To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Ateina moteriškė pas gydytoją ir sako...

Ateina moteriškė pas gydytoją ir sako:
- Daktare aš nenustoju viduriuot. Ką daryt?
Daktaras ir sako:
- Nusimaukit kelnes ir pasilenkit!
Moteriškė taip ir padaro!
Daktaras įkišo raudoną lemputę moteriškei į užpakalį!
- Ką jūs darot? - sušuko moteris.
Daktaras atsako:

  • Planuodamos nėštumą pradėkite gerti folio rūgštį. Ją reikia gerti kelis mėnesius prieš nėštumą ir nėštumo metu – bent tris mėnesius.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Apie 3,1 mln. JAV 12-25 metų amžiaus asmenų vartoja vaistus nuo peršalimo ir kosulio svaiginimosi tikslais. Šis skaičius yra panašus kaip ir vartojančių LSD bei žymiai didesnis nei ...

CONTROLOC

1. KAS YRA CONTROLOC IR KAM JIS VARTOJAMAS

CONTROLOC yra selektyvaus poveikio protonų siurblio inhibitorius, t. y. vaistas, mažinantis rūgšties susidarymą skrandyje. Šiuo vaistu gydomos su rūgštimi susijusios skrandžio ir žarnų ligos.

CONTROLOC vartojama

Suaugę žmonės bei 12 metų ir vyresni paaugliai

- refliuksinis ezofagitas (stemplės, t. y. ryklę ir skrandį jungiančio vamzdelio, uždegimas), kartu pasireiškiant skrandžio rūgšties atpylimui.

Suaugę žmonės

- bakterijų, vadinamų Helicobacter pylori, infekcijai pašalinti pacientams, kuriems yra dvylikapirštės žarnos ir skrandžio opų. CONTROLOC vartojama su dviem antibiotikais (tai vadinama naikinamuoju gydymu). Tokio gydymo tikslas – išnaikinti bakterijas ir sumažinti pakartotinio opų atsiradimo riziką;

- skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opos;

- Zolingerio ir Elisono sindromas bei kitokios būklės, kurių metu skrandyje susidaro per daug rūgšties.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT CONTROLOC

CONTROLOC vartoti negalima - Jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) pantoprazolui, sojų aliejui arba bet kuriai kitai pagalbinei CONTROLOC medžiagai (žr. 6 skyrių). - Jeigu yra alergija vaistams, kurių sudėtyje yra kitų protonų siurblio inhibitorių.

Specialių atsargumo priemonių reikia - Jei yra sunkus kepenų sutrikimas. Jei Jums yra buvę kepenų sutrikimų, pasakykite gydytojui. Jis dažniau tirs kepenų fermentų kiekį, ypač gydymo CONTROLOC pradžioje ir ilgalaikio gydymo atveju. Jei kepenų fermentų kiekis padidėja, gydymas turi būti nutrauktas. - Jei vitamino B12 kiekis organizme yra sumažėjęs arba yra šio vitamino kiekio sumažėjimo rizikos veiksnių, o pantoprazolo vartojama ilgai. Pantoprazolas, kaip ir visi rūgšties kiekį mažinantys preparatai, gali pabloginti vitamino B12 absorbciją. - Jei vartojate vaistų, kurių sudėtyje yra atazanaviro (jais gydoma ŽIV infekcija), kartu su pantoprazolu (prašykite specifinio gydytojo patarimo).

Nedelsdamas pasakykite gydytojui, jei pastebėsite bet kurį iš toliau išvardytų simptomų. - Netikėtas kūno svorio mažėjimas. - Pasikartojantis vėmimas. - Rijimo pasunkėjimas. - Vėmimas krauju. - Pablyškimas ir silpnumas (mažakraujystė). - Kraujas išmatose. - Sunkus ir (arba) nuolatinis viduriavimas (CONTROLOC vartojimas buvo susijęs su nedideliu infekcinio viduriavimo padažnėjimu).

Gydytojas gali nuspręsti atlikti kai kuriuos tyrimus, kad būtų galima patikrinti, ar nėra piktybinės ligos, nes pantoprazolas lengvina vėžio simptomus, todėl ši liga gali būti diagnozuojama vėliau. Jei simptomai nelengvėja nepaisant gydymo, gali reikėti atlikti daugiau tyrimų.

Jei CONTROLOC vartojate ilgai (ilgiau kaip 1 metus), gydytojas tikriausiai norės reguliariai tirti Jūsų būklę. Kiekvieno apsilankymo metu gydytojui pasakykite apie visus naujus bei išskirtinius simptomus ir aplinkybes.

Kitų vaistų vartojimas CONTROLOC gali keisti kitų vaistų veiksmingumą, todėl pasakykite gydytojui, jeigu vartojate:

- tokių vaistų kaip ketokonazolas, itrakonazolas ir pozakonazolas (jais gydoma grybelių sukelta infekcinė liga) ar erlotinibo (juo gydomas tam tikras vėžys), nes CONTROLOC gali sutrikdyti tinkamą šių ir kai kurių kitų vaistų poveikį; - varfarino ir fenprokumono (vaistų, veikiančių krešėjimą, t. y. skystinančių kraują). Gali reikti atlikti daugiau tyrimų; - atazanaviro (juo gydoma ŽIV infekcija).

Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Reikiamų duomenų apie nėščių moterų gydymą pantoprazolu nėra. Gauta duomenų, kad pantoprazolo išsiskiria su moters pienu. Jei esate nėščia, manote, kad galėjote pastoti, arba maitinate krūtimi, šio vaisto galite vartoti tik tuo atveju, jei gydytojas mano, kad nauda Jums bus didesnė už galimą riziką negimusiam vaikui ar kūdikiui. Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Jei pasireiškia toks šalutinis poveikis kaip galvos svaigimas ar regos sutrikimas, vairuoti ir valdyti mechanizmų negalima.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines CONTROLOC medžiagas CONTROLOC sudėtyje yra sojų aliejaus. Jei esate alergiškas žemės riešutams arba sojai, Jums šio vaisto vartoti negalima.

3. KAIP VARTOTI CONTROLOC

CONTROLOC visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Kada ir kiek vartoti CONTROLOC? Tablečių negalima kramtyti arba smulkinti, jas reikia nuryti sveikas, užgeriant vandeniu likus 1 valandai iki valgio.

Jei gydytojas nenurodo kitaip, paprastai vartojamos toliau nurodytos dozės.

Suaugę žmonės ir 12 metų bei vyresni paaugliai

Refliuksinio ezofagito gydymas Įprastinė paros dozė yra viena tabletė. Gydytojas gali nurodyti vartoti 2 tabletes per parą. Paprastai refliuksinis ezofagitas gydomas 4- 8 savaites. Kiek laiko vartoti vaisto, pasakys gydytojas.

Suaugę žmonės

Bakterijų, vadinamų Helicobacter pylori, infekcijos šalinimas pacientams, kuriems yra dvylikapirštės žarnos ir skrandžio opų, kartu vartojant du antibiotikus (naikinamasis gydymas)

Vartojama viena tabletė du kartus per parą bei dvi antibiotikų (gali būti vartojama amoksicilino, klaritromicino ir metronidazolo (arba tinidazolo) tabletės (kiekviena iš jų geriama du kartus per parą kartu su pantoprazolo tablete). Pirmoji pantoprazolo tabletė geriama likus 1 valandai iki pusryčių, antroji pantoprazolo tabletė – likus 1 valandai iki vakarienės. Vykdykite gydytojo nurodymus ir perskaitykite antibiotikų pakuotės lapelius. Paprastai gydoma 1-2 savaites.

Skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opų gydymas Įprastinė paros dozė yra viena tabletė. Pasitarus su gydytoju, dozę galima dvigubinti. Kiek laiko vartoti vaisto, pasakys gydytojas. Paprastai skrandžio opa gydoma 4-8 savaites, dvylikapirštės žarnos opa – 2-4 savaites.

Ilgalaikis Zolingerio ir Elisono sindromo ir kitų būklių, kurių metu skrandyje susidaro per daug rūgšties, gydymas Įprastinė rekomenduojama pradinė dozė yra dvi tabletės per parą. Reikia gerti dvi tabletes likus 1 valandai iki pusryčių. Vėliau gydytojas, atsižvelgdamas į skrandyje susidarančios rūgšties kiekį, dozę gali koreguoti. Jei gydytojas nurodė vartoti daugiau kaip dvi tabletes per parą, tabletes reikia išgerti per du kartus. Jei gydytojas nurodė vartoti daugiau kaip keturias tabletes per parą, jis tiksliai pasakys, kada nutraukti vaisto vartojimą.

Ypatingos pacientų grupės - Jei yra inkstų sutrikimų arba vidutinio sunkumo ar sunkių kepenų sutrikimų, CONTROLOC negalima vartoti Helicobacter pylori naikinti.

- Jei yra sunkių kepenų sutrikimų, negalima vartoti daugiau kaip vieną 20 mg pantoprazolo tabletę per parą (tokiam tikslui tiekiamos 20 mg pantoprazolo tabletės).

- Jaunesni kaip 12 metų vaikai. Šių tablečių nerekomenduojama vartoti jaunesniems kaip 12 metų vaikams.

Pavartojus per didelę CONTROLOC dozę Pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Perdozavimo simptomai nežinomi.

Pamiršus pavartoti CONTROLOC Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę. Kitą įprastą dozę gerkite įprastu laiku.

Nustojus vartoti CONTROLOC Nenutraukite šių tablečių vartojimo nepasitarę su gydytoju arba vaistininku.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

CONTROLOC, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Žemiau pateiktas galimo šalutinio poveikio dažnumo suskirstymas. Labai dažnas (atsiranda daugiau kaip 1 žmogui iš 10) Dažnas (atsiranda 1-10 žmonių iš 100) Nedažnas (atsiranda 1-10 žmonių iš 1 000) Retas (atsiranda 1-10 žmonių iš 10 000) Labai retas (atsiranda mažiau kaip 1 žmogui iš 10 000) Dažnis nežinomas (negali būti įvertintas pagal turimus duomenis)

Nedelsdami nutraukite šių tablečių vartojimą ir pasakykite gydytojui arba kreipkitės į artimiausios ligoninės skubios pagalbos skyrių, jei pasireiškia bet kuris toliau išvardytas šalutinis poveikis.

- Sunkios alerginės reakcijos (jų atsiranda retai): liežuvio ir (arba) ryklės patinimas, rijimo pasunkėjimas, ruplės (dilgėlinė), kvėpavimo pasunkėjimas, alerginis veido patinimas (Kvinkės arba angioneurozinė edema), stiprus galvos svaigimas kartu su labai dažnu širdies plakimu ir smarkiu prakaitavimu.

- Sunkios odos reakcijos (dažnis nežinomas): odos pūslių atsiradimas ir greitas bendrosios būklės blogėjimas, akių, nosies, burnos bei lūpų ar lyties organų erozija (įskaitant nestiprų kraujavimą) (Stivenso ir Džonsono sindromas, Lajelio sindromas, daugiaformė eritema) ir jautrumas šviesai.

- Kitokios sunkios reakcijos (dažnis nežinomas): odos ir akių baltymų pageltimas (sunkus kepenų ląstelių pažeidimas, gelta) ar karščiavimas, išbėrimas, inkstų padidėjimas (kartais atsiranda skausmingas šlapinimasis ir apatinės nugaros dalies skausmas) (sunkus inkstų uždegimas).

Kitoks šalutinis poveikis - Nedažnas (atsiranda 1-10 žmonių iš 1 000) Galvos skausmas, galvos svaigimas, viduriavimas, pykinimas, vėmimas, pilvo pūtimas ir dujų kaupimasis, vidurių užkietėjimas, burnos džiūvimas, pilvo skausmas ir diskomfortas, odos išbėrimas, egzantema, dėmės (erupcija), niežulys, silpnumas, išsekimas ar bloga bendroji savijauta, miego sutrikimas. - Retas (atsiranda 1-10 žmonių iš 10 000) Regos sutrikimas, pvz., neryškus matomas vaizdas, dilgėlinė, sąnarių skausmas, raumenų skausmas, kūno svorio pokytis, kūno temperatūros padidėjimas, galūnių patinimas (periferinė edema), alerginė reakcija, depresija, krūtų padidėjimas vyrams. - Labai retas (atsiranda mažiau kaip 1 žmogui iš 10 000) Dezorientacija. - Dažnis nežinomas (negali būti įvertintas pagal turimus duomenis) Haliucinacijos, sumišimas (ypač jei šių simptomų jau buvo), natrio kiekio kraujyje sumažėjimas.

Šalutinis poveikis, nustatomas kraujo tyrimais - Nedažnas (atsiranda 1-10 žmonių iš 1 000) Kepenų fermentų kiekio padidėjimas. - Retas (atsiranda 1-10 žmonių iš 10 000) Bilirubino ir riebalų kiekio padidėjimas kraujyje. - Labai retas (atsiranda mažiau kaip 1 žmogui iš 10 000) Trombocitų kiekio sumažėjimas (dėl to gali lengviau nei įprasta prasidėti kraujavimas ar atsirasti mėlynių), baltųjų kraujo ląstelių kiekio sumažėjimas (dėl to gali dažniau pasireikšti infekcija).

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI CONTROLOC

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Ant dėžutės ir talpyklės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, CONTROLOC vartoti negalima. Vaistas tinkamas vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Šiam vaistiniam preparatui specialių laikymo sąlygų nereikia.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti kartu su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

CONTROLOC sudėtis yra

4. Veiklioji medžiaga yra pantoprazolas. Kiekvienoje skrandyje neirioje tabletėje yra 40 mg pantoprazolo (natrio seskvihidrato pavidalu).

- Pagalbinės medžiagos Branduolys: natrio karbonatas (bevandenis), manitolis, krospovidonas, povidonas K90, kalcio stearatas. Plėvelė: hipromeliozė, povidonas K25, titano dioksidas (E171), geltonasis geležies oksidas (E172), propilenglikolis, metakrilo rūgšties ir etilakrilato 1:1 kopolimeras, polisorbatas 80, natrio laurilsulfatas, trietilo citratas. Spausdinimo rašalas: šelakas, raudonasis, juodasis ir geltonasis geležies oksidai (E172), sojų lecitinas, titano dioksidas (E171) ir putojimą stabdanti medžiaga DC 1510 (dimetikono emulsija). [Pildyti savo šalies kalba]

CONTROLOC išvaizda ir kiekis pakuotėje

Geltona, ovali, abipus išgaubta skrandyje neiri tabletė, vienoje pusėje įspausta "P 40".

Pakuotės. Buteliukai (didelio tankio polietileno talpyklės su užsukamais mažo tankio polietileno dangteliais) bei aliuminio ir aliuminio lizdinės plokštelės be kartoninio sutvirtinimo arba su kartoniniu sutvirtinimu (lizdinių plokštelių dėklu).

Tiekiamos toliau išvardyto dydžio CONTROLOC pakuotės.

Pakuotė, kurioje yra 7, 10, 14, 15, 24, 28, 30, 48, 49, 56, 60, 84, 90, 98, 98 (2x49), 100, 112, 168 skrandyje neirios tabletės. Ligoninėms skirta pakuotė, kurioje yra 50, 90, 100, 140, 140 (10x14), 150 (10x15), 700 (5x140) skrandyje neirių tablečių.

Gali būti tiekiamos ne visų dydžių pakuotės.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas Nycomed GmbH Byk-Gulden-Str. 2 D-78467 Konstanz Vokietija

Gamintojas Nycomed GmbH Production Site Oranienburg Lehnitzstrasse 70-98 D-16515 Oranienburg Vokietija

Šis vaistinis preparatas yra registruotas šalyse narėse Europos ekonominėje zonoje toliau išvardytais pavadinimais.

Šalies narės Vaistinio preparato pavadinimas pavadinimas Austrija Pantoloc 40 mg-Filmtabletten, Zurcal Belgija 40 mg-Filmtabletten Bulgarija Pantozol, Zurcale Kipras Controloc Čekijos Controloc Respublika Controloc 40 mg Danija Pantoloc Estija Controloc 40 mg Suomija Somac 40 mg Prancūzija Eupantol 40 mg, Inipomp 40 mg, Pantec 40 mg, Pantipp Vokietija 40 mg Graikija Pantozol 40 mg, Pantoprazol NYC 40 mg, Rifun 40 mg, Vengrija Zurcal S 40 mg Airija Controloc, Zurcazol Italija Controloc 40 mg Latvija CONTROLOC Lietuva Protium Liuksemburgas Pantorc, Pantopan, Pantecta, Peptazol Nyderlandai Controloc 40 mg Norvegija Controloc 40 mg Lenkija Pantozol-40, Panto-Byk-40 Portugalija Pantozol, Pantoprazol Nycomed 40 mg Rumunija Somac Slovakia Controloc 40 Slovėnija Pantoc 40 mg, Zurcal 40 mg, Apton 40 mg, Pantoprazole Ispanija ALTANA 40 mg Švedija Controloc 40 mg Jungtinė Controloc 40 mg Karalystė Controloc 40 mg Pantecta 40 mg Blister, Anagastra 40 mg Blister, Ulcotenal 40 mg Blister Pantoloc Protium 20 mg

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

"Nycomed", UAB Gynėjų 16 LT-01109 Vilnius Tel. +37052109070

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-12-22


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai