To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Ponas daktare, aš buvau pas vaistininką...

- Ponas daktare, aš buvau pas vaistininką, ir jis man patarė...
- Na taip, žinoma, prieš tai, kad nueitumėt pas gydytoją, Jūs nuėjot pas vaistininką,- sako supykęs daktaras. - Įdomu, kokį gi kvailą patarimą jis Jums davė?!
- Jis patarė man kreiptis į daktarus...

  • Jeigu profilaktiškai vartojate vaistažolių arbatas, jomis nepiktnaudžiaukite ilgai. Gerkite kuo įvairesnes ir kuo trumpesnį laiką.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Dr. R. Kusteris pirmasis tiksliai aprašė su azartiniais lošimais susijusį sindromą, kurį tuomet pavadino kompulsyviu (patologiniu) lošimu. 1977 metais patologinis potraukis azartiniams ...

Alkeran

1. KAS YRA ALKERAN IR KAM JIS VARTOJAMAS

Alkeran priklauso citotoksinių vaistų grupei. Jo vartojama tam tikroms vėžio rūšims gydyti.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT ALKERAN

Alkeran vartoti draudžiama: - jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) arba kitokia reakcija (niežintis išbėrimas, dusulys, akių vokų, lūpų, nosies ir gerklės patinimas) melfalanui arba bet kuriai pagalbinei Alkeran medžiagai.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jei vartojate arba ruošiatės vartoti nalidikso rūgšties (antibiotiko, kuriuo gydomos šlapimo takų infekcinės ligos) arba ciklosporino (vaisto, kuris vartojamas daugeliu atvejų: apsaugai nuo organų ar audinių atmetimo po transplantacijos, tam tikroms odos ligoms, t. y. psoriazei ir egzemai, bei reumatoidiniam artritui gydyti) tuo metu, kai geriate Alkeran; - jeigu Jums šiuo metu taikoma ar nesenai buvo taikyta spindulinė terapija arba chemoterapija; - jeigu sergate inkstų liga.

Nėštumas Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Tai taikytina ir vyrams, ir moterims. Tol, kol Jūs arba Jūsų partneris vartoja Alkeran, būtina naudoti kontracepcijos priemones.

Žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Tol, kol vartojate Alkeran, kūdikio žindyti negalima.

3. KAIP VARTOTI ALKERAN

Labai svarbu vaisto išgerti reikiamu laiku. Alkeran visada vartokite tiksliai taip, kaip nurodė gydytojas. Ant pakuotės esančioje etiketėje parašyta, po kiek ir kaip dažnai tablečių vartoti. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Dozė gali būti įvairi ir gydytojas kartais gali ją keisti. Jeigu kuo nors abejojate arba etiketėje nurodyta dozė buvo pakeista be aiškios priežasties, kreipkitės į gydytoją.

Priklausomai nuo būklės, Jūsų svorio ir gydymo veiksmingumo, įprastinė dozė gali būti 2–14 mg. Gydytojas pasakys, kiek laiko reikia vartoti tablečių ir kaip dažnai gerti vaisto dozę (kasdien ar rečiau, pvz., kas savaitę).

Tabletę nurykite prieš valgį, užgerdami nedideliu vandens kiekiu. Tablečių negalima laužyti ar kramtyti.

Kol vartosite Alkeran, gydytojas kartkartėmis gali paskirti Jums kraujo tyrimą. Juo nustatys kraujo ląstelių kiekį ir, jei reikės, pakeis vaisto dozę.

Alkeran labai retai skiriamas vaikams.

Pavartojus per didelę Alkeran dozę Jeigu Jūs išgėrėte per daug Alkeran arba kitas žmogus per klaidą išgėrė Jūsų vaisto, nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Pamiršus pavartoti Alkeran Jeigu pamiršote išgerti vaisto dozę, pasakykite gydytojui. Praleidus dozę, vėliau vietoj jos dvigubos dozės vartoti negalima.

Jei gydytojas Jums lieps nutraukti vaisto vartojimą, visas likusias tabletes prašome grąžinti vaistininkui, kad jos būtų saugiai sunaikintos. Pasilikite tabletes tik tokiu atveju, jei taip nurodys gydytojas.

4. galimAS ŠALUTINIS poveikiS

Alkeran, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį.

Gydytojas nuolat tirs Jūsų kraują, kad nustatytų kraujo ląstelių kiekį. Tačiau jei pastebėsite kokių nors karščiavimo arba infekcinės ligos simptomų, netikėtų kraujosruvų ar kraujavimą, nedelsdami pasakykite gydytojui, nes šie simptomai gali reikšti, kad gaminama per mažai tam tikros rūšies kraujo ląstelių.

Jei Jums bus atliekami kraujo tyrimai, rodantys kepenų ar inkstų veiklą, Alkeran gali paveikti jų rezultatus.

Ilgai gydant Alkeran, gali staiga atsirasti leukozė (kraujo liga). Prieš paskirdamas šio vaisto, gydytojas apsvarstys galimą šios ligos riziką ir laukiamą gydymo Alkeran naudą.

Jaunuoliams ir vyrams gali sulėtėti, sutrikti, sumažėti ar nutrūkti spermos gamyba.

Kai kurie žmonės gali būti alergiški Alkeran kaip ir bet kuriems kitiems vaistams. Jeigu Jums atsiranda bent vienas iš toliau išvardytų retų, bet sunkių alergijos simptomų, nedelsdami kreipkitės į gydytoją: - staigus švokštimas ir spaudimas krūtinėje; - akių vokų, veido ar lūpų patinimas; - odos išbėrimas gumbeliais arba dilgėlinė; - odos išbėrimas (raudonos dėmės), niežulys, karščiavimas; - kolapsas (ūminis kraujagyslių funkcijos nepakankamumas).

Jei pasireiškia bent vienas iš toliau nurodytų šalutinio poveikio simptomų, kreipkitės į gydytoją: - mėnesinių išnykimas moterims; - silpnumas, viduriavimas arba vėmimas; - uždegimas burnoje ir opų atsiradimas; - stipresnis nei įprasta dusulys ar ilgai trunkantis kosulys; - edema (patinimas dėl po oda susikaupusio skysčio); - gelta (akių baltymų arba odos pageltimas), nes šie simptomai gali atsirasti dėl hepatito (kepenų uždegimo); - išblyškimas, silpnumas, svaigulys ar didesnis nei įprastai nuovargis; - plaukų slinkimas.

Jeigu atsiranda šiame lapelyje neminėtas šalutinis poveikis, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI ALKERAN

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti šaldytuve (2 (C – 8 (C).

Ant dėžutės po "Tinka iki" ir buteliuko po "EXP" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Alkeran vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Alkeran sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra melfalanas (melfalano hidrochlorido pavidalu). Kiekvienoje tabletėje yra 2 mg melfalano. - Pagalbinės medžiagos tabletės branduolyje yra mikrokristalinė celiuliozė, krospovidonas, bevandenis koloidinis silicio dioksidas, magnio stearatas; tabletės plėvelėje - hipromeliozė, titano dioksidas E 171 ir makrogolis.

Alkeran išvaizda ir kiekis pakuotėje

Tabletės yra baltos arba balkšvos spalvos, apvalios, abipus išgaubtos, dengtos plėvele. Jų vienoje pusėje įspausta "GX EH3", kitoje – "A".

Alkeran tabletės tiekiamos gintaro spalvos stikliniame buteliuke su vaikams neatidaromu dangteliu. Kartoninėje dėžutėje yra 1 buteliukas, kuriame yra 25 tabletės

Rinkodaros teisės turėtojas UAB "GlaxoSmithKline Lietuva", A.Goštauto g. 40A, LT-01112 Vilnius, Lietuva

Gamintojas EXCELLA GmbH Nürnberger Strasse 12 90537 Feucht Vokietija.

GlaxoSmithKline Pharmaceuticals S.A. ul. Grunwaldzka 189 60-322 Poznan Lenkija.

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į rinkodaros teisės turėtoją.

UAB "GlaxoSmithKline Lietuva", A. Goštauto g. 40A, Vilnius LT-01112 Tel. +370 5 264 90 00

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2009-05-18


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai