To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Ateina žmogus pas daktarą, o tas pasipiktina...

Ateina žmogus pas daktarą, o tas pasipiktina:
- Kaip dabar čia atėjote? Išeikite ir įeikite dar kartą!
Kojos sulenktos, susikūprinęs, ranka ant pilvo padėta ir dar dejuoja...

  • Planuodamos nėštumą pradėkite gerti folio rūgštį. Ją reikia gerti kelis mėnesius prieš nėštumą ir nėštumo metu – bent tris mėnesius.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • 97,5 proc. Didžiosios Britanijos moterų nežino, jog gimdos kaklelio vėžį sukelia lytiškai plintantis žmogaus papilomos virusas (ŽPV).

Androcur

1. KAS YRA ANDROCUR IR KAM JIS VARTOJAMAS

Androcur yra hormoninis vaistas slopinantis androgenų poveikį. Androgenai yra lytiniai hormonai gaminami vyrų organizme, o taip pat – mažesniais kiekiais – moterų organizme. Veiklioji medžiaga yra ciproterono acetatas.

Androcur turi teigiamą poveikį nuo androgenų priklausomoms moterų būklėms, tokioms kaip padidėjęs plaukuotumas (hirsutizmas), galvos plaukų slinkimas (androgeninė alopecija) ir sustiprėjusi riebalinių liaukų veikla (aknė ir seborėja).

Kartu su Androcur gydytojas gali paskirti progestogeno-estrogeno kontraceptiką, pvz., Diane, kontraceptinei apsaugai ir ciklo stabilizavimui. Sudėtinio gydymo metu blokuojama kiaušidžių veikla. Nustojus gydyti, šie pokyčiai praeina.

Androcur vyrams mažina testosterono (androgeno) koncentraciją kraujyje. Tai mažina lytinį potraukį.

Androgenai skatina priešinės liaukos vėžio progresavimą. Šiems pacientams Androcur slopina šį poveikį.

Dėl ko Androcur vartojamas moterims

Ryškių androgenizacijos simptomų gydymui, pvz., • labai didelio laipsnio hirsutizmo (padidėjusio plaukuotumo), • nuo androgenų priklausomo ryškaus galvos plaukų slinkimo, galiausiai pasibaigiančio plikumu (ryškios adrogeneninės alopecijos), • sunkių aknės (bėrimo spuogais) ir/arba seborėjos formų.

Dėl ko Androcur vartojamas vyrams

• Iškrypusiam lytiniam potraukiui mažinti. • Neoperuojamam priešinės liaukos vėžiui gydyti antiandrogenais.

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT ANDROCUR

Androcur vartoti negalima:

Androcur vartoti negalima, jei jums yra viena iš toliau išvardytų būklių. Prieš pradedant vartoti Androcur, pasakykite apie tai gydytojui.

Moterims

( jeigu esate nėščia ar žindote kūdikį, • jeigu sergate kepenų ligomis, • jeigu Jums ankstesnio nėštumo metu buvo gelta ar ilgai trukęs niežulys, • jeigu Jums buvo nėščiųjų pūslelinė, • jeigu kenčiate nuo paveldimų kepenų funkcijos sutrikimų su pažeista eritrocitų pigmento, vadinamo bilirubinu, ekskrecija (Dubin-Johnson sindromas ar Rotor sindromas), • jeigu Jums yra ar kada nors buvo gerybinis ar piktybinis kepenų navikas, • jeigu sergate išsekimo liga (liga, sukeliančia jėgos silpnėjimą ar praradimą), • jeigu sergate sunkia lėtine depresija, • jeigu Jums yra ar kada nors buvo kraujotakos sutrikimas: ypač būklės, susijusios su tromboze (kraujo krešulio susidarymu) kraujagyslėse (tromboembolijos reiškiniai), • jeigu Jums yra sunkus cukrinis diabetas su kraujagyslių pažeidimu, • jeigu Jūs sergate pjautuvine mažakraujyste, ( Jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) ciproterono acetatui ar bet kuriai kitai Androcur sudedamajai daliai.

Jei Jūsų gydytojas kartu su Androcur paskiria vartoti progestogeno–estrogeno kontraceptiką, pvz., Diane, būtina atidžiai atsižvelgti į papildomo vaisto pakuotės lapelyje pateikiamą informaciją.

Vyrams ( kai skiriama iškrypusiam lytiniam potraukiui mažinti • jeigu sergate kepenų ligomis, • jeigu kenčiate nuo paveldimų kepenų funkcijos sutrikimų su pažeista eritrocitų pigmento, vadinamo bilirubinu, ekskrecija (Dubin-Johnson sindromas ar Rotor sindromas), • jeigu Jums yra ar kad nors buvo gerybinis ar piktybinis kepenų navikas, • jeigu sergate išsekimo liga (liga, sukeliančia jėgos silpnėjimą ar praradimą), • jeigu sergate sunkia lėtine depresija, • jeigu Jums yra ar kada nors buvo kraujotakos sutrikimas: ypač būklės, susijusios su tromboze (kraujo krešulio susidarymas) kraujagyslėse (tromboembolijos reiškiniai), • jeigu Jums yra sunkus cukrinis diabetas su kraujagyslių pažeidimu, • jeigu Jūs sergate pjautuvine mažakraujyste, • jeigu yra alergija (padidėjęs jautrumas) ciproterono acetatui ar bet kuriai kitai Androcur sudedamajai daliai.

( kai skiriama gydyti antiandrogenais neoperuojamą priešinės liaukos vėžį • jeigu sergate kepenų ligomis, • jeigu kenčiate nuo paveldimų kepenų funkcijos sutrikimų su pažeista eritrocitų pigmento, vadinamo bilirubinu, ekskrecija (Dubin-Johnson sindromas ar Rotor sindromas), • jeigu Jums yra ar kada nors buvo gerybinis ar piktybinis kepenų navikas (jei tik tai ne priešinės liaukos vėžio metastazės), • jeigu sergate išsekimo liga (liga, sukeliančia jėgos silpnėjimą ar praradimą, išskyrus neoperuojamą priešinės liaukos vėžį), • jeigu Jūs sergate sunkia lėtine depresija, • jeigu Jums yra ar buvo kraujotakos sutrikimas: ypač būklės, susijusios su tromboze (kraujo krešulio susidarymas) kraujagyslėse (tromboembolijos reiškiniai), • jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) ciproterono acetatui ar bet kuriai kitai Androcur sudedamajai daliai.

Specialių atsargumo priemonių reikia:

Androcur nerekomenduojama vartoti jaunesniems kaip 18 metų vaikams ir paaugliams, nes šiai amžiaus grupei duomenų apie saugumą ir veiksmingumą nepakanka.

Androcur negalima skirti iki brendimo pabaigos, nes tai gali turėti nepalankų poveikį augimui ir dar nesubrendusiai endokrininei funkcijai.

Jeigu sergate cukriniu diabetu, pasakykite gydytojui, nes jam (jai) gali reikti pakeisti jūsų vaistų nuo cukrinio diabeto vartojimą. Šia liga sergančio ligonio sveikatą reikia stebėti ypač atidžiai gydymo Androcur metu (taip pat žiūrėkite skyrelį "Androcur vartoti negalima").

Tyrimų su gyvūnais duomenys rodo, kad didelės Androcur dozės gali slopinti hormonus gaminančios liaukos, esančios šalia inksto, veiklą (adrenokortikalinė funkcija). Todėl gydymo Androcur metu gydytojas gali atlikti kai kurių tyrimų, kad ištirtų šį poveikį.

Androcur vartojantiems pacientams nustatyta kraujo krešulių (tromboembolijos reiškinių), tačiau tiesioginis ryšys su Androcur nebuvo nustatytas. Pacientams, kuriems anksčiau buvo kraujo krešulių arba yra progresavęs navikas, yra padidėjusi kraujo krešulių rizika.

Pasakykite gydytojui, jeigu jums yra buvę kraujo krešulių arterijose ar venose, pvz. giliųjų venų trombozė, plaučių arterijos užsikimšimas embolu (plaučių embolija), širdies smūgis (miokardo infarktas) ar insultas (galvos smegenų kraujagyslių komplikacija).

Taikoma tik moterims

Prieš pradedant gydyti turi būti kruopščiai patikrinta bendroji ir ginekologinė moters sveikata (įskaitant krūtų patikrinimą, gimdos kaklelio tepinėlio tyrimą), taip pat nustatyta, ar moteris nenėščia.

Jei per tris savaites, kai šis vaistas vartojamas kartu su progestogeno- estrogeno kontraceptiku, nelauktai prasideda negausus kraujavimas, tabletes ir toliau vartokite, tačiau, jei kraujavimas gausus, kreipkitės į gydytoją.

Jei kartu būtina vartoti kontraceptines tabletes, pvz., Diane, reikia atsižvelgti į šio vaisto pakuotės lapelyje pateikiamą informaciją.

Taikoma tik vyrams

Gydymo Androcur metu yra pasireiškusi mažakraujystė. Todėl gydymo metu gydytojas gali tirti jūsų eritrocitų skaičių.

Jeigu jums gydomas priešinės liaukos vėžys, pasakykite gydytojui, jeigu jums kada nors buvo kuri nors iš žemiau išvardytų būklių, nes jis/ji turės kruopščiai įvertinti prieš nuspręsdamas paskirti Androcur: – kraujotakos sutrikimai (ypač kraujo krešuliai), – pjautuvinė mažakraujystė, – sunkus cukrinis diabetas, sukėlęs kraujagyslių pokyčių.

Jeigu Jūs gydomas iškrypusiam lytiniam potraukiui mažinti, Androcur poveikis gali sumažėti dėl alkoholio poveikio.

Kitų vaistinių preparatais vartojimas

Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų, įskaitant įsigytus be recepto, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Ypač svarbu pasakyti gydytojui, jei vartojate statinus (vaistus, mažinančius riebalų koncentraciją kraujyje), nes didelės Androcur dozės gali pasunkinti tam tikrą šalutinį poveikį raumenims (miopatiją ar rabdomiolizę), kuris gali pasireikšti gydant statinais.

Taip pat pasakykite gydytojui, jei vartojate kitų vaistų, kurie gali paveikti kepenis, pvz.: – ketakonazolo, itrakonazolo, klotrimazolo (nuo grybelinių infekcijų); – ritonaviro (nuo virusinių infekcijų); – rifampicino (nuo tuberkuliozės); – fenitoino (nuo epilepsijos); – vaistažolių, kurių sudėtyje yra jonažolės.

Didelės Androcur dozės (100 mg 3 kartus per parą) gali blokuoti tam tikrus kepenų fermentus, kas gali turėti įtakos kitų vaistų poveikiui.

Nėštumas ir maitinimas krūtimi Nėštumo ir žindymo laikotarpiu Androcur vartoti negalima.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

Androcur gali kelti nuovargį, mažinti žvalumą ir gebėjimą susikaupti.

Svarbi informacija apie kai kurias pagalbines Androcur medžiagas Vienoje Androcur tabletėje yra 111 mg laktozės. Jeigu gydytojas jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

3. KAIP VARTOTI ANDROCUR

Tabletės vartokite po valgio, užgeriant trupučiu skysčio.

Jeigu Jūs manote, kad Androcur poveikis yra per stiprus ar per silpnas, kreipkitės į savo gydytoją arba vaistininką.

Dozavimas moterims

( Vaisingo amžiaus moterims Nėščioms moterims negalima vartoti Androcur, todėl prieš gydymą reikia įsitikinti, ar nesate pastojusi.

Gydymas pradedamas pirmąją ciklo (t. y. pirmąją kraujavimo) dieną. Tik mėnesinių nebuvimu (amenorėja) sergančios moterys gali pradėti vartoti Androcur bet kada. Jų pirmoji gydymo diena bus vertinama kaip pirmoji ciklo diena, paskui laikomasi toliau pateikiamų rekomendacijų.

Nuo pirmosios iki dešimtosios ciklo dienos (10 dienų) du kartus per parą geriama viena Androcur tabletė. Be to, nėštumui išvengti ir ciklui stabilizuoti nuo 1-osios iki 21-osios ciklo dienos galima vartoti progestogeno-estrogeno tabletes, pavyzdžiui, Diane.

Pav.

Moterys, gydomos cikliniu kombinuotuoju būdu, turi gerti tabletes kasdien maždaug tuo pačiu laiku.

Po Diane tablečių vartojimo 21 dienos darykite 7 dienų pertrauką. Tomis dienomis įvyksta mėnesinės.

Lygiai po 4 savaičių (28 dienos) nuo pirmojo gydymo ciklo pradžios tiksliai tą pačią savaitės dieną (neatsižvelgiant į tai, ar mėnesinės pasibaigusios, ar ne) pradedamas naujas kombinuotojo gydymo ciklas.

Kai gydytojas pastebi klinikinės būklės pagerėjimą sudėtinio gydymo su Diane metu, jis (ji) gali sumažinti pirmosiomis 10 kombinuotojo gydymo dienų vartojamo Androcur dozę iki vienos ar pusės tabletės per parą. Galbūt pakaktų vartoti vien Diane.

Nesant kraujavimo Jei retais atvejais nebūna kraujavimo, tablečių vartojimą reikia laikinai nutraukti ir prieš atnaujinant tablečių vartojimą kreiptis į gydytoją tam, kad ištirtų ar nesate nėščia.

( Moterims po menopauzės ar gimdos pašalinimo Moterys po menopauzės ar gimdos pašalinimo gali vartoti tik Androcur. Atsižvelgiant į ligos pasireiškimą vidutinė Androcur paros dozė gali būti viena arba pusė tabletės; vartojama 21 dieną, paskui daroma 7 dienų pertrauka.

Dozavimas vyrams

Didžiausios 300 mg paros dozės viršyti negalima.

• Lytiniam potraukiui mažinti, kai yra lytinis iškrypimas

Gydytojas nustatys dozę individualiai.

Kad gydymo poveikis būtų stabilus, Androcur reikia vartoti ilgai. Be to, gydymo Androcur laikotarpiu gydytojas gali paskirti ir psichoterapijos priemones.

Gydant antiandrogenais neoperuojamą priešinės liaukos vėžį Gerkite po dvi tabletes du tris kartus per parą (t. y. 200–300 mg per parą).

• Būklei pagerėjus, nekeiskite ir nenutraukite gydytojo paskirto gydymo ar dozės. Pradiniam vyriškųjų lytinių hormonų padaugėjimui dėl gydymo gonadotropiną atpalaiduojančio hormono (Gn-RH) agonistais sumažinti. 1. Pirmąsias 5–7 dienas paros dozė yra dvi Androcur tabletės dukart per parą (t. y. 200 mg per parą). 2. paskui 3–4 savaites po dvi Androcur tabletes dukart per parą (t. y. 200 mg per parą) kartu su Gn-RH agonistu rinkodaros teisės turėtojo rekomenduojamomis dozėmis (žr. Gn-RH agonisto pakuotės lapelio informaciją).

• Karščio pylimo priepuoliams gydyti Gn-RH analogais gydomiems ligoniams, taip pat ligoniams, kuriems pašalintos sėklidės (orchiektomija), 1. Paros dozė yra 1–3 tabletes (50–150 mg per parą); 2. Jei reikia, dozę galima didinti iki 2 tablečių triskart per parą (300 mg per parą).

Senyvi pacientai (65 metų ar vyresni) Duomenų, rodančių, kad senyviems pacientams reikia keisti dozę, nėra.

Pacientai, kurių kepenų funkcija sutrikusi Jeigu jūsų kepenų funkcija yra sutrikusi, Androcur vartoti negalima (žr. skyrių "Androcur vartoti negalima").

Ligoniai, kuriems yra inkstų funkcijos sutrikimas Duomenų, rodančių, kad pacientams, kurių sutrikusi inkstų funkcija, reikia keisti dozę, nėra.

Pavartojus per didelę Androcur dozę: Nepastebėta, kad išgėrus per daug Androcur tablečių pasireikštų koks nors žalingas poveikis.

Užmiršus išgerti Androcur: ( Užmiršus išgerti tablečių moterims Negerkite praleistosios Androcur tabletės (negalima gerti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistąją tabletę). Toliau gerkite vaistą įprastu laiku kartu su progestogeno-estrogeno kontraceptinėmis tabletėmis. Jei Jūs esate gydoma cikliniu kombinuotuoju būdu su kontraceptinėmis tabletėmis, pvz., Diane, jas turite gerti kasdien tuo pačiu laiku (kartu su Androcur). Jei pamiršote išgerti kontraceptines tabletes įprastu laiku, privalote išgerti jas vėliausiai per artimiausias 12 valandų. Jei praeina daugiau kaip 12 valandų nuo to laiko, kai jūs įprastai geriate kontraceptinę tabletę, kontraceptinė apsauga nuo nėštumo to ciklo metu gali būti sumažėjusi. Būtina atsižvelgti į kontraceptinių tablečių pakuotės lapelyje pateikiamas specialiąsias pastabas apie kontraceptinį patikimumą ir rekomendacijas užmiršus išgerti tablečių. Jei po gydymo ciklo nėra kraujavimo, prieš pradedant vėl vartoti tabletes, reikia pasitikrinti, ar nepastojote.

( Užmiršus išgerti tablečių vyrams Negerkite praleistosios Androcur tabletės (negalima gerti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistąją tabletę). Toliau gerkite tabletes įprastu laiku.

Poveikis nutraukus Androcur gydymą: Gali pasikeisti pradinė būklė, dėl kurios Jūsų gydytojas paskyrė Androcur. Nenutraukite Androcur vartojimo, nebent jums tai nurodė jūsų gydytojas. Jeigu norite nutraukti Androcur vartojimą, prieš tai pasitarkite su gydytoju.

Jeigu kiltų daugiau klausimų dėl šio vaisto vartojimo, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS

Androcur, kaip ir visi kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Jei pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį, pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Pasakykite savo gydytojui nedelsdami, jei pastebėjote bet kurį iš šių simptomų: – bendra bloga savijauta, karščiavimas, pykinimas, vėmimas, sumažėjęs apetitas, viso kūno niežulys, odos ir akių pageltimas, šviesios spalvos išmatos, tamsios spalvos šlapimas. Tai gali būti toksinis poveikis kepenims, įskaitant kepenų uždegimą (hepatitą) ar kepenų nepakankamumą, simptomai.

Gydant didelėmis Androcur dozėmis, pasitaikė kepenų veiklos sutrikimų, kai kurie iš jų sunkūs (hepatitas ir kepenų nepakankamumas, kartais mirtini). Dažniausiai tai įvyko priešinės liaukos vėžiu sergantiems vyrams. Kepenų veiklos sutrikimai priklauso nuo dozės ir paprastai pasireiškia po kelių mėnesių nuo gydymo pradžios. Todėl Jūsų gydytojas turėtų tirti jūsų kepenų veiklą prieš pradedant gydyti ir gydant, ypač atsiradus bet kokių simptomų ar reiškinių, rodančių toksinį poveikį kepenims. Patvirtinus šį poveikį, gydytojas greičiausiai nutrauks gydymą Androcur, nebent kepenų toksiškumą galima paaiškinti kitomis priežastimis (pvz., antriniu naviku). Tokiu atveju gydytojas gali tęsti Jūsų gydymą Androcur, jei tikėtina gydymo nauda didesnė už galimą riziką.

– Neįprastas greitai nepraeinantis skausmas viršutinėje pilvo dalyje. Šis simptomas gali būti gerybinio ar piktybinio kepenų naviko požymis, galinčio sukelti gyvybei pavojingą kraujavimą į pilvo ertmę (intraabdominalinis kraujavimas). – Blauzdos arba kojos tinimas, krūtinės skausmas, dusulys arba staigus silpnumas. Šie simptomai gali būti kraujo krešulių formavimosi požymiai (tromboembolijos reiškiniai).

Moterims

Šalutinis poveikis, pasireiškiantis nežinomu dažniu

– gerybiniai ir piktybiniai kepenų navikai, – gerybiniai smegenų navikai (galvos smegenų meningiomos), – alerginė reakcija (padidėjęs jautrumas), – padidėjęs svoris, – sumažėjęs svoris, – prislėgta nuotaika, – laikinas nerimas, – sumažėjęs lytinis potraukis (sumažėjęs libido), – padidėjęs lytinis potraukis (padidėjęs libido), – kraujo krešulių formavimasis (tromboembolijos reiškiniai) (žr. skyrių "Specialių atsargumo priemonių reikia"), – dusulys, – vidinis kraujavimas į pilvo ertmę (intraabdominalinis kraujavimas), – toksinis poveikis kepenims, įskaitant geltą, kepenų uždegimą (hepatitas), kepenų nepakankamumą, – išbėrimas, – ovuliacijos slopinimas, – krūtų jautrumas, – tepimas (negausus kraujavimas iš gimdos), – nuovargis.

Vyrams

Šalutinis poveikis pasireiškia tam tikru dažniu, kuris apibrėžiamas taip: ▪ labai dažnas: pasireiškia ne mažiau kaip 1 iš 10 pacientų, ▪ dažnas: pasireiškia ne mažiau kaip 1 iš 100, bet mažiau kaip 1 iš 10 pacientų, ▪ nedažnas: pasireiškia ne mažiau kaip 1 iš 1 000, bet mažiau kaip 1 iš 100 pacientų, ▪ retas: pasireiškia ne mažiau kaip 1 iš 10 000, bet mažiau kaip 1 iš 1 000 pacientų, ▪ labai retas: pasireiškia mažiau kaip 1 iš 10 000 pacientų, ▪ dažnis nežinomas: negali būti įvertintas pagal turimus duomenis.

Labai dažnas šalutinis poveikis

– grįžtamasis spermos gamybos slopinimas (spermatogenezė), – sumažėjęs lytinis potraukis (sumažėjęs libido), – negalėjimas pasiekti arba išlaikyti erekcijos (erekcijos disfunkcija).

Dažnas šalutinis poveikis – toksinis poveikis kepenims, įskaitant geltą, kepenų uždegimą (hepatitą), kepenų nepakankamumą, – padidėjęs svoris, – sumažėjęs svoris, – prislėgta nuotaika, – laikinas nerimas, – padidėjusios krūtys (ginekomastija), – nuovargis, – karščio pylimas, – prakaitavimas, – dusulys.

Nedažnas šalutinis poveikis – išbėrimas.

Retas šalutinis poveikis – alerginė reakcija (padidėjęs jautrumas).

Labai retas šalutinis poveikis – gerybiniai ir piktybiniai kepenų navikai.

Šalutinis poveikis, kurio dažnis nežinomas – vidinis kraujavimas į pilvo ertmę (intraabdominalinis kraujavimas), – kraujo krešulių formavimasis (tromboembolijos reiškiniai) (žr. skyrių "Specialių atsargumo priemonių reikia"), – gerybiniai smegenų navikai (galvos smegenų meningiomos), – osteoporozė, – mažakraujystė.

Gydant šiuo vaistu vyrus mažėja jų lytinis potraukis ir pajėgumas, slopinama lytinių liaukų veikla. Šie pokyčiai praeina nustojus gydyti Androcur.

Keleto savaičių kurso metu Androcur slopina spermos susidarymą (spermatogenezę) dėl antiandrogeninio ir antigonadotropinio poveikio. Nutraukus gydymą Androcur, per keletą mėnesių spermatogenezė palaipsniui atsinaujina.

Androcur vyrams gali sukelti krūtų liaukų patinimą (vadinamą ginekomastija, kartais kartu su spenelių jautrumu ), kuris paprastai praeina nutraukus gydymą Androcur. Kaip ir gydant kitais antiandrogeniniais vaistais, ilgai trunkantis androgenų slopinimas vyrams gali sukelti osteoporozę.

Buvo pranešta apie gerybinius smegenų auglius (galvos smegenų meningiomas), susijusius su ilgalaikiu (keletą metų) 25 mg ir didesnių Androcur dozių vartojimu.

Moterims kombinuotasis gydymas slopina ovuliaciją, todėl tuo laiku jos negali pastoti.

Jei Jūsų gydytojas kartu su Androcur paskiria vartoti Diane, būtina atsižvelgti į Diane pakuotės lapelyje pateikiamas specialiąsias pastabas apie šalutinį poveikį.

5. KAIP LAIKYTI ANDROCUR

Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Specialių laikymo sąlygų nereikia.

Ant dėžutės nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, preparato vartoti negalima.

Vaistų negalima išpilti į kanalizaciją arba išmesti su buitinėmis atliekomis. Kaip tvarkyti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. KITA INFORMACIJA

Androcur sudėtis

( Veiklioji medžiaga yra ciproterono acetatas. Vienoje tabletėje yra 50 mg ciproterono acetato. ( Pagalbinės medžiagos yra laktozės monohidratas, kukurūzų krakmolas, povidonas 25, koloidinis bevandenis kvarcas, magnio stearatas.

Androcur išvaizda ir kiekis pakuotėje

Baltos ar švelniai gelsvos tabletės, vienoje pusėje turinčios dalijimo vagelę, o kitoje pusėje taisyklingame šešiakampyje įspaustos raidės ,,BV". Tabletę galima padalinti į dvi lygias dalis.

Androcur tabletės supakuotos į lizdines plokšteles, kurių viena pusė pagaminta iš permatomos polivinilchlorido plėvelės, o kita užlydyta aliuminio folija.

Kartono dėžutėje yra 50 tablečių.

Rinkodaros teisės turėtojas

Bayer Schering Pharma AG, D-13342 Berlin, Vokietija

Gamintojas

Delpharm Lille S.A.S., ZI de Roubaix Est Rue de Toufflers, 59390 Lys-Lez- Lannoy, Prancūzija Schering GmbH und Co. Produktions KG, Döbereinerstr. 20, 99427 Weimar, Vokietija

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį rinkodaros teisės turėtojo atstovą.

UAB "Bayer" Žirmūnų 68A LT-09124 Vilnius Tel. + 370 5 2336868

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą patvirtintas 2010-07-15


Nemokamai elektroninė knyga apie seksą, sekso pozas. Visiems užsiregistravus. Registracija knygai.

Komentarai

Skelbti naują komentarą

Šio laukelio turinys bus laikomas privatus ir nerodomas viešai.
  • You may quote other posts using [quote] tags.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai

Daugiau informacijos apie teksto formatavimą

To prevent automated spam submissions leave this field empty.



Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai