To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Gydytojau, man visą laiką suka koją...

- Gydytojau, man visą laiką suka koją. Duokite kokių nors vaistų.
- Vaistai čia nepadės. Man kartais taip pat suka koją. Tada žmona padaro man masažą ir viskas praeina.
- O kada jūsų žmona laisva?

  • Jeigu profilaktiškai vartojate vaistažolių arbatas, jomis nepiktnaudžiaukite ilgai. Gerkite kuo įvairesnes ir kuo trumpesnį laiką.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Prancūzijos, JAV ir Islandijos mokslininkai nustatė genomo sritį, kurio genai apsprendžia ar rūkantis asmuo sirgs plaučių vėžiu. Rūkymas sukelia devynis iš dešimties plaučių vėžio ...

IMMUNAL

1. KAS YRA IMMUNAL IR KAM JIS VARTOJAMAS

IMMUNAL yra augalinis vaistas skirtas trumpalaikei peršalimo simptomų profilaktikai ir gydymui. Vaistas veikia geriausiai, jei pradedamas vartoti vos pasireiškus pirmiesiems peršalimo simptomams.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT IMMUNAL

IMMUNAL vartoti negalima jei: - esate pernelyg jautrus ežiuolėms ir kitiems graižažiedžių šeimos augalams (ramunėms, arnikoms, medetkoms, kraujažolėms) ar bet kuriai pagalbinei šio preparato medžiagai; - sergate progresuojančia sistemine liga, tokia kaip tuberkuliozė ar sarkoidozė; - sergate autoimunine liga, tokia kaip kolagenozės ar išsėtinė sklerozė; - yra nusilpęs imunitetas, pvz., ŽIV infekcija, įgytas imunodeficito sindromas (angl. AIDS); - yra bet kokia sisteminė baltųjų kraujo ląstelių liga, tokia kaip stiprus tam tikrų baltųjų kraujo ląstelių (granulocitų) ar leukemijos; - yra polinkis alerginėms reakcijoms, tokioms kaip išbėrimas, atopinis dermatitas ir astma. IMMUNAL negalima duoti jaunesniems kaip 1 metų vaikams, kadangi jų imuninė sistema yra ne visiškai išsivysčiusi.

Specialios atsargumo priemonės, susiję su IMMUNAL vartojimu Esant sunkiai infekcijai arba sunkiai karščiuojant vaisto negalima vartoti be gydytojo konsultacijos. Polinkį alergijai turintiems pacientams gali išsivystyti anafilaksinė reakcija. Prieš vartojant būtina gydytojo konsultacija. Pacientą reikia perspėti, kad vaisto vartojimas gali išprovokuoti buvusios autoimuninės ligos paūmėjimą. Vaikams nuo 1 iki 12 metų amžiaus vartoti vaisto nerekomenduojama, nes duomenų apie saugumą nepakanka. IMMUNAL sudėtyje yra 20 % (pagal tūrį) etanolio. Be to, žr. skyrių "Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines IMMUNAL medžiagas".

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Rausvažiedžių ežiuolių sąveikos su kitais vaistiniais preparatais tyrimų neatlikta.

IMMUNAL vartojimas su maistu ir gėrimais Jūs galite vartoti IMMUNAL geriamąjį tirpalą nepriklausomai nuo valgymo laiko.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Informacijos apie IMMUNAL, vartojamo nėštumo ir žindymo laikotarpiu, žalingą poveikį nėra. Preparato vartoti nėštumo ir žindymo laikotarpiu be gydytojo leidimo nerekomenduojama.

IMMUNAL sudėtyje yra 20 % (pagal tūrį) etanolio. Be to, žr. skyrių "Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines IMMUNAL medžiagas".

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Poveikio gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus tyrimų neatlikta.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines IMMUNAL medžiagas Šio vaistinio preparato sudėtyje yra 20 % (pagal tūrį) etanolio. Kiekvienoje dozėje, rekomenduojamoje vyresniems kaip 12 metų vaikams ir suaugusiems žmonėms, yra ne daugiau kaip 204 mg etanolio (alkoholio), ekvivalentiško 10 ml alaus ar 4,2 ml vyno. Vaistas žalingas žmonėms, sergantiems alkoholizmu. Į vaisto sudėtyje esantį alkoholio kiekį reikia atsižvelgti nėščioms moterims ir žindyvėms, vaikams ir didelės rizikos grupės žmonėms, pvz., pacientams, sergantiems kepenų ligomis ar epilepsija. Be to, šio vaistinio preparato sudėtyje yra sorbitolio. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

3. KAIP VARTOTI IMMUNAL

Vyresni kaip 12 metų paaugliai, saugę ir senyvi pacientai. Gerti 3 kartus per parą po 2,5 ml tirpalo.

Vaikai Vaikams iki 1 metų amžiaus vaisto vartoti draudžiama. Vaikams nuo 1 iki 12 metų vaisto vartoti nerekomenduojama.

Vartojimo trukmė

Profilaktikai ir gydymui vaisto negalima vartoti ilgiau nei 14 dienų Gydymą reikia pradėti atsiradus pirmųjų peršalimo simptomų. Jeigu per 7 – 14 parų simptomai nepalengvėja, pacientas turi kreiptis į gydytoją ar vaistininką. Kad pasireikštų pakankamas poveikis, IMMUNAL reikia vartoti mažiausiai savaitę.

Vartojimo metodas Naudojant dozatorių reikiamą tirpalo kiekį reikia įpilti į stiklinę, kurioje yra šiek tiek vandens ar kito gėrimo, ir po to išgerti. IMMUNAL tirpalo galima vartoti nepraskiesto. Vaisto galima vartoti nepriklausomai nuo valgymo laiko.

Kurį laiką (3 - 6 mėnesius) nevartojamas preparatas gali tapti drumzlinas ar gali atsirasti veikliųjų medžiagų polisacharidų dribsnių. Tokiu atveju prieš vartojant buteliuką reikia gerai pakratyti.

Pavartojus per didelę IMMUNAL dozę Jeigu perdozavus atsiranda šalutinis poveikis, reikia kreiptis į gydytoją ar vaistininką. Pranešimų apie rausvažiedžių ežiuolių perdozavimą negauta.

Pamiršus pavartoti IMMUNAL Jeigu Jūs pamišote pavartoti IMMUNAL, išgerkite jų kiek galima greičiau, tačiau jeigu jau beveik laikas gerti kitą dozę, nesuvartotą dozę praleiskite ir vaisto gerkite toliau taip, kaip įprasta. Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

IMMUNAL, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms. Pavieniais atvejais galima padidėjusio jautrumo reakcija, pasireiškianti kaip išbėrimas, niežulys, veido patinimas, bronchų spazmas (krūtinės veržimas, švokštimas, dusulys), astma, Stivenso ir Džonsono sindromas (odos pažeidimas, atsiradęs dėl alerginės reakcijos, sukeltos daugelio įvairių priežasčių), anafilaksinis šokas. Vaisto vartojant ilgai (ilgiau negu 8 savaites) buvo sumažėjęs tam tikrų baltųjų kraujo ląstelių (leukocitų) kiekis. Tokiu atveju reikia nedelsiant nutraukti vaisto vartojimą ir kreiptis į gydytoją. Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI IMMUNAL

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 ° C temperatūroje.

Ant buteliuko etiketės ir dėžutės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, IMMUNAL vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Pirmą kartą atidarius buteliuką, vaisto tinkamumo laikas - 3 mėnesiai.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

IMMUNAL sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra rausvažiedžių ežiuolių šviežios žolės sultys. 1 ml tirpalo yra 0,8 ml rausvažiedžių ežiuolių (Echinacea purpurea L. [Moench]) šviežios žolės sulčių (1,5-2,5 : 1). - Pagalbinės medžiagos yra skystasis sorbitolis (nesikristalizuojantis), etanolis (96 %).

IMMUNAL išvaizda ir kiekis pakuotėje

Tirpalas yra skaidrus ar šiek tiek drumzlinas, rudas tirpalas, kuriame yra nedidelis nuosėdų kiekis.

Kartoninėje dėžutėje yra stiklinis buteliukas, kuriame yra 50 ml tirpalo, ir dozatorius su gradavimo žymomis (0,5 ml, 0,75 ml, 1 ml, 1,25 ml, 1,5 ml, 1,75 ml, 2,0 ml, 2,25 ml ir 2,5 ml).

Rinkodaros teisės turėtojas Sandoz d.d. Verovškova 57 1000 Ljubljana Slovėnija

Gamintojas Lek Pharmaceuticals d.d. Verovškova 57 1526 Ljubljana Slovėnija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

Sandoz Pharmaceuticals d.d. filialas Šeimyniškių 3A, LT-09312 Vilnius tel +370 5 2636037

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2009-04-24


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai