To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Psichiatrijos ligoninėje kalbasi du ligoniai...

Psichiatrijos ligoninėje kalbasi du ligoniai:
- Na, kaip tau mano romanas?
- Visai neblogas, tik labai daug veikėjų...
Iš kito koridoriaus galo šaukia seselė:
- Kas paėmė telefonų knygą?

  • Jei kosite, gerkite daug vandens. Vanduo – pats geriausias mukolitikas (vaistas, skystinantis gleives ir lengvinantis atsikosėjimą).

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Dr. R. Kusteris pirmasis tiksliai aprašė su azartiniais lošimais susijusį sindromą, kurį tuomet pavadino kompulsyviu (patologiniu) lošimu. 1977 metais patologinis potraukis azartiniams ...

Mucofluid

1. KAS YRA Mucofluid IR KAM JIS VARTOJAMAS

Iš natūralios amino rūgšties gauta Mucofluid veiklioji medžiaga skystina tąsias kvėpavimo takų gleives. Mucofluid lengvina susikaupusių skreplių atsikosėjimą, kvėpavimą, slopina kosulį. Jis lengvina šiuos nemalonius simptomus, tačiau kartu reikia šalinti ir pagrindines ligos priežastis.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT Mucofluid

Mucofluid vartoti negalima: jeigu yra padidėjęs jautrumas acetilcisteinui arba kitokioms medžiagoms, esančioms preparato sudėtyje

Specialių atsargumo priemonių reikia: - kūdikiams ir jaunesniems nei 1 metų vaikams gydyti acetilcisteino galima vartoti tik esant svarbioms gyvybinėms indikacijoms ir griežtai kontroliuojant gydytojui. Apie vaisto vartojimą naujagimiams gydyti pakankamos patirties nesukaupta. - dėl didelio veikliosios medžiagos kiekio vienoje tabletėje preparatas netinka jaunesniems nei 2 metų vaikams gydyti. Šio amžiaus vaikams gydyti yra vartojamas mažesnis veikliosios medžiagos kiekis. - Jeigu sergate paveldima liga fenilketonurija reikia prisiminti, kad Mucofluid tablečių sudėtyje yra saldiklio aspartamo, kuris virsta fenilalaninu, todėl sergantiesiems fenilketonurija vaisto vartoti negalima.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Vartojant tetraciklino hidrochlorido ir acetilcisteino kartu, laiko intervalas tarp jų vartojimo turi viršyti 2 val. (vartojant doksiciklino, šis nurodymas netinka). Kartu su acetilcisteinu vartojant vaistų, slopinančių kosulį, dėl susilpnėjusio kosulio reflekso gali atsirasti pavojingas sekreto sąstovis, todėl reikia atidžiai apsvarstyti, ar minėtų medikamentų kartu vartoti verta.

Mucofluid vartojimas su maistu ir gėrimais Gausus skysčių vartojimas sustiprina Mucofluid veikimą.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Kadangi patirties kaip vartoti vaistą nėštumo ir žindymo laikotarpiu nepakanka, Mucofluid vartoti nėštumo ir žindymo laikotarpiu negalima, nebent tuomet, kai gydytojo nuomone jis būtinai reikalingas.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Mucofluid gebėjimo vairuoti ir valdyti mechanizmus neveikia

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Mucofluid medžiagas Sudėtyje yra medžiagos, iš kurios susidaro fenilalaninas. Gali būti kenksmingas sergantiems fenilketonurija.

3. KAIP VARTOTI Mucofluid

Vyresni kaip 14 metų pacientai Reikia gerti 2-3 kartus per dieną po 1 Mucofluid tabletę. 6 – 14 metų vaikai Reikia gerti 2 kartus per dieną po 1 Mucofluid tabletę. 2 – 5 metų vaikai Reikia gerti 2-3 kartus per dieną po pusę Mucofluid tabletės.

Paaugliai ir suaugusieji Mucofluid tabletes gali sučiulpti, nuryti arba gerti ištirpintas vandenyje. Vaikams rekomenduojama Mucofluid tabletes gerti ištirpintas.

Mucofluid be gydytojo nurodymo galima vartoti ne ilgiau kaip 4-5 dienas.

Reikia laikytis šioje informacijoje arba gydytojo nurodytų dozių. Jeigu galvojate, kad vaistas veikia per silpnai arba per stipriai, pasitarkite su savo gydytoju arba vaistininku.

Pavartojus per didelę Mucofluid dozę Dėl preparato savybių perdozuoti praktiškai neįmanoma

Pamiršus pavartoti Mucofluid Galite pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

Nustojus vartoti Mucofluid Pokyčių nepastebėta

4. galimAS ŠALUTINIS poveikiS

Labai retai gali pasireikšti rėmuo, pykinimas, prasidėti vėmimas, viduriavimas, atsirasti dilgėlinė ar kitoks išbėrimas. Pastebėta pavienių padidėjusio jautrumo reakcijos, sukėlusios odos pokyčius, bronchų spazmą, tachikardiją ir kraujospūdžio kritimą, atvejų. Bronchų spazmas gali pasireikšti ir pacientams, sergantiems bronchine astma. Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI Mucofluid

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje Ant lizdinės plokštelės po "EXP" ir dėžutės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Mucofluid vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos. Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Mucofluid sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra acetilcisteinas. Jo vienoje tabletėje yra 200 mg. - Pagalbinės medžiagos yra: mikrokristalinė celiuliozė, aspartamas E951, manitolis E421, kroskarmeliozės natrio druska, bevandenis koloidinis silicio dioksidas, magnio stearatas, acesulfamo kalio druska, citrinų aromatinė medžiaga Flav-O-Lok.

Mucofluid išvaizda ir kiekis pakuotėje

Į kartono dėžutę, įdėtose aliuminio folijos ir PVC lizdinėse plokštelėse yra 30 baltos spalvos tablečių su vagele iš vienos pusės. Vagelė skirta tabletę padalinti į dvi lygias puses.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Spirig Baltikum Lithuanian-Swiss Ltd., Maironio g. 13-7, Kaunas, Lietuva

Gamintojas, atsakingas už serijos išleidimą į EEE rinką

Spirig Baltikum Lithuanian-Swiss Ltd., Maironio g. 13-7, Kaunas, Lietuva

Gamybos vieta Spirig Pharma Ltd., 4622 Egerkingen, Šveicarija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą. Spirig Baltikum Lithuanian-Swiss Ltd., Maironio g. 13-7, Kaunas, Lietuva Tel. +370 37 321738 El.paštas spirig@cis.lt

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2009-10-14


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai