To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Seneli, o kas yra hemorojus?

- Seneli, o kas yra hemorojus?
- Vaikeli, o tau kada nors skaudėjo dantį?
- Taip
- Na, tuomet įsivaizduok, kad tavo užpakalis yra pilnas skaudančių dantų!

  • Jei sunkiai tuštinatės, ar dažnai būna užkietėję viduriai, gerkite daug skysčių ir valgykite skaidulinio maisto (vaisių, daržovių, rupių duonos produktų).

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Paaugliai, kurie savo miegamuosiuose turi televizorius, yra linkę blogiau maitintis, mažiau sportuoja ir blogiau vertinami mokykloje nei tie, kurie neturi televizoriaus savo miegamajame. Tyrime ...

Resoxym

Resoxym 0,1 mg/ml nosies lašai, tirpalas Oksimetazolino hidrochloridas

- Veiklioji medžiaga yra oksimetazolino hidrochloridas 1 ml tirpalo yra 0,1 mg oksimetazolino hidrochlorido

- Pagalbinės medžiagos yra natrio chloridas, benzalkonio chloridas, natrio divandenilio fosfatas, natrio vandenilio fosfatas, išgrynintasis vanduo.

Registravimo liudijimo turėtojas ir gamintojas: ICN Polfa Rzeszów S.A. 35-959 Rzeszów ul. Przemysłowa 2 Lenkija

1. KAS YRA RESOXYM IR NUO KO JIS VARTOJAMAS

Rezoxym- tai bespalvis skaidrus tirpalas, tiekiamas 10 ml polietileno buteliais su lašintuvu, kurie yra supakuoti į kartonines dėžutes. Resoxym veiklioji medžiaga yra oksimetazolinas. Jis sutraukia nosies gleivinės kraujagysles, todėl mažėja gleivinės hiperemija ir paburkimas. Vaistas atkemša nosies landas ir jungtis su prienosiniais ančiais, mažina nosies išskyrų kiekį ir palengvina jas pašalinti. Preparato gydomasis poveikis pasireiškia jau po 5-10 minučių ir trunka 12 valandų. Vartojamas du kartus per dieną, Resoxym palengvina kvėpavimą per nosį visą parą.

Indikacijos: Nosies gleivinės paburkimo mažinimas peršalus, sergant gripu, prienosinių ančių uždegimu (sinusitu) arba alerginiu rinitu. Gleivinės paburkimo diagnostinių procedūrų metu mažinimas.

Resoxym 0,1 mg/ml nosies lašai, tirpalas skirtas kūdikiams nuo 3 mėnesių iki 1 metų amžiaus.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT RESOXYM

Resoxym vartoti draudžiama:

- jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) oksimetazolinui arba bet kuriai pagalbinei Resoxym medžiagai. - jeigu yra lėtinis atrofinis rinitas, glaukoma. - jeigu sergate arterine hipertenzija, širdies ligomis, hipertireoze, feochromocitoma, uždaro kampo glaukoma, cukriniu diabetu ir prostatos hipertrofija. - preparatas nevartotinas kartu su monoaminooksidazės inhibitoriais (MAOI) ar tricikliais antidepresantais dėl galimo kraujo spaudimo padidėjimo.

Specialių atsargumo priemonių reikia:

- dažnai ir ilgai vartojamas vaistas gali sustiprinti nosies užgulimą. - ilgai vartojant preparatą galima lėtinis apsinuodijimas bei gleivinės atrofija (ypač kūdikiams ir vaikams). - kai gydant ligos simptomai neišnyksta ilgiau kaip 3 dienas, vaistą toliau galima vartoti tik pasitarus su gydytoju.

Nėštumas

Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Vaistą nėštumo metu galima vartoti tik gydytojui nusprendus, kad potenciali nauda motinai yra didesnė už galimą riziką vaisiui.

Žindymo laikotarpis

Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Nėra atlikta tyrimų, ar saugu vartoti oksimetazoliną žindymo laikotarpiu, todėl žindyvėms jo vartoti nerekomenduojama.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

Per didelė arba per ilgai vartojama Resoxym dozė gali sutrikdyti gebėjimą vairuoti ir valdyti mechanizmus.

Kitų vaistų vartojimas

Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. - vartojant preparatą kartu su monoamino oksidazės inhibitoriais (MAOI) ar tricikliais antidepresantais gali padidėti arterinio kraujo spaudimas.

3. KAIP VARTOTI RESOXYM

Resoxym visada vartokite tiksliai taip, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Vaistas paprastai skiriamas taip: Kūdikiams nuo 3 mėnėsių iki 1 metų amžiaus 1-2 Resoxym 0,1 mg/ml nosies lašai, tirpalas užlašinami ant nedidelio vatos tampono, kuris įkišamas į kiekvieną šnervę kas 10-12 valandų. Vartoti ne daugiau kaip 2 nosies lašus į kiekvieną šnervę per 10 valandų.

Jei gydant ligos simptomai neišnyksta ilgiau kaip 3 dienas, vaistą toliau galima vartoti tik pasitarus su gydytoju. Vaisto rekomenduojama vartoti ne ilgiau kaip 7 dienos.

Jeigu manote, kad Resoxym veikia per stipriai arba per silpnai, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Pavartojus per didelę Resoxym dozę

Pavartojus per didelę vaisto dozę ar atsitiktinai jo išgėrus (taip atsitinka retai, dažniausiai vaikams), gali pasireikšti perdozavimo požymiai: nukritusi kūno temperatūra, bradikardija, aritmijos, padidėjęs arterinis kraujospūdis, padidėjęs prakaitavimas, sulėtėjusi reakcija, mieguistumas. Atsiradus šiems simptomams būtina kreiptis į gydytoją (jis paskirs tinkamą gydymą).

Pamiršus pavartoti Resoxym

Praleidus vieną vaisto dozę, įsilašinti preparato reikia kuo greičiau. Tačiau jei artėja kitos dozės vartojimo laikas, dozės nedvigubinti, vartoti vaistą toliau įprastu režimu.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Resoxym, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį.

Preparatą vartojant trumpai (ne ilgiau kaip 3 dienas), nepageidaujamo poveikio paprastai nebūna.

Nepageidaujamos reakcijos išvardytos toliau naudojant tokius dažnio apibūdinimus: nedažni ( nuo 1/1000 iki  1/100), reti (nuo 1/10 000 iki 1/1000).

Ilgai vartojant preparatą gali atsirasti tokie šalutinio poveikio požymiai: Širdies sutrikimai. Reti: dažnas širdies plakimas, aritmijos. Nervų sistemos sutrikimai. Reti: galvos skausmas, galvos sukimasis, nemiga, nervingumas. Kvėpavimo sistemos, krūtinės ląstos ir tarpusienio sutrikimai. Nedažni: nosies gleivinės džiūvimas, lokalus deginimo pojūtis, atoveiksmio hiperemija, nosies gleivinės paburkimas (medikamentinis rinitas), čiaudulys. Tokių simptomų atsiranda ilgai vartojant vaistinį preparatą. Kraujagyslių sutrikimai. Reti: kraujospūdžio padidėjimas. Bendri sutrikimai ir vartojimo vietos pažeidimai. Reti: silpnumas.

Jeigu atsiranda šiame lapelyje neminėtas šalutinis poveikis, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. RESOXYM LAIKYMO SĄLYGOS

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje. Butelį laikyti išorinėje dėžutėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo šviesos. Pirmą kartą atidarius butelį, tirpalo tinkamumo laikas yra 28 dienos. Pasibaigus tinkamumo laikui, nurodytam ant pakuotės, vaistą vartoti draudžiama.

6. KITA INFORMACIJA

Daugiau informacijos apie šį vaistinį preparatą gali suteikti vietinis registravimo liudijimo turėtojo atstovas.

Valeant Pharmaceuticals Switzerland GmbH Atstovas Baltijos šalyse Tel./faksas: +370 37 330509 el. paštas: info.bb@valeant.com

Informacinis lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2007-07-03


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai