To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Gydytojau, man barzda neauga...

Gydytojau, man barzda neauga!
- Nieko keisto. Juk jūs - moteris.
- Ką? Aš dar ir moteris?!

  • Naudokite dezodorantą vietoj antiperspiranto, nes pastarieji gali įtakoti krūties vėžio atsiradimą.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • 80-iai proc. vyrų impotencijos atsiradimas paaiškinamas fiziologinėmis priežastimis ir signalizuoja apie rimtesnes ligas.

Zaditen

ZADITEN 0,25 mg/ml akių lašai, tirpalas Ketotifenas

- Veiklioji medžiaga yra 0,345 mg ketotifeno fumaratas, atitinka 0,25 mg ketotifeno (kiekis 1 ml tirpalo) - Pagalbinės medžiagos yra konservantas benzalkonio chloridas, glicerolis, natrio hidroksidas, injekcijų vanduo.

Pakuotė: akių lašai, tirpalas 5 ml talpyklėje su lašintuvu.

Registravimo liudijimo turėtojas Novartis Finland OY Metsänneidonkuja 10, FIN-02130 Espoo, Suomija

Gamintojas Novartis Pharma GmbH Obere Turnstrasse 8-10 D-90429 Nuernberg Vokietija

1. KAS YRA ZADITEN IR NUO KO JIS VARTOJAMAS

ZADITEN akių lašų skiriama, kai reikia gydyti sezoninio alerginio junginės uždegimo simptomus ir požymius (niežėjimą, ašarojimą, akių ir (arba) vokų paraudimą ir paburkimą) bei jų profilaktikai.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT ZADITEN

ZADITEN vartoti draudžiama: - ZADITEN akių lašų vartoti negalima, jeigu pacientas alergiškas ketotifenui arba bet kuriai pagalbinei medžiagai.

Nėštumas Prieš ZADITEN akių lašų vartojimą nėščioms arba numatančioms pastoti moterims reikia pasikonsultuoti su gydytoju.

Žindymo laikotarpis Nors geriamojo ketotifeno pateko į tiriamųjų gyvūnų patelių pieną, abejojama, kad vartojant ZADITEN akių lašus, piene susidarytų reikšminga šio vaisto koncentracija. Vartojant ZADITEN akių lašus galima žindyti kūdikį.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Jeigu pavartojus ZADITEN akių lašus, regėjimas tampa neaiškus arba randasi mieguistumas, reikia palaukti tol, kol šie simptomai išnyks ir tik tuomet vairuoti transporto priemonę ar valdyti dėmesio reikalaujančius mechanizmus.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines ZADITEN medžiagas Šio vaisto sudėtyje yra konservanto benzalkonio chlorido. Gali sudirginti akis. Saugotis, kad lašų nepatektų ant minkštųjų kontaktinių lęšių, nes gali pasikeisti jų spalva. Prieš vartojimą kontaktinius lęšius reikia išimti (vėl juos įdėti ne ankščiau kaip po 15 min.)

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojami dar kiti akių lašai, tarp dviejų vaistų vartojimo reikia padaryti 5 minučių pertrauką. ZADITEN akių lašai gali sustiprinti antihistamininių vaistų ir alkoholio poveikį, taip pat galima jo sąveika su kai kuriais nervų sistemą veikiančiais vaistais. Pacientas turi perspėti gydytoją, jeigu vartoja arba neseniai vartojo kokių nors vaistų, netgi tų, kurių neskyrė gydytojas.

3. KAIP VARTOTI ZADITEN

ZADITEN akių lašus gali vartoti suaugę, senyvo amžiaus žmonės ir vaikai nuo 3 metų.

Dozavimas Suaugę, senyvi pacientai ir vaikai nuo 3 metų: lašinti po vieną šio vaisto lašą į pažeistą akį du kartus per dieną (ryte ir vakare).

Vartojimo instrukcija: Prieš vaisto vartojimą reikia nusiplauti rankas. Tada viena ranka švelniai patemti žemyn voką ir taip jį laikyti, atlošti galvą ir kita ranka virš gydomos akies pakelti apverstą buteliuką, kurį reikia lengvai spausti tol, kol į akį įkris vienas lašas.

Kad vaistas neužsiterštų, lašintuvo smaigalio neglausti prie jokio paviršiaus.

Jeigu pacientas įsitikina, kad ZADITEN akių lašai yra nepakankamai veiksmingi arba sukelia kokį nors nepageidaujamą poveikį, būtina pasikonsultuoti su gydytoju arba vaistininku.

Pavartojus per didelę ZADITEN dozę Nereikia baimintis, jeigu netyčia ZADITEN akių lašų išgeriama arba įlašinama daugiau nei vienas lašas. Tai nepavojinga. Jeigu kyla kokių nors abejonių, reikia kreiptis į gydytoją.

Pamiršus pavartoti ZADITEN Pamiršus įlašinti vieną šio vaisto dozę, tai reikia padaryti tuoj pat prisiminus ir toliau medikamentą vartoti pagal reguliarią schemą. Pacientas turi būti tikras, kad vienas ZADITEN lašas pateko į akį.

4. galimAS ŠALUTINIS poveikiS

Kaip visi vaistai, ZADITEN akių lašai gali sukelti nepageidaujamą poveikį. Vartojantiems ZADITEN akių lašus, gali atsirasti tokių reakcijų akyse kaip degimas ir gėlimas. Retai įsilašinus šio vaisto regėjimas laikinai gali tapti neaiškus, taip pat gali džiūti akys, sutrikti akių vokų funkcija, atsirasti akies paviršiaus uždegimo požymių, akies skausmas (taip pat ir žiūrint į ryškią šviesą), matomos kraujosrūvos po paviršiniais akies audiniais. Retai gali pasireikšti kitokia organizmo reakcija: galvos skausmas, mieguistumas, odos išbėrimas, egzema, burnos džiūvimas, alerginė reakcija. Jeigu pacientas yra įsitikinęs, kad koks nors nepageidaujamas poveikis pasireiškė dėl šio vaisto vartojimo, reikia apie tai pasakyti gydytojui arba vaistininkui.

Jeigu atsiranda šiame lapelyje neminėtas šalutinis poveikis, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. ZADITEN laikymo SĄLYGOS

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 250C temperatūroje. ZADITEN akių lašų vartoti negalima, jeigu baigėsi ant dėžutės arba buteliuko nurodytas tinkamumo laikas. Nuo pirmojo buteliuko atidarymo praėjus keturioms savaitėms, vaistą reikia išmesti.

6. KITA INFORMACIJA

Daugiau informacijos apie šį vaistinį preparatą gali suteikti vietinis registravimo liudijimo turėtojo atstovas.

UAB Centralpharma Communications, Savickio 4-1, Vilnius LT-01108, Tel. +370 5 2430444 Fax. +370 5 2430445

Informacinis lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2006-04-12


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai