To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prieš užmigdamas po narkozės, pacientas klausia chirurgo...

Prieš užmigdamas po narkozės, pacientas klausia chirurgo:
- Aš gavau dozę kelionei tik į vieną pusę ar pirmyn ir atgal?

  • Maitinant kūdikį krūtimi, nuo 6 mėn. pradėkite primaitinti virtomis daržovėmis, košytėmis, o nuo 8 mėn. duokite virtos pertrintos mėsos. Mėsa padės išvengti mažakraujystės.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Vieno kiaušinio trynyje yra pusė cholesterolio dienos normos.

NANOCOLL

1. KAS YRA NANOCOLL IR KAM JIS VARTOJAMAS

Šis vaistas vartojamas tik diagnostikai. Jį naudoja tik ligų nustatymui.

NANOCOLL yra radiofarmacinis preparatas. Sušvirkštas prieš atliekant vaizdinį tyrimą, jis padeda specialia kamera išžvalgyti tiriamą kūno dalį.

- NANOCOLL sudėtyje yra veikliosios medžiagos, vadinamos žmogaus albumino koloidinėmis dalelėmis. Prieš vartojimą, jos sumaišomos su kita medžiaga, vadinama techneciu. - Sušvirkštą vaistą galima stebėti kūno išorėje esančia specialia vaizdinio tyrimo kamera. - Vaizdinis tyrimas gali padėti gydytojui išžvalgyti kaulų čiulpus ir limfinę sistemą. Limfinė sistema – tai kūne esančių liaukų ir gyslų (panašių į venas) tinklas. - Kartais šio vaisto skiriama kūne esančio patinimo (uždegimo) vietai nustatyti. Gydytojas arba slaugytoja paaiškins Jums, kurios kūno dalies vaizdinis tyrimas bus atliekamas.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT NANOCOLL

NANOCOLL vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) veikliajai arba bet kuriai pagalbinei NANOCOLL medžiagai (žr. 6 skyrių); - limfinės sistemos vaizdiniam tyrimui (apimančiam dubens sritį), jei esate nėščia arba manote, kad galėjote pastoti.

Nevartokite NANOCOLL, jeigu Jums tinka bent vienas iš aukščiau išvardintų punktų. Jei nesate tikri, pasitarkite su gydytoju arba slaugytoja.

Specialių atsargumo priemonių reikia: Prieš pradėdami vartoti NANOCOLL, pasakykite gydytojui arba slaugytojai: - jei esate nėščia arba manote, kad galėjote pastoti; - jeigu gydytojas yra Jums sakęs, kad Jūsų limfinė sistema užsikimšusi.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto ir žolinius vaistus, pasakykite gydytojui arba slaugytojai, nes kai kurie vaistai gali keisti NANOCOLL veikimą.

Jeigu Jums atliekamas limfinės sistemos vaizdinis tyrimas, pasakykite gydytojui arba slaugytojai, jei vartojate bet kurių žemiau išvardintų rūšių vaistus, nes jie gali keisti vaizdinio tyrimo rezultatus: - sveikatos priežiūros įstaigoje, atliekant rentgeninius ar vaizdinius tyrimus, skiriami vaistai (kontrastinė medžiaga, kurioje yra jodo).

Jeigu nesate tikri, ar Jums buvo skirta tokių vaistų, pasitarkite su gydytoju arba slaugytoja, prieš pradėdami vartoti NANOCOLL.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Jums neturėtų būti skiriama NANOCOLL limfinės sistemos vaizdiniam tyrimui (apimančiam dubens sritį), jei esate nėščia arba manote, kad galėjote pastoti, nes tai gali pakenkti kūdikiui.

Jeigu bus atliekami kiti vaizdiniai tyrimai, pasakykite gydytojui, jei esate nėščia arba manote, kad galėjote pastoti. Gydytojas šį vaistą skirs tik tuomet, jei manys, kad jo nauda yra didesnė už galimą pavojų.

Nemaitinkite krūtimi, jeigu vartojate NANOCOLL, nes nedidelė apšvitos dozė gali išsiskirti į motinos pieną. Jei maitinate krūtimi, gydytojas, prieš skirdamas NANOCOLL, gali palaukti, kol nutrauksite maitinimą krūtimi. Jei laukti negalima, gydytojas paprašys Jūsų: - nemaitinti krūtimi 13 valandų po injekcijos, - kūdikį maitinti mišinėliu, - nusitraukti ir išpilti pieną. Gydytojas informuos Jus, kada vėl galėsite pradėti maitinti krūtimi.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Paklauskite gydytojo, ar Jums galima vairuoti arba valdyti mechanizmus po NANOCOLL sušvirkštimo.

Svarbi informacija apie NANOCOLL Vartojant NANOCOLL, gaunama apšvitos dozė. • Prieš skirdamas vaistą, gydytojas visuomet įvertins jo galimą pavojų ir naudą. Jeigu kiltų daugiau klausimų, kreipkitės į gydytoją.

3. KAIP VARTOTI NANOCOLL

NANOCOLL Jums sušvirkš specialiai apmokytas ir kvalifikuotas personalas. • NANOCOLL visuomet švirkščiamas tik ligoninėse arba klinikose. • Jums bus suteikta visa saugiam vaisto vartojimui užtikrinti būtina informacija. Gydytojas nuspręs, kokia vaisto dozė Jums tinkamiausia.

Limfinės sistemos vaizdiniam tyrimui paprastai skiriama: Viena arba dvi injekcijos po oda (poodinės injekcijos).

Kaulų čiulpų vaizdiniam tyrimui ir tinimo vietai nustatyti paprastai skiriama: Vienkartinė injekcija į veną (intraveninė injekcija).

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

NANOCOLL, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Alerginės reakcijos Jeigu alerginė reakcija pasireiškė sveikatos priežiūros įstaigoje, atliekant vaizdinį tyrimą, tuojau pat pasakykite apie tai gydytojui arba slaugytojai. Galimi alerginės reakcijos požymiai: - odos išbėrimas, niežulys ar karščio jutimas, - veido tinimas, - pasunkėjęs kvėpavimas.

Sunkesniais atvejais galimos šios reakcijos: - apalpimas (sąmonės netekimas), galvos sukimasis ar svaigimas. Jeigu aukščiau aprašytas šalutinis poveikis pasireiškė išvykus iš sveikatos priežiūros įstaigos, turėtumėte iš karto vykti arba būti nugabenti į artimiausios ligoninės priėmimo skyrių.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba slaugytojai.

5. KAIP LAIKYTI NANOCOLL

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Ant preparato etiketės nurodytos tinkamos jo laikymo sąlygos ir serijos tinkamumo laikas. Ant buteliuko ir dėžutės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, NANOCOLL vartoti negalima. Sveikatos priežiūros įstaigos personalas užtikrins, kad preparatas būtų laikomas tinkamai ir nevartojamas, pasibaigus etiketėje nurodytam tinkamumo laikui.

6. KITA INFORMACIJA

NANOCOLL sudėtis - Veiklioji medžiaga yra žmogaus albumino koloidinės dalelės. Kiekviename NANOCOLL buteliuke yra 500 mikrogramų žmogaus albumino koloido dalelių. - Pagalbinės medžiagos yra alavo (II) chloridas dihidratas, bevandenė gliukozė, poloksameras 238, bevandenis dinatrio fosfatas ir bevandenis natrio fitatas.

NANOCOLL išvaizda ir kiekis pakuotėje NANOCOLL yra rinkinys radiofarmaciniam preparatui. Rinkinį sudaro penki buteliukai ir penkios priklijuojamos etiketės, supakuoti į kartoninę dėžutę. Kiekviename buteliuke yra balti granuliuoti milteliai injekciniam tirpalui.

Rinkodaros teisės turėtojas GE Healthcare S.r.l. Via Galeno, 36 20126 Milan Italija

Gamintojas GIPHARMA S.r.l. Via Crescentino 13040 Saluggia (VC) Italija

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-12-08


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai