To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Gydytojas vėl klausia pacientą

Gydytojas klausia pacientą:
- Ar jūs tiksliai vykdote mano nurodymą kasdien surūkyti ne daugiau kaip 10 cigarečių?
- Žinoma, daktare.
- Tada aš nesuprantu, kodėl jūsų savijauta negerėja?
- Gal todėl, kad anksčiau aš visai nerūkiau?

  • Ar geriate pakankamai skysčių rodo bespalvis ir bekvapis šlapimas. Gerkite daugiau skysčių!

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Su alkoholiu siejama 4000 mirčių per metus ir pagal pasekmes visuomenės sveikatai jis užima antrą vietą po tabako.

Zantac

1. Kas yra Zantac ir kam jis vartojamas

Zantac blokuoja histamino H2 receptorius ir mažina druskos rūgšties susidarymą skrandyje. Paprastai skrandžio sultys yra labai rūgščios ir, kildamos aukštyn į stemplę, gali sukelti rėmenį bei raugėjimą rūgštimi. Zantac mažina padidėjusį skrandžio sulčių rūgštingumą. Šis vaistas ilgai veikia ir slopina skrandžio rūgšties gamybą iki 12 valandų. Padidėjusią rūgšties gamybą gali sukelti rūkymas, alkoholis, aštrūs patiekalai bei stresas. Kai kurie vaistai, pavyzdžiui, acetilsalicilo rūgštis ir kiti nesteroidiniai vaistai nuo uždegimo, kuriais gydomas sąnarių ir raumenų skausmas, taip pat gali būti rėmens bei kitų dėl skrandžio rūgšties poveikio atsiradusių negalavimų priežastis.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT ZANTAC

Rėmuo ir atsirūgimas rūgštimi gali atsirasti gulint lovoje arba keliant sunkius daiktus, kai skrandžio sultys kyla aukštyn į stemplę. Be to, rėmuo ir atsirūgimas rūgštimi gali atsirasti dėl skrandžio opos, o kai kuriais atvejais – dėl kitų sunkesnių skrandžio arba virškinimo trakto ligų. Svarbi priemonė, galinti palengvinti rėmenį ir atsirūgimą rūgštimi, yra gyvenimo būdo keitimas. Tai gali būti rūkymo mažinimas, vengimas gerti alkoholį, valgyti aštrius patiekalus, vėlai vakarieniauti ir kelti sunkius daiktus. Reikėtų pasistengti susikurti neįtemptą, darnų gyvenimo būdą. Jei nakties metu miegosite aukščiau padėta galva, Jūsų negalavimai taip pat gali palengvėti. Kita priemonė negalavimams palengvinti gali būti gydymas nereceptiniais vaistais. Jeigu šios priemonės nepadeda, reikia pasitarti su gydytoju. Tai ypač svarbu, jei Jus vargina ilgalaikiai ar pasikartojantys negalavimai, sunkumas ryjant maistą arba jei gydytojas nustatė, jog pablogėjo inkstų funkcija. Jei sergate sunkia kepenų ir inkstų liga, taip pat ūmine porfirija (reta būklė, kai padidėja porfirinų apykaita), prieš pradedant vartoti Zantac, reikia pasitarti su gydytoju.

Vaisto neturėtų vartoti jaunesni kaip 16 metų pacientai.

Zantac vartoti negalima : - jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) veikliajai arba bet kuriai pagalbinei Zantac medžiagai.

Specialių atsargumo priemonių reikia Zantac gali daryti įtaką kitų kartu vartojamų vaistų poveikiui. Todėl, jei vartojate preparatų, kuriuose yra ketokonazolo, glipizido ir teofilino, pasitarkite su gydytoju.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Yra nedaug šio vaisto vartojimo nėštumo metu patirties. Todėl, prieš geriant Zantac, pasitarkite su gydytoju.

Vaisto veiklioji medžiagų gali patekti į žindomo kūdikio organizmą, todėl žindymo laikotarpiu Zantac vartoti negalima.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Zantac medžiagas Vaiste yra aspartamo, todėl jo neturėtų vartoti asmenys, sergantys fenilketonurija. Šioje vaisto dozėje yra 14 mmol (arba 328 mg) natrio. Būtina atsižvelgti, jei kontroliuojamas natrio kiekis maiste.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Žr. skyrių "Specialios atsargumo priemonės".

3. KAIP VARTOTI ZANTAC

Prieš geriant, Zantac šnypščiąją tabletę reikia įdėti į pusę stiklinės vandens (ne mažiau kaip 75 ml) ir palaukti (jei reikia, pasukiojant stiklinę), kol ji visiškai ištirps.

Suaugusiems žmonėms ir vyresniems kaip 16 metų pacientams Rėmens, skrandžio veiklos sutrikimo, atsirūgimo rūgštimi ir padidėjusio rūgštingumo simptomų, susijusių su maisto ir gėrimų vartojimu, profilaktikai 1 Zantac tabletę (150 mg) reikia gerti pusvalandį prieš valgį. Siekiant palengvinti minėtus simptomus, reikia išgerti vieną Zantac tabletę (150 mg). Negalima gerti daugiau kaip dviejų tablečių per parą. Jei vaisto vartojant dvi savaites be pertraukos simptomai išlieka, kreipkitės į gydytoją, nes gali būti kitų skrandžio veiklos sutrikimo priežasčių

Pavartojus per didelę Zantac dozę Jei pavartojote per didelę vaisto dozę, visada kreipkitės į gydytoją.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Zantac, , kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Šalutinio poveikio simptomus galima klasifikuoti taip: dažni (pasitaiko daugiau nei vienam iš šimto pacientų), nedažni (pasitaiko mažiau nei vienam iš šimto pacientų) ir reti (pasitaiko mažiau nei vienam iš tūkstančio pacientų). Dažni šalutinio poveikio simptomai: galvos skausmas, pykinimas, nuovargis, viduriavimas, egzema. Nedažni: kraujo ląstelių kiekio ir kepenų funkcijos rodmenų pokyčiai. Reti: padidėjusio jautrumo reakcija – alerginis šokas, akių vokų, veido ar lūpų patinimas su odos išbėrimu gumbeliais (dilgėline) bet kurioje kūno vietoje ar be jo, staigus švokštimas arba spaudimo jausmas krūtinės ląstoje. Lėtas arba neritmiškas širdies plakimas. Sumišimas, depresija ir haliucinacijos, ypač vyresnio amžiaus ir ligotiems žmonėms. Krūtų jautrumas, krūtų padidėjimas vyrams. Neryškus matymas. Raumenų ir sąnarių skausmas. Gelta. Pankreatitas. Plaukų slinkimas. Kraujagyslių uždegimas (vaskulitas). Lytinės funkcijos sutrikimas (impotencija), kuris paprastai yra laikinas. Nevalingi judesiai bei drebulys, mėšlungis.

Jeigu atsiranda šiame lapelyje neminėtas šalutinis poveikis, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI ZANTAC

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 30 (C temperatūroje. Laikyti gamintojo pakuotėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo drėgmės.

Ant dėžutės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, preparato vartoti negalima.

6. KITA INFORMACIJA

Zantac sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra ranitidinas. Vienoje tabletėje yra 150 mg ranitidino, atitinkančio 168 mg ranitidino hidrochlorido. - Pagalbinės medžiagos yra natrio vandenilio karbonatas, bevandenis natrio citratas, povidonas, natrio benzoatas (E211), apelsinų skonio medžiaga, greipfrutų skonio medžiaga ir aspartamas (30 mg). Vienoje tabletėje yra 328 mg natrio.

Zantac išvaizda ir kiekis pakuotėje

Zantac yra gelsvos, apvalios, plokščios tabletės nuožulniais kraštais.

- Kartoninėje dėžutėje yra 6 arba 10 tablečių, supakuotų aliuminio ir polietileno folijos dvisluoksnėse juostelėse. - Kartoninėje dėžutėje yra 10 tablečių, supakuotų baltos spalvos polipropileno tablečių talpyklėje, uždarytoje baltu polietileno dangteliu, užpildytu silicio dioksido geliu, su apsauga nuo atsitiktinio atsidarymo.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

UAB "GlaxoSmithKline Lietuva", A. Goštauto g. 40a, LT-01112 Vilnius, Lietuva

Gamintojas Glaxo Wellcome Production, Zone Industrielle No 2, 23 Rue Lavoisier, 27000 Evreux, Prancūzija

Daugiau informacijos apie šį vaistinį preparatą gali suteikti vietinis rinkodaros teisės turėtojo atstovas.

UAB "GlaxoSmithKline Lietuva" A. Goštauto g. 40a Vilnius LT-01112 Tel. +370 5 264 90 00

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2007-05-09


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai