To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Psichiatrinės ligoninės pacientas atsisveikina su ligoninės direktoriumi...

Psichiatrinės ligoninės pacientas atsisveikina su ligoninės direktoriumi, kuris jam sako:
- Na, dabar, tamsta, jau esi visiškai sveikas ir negalvoji esąs Napoleonas.
- Tikrai taip! Jūs mane visiškai išgydėte!
- Na, tai viso geriausio!
- Viso! Tik norėjau jūsų paklausti, ar man nereikės mokėti alimentų Žozefinai?

  • Suteikdami pagalbą sušalusiam žmogui, netrinkite jo odos, nes suaktyvės kraujotaka paviršiuje ir šaltas kraujas iš odos nukeliaus į vidaus organus.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Airija 2004 m. kovo 29 d. tapo pirmąja valstybe Šiaurės pusrutulyje, kuri uždraudė rūkyti visose viešose uždarose erdvėse, įskaitant kavines, barus, biurus.

Enalaprilum-Mepha

Enalaprilum-Mepha 5 mg tabletės

Enalaprilum-Mepha 10 mg tabletės

Enalaprilum-Mepha 20 mg tabletės

- Veiklioji medžiaga: enalaprilio maleatas 5 mg, 10 mg arba 20 mg - Pagalbinės medžiagos yra: natrio vandenilio karbonatas, bevandenė laktozė, koloidinis bevandenis silicio dioksidas, mikrokristalinė celiuliozė, gelifikuotas grūdų krakmolas, hipromeliozė, rudasis geležies oksidas, magnio stearatas.

Registravimo liudijimo turėtojas Mepha Lda., R. Elias Garcia 28 C Venda Nova, 2701-355 Amadora, Portugalija

Gamybos vieta Mepha Ltd. Dornacherstrasse 114 4147 Aesch, Šveicarija

Gamintojas, atsakingas už serijų išleidimą Tamro Ltd., Kleistu 24, Riga, Latvija

1. KAS YRA Enalaprilum-Mepha IR NUO KO JIS VARTOJAMAS

Enalaprilum-Mepha priskiriamas angiotenziną konvertuojančio fermento inhibitorių (AKF inhibitorių) grupei. Jis vartojamas padidėjusiam kraujo spaudimui ir širdies nepakankamumui (širdies raumens silpnumui, sumažėjusiam širdies darbingumui) gydyti bei širdies nepakankamumo profilaktikai pacientams, kuriems nustatytas patologinis širdies pažeidimas. Enalaprilis slopina organizmo medžiagas, kurios didina kraujospūdį, todėl kraujospūdis sumažėja, o širdies darbingumas didėja. Gydytojas enalaprilio skyrė jums kraujospūdžiui mažinti arba širdies nepakankamumui gydyti. Gydytojas vaistą gali skirti ir širdies nepakankamumui stabdyti. Enalaprilį galima vartoti tik gydytojui paskyrus.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT ENALAPRILUM-MEPHA

Enalaprilum-Mepha vartoti draudžiama: - jeigu anksčiau, vartojant kraujo spaudimą mažinamuosius vaistus, buvo patinęs veidas, lūpos, liežuvis ar gerklė (sutriko rijimas ir pasunkėjo kvėpavimas), jums vartoti Enalaprilum-Mepha negalima. - Jeigu yra padidėjęs jautrumas veikliajai arba bet kuriai pagalbinei Enalaprilum-Mepha medžiagai.

Specialių atsargumo priemonių reikia: Nevartokite Enalaprilum-Mepha, jeigu jūsų jautrumas vaisto sudedamosioms dalims yra padidėjęs arba, anksčiau vartojant kitus AKF inhibitorius, buvo pasireiškusi padidėjusio jautrumo reakcija (sutino veidas, lūpos, liežuvis, sutriko rijimas bei kvėpavimas). Jūs neturėtumėte vartoti šio vaisto, jeigu jums tokia reakcija buvo pasireiškusi dėl neaiškios priežasties, arba jums yra diagnozuota paveldima be aiškios priežasties pasireiškianti tokios rūšies padidėjusio jautrumo reakcija. Jei nežinote, ar jums galima vartoti enalaprilį, kreipkitės į gydytoją.

Nėštumo ir žindymo laikotarpis Jei esate nėščia, planuojate pastoti arba žindote kūdikį, apie tai praneškite gydytojui. Nėštumo ir žindymo laikotarpiu enalaprilį galima vartoti tik gydytojui paskyrus.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Kiekvienam žmogui vaisto poveikis gali būti kitoks. Vaistas dėl savo šalutinio poveikio gali pabloginti gebėjimą vairuoti ir dirbti su mechanizmais. (žr. skirsnį Galimas šalutinis poveikis).

Kitų vaistų vartojimas Jūs privalote papasakoti gydytojui, kuris jums skiria Enalaprilum-Mepha, apie visas ligas, kuriomis sirgote arba sergate, ypač apie alergiją. Informuokite gydytoją, jeigu jūs sergate širdies arba inkstų liga, vartojate šlapimą varančius vaistus arba gydomi dialize. Jei jūs laikotės bedruskės dietos, vartojate kalio preparatus, kalį sulaikančius vaistus arba vartojate dietinę druską, kurios sudėtyje yra kalio, viduriuojate arba vemiate, apie tai privalote pranešti gydytojui. Tokiu atveju gali tekti parinkti dozę. Papasakokite gydytojui, jeigu jums buvo pasireiškusi padidėjusio jautrumo reakcija, pasireiškusi veido, lūpų, liežuvio ir (arba) gerklės patinimu su rijimo ir kvėpavimo sutrikimu. Jei jūsų kraujospūdis žemas, pasakykite gydytojui, nes gali pasireikšti silpnumas ir galvos svaigimas, ypač stovint. Prieš operaciją arba narkozę jūs privalote pasakyti gydytojui arba stomatologui apie tai, kad vartojate enalaprilį, nes narkozės metu gali staiga labai sumažėti kraujospūdis. Enalaprilum-Mepha dažniausiai galima vartoti kartu su kitais vaistais. Jeigu jūs kartu vartojate kitus vaistus (taip pat ir tuos, kuriuos nusipirkote be recepto), apie tai pasakykite gydyojui, nes jų poveikis gali pakisti. Kad gydytojas tinkamai parinktų enalaprilio dozę, jam būtina žinoti, ar jūs nevartojate kitų kraujospūdį mažinančių ir šlapimą varačių (diuretikų) vaistų, medikamentų, kurių sudėtyje yra kalio (taip pat ir dietinės druskos), ličio (vaisto nuo vienos depresiojos rūšies) arba vaistų nuo skausmo bei reumato. Bičių bei vapsvų nuodams jautrūs ligoniai privalo apie enalaprilio vartojimą informuoti gydytoją. Desensibilizuojant šiuos ligonius, enalaprilis turi būti pakeistas kitu vaistu, nes gali pasireikšti alergija. Kartais padidėjusio jautrumo reakcija pasireiškia įgėlus vabzdžiams. Ar galima vartoti Enalaprilum-Mepha vaikams, dar neištirta, todėl šiuo vaistu gydyti vaikus nerekomenduojama. Jei jūs sergate kitomis ligomis, esate alergiškas arba vartojate kitus vaistus (taip pat ir tuos, kurių nusipirkote be recepto), apie tai pasakykite savo gydytojui arba vaistininkui.

3. Kaip vartoti Enalaprilum-Mepha

Enalaprilį galima vartoti valgant arba pavalgius, tabletę užgeriant stikline vandens. Vaisto dozę parenka gydytojas. Jums tinkamą dozę jis parinks, atsižvelgęs į jūsų savijautą ir vartojamus kitus vaistus. Gerkite vaistą kiekvieną dieną taip kaip nurodė gydytojas. Labai svarbu vartoti enalaprilį tiek laiko, kiek nurodė gydytojas. Padidėjęs kraujospūdis Iš pradžių dažniausiai rekomenduojama vartoti 2,5mg enalaprilio kartą per dieną. Po to gydytojas vaisto dozę palaipsniui didina tol, kol parenka jums tinkamiausią. Dažniausiai vartojama palaikomoji dozė yra 20mg enalaprilio per dieną (viena Enalaprilum-Mepha -20 tabletė kartą per parą arba viena Enalaprilum-Mepha-10 tabletė du kartus per parą). Būkite atsargūs, išgėrę pirmąją vaisto dozę arba jei didinate ją. Pasireiškus apkvaišimui arba galvos svaigimui, nedelsdami pasitarkite su gydytoju. Širdies nepakankamumą būtina gydyti atidžiai stebint gydytojui. Jis parenka vaisto dozę. Enalaprilis papildo kitą gydymą (dažniausiai digitalio preparatais ir (arba) šlapimą varančiais vaistais). Tabletę galima perlaužti.

Labai svarbu, vartojant enalaprilį, nuolat lankytis pas gydytoją, nes jis, atsižvelgdamas į jūsų nusiskundimus, gali parinkti tinkamą gydymą.

Pavartojus per didelę Enalaprilum-Mepha Vaistą perdozavus, nedelsiant kreipkitės į gydytoją, kad jis laiku galėtų skirti būtiną gydymą. Apkvaišimas ir galvos svaigimas yra galimo perdozavimo simptomai. Jie pasireiškia dėl staiga labai sumažėjusio kraujospūdžio.

Pamiršus pavartoti Enalaprilum-Mepha Jeigu jūs pamiršote išgerti vaistą, negerkite dvigubos dozės, bet nuo kitos dienos vartokite vaistą taip, kaip įprasta.

Pokyčiai, atsirandantys nutraukus Enalaprilum-Mepha vartojimą Nepasitarę su gydytoju, jūs negalite keisti vaisto dozės arba nutraukti jo vartojimą. Jeigu jums atrodo, kad vaisto poveikis yra per stiprus arba per silpnas, pasitarkite su savo gydytoju arba vaistininku.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Enalaprilum-Mepha, kaip ir kiti vaistai gali sukelti šalutinį poveikį. Dažniausiai gali pasireikšti galvos svaigimas ir skausmas, nuovargis bei silpnumas. Rečiau gali atsirasti apkvaišimas dėl labai sumažėjusio kraujospūdžio, alpulys, pykinimas, viduriavimas, raumenų spazmai, odos išbėrimas, kosulys, inkstų funkcijos sutrikimas, sumažėti šlapimo kiekis, širdies plakimas, krūtinės skausmas, staiga atsistojus, dėl kraujospūdžio sumažėjimo gali svaigti galva, pasireikšti apkvaišimas. Retai gali pasireikšti kitoks, čia neišvardytas nepageidaujamas poveikis, kartais jis gali būti sunkus. Apie jį klauskite gydytojo arba vaistininko, nes jis žino apie visus nepageidaujamus vaisto poveikius. Apie šiuos ir kitus simptomus, kurie pasireiškia vartojant enalaprilį, praneškite savo gydytojui arba vaistininkui. Nedelsdami nutraukite vaisto vartojimą ir kreipkitės į gydytoją, jeigu jums pasireiškė toliau išvardinti simptomai: • sutino veidas, lūpos, liežuvis ir (arba) gerklė (sutriko rijimas ir kvėpavimas); • sutino rankos, pėdos arba kulkšnys; • pasireiškė dilgėlinė.

Išgėrus pirmąją vaisto dozę, gali labai sumažėti kraujospūdis. Tęsiant gydymą, toks kraujospūdžio sumažėjimas gali pasikartoti. Kraujospūdžio sumažėjimą jūs galite įtarti atsiradus silpnumui ir galvos svaigimui. Tokiu atveju jūs galite sau padėti: būtina atigulti, o savijautai pagerėjus, kreiptis pagalbos į gydytoją.

5. ENALAPRILUM-MEPHA LAIKYMO SĄLYGOS

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 (C temperatūroje, kad preparatas būtų apsaugotas nuo drėgmės. Ant dėžutės (prie užrašo EXP) nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, preparato vartoti negalima.

Daugiau informacijos apie vaisto vartojimą jums gali suteikti jūsų gydytojas arba vaistininkas, kurie turi apie tai išsamios informacijos

6. KITA INFORMACIJA

Šio vaisto galima nusipirkti vaistinėse tik pateikus gydytojo receptą. Enalaprilum-Mepha-5mg Pakuotėje yra 30 tablečių su vagele (po 5mg). Enalaprilum-Mepha-10mg Pakuotėje yra 28 tabletės arba 98 tabletės su vagele (po 10mg). Enalaprilum-Mepha-20mg Pakuotėje yra 28 arba 98 tabletės su vagele (po 20mg).

Informacinis lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2005-04-11


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai