To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Kelneris staiga susirgo ir jį nuvežė į ligoninę...

Kelneris staiga susirgo ir jį nuvežė į ligoninę. Paguldytas ant operacinio stalo, išsigandęs laukia narkozės ir, pamatęs chirurgą, sako jam:
- Pone daktare, maldauju, greičiau pradėkite!
- Šį stalą ne aš aptarnauju!- atrėžė chirurgas.

  • Nėščioji turi kuo daugiau būti gryname ore. Tai jos kūdikiui padės išvengti rachito.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Beveik 80 proc. 20-45 metų Lietuvos didmiesčių gyventojų yra patenkinti savo lytiniu gyvenimu. Jo kokybė tiesiogiai proporcinga gaunamoms pajamoms ir atvirkščiai proporcinga amžiui, rodo ...

BISACODYL-GRINDEKS

1. KAS YRA BISACODYL-GRINDEKS IR KAM JIS VARTOJAMAS

Bisakodilis yra sintetinis vidurius paleidžiantis vaistas, kuris tiesiogiai veikia gaubtinės žarnos gleivinę, stiprina gaubtinės žarnos peristaltinius lygiųjų raumenų susitraukimus ir greitina jos ištuštinimą. Vartojant vaisto dienos metu, vidurius laisvinantis poveikis pasireiškia maždaug po 6 val., o vartojant vaisto prieš einant miegoti – po 8–12 val.

Bisakodilis vartojamas atsiradusiam vidurių užkietėjimui gydyti trumpą laiką.

Bisakodilis gali būti vartojamas prieš chirurginę operaciją ir įvairius tyrimus (pvz., proktoskopiją, radiologinius stuburo, tulžies pūslės, inkstų tyrimą).

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT BISACODYL-GRINDEKS

BISACODYL-GRINDEKS vartoti negalima: - jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) bisakodiliui arba bet kuriai pagalbinei BISACODYL-GRINDEKS medžiagai; - jeigu yra sutrikęs turinio ištuštinimas iš žarnyno dėl žarnyno nepraeinamumo (ileuso) arba žarnyno obstrukcijos; - jeigu yra ūminė chirurginė pilvo būklė, pvz., apendicitas arba kraujavimas iš tiesiosios žarnos; - jaunesniems nei 6 metų vaikams.

Specialių atsargumo priemonių reikia: - jeigu Jūs vartojate šarminius produktus. Šių preparatų taip pat nereikėtų vartoti 1 val. prieš išgeriant vaisto ir 1 val. po jo išgėrimo. - kai yra pilvo skausmas, pykinimas ir vėmimas arba žarnyno uždegimas;

Kaip ir kitų vidurius paleidžiančių vaistų, BISACODYL-GRINDEKS ilgai vartoti reikia vengti.

Kitų vaistų vartojimas Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Preparato vartojant kartu su antacidiniais preparatais ar histamino H2- receptorių blokatoriais (pvz., cimetidinu, ranitidinu), gali sumažėti tablečių apvalkalo atsparumas, tai gali paskatinti per greitą veikliosios medžiagos išsiskyrimą ir dėl to gali atsirasti skrandžio bei dvylikapirštės žarnos sudirginimas.

BISACODYL-GRINDEKS vartojimas su maistu ir gėrimais BISACODYL-GRINDEKS vartojant kartu su produktais, kurie mažina skrandžio sulčių rūgštingumą (natrio bikarbonato, šarminio mineralinio vandens ar pieno), gali atsirasti virškinimo trakto gleivinės sudirginimas.

Nėštumas ir žindymo laikotarpis Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Nėštumo laikotarpiu vaistus turėtų skirti tik gydytojas. Pacientė turėtų pasakyti savo gydytojui, jeigu ji tapo nėščia arba planuoja pastoti gydymo metu. Nežinoma ar vaisto patenka į motinos pieną, todėl žindymo laikotarpiu vaisto vartoti negalima.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas BISACODYL-GRINDEKS neveikia gebėjimo vairuoti ir valdyti mechanizmus.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines BISACODYL-GRINDEKS medžiagas Vienoje BISACODYL-GRINDEKS tabletėje yra 19,3 mg sacharozės ir 81 mg laktozės. Šio preparato negalima vartoti pacientams, kuriems yra reta paveldima būklė, pvz., fruktozės arba galaktozės netoleravimas, Lapp laktazės trūkumas arba gliukozės ir galaktozės malabsorbcija ar sacharazės ir izomaltazės nepakankamumas.

3. KAIP VARTOTI BISACODYL-GRINDEKS

BISACODYL-GRINDEKS visada vartokite tiksliai, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. BISACODYL-GRINDEKS skiriamas gerti prieš einant miegoti. Tabletes reikia nuryti nekramtytas! Vaisto absorbcijai maistas neturi įtakos.

Suaugusiems žmonėms. 1–3 tabletės (5–15 mg), kurios išgeriamos per vieną kartą. Jeigu vaisto poveikis yra nepakankamas, kitą rytą papildomai skiriama 1–2 preparato tabletės (5–10 mg). Vyresniems nei 6 metų vaikams. 1 tabletė (5 mg). Medikamento draudžiama vartoti jaunesniems nei 6 metų vaikams, nes duomenų ar saugu vaisto vartoti nėra.

BISACODYL-GRINDEKS be gydytojo konsultacijos negalima vartoti ilgiau kaip 7 dienas.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Pavartojus per didelę BISACODYL-GRINDEKS dozę Pavartojus per didelę bisakodilio dozę gali atsirasti stiprus viduriavimas, didelis vandens ir elektrolitų (ypač kalio) trūkumas.

Perdozavimo atveju nedelsdami kreipkitės į gydytoją!

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

BISACODYL-GRINDEKS dažniausiai yra gerai toleruojamas. Nustatyti kai kurie šalutiniai poveikiai:

Imuninės sistemos sutrikimai Labai reti: alerginės reakcijos, tarp jų pavieniai atvejai angioedemos bei anafilaktoidinės reakcijos.

Psichikos sutrikimai Ilgai vartojant šio preparato gali atsirasti silpnumas ir koordinacijos sutrikimai.

Kraujagyslių sutrikimai Ilgai vartojant šio preparato gali pasireikšti hipotonija.

Virškinimo trakto sutrikimai Labai reti: pilvo skausmas, pilvo diegliai. Dėl ilgalaikio vaisto vartojimo gali atsirasti viduriavimas bei perdėtas vandens bei elektrolitų trūkumas, gali atsirasti storosios žarnos atonija.

Tyrimai Ilgai vartojant šio preparato gali atsirasti hipokalemija.

Vaisto nepageidaujamas poveikis dažniau pasireiškia senyvo amžiaus pacientams.

Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. KAIP LAIKYTI BISACODYL-GRINDEKS

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Laikyti ne aukštesnėje kaip 25 oC temperatūroje.

Ant dėžutės ir lizdinės plokštelės po "Tinka iki" nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, BISACODYL-GRINDEKS vartoti negalima. Vaistas tinka vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

BISACODYL-GRINDEKS sudėtis

- Veiklioji medžiaga yra bisakodilis. Vienoje tabletėje yra 5 mg bisakodilio. - Pagalbinės medžiagos yra sacharozė, laktozės monohidratas, bulvių krakmolas, talkas, kalcio stearatas, metilceliuliozė, polisorbatas 80, metakrilo rūgšties ir etilakrilato 1:1 kopolimeras, talkas, titano dioksidas, trietilo citratas, saulėlydžio geltonasis FCF (E110).

BISACODYL-GRINDEKS išvaizda ir kiekis pakuotėje Tabletės yra šviesiai oranžinės, apvalios, abipusiai išgaubtos ir dengtos.

Tabletės tiekiamos lizdinėmis plokštelėmis, kiekvienoje jų yra 10 tablečių. Kartono dėžutėje yra 40 tablečių.

Rinkodaros teisės turėtojas ir gamintojas

AS GRINDEKS Krustpils 53 Riga, LV-1057 Latvija Tel.: +371 7083205 Faksas: +371 7083505 el. paštas: grindeks@grindeks.lv

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

AB GRINDEKS filialas Kalvarijų g. 300 LT-08318 Vilnius Tel.: +370 5 2101401 Faksas: +370 5 2101402

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2008-07-31


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai