To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Atėjo pacientas pas gydytoją...

Atėjo pacientas pas gydytoją:
- Gydytojau, ar razinos vaikšto sienomis?!
- Ne... - nustemba gydytojas!
- Na, velnias ir vėl tarakoną suvalgiau!

  • Planuojant nėštumą, folio rūgštį reikia gerti abiem! Kai moteris pastoja, ji folio rūgštį turėtų vartoti dar keletą mėnesių.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Vėžio gydymo efektyvumas yra tiesiogiai proporcingas valstybės investicijoms.

Dolobene

1. KAS YRA DOLOBENE IR KAM JIS VARTOJAMAS

Dolobene gelis yra sudėtinis vaistas, kuriame yra heparino, dekspantenolio ir dimetilsulfoksido. Heparinas mažina kraujo krešėjimą ir greitina kraujosruvų gijimą. Dekspantenolis saugo ir švelnina jūsų odą. Dimetilsulfoksidas (DMSO) gerina vaistų skverbimąsi per odą, mažina uždegimą ir malšina skausmą. Dolobene vartojamas mažinti patinimui ir malšinti skausmui, kurį sukelia uždari raumens, sausgyslių, raiščių ir sąnarių pažeidimai (sausgyslių makščių uždegimas, sąnario tepalinio maišelio uždegimas) bei sporto traumos (kraujosruvos, sumušimas, patempimas, ,,tenisininko alkūnė", suspaudimas, išnirimas).

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT DOLOBENE

Dolobene vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) dimetilsulfoksidui ir/arba heparinui arba bet kuriai pagalbinei Dolobene medžiagai; - jeigu sergate astma; - ligoniams, sergantiems sunkiu kepenų ir/ar inkstų nepakankamumu; - jeigu yra kraujotakos sutrikimų ir raudonoji vilkligė (autoimuninė jungiamojo audinio liga); - jaunesniems nei 5 metų vaikams; - kartu su sulindaku.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - Dolobene gelio negalima tepti ant žaizdų, pažeistos odos ir gleivinės.

Jei būklė negerėja arba blogėja, būtina kreiptis į gydytoją. - Prieš pradėdami vartoti Dolobene, informuokite savo gydytoją ar vaistininką: - jeigu sergate kitomis ligomis; - esate alergiškas.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Prieš Dolobene gelio vartojimą taip pat ir iškarto tik baigus jį vartoti, negalima kitų vaistų tepti ant tų pačių pažeistų odos vietų.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Mažiausiai viena Dolobene gelio sudėtyje esanti veiklioji medžiaga prasiskverbia per placentą ir patenka į motinos pieną, todėl nėštumo ir žindymo laikotarpiu vaisto vartoti negalima, nebent jūsų gydytojas patartų kitaip.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Poveikio gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus tyrimų neatlikta, tačiau mažai tikėtina, kad gelis gali neigiamai veikti šiuos sugebėjimus.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Dolobene medžiagas Dolobene gelio sudėje yra makrogolglicerolio hidroksistearato. Gali sukelti odos reakcijų.

3. KAIP VARTOTI DOLOBENE

Dolobene visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Gelio tepama ant pažeistos srities 1-2 kartus per parą. Dolobene gelio nereikia įtrinti, pakanka tik užtepti ir švelniai išlyginti tepalo sluoksnį. Vartojant po tvarsčiais: negalima vartoti oro nepralaidžių tvarsčių. Po orą praleidžiančiu tvarsčiu tepamas labai plonas sluoksnis (keli milimetrai). Prieš rišdami tvarstį, leiskite geliui įsiskverbti į odą.

Vaistą vartokite taip, kaip parašyta informaciniame lapelyje, arba kaip nurodė gydytojas. Jeigu jums atrodo, kad vaisto poveikis yra per stiprus arba per silpnas, pasitarkite su savo gydytoju arba vaistininku.

Vartokite tik išoriškai! Po kiekvieno pavartojimo tūbelę gerai užsukite.

Pavartojus per didelę Dolobene dozę Pranešimų apie perdozavimą negauta.

Pamiršus pavartoti Dolobene Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Dolobene, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Vartojant dimetilsulfoksidą retai pasireiškia alerginis odos pažeidimas: ji parausta, niežti, atsiranda deginimo jutimas. Tokių simptomų gali pasireikšti ir dėl dimetilsulfoksido kraujagysles plečiamojo poveikio. Tęsiant vaisto vartojimą, dažniausiai jie išnyksta. Po Dolobene gelio pavartojimo pacientams pastebėtas česnako kvapo atsiradimas. Šis kvapas yra susijęs su dimetilsulfidu (DMS), kaip dimetilsulfoksido metabolitu ir išnyksta po kelių minučių. Yra pastebėta virškinamojo trakto sutrikimų: pykinimas, vėmimas, viduriavimas ar vidurių užkietėjimas, apetito stoka. Pavieniais atvejais gali atsirasti odos alerginių reakcijų: dilgėlinė ir dalinis asimetrinis veido, odos ar gleivinių patinimas. Tokiais atvejais būtina nedelsiant informuoti gydytoją arba vaistininką.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI DOLOBENE

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Šiam vaistiniam preparatui specialių laikymo sąlygų nereikia.

Ant dėžutės po "Tinka iki" ir tūbelės po "EXP" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Dolobene vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Dolobene sudėtis

- Veikliosios medžiagos yra heparino natrio druska (Heparinum natricum), dimetilsulfoksidas (Dimethylis sulfoxidum), dekspantenolis (Dexpanthenolum). 1 g gelio yra 500 TV heparino natrio druskos, 150 mg dimetilsulfoksido (DMSO), 25 mg dekspantenolio. - Pagalbinės medžiagos yra karbopolis, trometamolis, makrogolglicerolio hidroksistearatas, izopropanolis, rozmarinų eterinis aliejus, citrinžolių eterinis aliejus, pušų spyglių eterinis aliejus, išgrynintas vanduo.

Dolobene išvaizda ir kiekis pakuotėje Dolobene gelis yra skaidrus, šiek tiek drumstas, bespalvis, homogeniškas, charakteringo kvapo. Gelis yra aliuminio tūbelėje, užsuktoje HDPE dangteliu. Tūbelė yra kartono dėžutėje, kurioje įdėtas pakuotės lapelis. Kartono dėžutėje yra 50 g aliuminio tūbelė.

Rinkodaros teisės turėtojas Mepha Lda., Lagoas Park, 2740-298 Porto Salvo, Portugalija

Gamintojas, atsakingas už serijų išleidimą Mepha Baltic Ltd., Rupniecibas 7, Riga, LV-1010, Latvija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

Mepha Baltic Ltd Žalgirio g. 92 LT-09303 Vilnius Tel. +370 5 2636057

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-07-20


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai