To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Aštuoniasdešimtmetė bobutė...

Aštuoniasdešimtmetė bobutė pirmą kartą gyvenime atėjo pas ginekologą. Šis pasikrapštė ir rašo receptą. Bobutė baisiai įtariai nužvelgusi gydytoją, klausia:
- Anūkėli, o tavo mama bent žino, kuo tu čia užsiiminėji?

 

  • Maitinant kūdikį krūtimi, nuo 6 mėn. pradėkite primaitinti virtomis daržovėmis, košytėmis, o nuo 8 mėn. duokite virtos pertrintos mėsos. Mėsa padės išvengti mažakraujystės.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Nepakankama miego trukmė vaikystėje yra susijusi su padidėjusia vaiko nutukimo rizika ir nerimu, agresija bei depresija vyresniame amžiuje.

Cinnarizin-ratiopharm

1. KAS YRA CINNARIZIN-RATIOPHARM IR NUO KO JIS VARTOJAMAS

Cinnarizin-ratiopharm yra antivertigo grupės preparatas.

Cinnarizin-ratiopharm vartojamas: vestibuliniams sutrikimams, pvz., galvos svaigimui (vertigo), pykinimui ar vėmimui, slopinti.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT CINNARIZIN-RATIOPHARM

Cinnarizin-ratiopharm vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) cinarizinui arba bet kuriai pagalbinei Cinnarizin-ratiopharm medžiagai; - jeigu yra alergija sojai arba žemės riešutams.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu esate senyvo amžiaus (greičiau gali atsirasti judesių sutrikimų, žr. 4 skyrių "Galimas šalutinis poveikis"); - jeigu sergate Parkinsono liga (ši liga gali pasunkėti); - jeigu yra kepenų ar inkstų veiklos sutrikimų; - jeigu alerginės ligos nustatymui Jums planuojama atlikti odos mėginį (cinarizino vartojimą reikia nutraukti likus bent 4 paroms iki mėginio); - jeigu vartojate centrinę nervų sistemą slopinančių vaistų arba geriate alkoholio (gali stiprėti centrinės nervų sistemos slopinimas).

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Cinarizino vartojant kartu su centrinę nervų sistemą slopinančiais vaistais ar tricikliais antidepresantais, gali stiprėti centrinės nervų sistemos slopinimas.

Cinnarizin-ratiopharm vartojimas su maistu ir gėrimais Vartojant Cinnarizin-ratiopharm reikia vengti vartoti alkoholio, nes alkoholis gali nenuspėjamai sustiprinti ir pakeisti cinarizino poveikį. Maistas Cinnarizin-ratiopharm poveikiui įtakos neturi.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Apie vaisto vartojimą nėštumo metu patyrimo nesukaupta, todėl nėščiosioms jo vartoti nerekomenduotina. Ar vaisto patenka į motinos pieną, nežinoma, todėl žindymo laikotarpiu jo vartoti nerekomenduotina.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas Šis vaistas, vartojamas net ir gydytojo nurodymu, dėl gydymo pradžioje pasireiškiančio mieguistumo gali taip pakeisti gebėjimą reaguoti, kad dėl to gali sutrikti gebėjimas vairuoti, valdyti mechanizmus arba dirbti be tinkamų saugos priemonių. Toks poveikis būna stipresnis, jeigu preparato vartojama kartu su alkoholiu.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Cinnarizin-ratiopharm medžiagas Vaisto sudėtyje yra hidrinto sojų aliejaus. Jei esate alergiškas (alergiška) žemės riešutams arba sojai, Jums šio vaisto vartoti negalima. Vaisto sudėtyje yra sorbitolio. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

3. KAIP VARTOTI CINNARIZIN-RATIOPHARM

Cinnarizin-ratiopharm visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Suaugusiems žmonėms Pradžioje reikia 1-2 kartus per parą gerti po 75 mg cinarizino (t.y. po vieną arba dvi kapsules per parą). Palaikomoji paros dozė paprastai yra 75 mg cinarizino (viena kapsulė).

Senyviems žmonėms Nėra duomenų rodančių, kad senyviems pacienyams vaisto dozę reikėtų koreguoti. Vaikams ir paaugliams Šiuo vaistiniu preparatu dėl jame esančios didelės cinnarizino dozės 75mg vaikų ir pauglių gydyti negalima. Pacientams, kurių inkstų ar kepenų funkcija sutrikusi Esant sumažėjusiai inkstų ir (arba) kepenų funkcijai dozę reikia koreguoti kiekvienam pacientui individualiai.

Nesukramtytas kapsules reikia nuryti valgio metu, užsigeriant pakankamu skysčio kiekiu (pavyzdžiui, stikline vandens). Gydymo trukmę nustato gydytojas, atsižvelgdamas į ligos sunkumą ir eigą. Jei gydymą norima pertraukti, reikia prieš tai pasitarti su gydytoju. Jeigu manote, kad Cinnarizin-ratiopharm 75 mg veikia per stipriai arba per silpnai, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Pavartojus per didelę Cinnarizin-ratiopharm dozę Labiausiai pastebimi perdozavimo požymiai: vėmimas, mieguistumas, gali atsirasti koma, hipotonija. Taip pat nurodyti šalutinio poveikio simptomai gali stipriau pasireikšti kaip perdozavimo požymiai. Perdozavimo simptomai stiprėja veikiant alkoholiui ir kitoms centrinę nervų sistemą slopinančioms medžiagoms.

Perdozavimo atveju reikia kreiptis pagalbos į gydytoją, be to, galima bandyti pašalinti skrandžio turinį, sukeliant vėmimą.

Pamiršus pavartoti Cinnarizin-ratiopharm Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę. Toliau reikia gerti tokią pačią vienkartinę dozę, kaip nurodyta dozavimo skyrelyje.

Nustojus vartoti Cinnarizin-ratiopharm Patiems nutraukti šio vaisto vartojimą be gydytojo nurodymo negalima, nes tai gali pakenkti gydymo sėkmei Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Šalutinio poveikio dažnio apibūdinimas Labai dažni ≥ 1/10 Dažni nuo ≥ 1/100 iki < 1/10 Nedažni nuo ≥ 1/1 000 iki ≤1/100 Reti nuo ≥ 1/10 000 iki ≤ 1/1 000 Labai reti ≤ 1/10 000 Dažnis negali būti įvertintas pagal nežinomas turimus duomenis

Bendrieji sutrikimai ir vartojimo vietos pažeidimai Nedažnai, ypač gydymo pradžioje, gali atsirasti laikinas nuovargis.

Virškinimo trakto sutrikimai Retai gali sutrikti virškinimo trakto veikla, pasireikšti burnos džiūvimas.

Odos ir poodinio audinio sutrikimai Retai - alerginės reakcijos, padidėjęs prakaitavimas. Labai retai gali pasireikšti raudonoji vilkligė arba plokščioji raudonoji kerpligė.

Nervų sistemos sutrikimai Retai – mieguistumas, galvos skausmas. Pavieniais atvejais, ypač senesniems pacientams, vartojantiems didesnę negu 150 mg cinarizino paros dozę,, gali atsirasti nevalingų judesių, pvz., tremoras, raumenų sustingimas ir judėjimo sumažėjimas (hipokinezija). Tokiais atvejais vaistinio preparato vartojimą reikia nutraukti. Ar gydymą (pvz., mažesne doze) galima atnaujinti, turi spręsti gydytojas.

Atsiradus aukščiau nurodytam šalutiniam poveikiui, reikia informuoti savo gydytoją, kad jis galėtų nustatyti jo sunkumą ir nuspręsti, kokių tolesnių priemonių reikia imtis. Paprastai šalutinis poveikis išnyksta sumažinus vaisto dozę, dažniausiai jo pavyksta išvengti vartojant rūpestingai gydytojo nustatytą dozę.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI CINNARIZIN-RATIOPHARM

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje.

Ant dėžutės ir lizdinės plokštelės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, Cinnarizin-ratiopharm vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Cinnarizin-ratiopharm sudėtis

- Veiklioji medžiaga - cinarizinas. Vienoje kapsulėje yra 75 mg cinarizino. - Pagalbinės medžiagos. Kapsulių turinys: geltonasis vaškas, hidrintas sojų aliejus, dalinai hidrintas sojų aliejus, rafinuotas rapsų aliejus, lecitinas, etilvanilinas, 4-metoksiacetofenonas. Kapsulės apvalkalas: želatina, glicerolis (85 %), Karion R 83 (sorbitolis, manitolis, krakmolo hidrolizatas), chinolino geltonasis (E 104), titano dioksidas (E 171).

Cinnarizin-ratiopharm išvaizda ir kiekis pakuotėje

Cinnarizin-ratiopharm želatininės minkštos kapsulės yra pailgos, apvalios, ryškiai geltonos spalvos. Pakuotė Kartono dėžutėje yra 50 kapsulių (5 lizdinės plokštelės).

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

Rinkodaros teisės turėtojas ratiopharm GmbH Graf–Arco–Str. 3 89079 Ulm Vokietija

Gamintojas Merckle GmbH Ludwig - Merckle - Str. 3 89143 Blaubeuren Vokietija Telefonas + 0 73 44 1 40 telefaksas + 0 73 44 14 16 20

arba

Scherer GmbH Gammelsbacherstr.2 D-69402 Eberbach Vokietija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

ratiopharm Subačiaus 23-2/ Rasų 2-2 LT- 11352 Vilnius Lietuva Tel./fax.: +370 5 260 87 37

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2009-07-21


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai