To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Gydytojau, padėkite man...

- Gydytojau, padėkite man - aš į ausį įsikišau 10 centų monetą.
- Ar seniai?
- Prieš du metus.
- O kodėl kreipėtės tik dabar?
- Iki šiol pinigų nereikėjo...

  • Nevalgykite daugiau negu 3g druskos per dieną, nes didelis natrio kiekis kraujyje gali būti viena iš hipertenzijos priežasčių.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Cheminės medžiagos, esančios kai kuriuose plastikinėse maisto ir gėrimų pakuotėse, įskaitant ir kūdikių buteliukus, gali sukelti ankstyvą brendimą bei prostatos ar krūties vėžį, ...

BARII SULFAS Medana

BARII SULFAS Medana 1 g/ml geriamoji / tiesiosios žarnos suspensija Bario sulfatas

- Veiklioji medžiaga yra bario sulfatas. 1 ml suspensijos yra 1 g bario sulfato. - Pagalbinės medžiagos yra karmeliozės natrio druska, pektinas, citrinų rūgštis monohidratas, natrio karbonatas dekahidratas, sorbitolis 70%, metilo parahidroksibenzoatas, propilo parahidroksibenzoatas, vaisinių ledinukų skonio ir kvapo medžiaga, išgrynintas vanduo.

Registravimo liudijimo turėtojas ir gamintojas

Medana Pharma SA Wł. Łokietka 10 98-200 Sieradz, Lenkija

1. KAS YRA BARII SULFAS Medana IR NUO KO JIS VARTOJAMAS

BARII SULFAS Medana yra balta, vaisinių ledinukų kvapo ir skonio suspensija, 1 buteliuke yra 200 ml suspensijos.

BARII SULFAS Medana yra suspensija, kurios 1 ml yra 1 g bario sulfato. Jis yra aiškų kontrastą sukelianti medžiaga, vartojama virškinimo trakto rentgenologinio tyrimo metu. Jis netirpsta vandenyje, neabsorbuojamas iš virškinimo trakto ir, skirtingai nuo tirpių bario druskų, nesukelia toksinio poveikio. Bario sulfato veikimo būdas yra susijęs su šios medžiagos gebėjimu absorbuoti rentgeno spindulius. Bario sulfato išgėrus arba suleidus į tiesiąją žarną, galima stebėti gleivinės paviršių, iš vidaus virškinimo traktą, nustatyti stemplės, skrandžio, plonųjų ir storųjų žarnų patologinius pokyčius. Virškinimo trakto sekrecijos ir motorikos bario sulfatas neveikia.

Preparatą galima vartoti tik ligoninėje, poliklinikoje ar specializuotoje diagnostikos laboratorijoje.

Vartojimo indikacijos Rentgenologiniam virškinimo trakto organų (stemplės, skrandžio, plonosios ir storosios žarnos) tyrimui.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT BARII SULFAS Medana

BARII SULFAS Medana vartoti draudžiama, jeigu:

- padidėjęs jautrumas (alergija) bet kuriai preparato medžiagai; - yra žarnų nepraeinamumas, peritonitas, sepsinis šokas; - prakiuręs (arba įtariama, kad gali būti prakiuręs) virškinimo traktas; - ligonis serga opiniu kolitu; - yra trachėjos - stemplės fistulė.

BARII SULFAS Medana būtina vartoti atsargiai:

- ligoniams, kuriems yra polinkis į vidurių užkietėjimą; - vaikams, pagyvenusiems, išsekusiems ir (arba) netekusiems daug skysčių žmonėms; - ligoniams, kurie serga bronchine astma, cistine fibroze, hipertenzija, progresavusia širdies liga, alergija, kuriems yra padidėjęs jautrumas diagnostiniams preparatams ar sutrikęs rijimas. Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

Nėštumas

Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Atsižvelgiant į riziką vaisiui nėščioms moterims radiologinių tyrimų daryti negalima. Ar nėštumo metu suspensijos vartoti saugu, nenustatyta.

Žindymo laikotarpis

Prieš vartojant bet kokį vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. Žindyvei suspensijos vartoti galima.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

Duomenys neaktualūs.

Kitų vaistų vartojimas

Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui. Suspensijos sąveikos su kitais vaistais nepastebėta.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines BARII SULFAS Medana medžiagas

Sudėtyje esantis metilo parahidroksibenzoatas ir propilo parahidroksibenzoatas gali sukelti alerginių reakcijų, kurios gali būti uždelstos. Sudėtyje esantis sorbitolis gali laisvinti vidurius. 1 g sorbitolio energinė vertė – 2,6 kcal.

3. KAIP VARTOTI BARII SULFAS Medana

BARII SULFAS Medana visada vartokite tiksliai taip, kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Bario sulfato suspensijos turi būti vartojama tik prižiūrint gydytojui. Preparato kiekį, kurį reikia suvartoti tyrimo metu, kiekvienam pacientui nustato tyrimą atliekantis medikas. Prieš atveriant talpyklę reikia gerokai papurtyti, kad suspensija taptų vientisa. Tiriant stemplę, skrandį, dvylikapirštę bei plonąją žarną suspensijos reikia gerti. Jei tiriama storoji žarna, reikia daryti suspensijos klizmą: - dvigubam kontrastiniam tyrimui suleidžiama neskiesto preparato; - įprastiniam tyrimui – preparato, skiesto vandeniu santykiu 1:1. Prieš vartojimą suspensiją reikia pašildyti iki kūno temperatūros. Priklausomai nuo tiriamos virškinimo trakto dalies, paciento kūno svorio, procedūros trukmės ir kitų faktorių paprastai suvartojama 80 – 200 ml suspensijos. Kad būtų išvengta komplikacijų, susijusių su bario sulfato užsilaikymu virškinimo trakte, baigus virškinimo trakto tyrimą, suspensijos likučius reikia pašalinti (gerti pakankamai skysčio ir prireikus vartoti vidurių laisvinamųjų vaistų).

Pavartojus per didelę BARII SULFAS Medana dozę

Duomenų apie bario sulfato, naudojamo virškinamojo trakto rentgenologiniam ištyrimui, perdozavimą nėra.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

BARII SULFAS Medana, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį. Vartojant suspensijos gali pasireikšti alerginė reakcija: dilgėlinė, niežėjimas, eritema, generalizuotas odos išbėrimas, paakių patinimas, deguonies apykaitos sutrikimo sindromas, kontaktinis dermatitas. Šie simptomai gali pasireikšti tyrimo metu ar po jo. Gali sutrikti rijimas, užkietėti viduriai, atsirasti viduriavimas, žarnų nepraeinamumas, bario granuloma, prasidėti pilvo diegliai, apendicitas. Pilvo diegliai ir viduriavimas gali prasidėti suleidus į tiesiąją žarną per didelį preparato kiekį. Pavieniais atvejais gali pakisti EKG, sumažėti kraujospūdis, pasireikšti migrena. Pagyvenusių žmonių žarnyne bario sulfatas gali susilaikyti net 4-6 dienas. Dėl netinkamai atliktos diagnostinės klizmos gali prasidėti pilvo, storosios ar tiesiosios žarnos uždegimas, prakiurti storoji žarna. Jeigu bario sulfato patenka į kraujo apytaką (pvz., leidžiant į tiesiąją žarną), gali atsirasti diseminuoto intrakraujagyslinio krešėjimo (DIK) sindromas, sustoti širdis, sutrikti jos ritmas, pasireikšti skilvelių virpėjimas, bradikardija, sistolės susilpnėjimas, plaučių arterijų embolija, kvėpavimo nepakankamumas, negrįžtamas galvos smegenų pažeidimas. Patekus bario sulfato į kvėpavimo takus gali atsirasti laikinas kvėpavimo pasunkėjimas, dusulys ar net pilnas kvėpavimo takų užsikišimas.

Vartojant BARII SULFAS Medana kai kuriems žmonėms gali pasireikšti kitoks šalutinis poveikis.

Jeigu atsiranda šiame lapelyje neminėtas šalutinis poveikis, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

5. BARII SULFAS Medana LAIKYMO SĄLYGOS

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje. Laikyti ne aukštesnėje kaip 25(C temperatūroje. Negalima šaldyti ar užšaldyti. Žemiausia temperatūra, kurioje preparatą galima laikinai laikyti, yra + 5 (C. Ant buteliuko nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, preparato vartoti negalima.

6. KITA INFORMACIJA

Daugiau informacijos apie šį vaistinį preparatą gali suteikti vietinis registravimo liudijimo turėtojo atstovas. Farmacijos įmonės "Polpharma" atstovybė E. Ožeškienės g. 18A, LT-44254 Kaunas, Lietuva Tel./faks. +370 37 32 51 31

Informacinis lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-12-15


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai