm Genericon "). - Jei gydymo pradžioje kenčiate nuo nemigos ir ypatingo sujaudinimo. Prašome informuoti savo gydytoją apie tai. Jis pakoreguos dozę atitinkamai.

Vaikai ir paaugliai iki 18 metų Citalanorm Genericon vaikams ir jaunesniems kaip 18 metų paaugliams vartoti nerekomenduojama. Be to, turėtumėte žinoti, kad pacientams, jaunesniems nei 18 metų padidėja šalutinis poveikio, pvz bandymas nusižudyti, mintys apie savižudybę ir priešiškumas (daugiausia agresijos, neigiamo elgesio ir pykčio), kai jie vartoja šios klasės vaistus. Nepaisant to, gydytojas gali paskirti Citalanorm Genericon pacientams, jaunesniems nei 18, jei jis nusprendžia, kad tai geriausiai atitinka jų interesus. Jei gydytojas vis dėl to nusprendė skirti gydymą Citalanorm Genericon pacientui jaunesniam nei 18 metų amžiaus ir Jūs norite gauti daugiau informacijos, kreipkitės į savo gydytoją. Jūs turėtumėte informuoti savo gydytoją, jei pasireiškia ar pablogėja aukščiau išvardinti simptomai, jei vaistas skiriamas jaunesniems nei 18 metų amžiaus pacientams. Be to, trūksta vaikų ir paauglių ilgalaikio saugumo duomenų apie vaisto įtaką augimui, brendimui bei pažinimo ir elgesio vystymuisi.

Kitų vaistų vartojimas

Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Vaistų sąveika su Citalanorm Genericon gali paseikšti vartojant žemiau pateiktus vaistus. Dėl to ypač svarbu, kad Jūsų gydytojas žinotų apie šių vaistų vartojimą.

➢ MAO (monoaminooksidazės) inhibitoriai Citalanorm Genericon vartojant kartu su MAO inhibitoriais gali pasireikšti sunkus šalutinis poveikis, įskaitant serotonino sindromą. (Žr. skyrius: "Citalanorm Genericon vartoti draudžiama" ir "Ypač atsargiai vartokite Citalanorm Genericon") ➢ Sumatriptanas ir kiti triptanai (vaistai nuo migrenos)

➢ Vaistai, veikiantys kraujo krešėjimą Pavyzdžiui: varfarinas, nesteroidiniai vaistai nuo uždegimo, acetilsalicilo rūgštis, dipiridamolis ir tiklopidinas. Šie vaistai gali padidinti kraujavimo pavojų. ➢ Vaistai, turintys poveikį psichikai Pavyzdžiui: atipiniai antipsichotiniai vaistai, fenotiazinas, tricikliai antidepresantai. Šie vaistai taip pat gali padidinti kraujavimo pavojų. ➢ Augaliniai preparatai, kurių sudėtyje yra jonažolės Nepageidaujami poveikiai gali būti dažnesni kartu vartojant Citalanorm Genericon ir augalinius vaistus, kurių sudėtyje yra jonažolių. Dėl to šių vaistų nereikėtų vartoti kartu. ➢ Pimozidas (vaistas, skirtas šizofreninio tipo lėtinių psichozių gydymui) Pimozidas neturi būti vartojamas kartu su Citalanorm Genericon, kadangi šių vaistų derinys turi poveikį širdies ir kraujagyslių sistemos funkcijai (Žr. skyrių: "Citalanorm Genericon vartoti draudžiama"). ➢ Cimetidinas (vaistas, slopinantis skrandžio rūgšties išsiskyrimą) Cimetidinas gali sustiprinti Citalanorm Genericon poveikį. Rekomenduojama atsargiai vartoti šiuos vaistus kartu didelėmis dozėmis. ➢ Litis (vaistas nuo manijos ir depresijos) Citalanorm Genericon reikėtų vartoti atsargiai kartu su ličio preparatais. Ličio koncentracija kraujyje turėtų būti reguliariai tikrinama. ➢ Desipraminas (antidepresantas) Gali prireikti mažinti kartu su Citalanorm Genericon vartojamo desipramino dozę.

Citalanorm Genericon vartojimas su maistu ir gėrimais

Citalanorm Genericon gali būti geriamas ir valgio metuar tarp valgymų. Vartojant vaisto, alkoholio gerti negalima.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis

Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Nėštumas Įspėkite savo gydytoją, jei esate nėščia ar pastojate, vartodama Citalanorm Genericon. Citalanorm Genericon nėštumo laikotarpiu vartoti galima tik būtiniausiu atveju. Jūsų gydytojas turėtų įvertinti laukiamo gydomojo poveikio ir galimo pavojaus kūdikiui santykį. Jei vartojote Citalanorm Genericon vėlyvame nėštumo laikotarpyje, Jūsų kūdikiui gali pasireikšti nutraukimo simptomai

Būkite tikri, kad Jūsų akušerė ir (arba) gydytojas žino, kad vartojate Citalanorm Genericon Nėštumo metu, ypač paskutiniųjų trijų nėštumo mėnesių laikotarpiu, vartojami vaistai, panašūs į Citalanorm Genericon kūdikiui gali didinti sunkios būklės, vadinamos naujagimių persistuojančia plautine hipertenzija (NPPH) ir lemiančios kūdikio pamelsvėjimą ir kvėpavimo padažnėjimą, riziką. Šių simptomų paprastai atsiranda pirmųjų 24 valandų laikotarpiu po gimimo. Jeigu taip atsitinka Jūsų kūdikiui, turite nedelsdami kreiptis į savo akušerę ir (arba) gydytoją.

Žindymo laikotarpis Nežymus kiekis veikliosios medžiagos citalopramo patenka į motinos pieną. Žindyvėms patariama Citalanorm Genericon tablečių nevartoti, nebent gydytojas, atidžiai įvertinęs laukiamo gydomojo poveikio ir galimo pavojaus santykį, nusprendžia, kad tai yra tikrai būtina. . Kūdikiui gali pasireikšti nepageidajamas poveikis.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

Kaip ir vartojant kitus vaistus, kurie sukelia poveikį psichikai, gali pablogėti gebėjimas daryti sprendimus ir greitai reaguoti reaguoti į nenumatytas situacijas. Dėl to, prieš vairuodami automobilį, valdydami mechanizmus ar užsiimdami pavojinga veikla, įvertinkite kokį poveikį Jums sukelia vaistas.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Citalanorm Genericon medžiagas

Duomenų nėra

3. KAIP VARTOTI CITALANORM GENERICON

Citalanorm Genericon visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Jūsų gydytojas specialiai Jums nustatys reikiamą vaisto dozę ir gydymo trukmę. Gydytojas įvertins Jūsų ligos kilmę ir sunkumą bei Jūsų reakciją į vaistą. Tiksliai vykdykite gydytojo nurodymus, nekeiskite paskirtos dozės ir nenutraukite gydymo, prieš tai nepasikonsultavę su savo gydytoju.

Įprastinės dozės, jeigu gydytojas nenurodė kitaip

Suaugusieji: ➢ Depresijos sutrikimų gydymas (didžiosios depresijos epizodai) Citalanorm Genericon 10 mg plėvele dengtos tabletės Įprasta pradinė dozė yra 2 Citalanorm Genericon 10 mg plėvele dengtos tabletės vieną kartą per dieną. Jei reikia, gydytojas gali padidinti vaisto dozę iki 4 Citalanorm Genericon 10 mg plėvele dengtų tablečių. Didžiausia paros dozė yra 6 plėvele dengtos tabletės per dieną – tai atitiktų 60 mg citalopramo.

Citalanorm Genericon 20 mg plėvele dengtos tabletės Įprasta pradinė dozė yra 1 Citalanorm Genericon 20 mg plėvele dengta tabletė vieną kartą per dieną. Jei reikia, gydytojas gali padidinti vaisto dozę iki 2 Citalanorm Genericon 20 mg plėvele dengtų tablečių. Didžiausia paros dozė yra 3 plėvele dengtos tabletės per dieną – tai atitiktų 60 mg citalopramo.

Citalanorm Genericon 40 mg plėvele dengtos tabletės Įprasta pradinė dozė yra ½ Citalanorm Genericon 40 mg plėvele dengtos tabletės vieną kartą per dieną. Jei reikia, gydytojas gali padidinti vaisto dozę iki 1 Citalanorm Genericon 40 mg plėvele dengtos tabletės. Didžiausia paros dozė yra 1 ½ plėvele dengtos tabletės per dieną – tai atitiktų 60 mg citalopramo.

Depresija pagerėja ne anksčiau, kaip praėjus dviem savaitėms nuo gydymo pradžios. Išnykus depresijos simptomams, gydymą reikia tęsti dar mažiausiai 4–6 mėnesius.

➢ Panikos sutrikimų gydymas Citalanorm Genericom 10 mg plėvele dengtos tabletės Pirmąją savaitę įprastinė dozė yra 1 Citalanorm Genericom 10 mg plėvele dengta tabletė vieną kartą per dieną – tai atitinka 10 mg citalopramo. Po to Jūsų gydytojas gali padidinti dozę iki 2 Citalanorm Genericom 10 mg plėvele dengtų tablečių vieną kartą per dieną – tai atitinka 20 mg citalopramo. Simptomai turėtų pagerėti praėjus 2-4 savaitėms. Priklausomai nuo Jūsų atsako į gydymą, gydytojas gali padidinti dozę iki didžiausios 6 Citalanorm Genericom 10 mg plėvele dengtų tablečių dozės per dieną.

Citalanorm Genericom 20 mg plėvele dengtos tabletės Pirmąją savaitę įprastinė dozė yra ½ Citalanorm Genericom 20 mg plėvele dengtos tabletės vieną kartą per dieną – tai atitinka 10 mg citalopramo. Po to Jūsų gydytojas gali padidinti dozę iki 1 Citalanorm Genericom 20 mg plėvele dengtos tabletės vieną kartą per dieną – tai atitinka 20 mg citalopramo. Simptomai turėtų pagerėti praėjus 2-4 savaitėms. Priklausomai nuo Jūsų atsako į gydymą, gydytojas gali padidinti dozę iki didžiausios 3 Citalanorm Genericom 20 mg plėvele dengtų tablečių dozės per dieną.

Citalanorm Genericom 40 mg plėvele dengtos tabletės Pirmąją savaitę įprastinė dozė yra 10 mg citalopramo vieną kartą per dieną. Po to Jūsų gydytojas gali padidinti dozę iki 20 mg citalopramo (1/2 Citalanorm Genericom 40 mg plėvele dengtos tabletės) vieną kartą per dieną. Simptomai turėtų pagerėti praėjus 2-4 savaitėms. Priklausomai nuo Jūsų atsako į gydymą, gydytojas gali padidinti dozę iki didžiausios 60 mg citalopramo dozės (1 ½ Citalanorm Genericom 40 mg plėvele dengtos tabletės) per dieną.

Pilnas gydomasis poveikis gali pasireikšti per 3 mėnesius. Gali prireikti tęsti gydymą kelis mėnesius.

Senyvi (vyresni kaip 65 metų) pacientai ➢ Depresijos sutrikimų gydymas (didžiosios depresijos epizodai) Citalanorm Genericon 10 mg plėvele dengtos tabletės Jei esate vyresni kaip 65 metų amžiaus, rekomenduojama dozė yra nuo 1 iki 2 Citalanorm Genericon 10 mg plėvele dengtų tablečių per dieną. Jei reikia, Jūsų gydytojas gali padidinti dozę iki didžiausios 3-4 Citalanorm Genericon 10 mg plėvele dengtų tablečių dozės per dieną – tai atitinka 30-40 mg citalopramo.

Citalanorm Genericon 20 mg plėvele dengtos tabletės Jei esate vyresni kaip 65 metų amžiaus, rekomenduojama dozė yra nuo ½ iki 1 Citalanorm Genericon 20 mg plėvele dengtos tabletės per dieną. Jei reikia, Jūsų gydytojas gali padidinti dozę iki didžiausios 1 ½ - 2 Citalanorm Genericon 20 mg plėvele dengtų tablečių dozės per dieną – tai atitinka 30-40 mg citalopramo.

Citalanorm Genericon 40 mg plėvele dengtos tabletės Jei esate vyresni kaip 65 metų amžiaus, rekomenduojama dozė yra 10-20 mg citalopramo per dieną. Jei reikia, Jūsų gydytojas gali padidinti dozę iki didžiausios 30-40 mg citalopramo dozės.

➢ Panikos sutrikimų gydymas Citalanorm Genericon 10 mg plėvele dengtos tabletės Rekomenduojama pradinė dozė yra 1 Citalanorm Genericon 10 mg plėvele dengta tabletė per dieną. Dienos dozė gali būti padidinta iki 2 Citalanorm Genericon 10 mg plėvele dengtų tablečių po vienos savaitės. Priklausomai nuo Jūsų atsako į gydymą, gydytojas gali padidinti dozę iki didžiausios 4 Citalanorm Genericom 10 mg plėvele dengtų tablečių dozės per dieną – tai atitinka 40 mg citalopramo.

Citalanorm Genericon 20 mg plėvele dengtos tabletės Rekomenduojama pradinė dozė yra ½ Citalanorm Genericon 20 mg plėvele dengtos tabletės per dieną. Dienos dozė gali būti padidinta iki 1 Citalanorm Genericon 20 mg plėvele dengtos tabletės po vienos savaitės. Priklausomai nuo Jūsų atsako į gydymą, gydytojas gali padidinti dozę iki didžiausios 2 Citalanorm Genericom 20 mg plėvele dengtų tablečių dozės per dieną – tai atitinka 40 mg citalopramo.

Citalanorm Genericon 40 mg plėvele dengtos tabletės Rekomenduojama pradinė dozė yra 10 mg citalopramo per dieną. Dienos dozė gali būti padidinta iki 20 mg citalopramo (1/2 Citalanorm Genericon 40 mg plėvele dengtos tabletės) po vienos savaitės. Priklausomai nuo Jūsų atsako į gydymą, gydytojas gali padidinti dozę iki didžiausios 1 Citalanorm Genericom 40 mg plėvele dengtos tabletės dozės per dieną – tai atitinka 40 mg citalopramo.

Vaikai ir paaugliai, jaunesni nei 18 metų Vaikai ir paaugliai jaunesni nei 18 metų neturėtų vartoti Citalanorm Genericon, kadangi vaisto saugumas ir veiksmingumas šioje pacientų grupėje neįrodytas (Žr. skyrių "Ypač atsargiai vartokite Citalanorm Genericon").

Pacientai, kurių inkstų veikla sutrikusi Pacientams, sergantiems nežymiu ir vidutinio sunkumo inkstų veiklos sutrikimu, dozės keisti nereikia. Pacientams, sergantiems sunkiu inkstų veiklos sutrikimu Citalanorm Genericon vartoti draudžiama, kadangi nėra duomenų apie vaisto vartojimą tokiems pacientams.

Pacientai, kurių kepenų veikla yra sutrikusi Citalanorm Genericon 10 mg plėvele dengtos tabletės Jei Jūsų kepenų funkcija yra sutrikusi, gydymo pradžioje turėtumėte vartoti 1 Citalanorm Genericon 10 mg plėvele dengtą tabletę per dieną. Draudžiama vartoti daugiau kaip 3 Citalanorm Genericon 10 mg plėvele dengtas tabletes per parą (Žr. skyrių: "Ypač atsargiai vartokite Citalanorm Genericon").

Citalanorm Genericon 20 mg plėvele dengtos tabletės Jei Jūsų kepenų funkcija yra sutrikusi, gydymo pradžioje turėtumėte vartoti ½ Citalanorm Genericon 20 mg plėvele dengtos tabletės per parą. Draudžiama vartoti daugiau kaip 30 mg citalopramo per parą (Žr. skyrių: "Ypač atsargiai vartokite Citalanorm Genericon").

Citalanorm Genericon 40 mg plėvele dengtos tabletės Jei Jūsų kepenų funkcija yra sutrikusi, gydymo pradžioje turėtumėte vartoti 10 mg citalopramo per parą. Draudžiama vartoti daugiau kaip 30 mg citalopramo per parą (Žr. skyrių: "Ypač atsargiai vartokite Citalanorm Genericon").

Vartojant Citalanorm Genericon, Jus turi stebėti gydytojas.

Pacientai, turintys tam tikrą metabolinį sutrikimą (CYP2C19 deficitą): Citalanorm Genericon 10 mg plėvele dengtos tabletės Pirmąsias 2 gydymo savaites rekomenduojama paros dozė yra 1 Citalanorm Genericon 10 mg plėvele dengta tabletė. Priklausomai nuo gydymo veiksmingumo gydytojas gali padidinti dozę iki 2 Citalanorm Genericon 10 mg plėvele dengtų tablečių per parą – tai atitinka 20 mg citalopramo.

Citalanorm Genericon 20 mg plėvele dengtos tabletės Pirmąsias 2 gydymo savaites rekomenduojama paros dozė yra ½ Citalanorm Genericon 20 mg plėvele dengtos tabletės. Priklausomai nuo gydymo veiksmingumo gydytojas gali padidinti dozę iki 1 Citalanorm Genericon 20 mg plėvele dengtos tabletės per parą – tai atitinka 20 mg citalopramo.

Citalanorm Genericon 40 mg plėvele dengtos tabletės Pirmąsias 2 gydymo savaites rekomenduojama paros dozė yra 10 mg citalopramo. Priklausomai nuo gydymo veiksmingumo gydytojas gali padidinti dozę iki ½ Citalanorm Genericon 40 mg plėvele dengtos tabletės per parą – tai atitinka 20 mg citalopramo.

Laboratorinių tyrimų pagalba Jūsų gydytojas gali nustatyti kepenų fermento CYP2C19 aktyvumą.

Kaip vartoti Citalanorm Genericon Citalanorm Genericon reikia vartoti vieną kartą per parą, išgeriant paros dozę ryte arba vakare, užsigeriant gausiu kiekiu skysčio. Tabletes galite išgerti valgio metu ar tarp valgių.

Nutraukimo simptomai baigus vartoti Citalanorm Genericon Gydymo Citalanorm Genericon negalima nutraukti staiga. Baigiant gydymą Jūsų gydytojas rekomenduos palaipsniui mažinti vaisto dozę per 1-2 savaites, kitaip gali pasireikšti nutraukimo simptomai (Žr. skyrių: "Nutraukimo simptomai baigus gydymą Citalanorm Genericon"). Jei pasireiškia nutraukimo simptomai, gali prireikti vėl pradėti vartoti mažiausią vartotą vaisto dozę ir pagal gydytojo nurodymus ją palaipsniui mažinti.

Jeigu manote, kad Citalanorm Genericon tabletės veikia per stipriai arba per silpnai, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Pavartojus per didelę Citalanorm Genericon dozę

Jeigu manote, kad perdozavote šio vaisto, nedelsdami praneškite gydytojui! Perdozavimas gali sukelti šiuos simptomus: pykinimą, vėmimą, prakaitavimą, padažnėjusį pulsą, galvos svaigimą, komą, judėjimo sutrikimus, traukulius, padažnėjusį kvėpavimą, karščiavimą, širdies ritmo sutrikimus, suretėjusią širdies veiklą su kraujo spaudimo kritimu ir alpimą. Labai retais atvejais, esant sunkiam apsinuodijimui vaistu, gali pasireikšti serotonino sindromo simptomai (Žr. skyrių: "Galimas šalutinis poveikis"). .

Pamiršus pavartoti Citalanorm Genericon

Jeigu pamiršote išgerti Citalanorm Genericon tablečių dozę toliau vartokite vaistą kaip nurodė Jūsų gydytojas. Dvigubos dozės vartoti negalima.

Nustojus vartoti Citalanorm Genericon

Visada, jeigu ketinate pristabdyti arba nutraukti Citalanorm Genericon vartojimą, pasitarkite su gydytoju. Jei Citalanorm Genericon vartojote ilgą laiką ar vartojote didelę vaisto dozę ir staiga nutraukiate gydymą, gali pasireikšti nutraukimo simptomai (Žr. skyrių: "Galimas šalutinis poveikis"). Dažniausiai nutraukimo simptomai yra lengvi ir praeina savaime. Vis dėlto kai kuriems pacientams pasireiškia sunkūs ir ilgai trunkantys nutraukimo simptomai.

Jeigu vaisto vartojimą reikia nutraukti, dozę rekomenduojama mažinti laipsniškai per 1–2 savaites.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Citalanorm Genericon, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Vertinant šalutinį poveikį vartojamas šis dažnumo apibūdinimas: Labai dažniau kaip 1 iš 10 gydytų asmenų dažni: Dažni: pasireiškia nuo 1 iki 10 iš 100 gydytų asmenų Nedažni: pasireiškia nuo 1 iki 10 iš 1000 gydytų asmenų Reti: pasireiškia nuo 1 iki 10 iš 10000 gydytų asmenų Labai rečiau kaip 1 iš 10000 gydytų asmenų, tarp reti: jų pavieniai atvejai

Dažnis nežinomas Negalima nustatyti simptomų dažnio iš turimos informacijos

Reikšmingas šalutinis poveikis Labai retas Žymus odos ir gleivinių patinimas (angioedema), pasireiškiantis vokų, lūpų, smakro, skruostų ar lytinių organų srityje. Jei pažeidžiama kvėpavimo organų sistema, ypač antgerklis, gali pasireikšti gyvybei grėsmingas ir skubaus gydymo reikalaujantis kvėpavimo sutrikimas.

Labai retas Sunkios padidėjusio jautrumo reakcijos (anafilaksinės reakcijos), pasireiškiančios šiais simptomais: pykinimu, kraujotakos sistemos problemomis, vėmimu, burnos džiūvimu, degančio liežuvio sindromu, regėjimo sutrikimais, ūmiu kvėpavimo sutrikimu ar sunkumu sukaupti dėmesį. Taip pat gali pasireikšti odos pažeidimas – niežėjimas ar bėrimas. Sunkiais atvejais pasireiškia šokas su organų nepakankamumu ir mirtis.

Retas Serotonino sindromas, pasireiškiantis sujaudinimu, tremoru, nenormaliais trūkčiojančiais judesiais ir karščiavimu. Būklė gali būti pavojinga gyvybei.

Dažnis nežinomas Mintys apie savižudybę ir bandymas nusižudyti Aprašyti minčių apie savižudybę ir bandymo nusižudyti atvejai vartojant citalopramą ar neseniai nutraukus vaisto vartojimą (Žr. skyrių: "Ypač atsargiai vartokite Citalanorm Genericon").

Veiksmai, pasireiškus reikšmingam šalutiniam poveikiui Jei pasireiškia pirmieji aukščiau išvardintų simptomų požymiai, daugiau nevartokite vaisto. Nedelsiant kreipkitės į gydytoją ar ligoninės priėmimo skyrių.

Kitas galimas šalutinis poveikis

Metabolizmo ir mitybos sutrikimai Dažni: svorio sumažėjimas arba padidėjimas.

Psichikos sutrikimai Labai dažni: mieguistumas, nemiga, stiprus susijaudinimas, nervingumas. Dažni: miego sutrikimai, dėmesio sukaupimo sutrikimas, pakitę sapnai, atminties susilpnėjimas, nerimas, lytinio potraukio susilpnėjimas, padidėjęs apetitas, apetito nebuvimas, abejingumas, sumišimas. Nedažni: euforija, lytinio potraukio padidėjimas. Labai reti: haliucinacijos, liguistai pakili nuotaika (manija), asmenybės jausmo netekimas (depersonalizacija), panikos priepuoliai (šiuos simptomus gali sukelti pagrindinė liga).

Nervų sistemos sutrikimai Labai dažni: galvos skausmas, drebulys, galvos svaigimas. Dažni: migrena, jutimų sutrikimai. Nedažni: ekstrapiramidiniai sutrikimai (judesių automatizmo sutrikimai), traukulių priepuoliai.

Jutimo organų sutrikimai Labai dažni: regėjimo akomodacijos sutrikimas. Dažni: regėjimo sutrikimai, skonio jutimo sutrikimai. Nedažni: ūžimas (spengimas) ausyse.

Širdies ir kraujagyslių sutrikimai Labai dažni: širdies plakimas. Dažni: dažnas pulsas, kraujospūdžio sumažėjimas keičiant padėtį (ortostatinė hipotenzija), kraujospūdžio padidėjimas. Nedažni: sulėtėjęs pulsas. Labai reti: širdies ritmo sutrikimai

Kvėpavimo sistemos, krūtinės ląstos ir tarpusienio sutrikimai Dažni: sloga, sinusitas. Nedažni: kosulys.

Virškinimo trakto sutrikimai Labai dažni: pykinimas, burnos džiūvimas, vidurių užkietėjimas, viduriavimas. Dažni; virškinimo sutrikimai, vėmimas, pilvo skausmas, pilvo pūtimas, padidėjęs seilėtekis.

Kepenų ir tulžies sistemos sutrikimai Nedažni: kepenų fermentų kiekio padidėjimas.

Odos Labai dažni: padidėjęs prakaitavimas. Dažni: bėrimas, niežulys. Nedažni: padidėjęs jautrumas šviesai.

Raumenų ir kaulų bei jungiamojo audinio sistemos sutrikimai Nedažni: raumenų skausmas. Labai retai: sąnarių skausmas.

Inkstų ir šlapimo takų sutrikimai Dažni: šlapinimosi sutrikimai, dažnas šlapinimasis.

Lytinės sistemos sutrikimai Dažni: ejakuliacijos sutrikimai, orgazmo sutrikimai moterims, menstruacijų sutrikimai, impotencija. Labai retai: pieningos išskyros iš krūtų.

Bendri sutrikimai Labai dažni: bendras silpnumas. Dažni: nuovargis, žiovulys. Nedažni: alerginės reakcijos, alpimas, negalavimas.

Reti: kraujavimas (kraujavimas iš lyties organų ir virškinamojo trakto ir kiti odos ir gleivinių kraujavimai), natrio trūkumas kraujyje (hiponatremija) ir nepakankamas ADH išsiskyrimo sutrikimas (NAHIS), ypač senyviems pacientams.

Šios rūšies vaistų vartojantiems pacientams stebėtas kaulų lūžių rizikos padidėjimas

Nutraukimo simptomai baigus gydymą Citalanorm Genericon. Nutraukus gydymą Citalanorm Genericon, gali atsirasti nutraukimo simptomai Dažniausi simptomai: galvos svaigimas, jutimo sutrikimai (pavyzdžiui, ropojimo, dilgčiojimo, skruzdžių bėgiojimo, perštėjimo jausmas, niežulys, tinimo pojūtis, padidėjęs jautrumas šalčiui ar karščiui), miego sutrikimai, kaip antai nemiga ir ryškūs sapnai, nerimas ar sujaudinimas, pykinimas ir/ar vėmimas, tremoras, sumišimas, prakaitavimas, galvos skausmas, viduriavimas, širdies plakimai, emocinis nestabilumas, nervingumas ir regėjimo sutrikimai. Dažniausiai nutraukimo simptomai yra lengvi ir praeina savaime. Vis dėlto kai kuriems pacientams pasireiškia sunkūs ir ilgai trunkantys nutraukimo simptomai. Jei reikia, gydymą Citalanorm Genericon būtina nutraukti laipsniškai mažinant dozę (Žr. skyrių: "Nustojus vartoti Citalanorm Genericon").

Jeigu atsiranda šiame lapelyje neminėtas šalutinis poveikis ar simptomai sunkėja, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI CITALANORM GENERICON

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Šiam vaistiniam preparatui specialių laikymo sąlygų nereikia.

Ant dėžutės ir lizdinės plokštelės po "Tinka iki:" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Citalanorm Genericon vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Citalanorm Genericon sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra citalopramas. Vienoje Citalanorm Genericon 10 mg plėvele dengtoje tabletėje yra 10 mg citalopramo (citalopramo hidrobromido pavidalu). - Vienoje Citalanorm Genericon 20 mg plėvele dengtoje tabletėje yra 20 mg citalopramo (citalopramo hidrobromido pavidalu). - Vienoje Citalanorm Genericon 40 mg plėvele dengtoje tabletėje yra 40 mg citalopramo (citalopramo hidrobromido pavidalu). - Pagalbinės medžiagos yra: - manitolis, mikrokristalinė celiuliozė, bevandenis koloidinis silicio dioksidas, magnio stearatas; - hipromeliozė, makrogolis 6000, titano dioksidas (E171).

Citalanorm Genericon išvaizda ir kiekis pakuotėje

Citalanorm Genericon 10 mg plėvele dengtos tabletės: apvalios, baltos, 6 mm diametro tabletės.

Citalanorm Genericon 20 mg plėvele dengtos tabletės: apvalios, baltos, 8 mm diametro tabletės su laužimo linija abiejose pusėse ir šoninėmis laužimo linijomis. Tabletę galima padalyti į dvi lygias dalis.

Citalanorm Genericon 40 mg plėvele dengtos tabletės: apvalios, baltos, 10 mm diametro tabletės su laužimo linija abiejose pusėse ir šonuose.. Tabletę galima padalyti į dvi lygias dalis.

Plastikinės/aliuminio lizdinės plokštelės Pakuotėje yra 1, 10, 14, 20, 28, 30, 49, 50, 56, 98, 100 arba 250 plėvele dengtų tablečių.

tablečių talpyklė su dangteliu Pakuotėje yra 10, 14, 15, 20, 28, 30, 49, 50, 56, 60, 98, 100, 250, 500, 750 arba 1000 plėvele dengtų tablečių.

Gali būti tiekiamos ne visų dydžių pakuotės.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas Genericon Pharma Gesellschaft m.b.H.

Hafnerstraße 211

A-8054 Graz Austrija

Gamintojai Cardinal Health Germany GmbH Steinbeissstraβe 2 73614 Schorndorf Vokietija

Dragenopharm Apotheker Püschl GmbH & Co. KG Göllstraβe 1 84529 Tittmoning Vokietija

Genericon Pharma Gesellschaft m.b.H. Hafnerstraβe 211 8054 Graz Austrija

Nurodoma prekiaujančios valstybės

Šis vaistinis produktas patvirtintas Europos Ekonominės Erdvės narėse šiais pavadinimais: Austrija: Citalopram+pharma 10/20/40 mg – Filmtabletten Danija: Andepril Estija: Citalanorm "Genericon" 10/20/40 mg - Latvija: Citalanorm "Genericon" 10/20/40 mg - Lietuva: Citalanorm "Genericon" 10/20/40 mg plėvele dengtos tabletės.

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB Corpus Medica Sukilėlių pr. 61, LT-49333, Kaunas Tel. +370 37 370064 info@corpus.lt

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2011-01-14


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai