To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Mama uždaro vaiką į beprotnamį...

Mama uždaro vaiką į beprotnamį. Po savaitės skambina:
- Na, kaip sekasi?
- Gerai, maudomės, sako, jei būsim geri, tai ir vandens pripils!

  • Nėštumo metu valgykite kepenis. Tačiau tai turi būti galvijo kepenys, pirktos iš patikimo ūkininko.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Apie 70 proc. visų krūties vėžio atvejų pirmiausia atranda pačios moterys arba jų partneriai.

Nizoral

1. KAS YRA NIZORAL KREMAS IR KAM JIS VARTOJAMAS

Nizoral kremas yra vaistas nuo infekcinių odos ligų, sukeltų kai kurių grybelių arba mieliagrybių. Juo vietiškai gydomas liemens, kirkšnių, pėdų ir plaštakų odos pažeidimas.

Be to, Nizoral kremu galima gydyti veido ir krūtinės seborėjinį dermatitą, t. y. rausvai rudas dėmes, padengtas gelsvomis arba baltomis sėleninėmis pleiskanomis.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT NIZORAL KREMĄ

Nizoral kremo vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) ketokonazolui arba bet kuriai pagalbinei Nizoral kremo medžiagai (patepta kremu oda parausta, pradeda niežėti).

Specialių atsargumo priemonių reikia Reikia saugotis, kad Nizoral kremo nepatektų į akis. Patepus juo odą reikia gerai nusiplauti rankas. -

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Kortikosteroidų kremas, tepalas arba losjonas

Jeigu vartojate tokių vaistų, pasitarkite su gydytoju arba vaistininku, prieš pradėdami gydymą Nizoral kremu. Nizoral kremą galima pradėti vartoti iš karto, bet vaisto su kortikosteroidais vartojimo nutraukti iš karto negalima, kadangi oda gali parausti ir niežėti. Tokiu atveju gydyti reikia sekančiai: - pirmą savaitę kortikosteroidų preparatais odą reikia tepti ryte, o Nizoral kremu – vakare; - sekančias 1-2 savaites kortikosteroidais oda tepama tik kas 2-3 dienos, o Nizoral kremu – kiekvieną dieną, vakare. - Vėliau kortikosteroidų preparatų vartojimas nutraukiamas ir, jei reikia, gydoma vien Nizoral kremu.

Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Nėštumo ir žindymo laikotarpiu Nizoral kremu gydytis galima. Nėra žinoma apie riziką vartojant Nizoral kremą nėštumo ir žindymo laikotarpiu.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Nizoral kremo medžiagas Nizoral kremo sudėtyje yra stearilo ir cetilo alkoholių. Gali sukelti lokalių odos reakcijų (pvz., kontaktinį dermatitą).

3. KAIP VARTOTI NIZORAL KREMĄ

Nizoral kremą visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Pažeistą odą Nizoral kremu reikia tepti 1 kartą per parą. Paprastai terapinis poveikis tampa pastebimas po 4 savaičių. Jeigu jis nepasireiškia, reikia kreiptis į gydytoją. Kremą reikia vartoti dar kelias dienas po to, kai ligos simptomai išnyksta.

Gydyti gali reikėti 2-6 savaites, priklausomai nuo grybelio rūšies ir pažeidimo dydžio.

Prieš vartojimą kremo tūbelę reikia atsukti ir pradurti dangtelyje esančiu smaigaliu. Pažeistą odą nuplauti, gerai nudžiovinti, patepti kremu iš švelniai pirštais įtrinti. Reikia tepti ir aplink pažeidimą esančią odą. Kremu patepus būtina gerai nusiplauti rankas, kad grybeliu neužkrėsti sveikos odos arba kitų žmonių.

Gydant liemens, kirkšnių, pėdų ar plaštakų odos pažeidimą Nizoral kremu reikia tepti 1 kartą per parą.

Gydant veido ar krūtinės rausvai rudas dėmes, padengtas gelsvomis arba baltomis sėleninėmis pleiskanomis (seborėjinį dermatitą), odą kremu galima tepti 1-2 kartus per parą 2-4 savaites, vėliau ligos atsinaujinimo profilaktikai ( 1-2 kartus per savaitę.

Pastaba

Gydymo metu ligoniui būtina naudotis atskiru rankšluosčiu ir servetėlėmis, kad neužkrėstų kitų žmonių. Reikia reguliariai keisti drabužius, kurie liečiasi su pažeista oda, kad grybeliais neužsikrėsti iš naujo.

Pavartojus per didelę Nizoral kremo dozę Jeigu tepama daug Nizoral kremo arba oda tepama dažniau negu rekomenduojama, gali pasireikšti deginimo pojūtis, niežulys ar patinimas. Tokiu atveju preparato vartojimą reikia nutraukti ir išsiaiškinti, kodėl taip atsitiko.

Nizoral kremo negalima nuryti. Atsitiktinai nurijus Nizoral kremo, reikia kreiptis į gydytoją.

4. galimAS ŠALUTINIS poveikiS

Nizoral kremas, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Vartojimo vietoje gali pasireikšti tokios reakcijos, kaip deginimo pojūtis, niežulys ar paraudimas. Nedažnai gali pasireikšti padidėjusio jautrumo (alerginės) reakcijos, išbėrimai, lokali egzema, dilgėlinė, sudirginimas ar kitos vietinės odos reakcijos. Tokiu atveju reikia kreiptis į gydytoją.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI NIZORAL KREMĄ

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Šiam vaistiniam preparatui specialių laikymo sąlygų nereikia.

Ant dėžutės ir tūbelės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Nizoral kremo vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Nizoral kremo sudėtis

3. Veiklioji medžiaga yra ketokonazolas. Viename grame kremo yra 20 mg ketokonazolo. 4. Pagalbinės medžiagos yra propilenglikolis, stearilo alkoholis, cetilo alkoholis, sorbitano monostearatas, polisorbatas 60, izopropilo miristatas, bevandenis natrio sulfitas, polisorbatas 80 ir išgrynintas vanduo.

Nizoral kremo išvaizda ir kiekis pakuotėje Nizoral kremas yra baltos spalvos. Vaistas tiekiamas tūbelėse po 15 g kremo.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas

UAB "Johnson & Johnson" Šeimyniškių g. 1A LT-09312 Vilnius Lietuva

Gamintojas

Janssen Pharmaceutica N.V. Turnhoutseweg 30 B-2340 Beerse Belgija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB "Johnson & Johnson" Geležinio Vilko g. 18A LT-08104 Vilnius Lietuva Tel. +370 5 2786888

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-06-09


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai