To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Gydytojas terapeutas klausia ligonio...

Gydytojas terapeutas klausia ligonio:
- Kokio jūs amžiaus?
- Greitai bus...
- Ne,- pertraukė pacientą daktaras - tikrai nebus...

  • Jei sunkiai tuštinatės, ar dažnai būna užkietėję viduriai, gerkite daug skysčių ir valgykite skaidulinio maisto (vaisių, daržovių, rupių duonos produktų).

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Naujausiais epidemiologiniais tyrimais įrody­ta, jog socialinė fobija pasireiškia 13,3 proc. įvairaus amžiaus žmonių. Tai trečiasis pagal pa­plitimą psichikos sutrikimas, po ...

Baneocin

1. KAS YRA BANEOCIN IR KAM JIS VARTOJAMAS

Baneocin tepalas – dviejų antibiotikų derinys skirtas tik išoriniam vartojimui. Abi tepalo veikliosios medžiagos – neomicinas ir bacitracinas, pasižymi stiprių priešbakterinių veikimų vartojant juos ant odos.

Abu antibiotikai veiksmingi prieš daugelį mikroorganizmų sukeliančių infekcines ligas. Jų veikimo spektras papildo vienas kitą ir iš dalies padidina bendrą poveikį. Paprastai jie gerai toleruojami ir nepraranda savo veiksmingumo dėl išsiskiriančių žaizdų sekretų, pūlių, kraujo ar audinių dalelių. Todėl Baneocin gali būti vartojamas išoriškai ant odos, gleivinės, žaizdų, kitose kūno ertmėse.

Infekcinės odos ligos Baneocin tepalas yra veiksmingas gydant bakterijų sukeltą odos ir gleivinės ligą, pvz., pustulinį dermatitą (impetiga), plaukų maišelių uždegimą, prakaito liaukų pūlinius, pūlinį nago krantelių uždegimą (aptaka), minkštųjų audinių pūlinius (po jų atvėrimo), odos opas (odos pūlinėliai), lėtinę pūlinę infekcinę odos ligą (ektima), bakterijomis užkrėstą, niežintį išbėrimą (egzema), taip pat chirurginiu būdu gydant pūlių sankaupa taip pat lokaliai apsaugai nuo infekcijos po chirurginės operacijos.

Ausų, nosies ir gerklės pažaidos Baneocin tepalas vartojamas esant šioms bakterijų sukeltoms pažaidoms: išorinės klausomosios landos ir nosies uždegimui, po prienosinių ančių ir smilkinkaulio speninės ataugos chirurginės operacijos.

Vartojimas vaikams Baneocin tepalo galima vartoti vaikams esant ankščiau minėtoms indikacijoms.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT BANEOCIN

Baneocin vartoti negalima:

- jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) bacitracinui, neomicinui, kitiems aminoglikozidams arba bet kuriai vaisto pagalbinei medžiagai; - jeigu yra sunkus didelio odos ploto pažeidimas, kadangi veikliosios medžiagos gali rezorbuotis ir sukelti toksinį poveikį klausai, t. y. klausos susilpnėjimą ir net kurtumą; - jeigu Jums dėl širdies arba inkstų funkcijos nepakankamumo sutrikusi ekskrecija arba pažeistas ausies prieangis ir (arba) sraigė ir veikliųjų medžiagų rezorbcijos kontroliuoti neįmanoma; - jei pažeistas išorinio ausies kanalo būgnelis.

Nevartokite šio vaisto, jei yra šie požymiai. Jei abejojate dėl vaisto vartojimo, pasitarkite su gydytoju arba vaistininku.

Specialių atsargumo priemonių reikia

Pasitarkite su gydytoju ar vaistininkų prieš vartojant šio vaisto: - pasakykite savo gydytojui, jei atsirastų pirmų šalutinių poveikių požymių; - jeigu vartojate gerokai didesnę nei rekomenduojama dozę, ypač gydant trofines opas. Tuomet būtina stebėti, ar dėl veikliųjų medžiagų rezorbcijos neatsiranda toksinio poveikio inkstams (apetito stoka, besaikis troškulys, sumažėjęs šlapimo kiekis, kraujo atsiradimas šlapime) ir (arba) klausai (klausos netekimas, spengimas ar zvimbimas ausyse, spaudimas ausies viduje. Toksinio Baneocin poveikio galimybė žmonėms, kurių kepenų arba inkstų funkcija nepakankama, yra didesnė, todėl jiems prieš gydymą šiuo vaistu bei intensyvaus gydymo metu reikia atlikti šlapimo, kraujo ir klausos tyrimus; - jei sergate ilgalaikiu lėtiniu vidurinės ausies uždegimu, Baneocin tepalo galite vartoti ausies viduje tik gavus gydytojo aiškius nurodymus, kaip tai daryti; - nevartokite Baneocin tepalo, jei ausies būgnelis yra pažeistas; - jei didelis Baneocin kiekis pateko į organizmą, gali pasireikšti raumenų silpnumas. Jei kartais kenčiate nuo raumenų silpnumo, Jūsų būklė gali pablogėti; - ilgas vaisto vartojimas gali skatinti atsparių bakterijų augimą; - atidžiai stebėkite ar nepasireiškia uždegimo požymiai (karščio pojūtis, paraudimas, patinimas, skausmas) ar grybelinių infekcijų požymiai gydomojoje vietoje. Pasakykite savo gydytojui apie šiuo ar kitus neįprastus pasikeitimus; - net jei infekcijos simptomai pagerėjo ar visiškai išnyko turite tęsti Baneocin vartojimą, kaip paskyrė gydytojas, tam kad išnaikinti visas bakterijas ar išvengti infekcijos pasikartojimo; - pasakykite savo gydytojui, jei esate nėščia pacientė; - jei maitinate krūtimi, prieš kiekvieną maitinimą, pašalinkite vaisto likučius nuo krūtinės, naudojant virintą vandenį ir sterilų vatos gabaliuką; - saugokite vaistą nuo vaikų; - vartojant Baneocin tepalo būtina saugotis nuo buvimo saulėje ar apšvitinimo ultravioletiniais spinduliais, nes gali pasireikšti fototoksinės odos reakcijos.

Kitų vaistų vartojimas

Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Ypač nevartokite arba pasakykite savo gydytojui, jei vartojate sekančių vaitų: - Jeigu gydant cefalosporinais arba aminoglikozidais kartu su Baneocin, veikliosios pastarojo preparato medžiagos absorbuojamos, gali pasireikšti stipresnis toksinis poveikis inkstams. - Toksinį poveikį klausai ir inkstams gali stiprinti kartu su Baneocin vartojami diuretikai, pvz., etakrino rūgštis ar furozemidas. - Jeigu absorbuojamos Baneocin veikliosios medžiagos, vartojant narkotikų, anestetikų ir/ar raumenis atpalaiduojančių preparatų gali pasireikšti intensyvesnė nervų jungčių su raumenimis blokada.

Vartojimas su maistu ar gėrimais Vartokite Baneocin iš karto po valgio, tai padės vaisto pasisavinimui.

Nėštumas

Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Baneocin vartojamas ant atvirų žaizdų ar panašių sužalojimų patenka ne tik į infekcijos vietą, bet ir į visą motinos organizmą. Todėl Baneocin turi būti vartojamas tik nuolat stebint gydytojo. Nėštumo ir žindymo laikotarpiu trumpą laiką ir nedideles infekcijas gydyti Baneocin tepalu yra pakankamai saugu.

Jei esate nėščia ar maitinate krūtimi, paklauskite gydytojo ar galima vartoti šio vaisto.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

Baneocin poveikio gebėjimui vairuoti arba valdyti mechanizmus iki šiol nepastebėta.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Baneocin medžiagas Tepalo sudėtyje yra vilnų riebalų. Gali sukelti lokalių odos reakcijų (pvz., kontaktinį dermatitą).

3. KAIP VARTOTI BANEOCIN

Baneocin visada vartokite tiksliai taip, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Dozavimas Baneocin 250 TV/5000 TV/g tepalo paprastai vartojama suaugusiems žmonėms ir vaikams 2 - 3 kartus per parą. Išoriškai galima vartoti ne didesnę kaip 1 g neomicino paros dozę (tai atitinka 200 g Baneocin tepalo). Tokia doze galima gydyti ne ilgiau kaip 7 paras. Jeigu gydymas kartojamas, reikia vartoti pusę minėtos didžiausios paros dozės.

Vartojimo metodas Pažeistą vietą reikia patepti tepalu ir prireikus aptvarstyti.

Jeigu manote, kad preparatas veikia per stipriai arba per silpnai, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Pavartojus per didelę Baneocin dozę Tokiu atveju būtina nedelsiant kreiptis į gydytoją.

Pamiršus pavartoti Baneocin Praleidus dozę, vėliau vietoj jos dvigubos dozės vartoti negalima. Toliau preparato reikia vartoti gydytojo nurodyta tvarka.

Nutraukus Baneocin vartojimą Vartokite vaito tiek, kiek Jums nurodė gydytojas. Nenutraukite gydymo, net jei jaučiatės geriau.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją ar vaistininką.

4. galimAS ŠALUTINIS poveikiS

Baneocin, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Vaisto vartojant ilgiau, gali pasireikšti padidėjęs jautrumas (alerginė reakcija), pvz., odos paraudimas, patinimas ar džiūvimas su odos lupimusi, išbėrimas, niežulys vaisto vartojimo vietoje. Padidėjęs jautrumas neomicinui pasireiškia retai, tačiau pasakykite gydytojui, jei Jums yra nustatyta alergija aminoglikozidų grupės antibiotikams. Kai kuriais atvejais alergija gali būti nesėkmingo gydymo priežastimi. Pasakykite gydytojui, jei pasireiškė pirmas bėrimo požymis, kad jis nuspręstų ar tęsti gydymą.

Vartojant vaisto ant didelių odos paviršiaus plotų, Baneocin aktyviosios medžiagos prasiskverbia į organizmą ir sukelia šalutinį poveikį, pvz., pusiausvyros sutrikimas, klausos pažeidimas, inkstų funkcijos sutrikimas ir raumenų silpnumas.

Vartojant Baneocin tepalo būtina saugotis nuo buvimo saulėje ar apšvitinimo ultravioletiniais spinduliais, nes gali pasireikšti fototoksinės odos reakcijos.

Jeigu atsiranda šiame lapelyje neminėtas šalutinis poveikis, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI Baneocin

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje.

Ant tūbelės ir dėžutės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Baneocin vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Baneocin sudėtis

- Veikliosios medžiagos yra bacitracino cinko kompleksas ir neomicino sulfatas. 1 g tepalo yra 250 TV bacitracino cinko komplekso ir 5000 TV neomicino sulfato. - Pagalbinės medžiagos yra vilnų riebalai ir minkštasis baltas parafinas.

Baneocin išvaizda ir kiekis pakuotėje

Baneocin tepalas yra homogeniškas, gelsvos spalvos.

Tepalas tiekiamas aliumininėse tūbelėse po 20 g.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas Sandoz GmbH Biochemiestrasse 10 A-6250 Kundl Austrija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

Sandoz Pharmaceuticals d.d. filialas Šeimyniškių 3A, Vilnius LT09312, Lietuva telefonas 8~5 26 36 037

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-03-19


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai