To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Gydytojau mano vyras labai serga...

Gydytojau mano vyras labai serga. Ką daryti?
- Visų pirma reikia nustatyti diagnozę. Nusirenkite ir parodykite, kur jam skauda.

  • Kūdikiui nuo 3 sav. iki 1,5 metų duokite po 500 TV vitamino D per dieną rachito profilaktikai.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Apie 70 proc. visų krūties vėžio atvejų pirmiausia atranda pačios moterys arba jų partneriai.

Serevent Diskus

1. KAS YRA SEREVENT DISKUS IR KAM JIS VARTOJAMAS

Jūsų vaistas vadinasi Serevent Diskus (salmeterolio ksinafoatas). Tai plastikinis inhaliacijų įtaisas, kuriame yra dvisluoksnė juostelė su 60 pūslelių. Kiekvienoje pūslelėje yra 50 mikrogramų veikliosios medžiagos salmeterolio ksinafoato ir laktozės, kuri veikia kaip "nešėjas". Pūslelės apsaugo miltelius, skirtus inhaliacijoms, nuo atmosferos poveikio. Įtaise yra dozių skaitiklis, kuris parodo, kiek liko dozių. Jos skaičiuojamos mažėjančia tvarka nuo 60 iki 1. Paskutinių penkių dozių skaičiai – raudoni.

Salmeterolio ksinafoatas priklauso medžiagų, vadinamų bronchų plečiamaisiais vaistais, grupei. Jis atpalaiduoja plaučiuose esančių smulkiųjų kvėpavimo takų sienelių raumenis. Tai padeda atsiverti kvėpavimo takams, dėl to oras lengviau patenka į plaučius ir išeina iš jų. Salmeterolio ksinafoato poveikis trunka mažiausiai 12 valandų. Kai vaistas vartojamas nuolat, smulkūs kvėpavimo takai visada lieka atviri.

Gydytojas šį vaistą Jums parinko todėl, kad jis tinka Jums ir Jūsų būklei gydyti. Serevent Diskus padeda, kai būna sunku kvėpuoti sergant astma ir kitomis plaučių ligomis.

Labai svarbu, kad vartotumėte savo Serevent Diskus kiekvieną dieną – ryte ir vakare. Tai Jums padės nejausti simptomų visą dieną ir naktį.

Serevent Diskus nereikėtų vartoti, ištikus staigiam švokštimo ar dusulio priepuoliui. Jei Jums staiga prasideda švokštimo ar dusulio priepuolis, Jums reikėtų įkvėpti vaistų iš greitai veikiančio inhaliatoriaus, pvz., Ventolin. Jei pastebite, kad Jums dažniau nei įprastai pradeda reikštis dusulio ar švokštimo priepuoliai, turėtumėte kreiptis į savo gydytoją.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT SEREVENT DISKUS

Serevent vartoti negalima:

- jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) salmeterolio ksinafoatui arba pagalbinei medžiagai.

Specialių atsargumo priemonių reikia:

• Jeigu pasunkėja astma arba kvėpavimas, nedelsiant kreipkitės į savo gydytoją. Gali būti, kad pradėsite labiau švokšti, dažniau jausite krūtinės ląstos veržimo pojūtį arba Jums prireiks pavartoti daugiau greitai veikiančių "kvėpavimą lengvinančių" vaistinių preparatų. Jeigu taip atsitinka, nedidinkite Serevent Diskus įpurškimų skaičiaus. Jūsų krūtinės ląstos būklė gali blogėti ir Jūs galite sunkiai susirgti. Kreipkitės į savo gydytoją, kadangi Jums gali prireikti pakeisti astmos gydymą.

• Jeigu Jums paskyrė Serevent Diskus astmos gydymui, toliau vartokite visus kitus vaistinius preparatus nuo astmos, kuriuos vartojote iki šiol. Tai gali būti steroidų inhaliatoriai ar steroidų tabletės. Tęskite šių vaistinių preparatų vartojimą tokiomis pat dozėmis, kaip anksčiau, nebent Jūsų gydytojas Jums nurodo kitaip. Darykite tai, net jei ir jaučiatės daug geriau. Pradėję vartoti Serevent Diskus, nenutraukite steroidų inhaliatoriaus (ar steroidų tablečių) vartojimo.

• Jeigu Jūsų skydliaukė pernelyg aktyvi, sergate cukriniu diabetu (Serevent Diskus gali didinti cukraus koncentraciją Jūsų kraujyje) ar širdies liga, įskaitant neritmišką ar greitą širdies susitraukimų dažnį, Jūsų gydytojas gali norėti reguliariai tikrinti Jūsų sveikatą.

Kitų vaistų vartojimas

• Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Tai gali būti vaistiniai preparatai nuo astmos arba kiti vaistiniai preparatai, kuriuos įsigijote be recepto. Serevent Diskus gali netikti vartoti kartu su kitais vaistiniais preparatais.

• Jeigu šiuo metu vartojate grybelinėms infekcijoms gydyti skirtus vaistus, kurių sudėtyje yra ketokonazolo arba itrakonazolo, arba gydotės ritonaviru nuo ŽIV, pasakykite gydytojui prieš vartodami Serevent Diskus. Šie vaistai gali padidinti Serevent Diskus sukeliamų nepageidaujamų reiškinių, pvz., nereguliaraus širdies ritmo, riziką arba gali pabloginti nepageidaujamus reiškinius.

• Vartojant Serevent Diskus reikia vengti beta adrenoblokatorių, nebent Jūsų gydytojas nurodo kitaip. Beta adrenoblokatoriai, įskaitant atenololį, propranololį, sotalolį, dažniausiai taikomi aukšto kraujospūdžio ar kitų širdies ligų gydymui. Prašome pasakyti savo gydytojui, jei vartojate beta adrenoblokatorius arba beta adrenoblokatoriai neseniai Jums buvo paskirti, kadangi jie gali susilpninti arba panaikinti salmeterolio poveikį.

• Serevent Diskus gali sumažinti kalio kiekį Jūsų kraujyje. Jeigu taip atsitinka, galite pastebėti netolygų širdies susitraukimų dažnį, raumenų silpnumą ar mėšlungį. Didesnė tikimybė tam atsitikti tada, kai vartojate Serevent Diskus kartu su tam tikrais vaistais nuo aukšto kraujospūdžio (diuretikais) ir su kitais vaistais, kuriais gydomi kvėpavimo sutrikimai, tai yra, su teofilinu, arba steroidais. Jūsų gydytojas gali Jums nurodyti atlikti kraujo tyrimą, kuriuo būtų nustatytas kalio kiekis kraujyje. Jeigu dėl ko nors nerimaujate, aptarkite tai su savo gydytoju.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis

Jeigu esate nėščia, planuojate pastoti ar maitinate krūtimi, prieš vartojant Serevent Diskus, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Jūsų gydytojas įvertins, ar šiuo laikotarpiu galite vartoti Serevent Diskus.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Tikėtina, kad galimas šalutinis poveikis, susijęs su Serevent Diskus, nepaveiks Jūsų gebėjimo vairuoti ar valdyti mechanizmus.

3. KAIP VARTOTI SEREVENT DISKUS

Nevartokite šio vaisto staigiems dusulio priepuoliams gydyti – jis Jums nepadės. Jums reikia visiškai kitokios rūšies vaisto. Jei vartojate daugiau nei vieną vaistą, būkite atidūs, kad jų nesupainiotumėte.

Vartokite kitus gydytojo paskirtus vaistus astmai gydyti taip pat, kaip ir anksčiau, nepaisydami to, kad jaučiatės daug geriau, nebent gydytojas Jums nurodo kitaip.

Labai svarbu laikytis gydytojo nurodymų, kiek Serevent Diskus dozių reikia įkvėpti ir kaip dažnai jį vartoti. Nevartokite daugiau, nei nurodyta.

Medžiagą, esančią Serevent Diskus, reikia vartoti įkvepiant į plaučius. Jei Serevent Diskus vartojate taisyklingai, liežuviu pajausite miltelių skonį. Vaisto vartojimo instrukcija pateikiama toliau.

Jei Jums kyla kokių klausimų ar abejonių, pasitarkite su gydytoju ar vaistininku.

Serevent Diskus būtina įkvėpti per burną.

Vaistą vartokite taip, kaip Jums nurodė Jūsų gydytojas. Jei abejojate, pasitarkite su gydytoju arba vaistininku.

Įprastinės dozės: Suaugusiems žmonėms – 1 dozė (50 mikrogramų) du kartus per dieną. Gydytojas gali Jums patarti padidinti šią dozę iki 2 įkvėpimų (2 x 50 mikrogramų) du kartus per dieną. Vaikams, vyresniems kaip 4 metų – 1 įkvėpimas (1 x 50 mikrogramų) du kartus per dieną.

Paprastai šis vaistas nerekomenduojamas vaikams, jaunesniems kaip 4 metų.

Serevent Diskus vartojimo instrukcija

UŽDARYTAS

Kai išimsite Serevent Diskus iš dėžutės, jis bus uždarytas. [pic] ATIDARYTAS Naujame Serevent Diskus yra 60 dozių miltelių. Skaitiklyje parodytas likusių dozių skaičius. [pic] Naujame Serevent Diskus yra 60 pūslelių, kuriose yra dozuoti vaisto milteliai. Miltelių kiekis, esantis kiekvienoje pūslelėje, yra tiksliai pamatuotas ir higieniškai saugus. Serevent Diskus nereikia specialios priežiūros ir papildymo. Paskutinės 5 dozės pažymėtos raudonai – taip įspėjama, kad Serevent Diskus greitai baigsis.

Serevent Diskus lengva naudoti. Kai prireikia pavartoti vaisto, tiesiog atlikite tai keturiais veiksmais, kurie yra parodyti paveikslėliuose:

Kaip veikia Serevent Diskus inhaliatorius Pastūmus Serevent Diskus svirtelę, kandiklyje atsiveria maža angelė ir išvyniojama vaisto dozė, paruošta įkvėpti. Kai uždarote Serevent Diskus, svirtelė automatiškai pasislenka į pradinę padėtį ir paruošiama kita dozė, kurią vartosite kai reikės. Išorinis korpusas apsaugo Serevent Diskus, kai jo nenaudojate.

1. Atidarymas

Atidarydami Serevent Diskus išorinį korpusą laikykite vienoje rankoje, o kitos nykštį uždėkite ant įdubos. Tada stumkite nykščiu nuo savęs kiek įmanoma. [pic] 2. Pastūmimas

Serevent Diskus laikykite dešine arba kaire ranka kandiklį atgrežę į save. Stumkite svirtelę kiek įmanoma nuo savęs, kol išgirsite trakštelėjimą. Dabar Serevent Diskus paruoštas vartoti. Kiekvieną kartą, kai svirtelę stumiate atgal, pūslelė praduriama ir milteliai yra paruošti įkvėpti. Tai rodo dozių skaitiklis. Be reikalo nestumdykite svirtelės, kad nebūtų be reikalo paruošiama vaisto dozė. [pic]

3. Inhaliavimas – Prieš įkvėpdami vaisto, atidžiai perskaitykite šį skyrelį. – Laikykite Serevent Diskus kuo toliau nuo burnos. Iškvėpkite iki galo. Atsiminkite – niekada nekvėpuokite į Serevent Diskus. – Pridėkite Serevent Diskus kandiklį prie lūpų. Greitai ir giliai įkvėpkite per Serevent Diskus (per burną). – Atitraukite Serevent Diskus nuo burnos. – Sulaikykite kvėpavimą (maždaug 10 sekundžių arba kiek galima ilgiau). – Lėtai iškvėpkite.

[pic] 4. Uždarymas

Uždarydami Serevent Diskus, stumkite rankenėlę į save kiek įmanoma. Serevent Diskus užsidarydamas trakšteli. Svirtelė automatiškai grįžta į savo pirminę padėtį ir Serevent Diskus yra paruoštas vėl naudoti.

[pic] Jei reikia suvartoti antrąją pūslelę, turite pakartoti 1 – 4 veiksmus.

ATMINKITE

- Laikykite Serevent Diskus sausai. - Kai jo nenaudojate, uždarykite. - Niekada nekvėpuokite į Serevent Diskus. - Pastumkite svirtelę tik tada, kai esate pasiruošę suvartoti vaisto dozę. - Neviršykite dozės. Laikykite vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Pavartojus per didelę Serevent Diskus dozę Jei pavartojote didesnę, nei rekomenduojama Serevent Diskus dozę, gali pradėti greičiau, nei įprasta, plakti Jūsų širdis, apimti drebulys ir (arba) jausitės apsvaigęs.

Taip pat Jums gali skaudėti galvą. Pasitarkite su gydytoju kiek galima greičiau.

Jei dozė, kurią suvartojote, yra daug didesnė už Jums nurodytą, ir Jūs blogai jaučiatės ar esate susirūpinęs, turėtumėte iškart paskambti savo gydytojui arba kuo greičiau vykti į artimiausią ligoninę, kurioje teikiama greitoji pagalba. Su savimi pasiimkite šį pakuotės lapelį arba savo vaistą, kad ligoninėje žinotų, ką Jūs vartojote.

Pamiršus pavartoti Serevent Diskus Jei praleidote vieną dozę, nesirūpinkite. Įkvėpkite dozę tada, kai tik tai prisiminsite, bet jei tuojau priklauso įkvėpti kitą dozę, palaukite iki jos.

Po to vartokite taip, kaip iki tol. Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

Pavartojus Serevent Diskus Jei po Serevent Diskus pavartojimo iškart pradedate dusti ar švokšti, nutraukite vartojimą ir kiek galima greičiau pasitarkite su savo gydytoju.

Jei švokštimas ar sunkumas krūtinėje nepalengvėja, kaip įprastai, arba tas palengvėjimas netrunka tiek laiko, kaip įprastai, kiek galima greičiau pasitarkite su savo gydytoju. Gali būti, kad Jūsų kvėpavimo organų būklė blogėja, todėl Jums gali prireikti papildomų vaistų.

4. galimAS ŠALUTINIS poveikiS

Serevent Diskus kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Alerginės reakcijos: galite pastebėti, kad pavartojus Serevent Diskus staiga pasunkėjo kvėpavimas. Galite pradėti švokšti ir kosėti. Taip pat galite pastebėti niežėjimą ir paburkimą (paprastai veido, lūpų, liežuvio ar ryklės). Jeigu Jums pasireiškia šie požymiai arba jie atsiranda iškart po Serevent Diskus pavartojimo, nedelsiant kreipkitės į savo gydytoją. Alerginės reakcijos Serevent Diskus yra labai retos (jos pasitaiko mažiau kaip 1 žmogui iš 10000).

Žemiau išvardyti kiti šalutinio poveikio reiškiniai:

Dažni (pasireiškia mažiau kaip 1 žmogui iš 10): • Raumenų mėšlungis.. • Netvirtumo jausmas, greitas ar netolygus širdies plakimas, galvos skausmas. Rankų virpėjimas (tremoras). Rankų virpėjimas dažniau pasireiškia vartojant daugiau nei dvi inhaliacijas du kartus per parą. Šie šalutinio poveikio reiškiniai ilgai netrunka ir suretėja, tęsiant gydymą Serevent.

Nedažni (pasireiškia mažiau kaip 1 žmogui iš 100): • Odos išbėrimas. • Labai padidėjęs širdies susitraukimų dažnis (tachikardija). Dažniau pasireiškia vartojant daugiau nei dvi inhaliacijas du kartus per parą. • Nervingumo pojūtis.

Reti (pasireiškia mažiau kaip 1 žmogui iš 1000): • Galvos svaigimas. • Nesugebėjimas užmigti arba miego sutrikimai. • Kalio koncentracijos kraujyje sumažėjimas (gali pasireikšti netolygiu širdies plakimu, raumenų silpnumu, mėšlungiu).

Labai reti (pasireiškia mažiau kaip 1 žmogui iš 10000): • Padidėjęs cukraus kiekis kraujyje. • Netolygus širdies plakimas arba papildomi širdies susitraukimai (aritmijos). Jei taip atsitinka, nenutraukite Serevent vartojimo, tačiau pasakykite savo gydytojui. • Sunkumas kvėpuoti ar švokštimas, sustiprėjantis iškart po Serevent Diskus pavartojimo. Jeigu taip atsitinka, nutraukite Serevent Diskus naudojimą. Pavartokite greitai veikiantį "kvėpavimą lengvinantį" inhaliatorių, kad palengvintumėte kvėpavimą, ir nedelsiant kreipkitės į savo gydytoją. • Skaudama burna ar ryklė. • Skausmingi, patinę sąnariai (artralgija) ar krūtinės skausmas. • Pykinimas.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI SEREVENT DISKUS

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 30 (C temperatūroje. Laikyti gamintojo pakuotėje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo drėgmės. Ant dėžutės ir talpyklės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikus pasibaigus, Serevent Diskus vartoti negalima. Vaistas tinkamas vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Serevent Diskus sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra salmeterolis. Vienoje dozėje yra 72,5 mikrogramo salmeterolio ksinafoato, atitinkančio 50 mikrogramų salmeterolio. - Pagalbinė medžiaga yra laktozės monohidratas.

Serevent Diskus išvaizda ir kiekis pakuotėje Kartono dėžutėje yra vienas plastikinis disko formos daugiadozis inhaliatorius, maždaug 8,5 cm skersmens ir 3 cm pločio, kuriame yra dvisluoksnė juostelė su 60 vienodais tarpais išdėstytų pūslelių (vienas juostelės sluoksnis susideda iš orientuotu poliamidu (OPA) ir polivinilchloridu (PVC) laminuotos aliuminio folijos, kitas sluoksnis susideda iš baltu popieriumi ir orientuotu ploietileno treftalatu (PET) laminatos aliuminio folijos). Kiekvienoje pūslelėje yra viena inhaliuojamųjų miltelių dozė.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas UAB "GlaxoSmithKline Lietuva" A. Goštauto g. 40A LT-01112 Vilnius Lietuva

Gamintojas GlaxoWellcome Production Zone Industrielle No 2 23, rue Lavoisier 27000 Evreux Prancūzija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB "GlaxoSmithKline Lietuva" A. Goštauto g. 40A Vilnius LT-01112 Tel. +370 5 264 90 00

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-08-11


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai